Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

putty....
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bejb:)
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 17:51 pon, 21. 4. 2008    Naslov: putty.... Citirajte i odgovorite

pokusavam se jos od prve zadace preko putty-ja spojiti na student.math.hr ali cijelo mi vrijeme vraca da je password netocan iako se najnormalnije cijelo vrijeme mogu spajat na racunala na faksu... jel mi moze netko nekako pomoci? :) htjela bi jos provjeriti od doma dz koju sam poslala.... hvala
pokusavam se jos od prve zadace preko putty-ja spojiti na student.math.hr ali cijelo mi vrijeme vraca da je password netocan iako se najnormalnije cijelo vrijeme mogu spajat na racunala na faksu... jel mi moze netko nekako pomoci? Smile htjela bi jos provjeriti od doma dz koju sam poslala.... hvala

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
kika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 27 - 4

PostPostano: 18:23 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

a jesi probala sa faksa se spojiti na student?

meni se dogodilo da mi se account zablokirao za spajanje na student(a onda se ne mozes ni preko putty-a spojiti),a normalno sam mogla na faksu se logirati na komp.

i kad sam produzivala racun,rekli su mi da se to zna dogoditi i da se onda treba javiti dolje u rac.centar i odblokira se racun za pristup na student.
a jesi probala sa faksa se spojiti na student?

meni se dogodilo da mi se account zablokirao za spajanje na student(a onda se ne mozes ni preko putty-a spojiti),a normalno sam mogla na faksu se logirati na komp.

i kad sam produzivala racun,rekli su mi da se to zna dogoditi i da se onda treba javiti dolje u rac.centar i odblokira se racun za pristup na student.

[Vrh]
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
99 = 112 - 13

PostPostano: 18:32 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni se dogadjala ista stvar al sam to pripisivao svojem neznanju, kao valjda ja neznam radit s putty-em... :roll:

Na upit sto ja krivo radim, koji je doduse bio demonstratoru iz praktikuma al osoba je izgledala kao da zna o cemu prica, odgovoreno mi je da sam najvjerojatnije nekoliko puta upisao krivi password (mislim da je rekao vise od tri puta al nisam ziher) pa mi se to kao zablokiralo i jedina stvar koju moram napraviti je da odem do RC-a i to tamo kazem pa da ce mi oni to vrlo brzo i drage volje ponovno osposobiti...

p.s. nadam se da ces stic provjerit na neki drugi nacin... a ako osposobis pliiiz javi kako i u cemu je zapravo problem... :)
Meni se dogadjala ista stvar al sam to pripisivao svojem neznanju, kao valjda ja neznam radit s putty-em... Rolling Eyes

Na upit sto ja krivo radim, koji je doduse bio demonstratoru iz praktikuma al osoba je izgledala kao da zna o cemu prica, odgovoreno mi je da sam najvjerojatnije nekoliko puta upisao krivi password (mislim da je rekao vise od tri puta al nisam ziher) pa mi se to kao zablokiralo i jedina stvar koju moram napraviti je da odem do RC-a i to tamo kazem pa da ce mi oni to vrlo brzo i drage volje ponovno osposobiti...

p.s. nadam se da ces stic provjerit na neki drugi nacin... a ako osposobis pliiiz javi kako i u cemu je zapravo problem... Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 18:34 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, to je tocno... 3 puta i gotovo... ko da na accountu drzimo nacrte za izradu nuklearne bombe...
da, to je tocno... 3 puta i gotovo... ko da na accountu drzimo nacrte za izradu nuklearne bombe...

Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 112 - 13

PostPostano: 18:41 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"]da, to je tocno... 3 puta i gotovo... ko da na accountu drzimo nacrte za izradu nuklearne bombe...[/quote]

loool... bash :wink:, mozda da smo fizicari (ne tvrdim fizika<=>zlo) pa da je znamo sastavit... bar nacelno ili onako u teoriji nesto sklepat, ajde...
Meni je pak najbizarnije cinjenica sto to ocito vrijedi samo za spajanje sa studentom jer sve ostalo mi radi... :?
MKova (napisa):

loool... bash Wink, mozda da smo fizicari (ne tvrdim fizika⇔zlo) pa da je znamo sastavit... bar nacelno ili onako u teoriji nesto sklepat, ajde...
Meni je pak najbizarnije cinjenica sto to ocito vrijedi samo za spajanje sa studentom jer sve ostalo mi radi... Confused
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:13 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Racunala na faxu (kao i sva ostala na Mrezi; pogledajte si malo DSL logove doma) su pod stalnim napadima botova, a ne bi bas bilo zgodno da neki bot ostavi svoju kopiju da se vrti na sluzbenom serveru Fakulteta. :?

Na zalost, praxa pokazuje da vecina studenata (i ostalih korisnika Interneta) ne razumije cemu stvarno sluzi password i jednostavno ga vide kao smetnju... kao "zlo koje je [i]valjda[/i] nuzno". :(

Svojedobno sam bio administrator na jednom forumu gdje je nekoliko [b]moderatora[/b] imalo passworde u stilu "12345678", "66666666" ili tako nesto (koje rupetine u mail securityju su imali... o tome niti necu). :shock: Na shell accountima (to su ovi na studentu), takvi passwordi (bilo koji sa samo brojevima) se brute-forceaju u poprilicno kratkom vremenu. :( Jos kad uzmete u obzir broj accountova (moze ih se paralelno napadati), dolazimo do potrebe za strogim securityjem... ne zbog vasih podataka, nego zbog naseg servera i nase mreze. ;)
Racunala na faxu (kao i sva ostala na Mrezi; pogledajte si malo DSL logove doma) su pod stalnim napadima botova, a ne bi bas bilo zgodno da neki bot ostavi svoju kopiju da se vrti na sluzbenom serveru Fakulteta. Confused

Na zalost, praxa pokazuje da vecina studenata (i ostalih korisnika Interneta) ne razumije cemu stvarno sluzi password i jednostavno ga vide kao smetnju... kao "zlo koje je valjda nuzno". Sad

Svojedobno sam bio administrator na jednom forumu gdje je nekoliko moderatora imalo passworde u stilu "12345678", "66666666" ili tako nesto (koje rupetine u mail securityju su imali... o tome niti necu). Shocked Na shell accountima (to su ovi na studentu), takvi passwordi (bilo koji sa samo brojevima) se brute-forceaju u poprilicno kratkom vremenu. Sad Jos kad uzmete u obzir broj accountova (moze ih se paralelno napadati), dolazimo do potrebe za strogim securityjem... ne zbog vasih podataka, nego zbog naseg servera i nase mreze. Wink

[Vrh]
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 112 - 13

PostPostano: 21:39 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da.... to mi i zvuci nekak razumno logicno, nazalost :roll:...

Ne mislim ja da je password nuzno zlo, dapace... stvar je u tome sto se nisam nikad prije bash susreo sa putty-em pa onda kad mi se dogodi nekakav takav problem neznam sto bih (a kad pitam nekog drugog pokaze se da neznaju ni oni :tapsh:)... pa si nemogu nikako pomoc i onda postam po forumu... valjda mi je tako lakse hehe....

Uglavnom da nebi otisli predaleko u :OT: zahvaljujem na odgovoru i uputama... :wink:
Da.... to mi i zvuci nekak razumno logicno, nazalost Rolling Eyes...

Ne mislim ja da je password nuzno zlo, dapace... stvar je u tome sto se nisam nikad prije bash susreo sa putty-em pa onda kad mi se dogodi nekakav takav problem neznam sto bih (a kad pitam nekog drugog pokaze se da neznaju ni oni Tapsh, tapsh,...)... pa si nemogu nikako pomoc i onda postam po forumu... valjda mi je tako lakse hehe....

Uglavnom da nebi otisli predaleko u Off-topic zahvaljujem na odgovoru i uputama... Wink
[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 21:56 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Blizzard"]Da.... to mi i zvuci nekak razumno logicno, nazalost :roll:...[/quote]
Zasto nazalost?
Blizzard (napisa):

Zasto nazalost?

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:25 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Blizzard"]Ne mislim ja da je password nuzno zlo, dapace...[/quote]

Nisam niti mislio na tebe (niti ikoga odredjenog); samo objasnjavam cemu tako "strogi" security. :)

[quote="mdoko"][quote="Blizzard"]Da.... to mi i zvuci nekak razumno logicno, nazalost :roll:...[/quote]
Zasto nazalost?[/quote]

Pa, nije li zalosno da trebamo takve "svemirske" metode, umjesto da korisnici postavljaju razumne passworde? :? Ako studenti Matematike masovno ne kuze passworde, sto ocekivati od ostalih korisnika Interneta? :(
Blizzard (napisa):
Ne mislim ja da je password nuzno zlo, dapace...

Nisam niti mislio na tebe (niti ikoga odredjenog); samo objasnjavam cemu tako "strogi" security. Smile

mdoko (napisa):
Blizzard (napisa):

Zasto nazalost?

Pa, nije li zalosno da trebamo takve "svemirske" metode, umjesto da korisnici postavljaju razumne passworde? Confused Ako studenti Matematike masovno ne kuze passworde, sto ocekivati od ostalih korisnika Interneta? Sad

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 23:06 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Pa, nije li zalosno da trebamo takve "svemirske" metode, umjesto da korisnici postavljaju razumne passworde?[/quote]
Passwordi su smece! Treba lijepo koristiti RSA autentikaciju, pa cemo vidjeti koji ce bot to probiti. Dok god se koriste passwordi za autentikaciju (ma koliko dobri) treba postojati limit na broj neuspjelih pokusaja prije lockanja accounta.
vsego (napisa):

Pa, nije li zalosno da trebamo takve "svemirske" metode, umjesto da korisnici postavljaju razumne passworde?

Passwordi su smece! Treba lijepo koristiti RSA autentikaciju, pa cemo vidjeti koji ce bot to probiti. Dok god se koriste passwordi za autentikaciju (ma koliko dobri) treba postojati limit na broj neuspjelih pokusaja prije lockanja accounta.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:11 pon, 21. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"]Passwordi su smece! Treba lijepo koristiti RSA autentikaciju, pa cemo vidjeti koji ce bot to probiti. Dok god se koriste passwordi za autentikaciju (ma koliko dobri) treba postojati limit na broj neuspjelih pokusaja prije lockanja accounta.[/quote]

Ali taj limit - ako su passwordi dobri - ne mora biti tri. ;)

A postoje i druge metode, ali o tome mozemo IRL, da sad ne spammamo ovdje. :)

P.S. Ne mozes se oslanjati samo na RSA na serveru sa 1000+ usera od kojih dobar dio (vecina) niti ne zeli shell access, nego - eto - moraju zbog ponekog ispita. :?
mdoko (napisa):

Ali taj limit - ako su passwordi dobri - ne mora biti tri. Wink

A postoje i druge metode, ali o tome mozemo IRL, da sad ne spammamo ovdje. Smile

P.S. Ne mozes se oslanjati samo na RSA na serveru sa 1000+ usera od kojih dobar dio (vecina) niti ne zeli shell access, nego - eto - moraju zbog ponekog ispita. Confused

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum