Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 6:54 uto, 25. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[code:1]#include <time.h>
#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>
int fja(int a, int b){
if(a>b){
int t;
t=a;
a=b;
b=t;
}
return (a+(rand()%b));
}
int main(void) {
int a, b;
scanf("%d", &a);
scanf("%d", &b);
printf("%d", fja(a,b));
scanf("%%");
return 0;
}[/code:1]
I za a=89, b=78 mi recimo izbaci 119 :D
Inače, nije uvijek tako neposlušan.
Kod: | #include <time.h>
#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>
int fja(int a, int b){
if(a>b){
int t;
t=a;
a=b;
b=t;
}
return (a+(rand()%b));
}
int main(void) {
int a, b;
scanf("%d", &a);
scanf("%d", &b);
printf("%d", fja(a,b));
scanf("%%");
return 0;
} |
I za a=89, b=78 mi recimo izbaci 119
Inače, nije uvijek tako neposlušan.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 6:58 uto, 25. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Pa, to ti daje slucajni broj od [tt]a[/tt] do [tt]b-1[/tt]; a sto bi ti zeljela dobiti? :-k[/quote]
Ama, krivo... to daje slucajni broj od [tt]a[/tt] do [tt]a+b-1[/tt]. :oops:
Cak sam mislio "tu ide a+b-1, ne smijem zaboraviti 'a', ne smijem..." i onda zaboravio. :oops:
Vadit cu se da je rano. ;)
vsego (napisa): | Pa, to ti daje slucajni broj od a do b-1; a sto bi ti zeljela dobiti?  |
Ama, krivo... to daje slucajni broj od a do a+b-1.
Cak sam mislio "tu ide a+b-1, ne smijem zaboraviti 'a', ne smijem..." i onda zaboravio.
Vadit cu se da je rano.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ekatarina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ekatarina Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:09 čet, 24. 4. 2008 Naslov: |
|
|
zanima me mogu li na neki način provjeriti koliko sam uspjela alocirati.
pokazivači su int-ovi, pa sizeof na njima kod mene daje 4, to onda vrijedi i kada provjeravam za **pokazivače, svi oni zauzimaju prostora koliko i integer, je li, a mene zanima kako da onda provjerim koliko sam alocirala..
zanima me mogu li na neki način provjeriti koliko sam uspjela alocirati.
pokazivači su int-ovi, pa sizeof na njima kod mene daje 4, to onda vrijedi i kada provjeravam za **pokazivače, svi oni zauzimaju prostora koliko i integer, je li, a mene zanima kako da onda provjerim koliko sam alocirala..
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:29 čet, 24. 4. 2008 Naslov: |
|
|
Kako rekoh na vjezbama, [tt]sizeof()[/tt] je makro, a ne funkcija, sto znaci da se "izvodi" za vrijeme compiliranja i ne moze znati nesto sto se zna tek dok se program izvrsava. :(
Koliko je meni poznato, ne mozes saznati na koliko alocirane memorije pokazuje neki pointer. :( Ako ti taj podatak treba, onda ga drzis u nekom posebnom [tt]int[/tt]-u. 8)
Kako rekoh na vjezbama, sizeof() je makro, a ne funkcija, sto znaci da se "izvodi" za vrijeme compiliranja i ne moze znati nesto sto se zna tek dok se program izvrsava.
Koliko je meni poznato, ne mozes saznati na koliko alocirane memorije pokazuje neki pointer. Ako ti taj podatak treba, onda ga drzis u nekom posebnom int-u.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:34 čet, 24. 4. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"]Uoci da u C-u ne postoji konstrukt koji ce ti omoguciti dinamicko provjeravanje koliko nesto zauzima memorije, dakle nije moguce u runtimeu saznati da li neki pointer pokazuje na alociranu memoriju i koliki komad memori je zauzet prilikom alokacije.[/quote]
Ima li neko objasnjenje zasto je tako? :-k Mislim, [tt]free()[/tt] mora znati sto oslobadja, dakle taj info je ocito negdje dostupan... :?
mdoko (napisa): | Uoci da u C-u ne postoji konstrukt koji ce ti omoguciti dinamicko provjeravanje koliko nesto zauzima memorije, dakle nije moguce u runtimeu saznati da li neki pointer pokazuje na alociranu memoriju i koliki komad memori je zauzet prilikom alokacije. |
Ima li neko objasnjenje zasto je tako? Mislim, free() mora znati sto oslobadja, dakle taj info je ocito negdje dostupan...
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ekatarina Forumaš(ica)

Spol: