Zenon (napisa): |
Slika funkcije mi je ispala [tex]\left[\frac{\sqrt2}{2},+\infty\right>[/tex], a [tex]f([1,3])=\left[0,\frac{\sqrt2}{2}\right][/tex]. |
sasha.f (napisa): |
jel rješenje trećeg zadatka, grupa d, kolokvij 2007. : [-1,1] ili [0,1] ili nešto treće |
jema (napisa): |
imam pitanje...onaj vec dobro poznati zadatak da je g(x)=4 na f(x) - 2 na f(x)....otkud onaj interval od -besk. do -1??? |
goranm (napisa): |
Da li se karakteristična funkcija skupa računa kao elementarna funkcija? Ako da, onda je [tex]1/\chi_{\mathbb{R}\setminus(2\mathbb{N}-1)}[/tex] najjednostavniji primjer. |
vsego (napisa): |
Karakteristicna funkcija ti kaze je li argument u skupu kojim je ta funkcija inducirana:
[tex]\chi_S(x) = \begin{cases} 1, & x \in S \\ 0, & x \not\in S. \end{cases}[/tex] |
vsego (napisa): |
Da ne kompliciramo, na Wikipediji ima definicija elementarnih funkcija. Koliko vidim, karakteristicna to nije.
"Inducirana" = "skup S odredjuje njenu definiciju". Jednostavno, "karakteristicna funkcija" ne znaci nista dok ti ne kazem koji je skup u igri. |
štrumfeta (napisa): |
može pomoć oko 1.95 zadatka,zanima me sljedeće;f(x)=x+e^1/x,za x<0 i sinx za x>=0.nisam sigurna u neprekidnost za x=0 pa ak može pomoć fala |
output generated using printer-friendly topic mod. Vremenska zona: GMT + 01:00.