Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Polaganje razlike u predmetima? (studij)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
boo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 0

PostPostano: 16:30 uto, 29. 4. 2008    Naslov: Polaganje razlike u predmetima? Citirajte i odgovorite

Molim vas jednu informaciju. Sta ako sam na nastavnickoj matematici, a zelim 4. godinu upisati financijsku matematiku. Znam da mogu, ali me zanima koji su to predmeti koje moram polagati kao razliku i kada i kako se to obavi? jel to znaci da nakon 3. godine jos moram jednu slusati te predmete ili ih usporedno sa 3. ili cak 4. mogu slusati i polagati?

HVALA!
Molim vas jednu informaciju. Sta ako sam na nastavnickoj matematici, a zelim 4. godinu upisati financijsku matematiku. Znam da mogu, ali me zanima koji su to predmeti koje moram polagati kao razliku i kada i kako se to obavi? jel to znaci da nakon 3. godine jos moram jednu slusati te predmete ili ih usporedno sa 3. ili cak 4. mogu slusati i polagati?

HVALA!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
99 = 112 - 13

PostPostano: 12:54 čet, 1. 5. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hmm :grebgreb:... dakle ovako... koliko je meni poznato i po materijalima koji su mi dostupni mislim da se radi o standardnom pitanju upisa na diplomski studij "Financijska i poslovna matematika"... sam postupak prijave za diplomski studij (4. godina) provodi se razredbenim postupkom koji je odredjen Pravilnikom o upisima na diplomske studije na PMF-MOu a u njemu pise sljedece (sada cu se zadrzati samo na dijelu koji se odnosi na financijsku i poslovnu matematiku jer je pitanje postavljeno u tom kontekstu :wink:)...

Uvjeti za pravo na pristup razredbenom postupku:
a)zavrsen preddiplomski sveucilisni studij od najmanje 180 ECTS bodova ili dodiplomski sveucilisni studij
b)bar 120 ostvarenih ECTS bodova iz predmeta izmatematike, te ostalih struka relevantnih za studij

Takodjer vrijedi i sljedece, razredbeni postupak ne predvidja test provjere znanja, struke relevantne za studij odredjene su za svaki
diplomski studij posebno...

Bodove skupljas na sljedeci nacin (sad koncentracija :vidivamo:):

Za sve diplomske studije relevantni su matematicki predmetii oni cine skup M. U skup S ostalih predmeta relevantnih za upis na studij
ulaze predmeti iducih struka (za fin. i posl. mat.):ekonomija, racunarstvo, strani jezik, fizika.
Ponavljam...
M = skup svih matematickih predmeta koji ulaze u sumu za upis na pojedini diplomski studij
S = skup svih predmeta iz ostalih struka koje ulaze u tu sumu
O = skup svih ostalih predmeta koje je pristupnik polozio u prethodnom studiju
U izracunu bodova u obzir se uzimaju samo predmeti cija ukupna suma ECTS bodova ne prelazi 180 ECTS. Pristupnik u obrascu za prijavu sam rasporeduje predmete u skupove M, S i O. U slucaju potrebe, povjerenstvo za razredbeni postupak moze od pristupnika zatraziti da prijavi prilozi program nekih predmeta.

Ukupni broj bodova B racuna se po formuli:
[latex]B=\sum \limits_{k\in M} E(k)\cdot O(k)+0.5 \sum \limits_{k\in S}E(k)\cdot O(k)+0.4\sum \limits_{k\in O}E(k)\cdot O(k) [/latex]

Pritom O(k) predstavlja ocjenu iz predmeta k, a E(k) je broj ECTS bodova pridruzenih tom predmetu. Dobiveni broj B se zaokruzuje na najblizi cijeli broj.
Tako dobivenom broju B pribrajaju se dodatni bodovi:
-25 bodova nosi svaka nagrada (poput Rektorove nagrade), 15 bodova svaki objavljeni strucni i znanstveni rad
-10 bodova svako sudjelovanje na studentskom natjecanju iz podrucja matematike, fizike ili racunarstva
-5 bodova (za svaki semestar) za status demonstratora iz nekog od predmeta na sveucilisnom studiju
-5 bodova (za svaku skolsku godinu) za mentorstvo ucenicima osnovnih i srednjih skola na natjecanjima iz matematike, fizike ili informatike

I na kraju, kandidati se rangiraju prema ukupnom broju bodova B :joy:.
Upis kandidata vrsi se prema redoslijedu na rang listi, sve do popunjenja upisne kvote.
Dakle, mislim da nemoras polagati nikakvu razliku, a ukoliko hoces poboljsati sanse za upis onda mozes pisati molbe i traziti da ti omoguce polaganje jos nekih dodatnih kolegija pa ces ukupno imati bolje bodovno stanje B i naravno vece sanse za upad :wink:....

Nadam se da je pomoglo, sorry sto mi je malo trebalo (nevidjeh post :roll: ) ubuduce takva pitanja, ovo predlazem svima, ako smatras da studentski predstavnici na njih mogu odgovoriti ili naci nekoga to ce odgovoriti za njih postajte pod podforum "Studenti" u topic "Pitanja za stud. predst."...
Ako je nesto krivo apeliram, prije svega na asistente, da me isprave sto je moguce prije...
p.s.(:OT: nikako nemogu natjerati ove indekse tocno ispod sume u latexu jel bi me mogao netko malo prosvijetlit kako se to tocno radi, moze na PM... unaprijed hvala)
EDIT: Ispravljeno, @alen zahvaljujem...
Hmm Kotacici rade 100 na sat... dakle ovako... koliko je meni poznato i po materijalima koji su mi dostupni mislim da se radi o standardnom pitanju upisa na diplomski studij "Financijska i poslovna matematika"... sam postupak prijave za diplomski studij (4. godina) provodi se razredbenim postupkom koji je odredjen Pravilnikom o upisima na diplomske studije na PMF-MOu a u njemu pise sljedece (sada cu se zadrzati samo na dijelu koji se odnosi na financijsku i poslovnu matematiku jer je pitanje postavljeno u tom kontekstu Wink)...

Uvjeti za pravo na pristup razredbenom postupku:
a)zavrsen preddiplomski sveucilisni studij od najmanje 180 ECTS bodova ili dodiplomski sveucilisni studij
b)bar 120 ostvarenih ECTS bodova iz predmeta izmatematike, te ostalih struka relevantnih za studij

Takodjer vrijedi i sljedece, razredbeni postupak ne predvidja test provjere znanja, struke relevantne za studij odredjene su za svaki
diplomski studij posebno...

Bodove skupljas na sljedeci nacin (sad koncentracija Gledaj dobro sta ti pokazujem):

Za sve diplomske studije relevantni su matematicki predmetii oni cine skup M. U skup S ostalih predmeta relevantnih za upis na studij
ulaze predmeti iducih struka (za fin. i posl. mat.):ekonomija, racunarstvo, strani jezik, fizika.
Ponavljam...
M = skup svih matematickih predmeta koji ulaze u sumu za upis na pojedini diplomski studij
S = skup svih predmeta iz ostalih struka koje ulaze u tu sumu
O = skup svih ostalih predmeta koje je pristupnik polozio u prethodnom studiju
U izracunu bodova u obzir se uzimaju samo predmeti cija ukupna suma ECTS bodova ne prelazi 180 ECTS. Pristupnik u obrascu za prijavu sam rasporeduje predmete u skupove M, S i O. U slucaju potrebe, povjerenstvo za razredbeni postupak moze od pristupnika zatraziti da prijavi prilozi program nekih predmeta.

Ukupni broj bodova B racuna se po formuli:

Pritom O(k) predstavlja ocjenu iz predmeta k, a E(k) je broj ECTS bodova pridruzenih tom predmetu. Dobiveni broj B se zaokruzuje na najblizi cijeli broj.
Tako dobivenom broju B pribrajaju se dodatni bodovi:
-25 bodova nosi svaka nagrada (poput Rektorove nagrade), 15 bodova svaki objavljeni strucni i znanstveni rad
-10 bodova svako sudjelovanje na studentskom natjecanju iz podrucja matematike, fizike ili racunarstva
-5 bodova (za svaki semestar) za status demonstratora iz nekog od predmeta na sveucilisnom studiju
-5 bodova (za svaku skolsku godinu) za mentorstvo ucenicima osnovnih i srednjih skola na natjecanjima iz matematike, fizike ili informatike

I na kraju, kandidati se rangiraju prema ukupnom broju bodova B Sreca i veselje!.
Upis kandidata vrsi se prema redoslijedu na rang listi, sve do popunjenja upisne kvote.
Dakle, mislim da nemoras polagati nikakvu razliku, a ukoliko hoces poboljsati sanse za upis onda mozes pisati molbe i traziti da ti omoguce polaganje jos nekih dodatnih kolegija pa ces ukupno imati bolje bodovno stanje B i naravno vece sanse za upad Wink....

Nadam se da je pomoglo, sorry sto mi je malo trebalo (nevidjeh post Rolling Eyes ) ubuduce takva pitanja, ovo predlazem svima, ako smatras da studentski predstavnici na njih mogu odgovoriti ili naci nekoga to ce odgovoriti za njih postajte pod podforum "Studenti" u topic "Pitanja za stud. predst."...
Ako je nesto krivo apeliram, prije svega na asistente, da me isprave sto je moguce prije...
p.s.(Off-topic nikako nemogu natjerati ove indekse tocno ispod sume u latexu jel bi me mogao netko malo prosvijetlit kako se to tocno radi, moze na PM... unaprijed hvala)
EDIT: Ispravljeno, @alen zahvaljujem...

Zadnja promjena: Blizzard; 8:31 pet, 2. 5. 2008; ukupno mijenjano 3 put/a.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 17:01 čet, 1. 5. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[latex]\sum\limits_{k \in O} {E\left( k \right)}[/latex]

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 19:38 čet, 1. 5. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Btw imas temu o upisu [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=9002&start=0]link[/url]
Btw imas temu o upisu link

boo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 12:23 pet, 2. 5. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala puno na odgovoru, puno mi je pomogao, ali jos uvijek me muci to sto pise bas na stranici za pos. i fin. mat.
CITIRAM:
Smatramo da ovim zahtjevima udovoljavaju sljedeći studijski programi:

a. na PMF - Matematičkom odjelu:

- s direktnim upisom (bez razlikovnih ispita i studijskih modula): Preddiplomski sveučilišni studij matematike,

-[b] uz upis razlikovnih studijskih modula ili kolegija: Preddiplomski sveučilišni studij edukacije matematike, Preddiplomski sveučilišni studij edukacije matematike i fizike,[/b]

To me muci, da li postoje ipak predmeti koje bi morala polagati? jer isto tako kazu :

Pretpostavka za kvalitetno praćenje Diplomskog sveučilišnog studija financijske i poslovne matematike su čvrsti matematički temelji s preddiplomskog studija, tj. [b]dobro poznavanje i razumijevanje diferencijalnog i integralnog računa (eng. calculus) funkcija jedne i više realnih varijabli, linearne algebre te osnovnih rezultata temeljnih (klasičnih i modernih) područja matematike, kao što su diferencijalne jednadžbe, kompleksne funkcije, teorija mjere i integrala, vjerojatnost, statistika, te diskretna matematika.[/b] Također, važne kompetencije potrebne za ovaj diplomski studij su sposobnost shvaćanja dokaza, sposobnost matematičkog modeliranja situacije, sposobnost rješavanja problema korištenjem matematičkih alata, te pismenost iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

A tih svih predmeta nema u nastavnickoj matematici. Pretpostavljam da se dijelovi vuku kroz druge predmete, ali nisam sigurna koliko i da li je to dovoljno. Eto ako neko zna pa jos tu informaciju... Molila bih lijepo!

Hvala svima na pomoci!
Hvala puno na odgovoru, puno mi je pomogao, ali jos uvijek me muci to sto pise bas na stranici za pos. i fin. mat.
CITIRAM:
Smatramo da ovim zahtjevima udovoljavaju sljedeći studijski programi:

a. na PMF - Matematičkom odjelu:

- s direktnim upisom (bez razlikovnih ispita i studijskih modula): Preddiplomski sveučilišni studij matematike,

- uz upis razlikovnih studijskih modula ili kolegija: Preddiplomski sveučilišni studij edukacije matematike, Preddiplomski sveučilišni studij edukacije matematike i fizike,

To me muci, da li postoje ipak predmeti koje bi morala polagati? jer isto tako kazu :

Pretpostavka za kvalitetno praćenje Diplomskog sveučilišnog studija financijske i poslovne matematike su čvrsti matematički temelji s preddiplomskog studija, tj. dobro poznavanje i razumijevanje diferencijalnog i integralnog računa (eng. calculus) funkcija jedne i više realnih varijabli, linearne algebre te osnovnih rezultata temeljnih (klasičnih i modernih) područja matematike, kao što su diferencijalne jednadžbe, kompleksne funkcije, teorija mjere i integrala, vjerojatnost, statistika, te diskretna matematika. Također, važne kompetencije potrebne za ovaj diplomski studij su sposobnost shvaćanja dokaza, sposobnost matematičkog modeliranja situacije, sposobnost rješavanja problema korištenjem matematičkih alata, te pismenost iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

A tih svih predmeta nema u nastavnickoj matematici. Pretpostavljam da se dijelovi vuku kroz druge predmete, ali nisam sigurna koliko i da li je to dovoljno. Eto ako neko zna pa jos tu informaciju... Molila bih lijepo!

Hvala svima na pomoci!

[Vrh]
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
99 = 112 - 13

PostPostano: 13:23 pon, 5. 5. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ej... evo mene opet :roll:...
Dakle ovako... proslijedio sam pitanje prof. Brueckler, prodekanici za nastavu i ona kaze da sve sto je gore navedeno stoji tj. da se na studij upisujes po gornjim pravilima....
Sto se tice web-stranice to su stari podaci, u medjuvremenu je bilo izmjena, a kako jos nije sve dokraja definirano, nisu se jos stavili novi...

Nadam se da su sad sve nedoumice rjesene ... pozdrav :wink:
Ej... evo mene opet Rolling Eyes...
Dakle ovako... proslijedio sam pitanje prof. Brueckler, prodekanici za nastavu i ona kaze da sve sto je gore navedeno stoji tj. da se na studij upisujes po gornjim pravilima....
Sto se tice web-stranice to su stari podaci, u medjuvremenu je bilo izmjena, a kako jos nije sve dokraja definirano, nisu se jos stavili novi...

Nadam se da su sad sve nedoumice rjesene ... pozdrav Wink

Zadnja promjena: Blizzard; 15:53 pon, 5. 5. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
boo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 13:30 pon, 5. 5. 2008    Naslov: =) Citirajte i odgovorite

HVALA PUUUUUUNO!!!!

To znaci da je ono sto si ti pisao je tocno i prema tome se upisuje.. to je vise cool nego polaganje razlike... hvala jaaako puno!
HVALA PUUUUUUNO!!!!

To znaci da je ono sto si ti pisao je tocno i prema tome se upisuje.. to je vise cool nego polaganje razlike... hvala jaaako puno!

[Vrh]
ekatarina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
30 = 47 - 17

PostPostano: 16:31 pon, 5. 5. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eto, vidiš kako je marljiv naš studentski predstavnik! Dobro nam se piše :D
Eto, vidiš kako je marljiv naš studentski predstavnik! Dobro nam se piše Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum