Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Neka pitanja vezana uz postdiplomski
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Diplomski, magisteriji, doktorati,...
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
perota
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 21:51 sri, 3. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pozdrav

Student sam na ekonomiji po Bolonjskom sustavu, pa bi me zanimale neke stvari u vezi posdiplomskog na vašem fakultetu:

Da li postoji PDS orijentiran na ekonomsku matematiku, da ne sadrži samo financijsku, nego i drugu raznu matematičku primjenu u Ekonomiji
kao npr. usavršavanje korištenja diferencijalnog računa, vjerojatnosti, statističkih metoda, linearno programiranje i modeliranje, matematika u investicijama
i tržištu kapitala... Ako postoji bi li mi netko mogao:

1. opisati malo PDS, ili me bar uputiti kod nekog (mail,internet stranicu, broj telefona, ime i prezime...)?
2. Da li bi mogao upisati taj postiplomski s diplomom na mojem faksu(Ekonomski fakultet u Zagrebu)?
3. S obzirom da je kod nas 4+1, kad bi se to moglo upisati (vjerojatno poslije 4 godine, kada diplomiram)?
4. Da li bi trebao polagati neku razliku predmeta?
5. Da li mi se računa prosjek i koliki treba biti?
6. koliko postiplomski košta?

Ako netko ima iskustva s ovim ili ima još nešto za dodati kao dobru informaciju molio bih ga da napiše na forumu.

HVALA
Pozdrav

Student sam na ekonomiji po Bolonjskom sustavu, pa bi me zanimale neke stvari u vezi posdiplomskog na vašem fakultetu:

Da li postoji PDS orijentiran na ekonomsku matematiku, da ne sadrži samo financijsku, nego i drugu raznu matematičku primjenu u Ekonomiji
kao npr. usavršavanje korištenja diferencijalnog računa, vjerojatnosti, statističkih metoda, linearno programiranje i modeliranje, matematika u investicijama
i tržištu kapitala... Ako postoji bi li mi netko mogao:

1. opisati malo PDS, ili me bar uputiti kod nekog (mail,internet stranicu, broj telefona, ime i prezime...)?
2. Da li bi mogao upisati taj postiplomski s diplomom na mojem faksu(Ekonomski fakultet u Zagrebu)?
3. S obzirom da je kod nas 4+1, kad bi se to moglo upisati (vjerojatno poslije 4 godine, kada diplomiram)?

Ako netko ima iskustva s ovim ili ima još nešto za dodati kao dobru informaciju molio bih ga da napiše na forumu.

HVALA

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 22:33 sri, 3. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da li pod postdiplomski misliš na doktorski studij ili na diplomski studij koji dolazi nakon završetka preddiplomskog studija?

Što se tiče diplomskog studija, postoji smjer [url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=2008&sec=297]Financijske i poslovne matematike[/url], gdje se može kao izborne predmete odabrati npr. statistički praktikum, teorija vjerojatnosti, parcijalne diferencijalne jednadžbe itd.

Što se tiče doktorskog studija, mislim da ne postoji takvo usmjerenje. Također, postoji i [url=http://degiorgi.math.hr/aktuari/]specijalistički studij aktuarske matematike[/url].

Na pitanja 2.-6. ne bih htio odgovarati jer niti sam detaljnije upućen niti "službeno" predstavljam fakultet.
Da li pod postdiplomski misliš na doktorski studij ili na diplomski studij koji dolazi nakon završetka preddiplomskog studija?

Što se tiče diplomskog studija, postoji smjer Financijske i poslovne matematike, gdje se može kao izborne predmete odabrati npr. statistički praktikum, teorija vjerojatnosti, parcijalne diferencijalne jednadžbe itd.

Što se tiče doktorskog studija, mislim da ne postoji takvo usmjerenje. Također, postoji i specijalistički studij aktuarske matematike.

Na pitanja 2.-6. ne bih htio odgovarati jer niti sam detaljnije upućen niti "službeno" predstavljam fakultet.

perota
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 0:00 čet, 4. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim na diplomski studij koji dolazi nakon završetka preddiplomskog studija.

[size=9][color=#999999]Added after 12 minutes:[/color][/size]

Na pitanja 2.-6. ne bih htio odgovarati jer niti sam detaljnije upućen niti "službeno" predstavljam fakultet.[/quote]

Da li možda znaš tko je zadužen za to. Na forumima sam vidio za PDS da ima voditelj? Bi li mi mogli na referadi ili nečemu sličnome pomoć oko toga?

Added after 12 minutes:

Na pitanja 2.-6. ne bih htio odgovarati jer niti sam detaljnije upućen niti "službeno" predstavljam fakultet.[/quote]

Da li možda znaš tko je zadužen za to. Na forumima sam vidio za PDS da ima voditelj? Bi li mi mogli na referadi ili nečemu sličnome pomoć oko toga?

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 0:42 čet, 4. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="perota"]Mislim na diplomski studij koji dolazi nakon završetka preddiplomskog studija.[/quote]
To se zovu [b]diplomski[/b], a ne postdiplomski studiji. Popis studija imas na sluzbenoj stranici fakulteta.
perota (napisa):

To se zovu diplomski, a ne postdiplomski studiji. Popis studija imas na sluzbenoj stranici fakulteta.

perota
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 0:46 čet, 4. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"][quote="perota"]Mislim na diplomski studij koji dolazi nakon završetka preddiplomskog studija.[/quote]
To se zovu [b]diplomski[/b], a ne postdiplomski studiji. Popis studija imas na sluzbenoj stranici fakulteta.[/quote]
Da li možda znaš nešto o ovih 2-6 pitanja, da li je uopće moguće upisati?
mdoko (napisa):
perota (napisa):

To se zovu diplomski, a ne postdiplomski studiji. Popis studija imas na sluzbenoj stranici fakulteta.

Da li možda znaš nešto o ovih 2-6 pitanja, da li je uopće moguće upisati?

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 1:03 čet, 4. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako se dobro sjecam, voditelj diplomskog studija Financijska i poslovna matematika je doc. Bojan Basrak. Adresa je oblika ime.prezime@math.hr.

[quote="perota"]2. Da li bi mogao upisati taj postiplomski s diplomom na mojem faksu(Ekonomski fakultet u Zagrebu)?
[/quote]

Mozes upisati nas diplomski studij FPM kad zavrsis preddiplomski na Ekonomiji. [url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=2816&sec=279]Ovdje[/url] su ovogodisnja pravila, moguce da ce se dogodine malo mijenjati.

[quote="perota"]4. Da li bi trebao polagati neku razliku predmeta?[/quote]

To ce ti reci voditelj studija. Vjerojatno ce ti ekonomske predmete koje si vec polozio zamijeniti s nekim matematickim preddiplomskim predmetima.

[quote="perota"]6. koliko postiplomski košta?[/quote]

Objavljuje se svake godine u natjecaju za upis. Cijena ovisi o mjestu na rang-listi. Ne sjecam se koliko je bilo ove godine jer su vise puta mjenjali, a na kraju nitko nije morao placati.

[quote="perota"]Ako netko ima iskustva s ovim ili ima još nešto za dodati kao dobru informaciju molio bih ga da napiše na forumu.[/quote]

Moglo bi te zanimati da ove godine nitko s Ekonomije nije upisao diplomski na MO (iako su vas se preddiplomci matematike jako bojali :) ). To je valjda zato sto je kod vas preddiplomski cetverogodisnji, pa nije ni bilo bakalara ekonomije. Komisija koja je slagala pravila upisa jako je pazila da vam ne "zatvore vrata", a da istovremeno nasi studenti ne budu zakinuti. Ako te studij FPM zanima, savjetovao bih da se svakako prijavis i vidis sta ce biti. Prijemnog ispita nema pa se mozes prijaviti za nekoliko diplomskih studija i u zadnji cas odluciti kojeg ces stvarno upisati.
Ako se dobro sjecam, voditelj diplomskog studija Financijska i poslovna matematika je doc. Bojan Basrak. Adresa je oblika ime.prezime@math.hr.

perota (napisa):

Mozes upisati nas diplomski studij FPM kad zavrsis preddiplomski na Ekonomiji. Ovdje su ovogodisnja pravila, moguce da ce se dogodine malo mijenjati.

perota (napisa):

To ce ti reci voditelj studija. Vjerojatno ce ti ekonomske predmete koje si vec polozio zamijeniti s nekim matematickim preddiplomskim predmetima.

perota (napisa):

Objavljuje se svake godine u natjecaju za upis. Cijena ovisi o mjestu na rang-listi. Ne sjecam se koliko je bilo ove godine jer su vise puta mjenjali, a na kraju nitko nije morao placati.

perota (napisa):

Moglo bi te zanimati da ove godine nitko s Ekonomije nije upisao diplomski na MO (iako su vas se preddiplomci matematike jako bojali Smile ). To je valjda zato sto je kod vas preddiplomski cetverogodisnji, pa nije ni bilo bakalara ekonomije. Komisija koja je slagala pravila upisa jako je pazila da vam ne "zatvore vrata", a da istovremeno nasi studenti ne budu zakinuti. Ako te studij FPM zanima, savjetovao bih da se svakako prijavis i vidis sta ce biti. Prijemnog ispita nema pa se mozes prijaviti za nekoliko diplomskih studija i u zadnji cas odluciti kojeg ces stvarno upisati.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
perota
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 2:33 čet, 4. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala ti puno šta si se ovako zauzeo za ovaj moj problem

Sad je na meni red

Hvala pozdrav!!!
Hvala ti puno šta si se ovako zauzeo za ovaj moj problem

Sad je na meni red

Hvala pozdrav!!!

[Vrh]
perota
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:38 sub, 6. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Konzultirao sam se s Bojanom Basrakom kako si mi god napisao. Putem maila. Samo me još interesira M skup, S skup i O skup kod bodovanja:

M skup svih matematičkih predmeta koji ulaze u sumu za upis na pojedini diplomski studij
S je skup svih predmeta iz ostalih struka koje ulaze u tu sumu (za diplomski studij Financijska i poslovna matematika: ekonomija, računarstvo, strani jezik, fizika)
O je skup svih ostalih predmeta koje je pristupnik položio u prethodnom studiju.

Što znači da bi kod mene:
M skup bili matematički predmeti(statistika, poslovna statistika, matematika i financijska matematika)
S skup bili(ekonomski predmeti), sada ovde ne znam engleski,elektoronično poslovanje i informatika da li oni ulaze u S skup ili O skup radi toga što ovaj diplomski mogu upisati preddiplomci ekonomije, [b]računarstva[/b], [b]stranih jezika[/b] i fizike (vjerojatno u ovaj skup ulaze samo ekonomski predmeti. što je 95% predmeta na mom faksu)
O skup bi bio prazan osim ako bi ga popunio jezikom i informatikom.

Jedino mi je rekao još za problem koji mi može dopasti kod zamjene već položenih ekonomskih ispita na diplomskom smjeru s drugim matematičkim predmetima (jer mi se može raspored preklapati). Sada ne znam da li će mi to biti veliki problem?
Konzultirao sam se s Bojanom Basrakom kako si mi god napisao. Putem maila. Samo me još interesira M skup, S skup i O skup kod bodovanja:

M skup svih matematičkih predmeta koji ulaze u sumu za upis na pojedini diplomski studij
S je skup svih predmeta iz ostalih struka koje ulaze u tu sumu (za diplomski studij Financijska i poslovna matematika: ekonomija, računarstvo, strani jezik, fizika)
O je skup svih ostalih predmeta koje je pristupnik položio u prethodnom studiju.

Što znači da bi kod mene:
M skup bili matematički predmeti(statistika, poslovna statistika, matematika i financijska matematika)
S skup bili(ekonomski predmeti), sada ovde ne znam engleski,elektoronično poslovanje i informatika da li oni ulaze u S skup ili O skup radi toga što ovaj diplomski mogu upisati preddiplomci ekonomije, računarstva, stranih jezika i fizike (vjerojatno u ovaj skup ulaze samo ekonomski predmeti. što je 95% predmeta na mom faksu)
O skup bi bio prazan osim ako bi ga popunio jezikom i informatikom.

Jedino mi je rekao još za problem koji mi može dopasti kod zamjene već položenih ekonomskih ispita na diplomskom smjeru s drugim matematičkim predmetima (jer mi se može raspored preklapati). Sada ne znam da li će mi to biti veliki problem?

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 22:47 sub, 6. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="perota"]
Jedino mi je rekao još za problem koji mi može dopasti kod zamjene već položenih ekonomskih ispita na diplomskom smjeru s drugim matematičkim predmetima (jer mi se može raspored preklapati). Sada ne znam da li će mi to biti veliki problem?[/quote]
Mislim da tu ne bi trebalo biti nekih velikih problema.
perota (napisa):

Mislim da tu ne bi trebalo biti nekih velikih problema.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:17 sub, 6. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kljucna stvar je da, ukoliko se preklapanje dogodi i ne mozes ga rijesiti zamjenom grupe, odmah na pocetku odes nastavnicima i dogovoris se kako rijesiti problem. Vecina nastavnika na MO je vrlo susretljiva, ali ne vole kad im se na kolokviju pojavi netko koga do tada nisu vidjeli na nastavi. Dogovorom i kroz konzultacije moze se puno toga rijesiti.
Kljucna stvar je da, ukoliko se preklapanje dogodi i ne mozes ga rijesiti zamjenom grupe, odmah na pocetku odes nastavnicima i dogovoris se kako rijesiti problem. Vecina nastavnika na MO je vrlo susretljiva, ali ne vole kad im se na kolokviju pojavi netko koga do tada nisu vidjeli na nastavi. Dogovorom i kroz konzultacije moze se puno toga rijesiti.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Diplomski, magisteriji, doktorati,... Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum