Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
goranigaly Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
eval Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fordusa Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
pinkgirl Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
eval Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:40 pon, 28. 4. 2008 Naslov: |
|
|
ma nemam ja niš protiv excela...al mislim da ovo kaj smo mi radili u njemu, nama, kao ''budućim'' profesorima, neće baš trebat u životu...mislim, bar moji profesori nisu nikad koristili excel za nastavu matke...ma ok je to stvarčica...al ipak...
ma važno da smo mi to odradili,neki savršeno a neki malo manje :roll: ....idemo dalje u nove pobjede.... :computer:
ma nemam ja niš protiv excela...al mislim da ovo kaj smo mi radili u njemu, nama, kao ''budućim'' profesorima, neće baš trebat u životu...mislim, bar moji profesori nisu nikad koristili excel za nastavu matke...ma ok je to stvarčica...al ipak...
ma važno da smo mi to odradili,neki savršeno a neki malo manje ....idemo dalje u nove pobjede....
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:16 pon, 28. 4. 2008 Naslov: |
|
|
Eh, da su takav stav imali prvi nastavnici kojima je netko dosao s prijedlogom da koriste kredu ili trokut/ravnalo/sestar ili racunalo... :tapsh:
Na Prog2 imamo prakticni kolokvij s 2 moguca popravka, te redoviti i popravni kolokvij. :| Trenutno, tablica rezultata je dosla do stupca BA, s time da ce jos narasti kad dodam mjesto za popravak redovitih kolokvija. :shock: Ja radim u OpenOffice Calcu (slicno Excelu) i ne znam kako bih to sredio bez takvog alata. :) Koristim samo standardne stvari ([tt]sum()[/tt], [tt]countif()[/tt], [tt]if()[/tt],...). 8)
Kad budes prof, tvoj je izbor hoces li koristiti... na nama je da te osposobimo. ;)
Eh, da su takav stav imali prvi nastavnici kojima je netko dosao s prijedlogom da koriste kredu ili trokut/ravnalo/sestar ili racunalo...
Na Prog2 imamo prakticni kolokvij s 2 moguca popravka, te redoviti i popravni kolokvij. Trenutno, tablica rezultata je dosla do stupca BA, s time da ce jos narasti kad dodam mjesto za popravak redovitih kolokvija. Ja radim u OpenOffice Calcu (slicno Excelu) i ne znam kako bih to sredio bez takvog alata. Koristim samo standardne stvari (sum(), countif(), if(),...).
Kad budes prof, tvoj je izbor hoces li koristiti... na nama je da te osposobimo.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
pinkgirl Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
eval Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:49 pon, 28. 4. 2008 Naslov: |
|
|
istina...u potpunosti se slažm sa Vama... :iagree:
na vama je da nas naučite,mi to lijepo položimo i svi sretni i zadovoljni...
ali ja, tvrdoglavi bik u horoskopu, ne odustajem...pa evo da prokomentiram još jednu sitnicu...
:respekt: uz dužno poštovanje svim asistentima, pa tako i Vama...moram primjetit da nemaju svi studenti iste uvjete učenja računarskog praktikuma 2, tj nemamo svi privilegiju imati Vas,informatičkog genija, za asistenta. pa tako dajem do znanja nadležnim osobama da sam bodove na kolokviju zaradila na osnovi znanja iz srednje škole, kako ja tako i moji kolege s grupe vježbi, jer od našeg asistenta ništa novo nismo mogli naučit... :respekt:
istina, tu su i profesorova predavanja, i demonstrature da pripomognu...al mislim da od toga nema puno koristi ako na vježba ne naučimo osnovne stvari...
eto, toliko od mene...nemam više komentara... :predaja:
istina...u potpunosti se slažm sa Vama...
na vama je da nas naučite,mi to lijepo položimo i svi sretni i zadovoljni...
ali ja, tvrdoglavi bik u horoskopu, ne odustajem...pa evo da prokomentiram još jednu sitnicu...
uz dužno poštovanje svim asistentima, pa tako i Vama...moram primjetit da nemaju svi studenti iste uvjete učenja računarskog praktikuma 2, tj nemamo svi privilegiju imati Vas,informatičkog genija, za asistenta. pa tako dajem do znanja nadležnim osobama da sam bodove na kolokviju zaradila na osnovi znanja iz srednje škole, kako ja tako i moji kolege s grupe vježbi, jer od našeg asistenta ništa novo nismo mogli naučit...
istina, tu su i profesorova predavanja, i demonstrature da pripomognu...al mislim da od toga nema puno koristi ako na vježba ne naučimo osnovne stvari...
eto, toliko od mene...nemam više komentara...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:54 pon, 28. 4. 2008 Naslov: |
|
|
Za base korisnika je svejedno, dok te ne smeta razlika u cijeni. :)
Meni je nekoliko puta koristila cinjenica (i ovo nije propaganda) da je ODF (Open Document Format, format zapisa OpenOffice aplikacija) otvoren i lako citljiv bez samog OpenOfficea. :D Konkretno, dobijem PPS/PPT prezentaciju ili Word DOC s puno slika, prebacim to u odgovarajuci OpenOffice format i onda taj file raspakiram obicnim ZIPom. :D Ono sto me doceka su razni cudni fileovi i sve slike, kao obicni PNGovi, JPEGovi i sl. 8) Puno lakse nego vaditi van slicicu po slicicu ili raditi cudne exporte u HTML i sl. :g:
Nadalje, OpenOffice radi na raznim platformama (konkretno, ja na svim racunalima vrtim Linuxe), dok MS Office radi iskljucivo na Win (i, cini mi se, u zadnje vrijeme na Macu, no ne znam koliko uspjesno; znamo kako je IE tamo zavrsio). :?
Eh, jos ako isprobas Microsoft Office 2007 (npr. Excel sada [url=http://www.geekpedia.com/gallery/fullsize/Microsoft%20Excel%202007.jpg]ovako[/url] izgleda), naucis cijeniti proizvod koji ne radi radikalne zahvate preko noci. ;)
Last, but not least, kad sam presao s MSa na OpenOffice, nekako sam se poceo lakse snalaziti... cini mi se da su stvari puno logicnije rasporedjene po menuima (sto je, cini se, samo intenzivirano novim MSovim Officeom). :)
@eval: Informaticki genije ili ne, nema to neke veze s office alatima. :) Moji studenti rade po istim vjezbama, ja vrlo malo pricam i svoj angazman svodim na pomoc onima koji pitaju (i, ponekad, za koje sam primijetim da tu pomoc trebaju). ;)
Za base korisnika je svejedno, dok te ne smeta razlika u cijeni.
Meni je nekoliko puta koristila cinjenica (i ovo nije propaganda) da je ODF (Open Document Format, format zapisa OpenOffice aplikacija) otvoren i lako citljiv bez samog OpenOfficea. Konkretno, dobijem PPS/PPT prezentaciju ili Word DOC s puno slika, prebacim to u odgovarajuci OpenOffice format i onda taj file raspakiram obicnim ZIPom. Ono sto me doceka su razni cudni fileovi i sve slike, kao obicni PNGovi, JPEGovi i sl. Puno lakse nego vaditi van slicicu po slicicu ili raditi cudne exporte u HTML i sl.
Nadalje, OpenOffice radi na raznim platformama (konkretno, ja na svim racunalima vrtim Linuxe), dok MS Office radi iskljucivo na Win (i, cini mi se, u zadnje vrijeme na Macu, no ne znam koliko uspjesno; znamo kako je IE tamo zavrsio).
Eh, jos ako isprobas Microsoft Office 2007 (npr. Excel sada ovako izgleda), naucis cijeniti proizvod koji ne radi radikalne zahvate preko noci.
Last, but not least, kad sam presao s MSa na OpenOffice, nekako sam se poceo lakse snalaziti... cini mi se da su stvari puno logicnije rasporedjene po menuima (sto je, cini se, samo intenzivirano novim MSovim Officeom).
@eval: Informaticki genije ili ne, nema to neke veze s office alatima. Moji studenti rade po istim vjezbama, ja vrlo malo pricam i svoj angazman svodim na pomoc onima koji pitaju (i, ponekad, za koje sam primijetim da tu pomoc trebaju).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
pinkgirl Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
žiži Forumaš(ica)

|