Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
moi Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 9:38 sri, 28. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Jucer sam zvao ISVU centar potpore, danas sam im slao mail s dokumentima o novim pravilima igre. Po dosadasnjem iskustvu trebat ce puno natezanja dok pristanu prilagoditi aplikaciju. Bit cu uporan i pisat cu Ministarstvu, Rektoratu, predsjedniku republike, mandataru vlade kojeg ce on imenovati i kome vec bude trebalo. Samo me poslije nemojte mrziti kad studenti koji prvi puta padaju godinu s manje od 18 ECTS-a ostanu gladni (oni sada subvencionirano papaju).
Jucer sam zvao ISVU centar potpore, danas sam im slao mail s dokumentima o novim pravilima igre. Po dosadasnjem iskustvu trebat ce puno natezanja dok pristanu prilagoditi aplikaciju. Bit cu uporan i pisat cu Ministarstvu, Rektoratu, predsjedniku republike, mandataru vlade kojeg ce on imenovati i kome vec bude trebalo. Samo me poslije nemojte mrziti kad studenti koji prvi puta padaju godinu s manje od 18 ECTS-a ostanu gladni (oni sada subvencionirano papaju).
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 15:38 sri, 16. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Nakon jos jedne runde prepucavanja sa ISVU-ovcima, CAP-om i Odjelom za studentski standard Ministarstva, upucen je sluzbeni dopis u ime PMF-MO na sve relevantne adrese. Trazili smo da prilagode ISVU novim pravilima i poimence naveli studente koji su neopravdano izgubili pravo na prehranu. Nadam se da ce se problem uskoro poceti rjesavati jer stvarno ne znam sto bismo jos mogli poduzeti.
Kvaka je u tome da smo naveli samo studente za koje smo 100% sigurni da imaju pravo na prehranu. To su studenti prvi puta upisani na MO 2005. godine koji prije nisu nista studirali, imaju barem 60 ECTS-a, a svejedno su izgubili pravo na prehranu (njih 11). Vrlo vjerojatno postoje i drugi kandidati koji bi trebali biti na tom popisu - studenti koji su presli na bolonjske studije, a prije su studirali po starom programu. Nazalost njih nismo mogli pronaci u bazi jer nam ISVU dozvoljava samo unaprijed pripremljene queryje.
Ako ste vi medju tim studentima, molim javite mi se. Dakle, sad me zanimaju studenti koji zadovoljavaju ove kriterije:
1. nemaju pravo na prehranu
2. trenutno upisani na neki od "bolonjskih" studija (preddiplomski ili integrirani preddipl+dipl mat+fiz)
3. prethodno bili upisani na neki od "starih" studija
4. nisu iskoristili previse godina subvencionirane prehrane i imaju dovoljno ECTS bodova. Tocnije:
-ako ste do sada iskoristili 1 godinu subv. prehrane (ukupno, tj. na starom i novom studiju) morate imati barem 18 ECTS bodova
-ako ste iskoristili 2 godine prehrane morate imati 60 ECTS-a
-ako ste iskoristili 3 godine prehrane morate imati 120 ECTS-a
Eto. Pisat cu dalje kako se razvijaju stvari.
Nakon jos jedne runde prepucavanja sa ISVU-ovcima, CAP-om i Odjelom za studentski standard Ministarstva, upucen je sluzbeni dopis u ime PMF-MO na sve relevantne adrese. Trazili smo da prilagode ISVU novim pravilima i poimence naveli studente koji su neopravdano izgubili pravo na prehranu. Nadam se da ce se problem uskoro poceti rjesavati jer stvarno ne znam sto bismo jos mogli poduzeti.
Kvaka je u tome da smo naveli samo studente za koje smo 100% sigurni da imaju pravo na prehranu. To su studenti prvi puta upisani na MO 2005. godine koji prije nisu nista studirali, imaju barem 60 ECTS-a, a svejedno su izgubili pravo na prehranu (njih 11). Vrlo vjerojatno postoje i drugi kandidati koji bi trebali biti na tom popisu - studenti koji su presli na bolonjske studije, a prije su studirali po starom programu. Nazalost njih nismo mogli pronaci u bazi jer nam ISVU dozvoljava samo unaprijed pripremljene queryje.
Ako ste vi medju tim studentima, molim javite mi se. Dakle, sad me zanimaju studenti koji zadovoljavaju ove kriterije:
1. nemaju pravo na prehranu
2. trenutno upisani na neki od "bolonjskih" studija (preddiplomski ili integrirani preddipl+dipl mat+fiz)
3. prethodno bili upisani na neki od "starih" studija
4. nisu iskoristili previse godina subvencionirane prehrane i imaju dovoljno ECTS bodova. Tocnije:
-ako ste do sada iskoristili 1 godinu subv. prehrane (ukupno, tj. na starom i novom studiju) morate imati barem 18 ECTS bodova
-ako ste iskoristili 2 godine prehrane morate imati 60 ECTS-a
-ako ste iskoristili 3 godine prehrane morate imati 120 ECTS-a
Eto. Pisat cu dalje kako se razvijaju stvari.
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 15:04 uto, 6. 5. 2008 Naslov: |
|
|
Ne, ne zanima ih. Oni ne znaju za taj problem. Problem se prvi puta javio ove godine jer se tek sada moguce da netko padne drugi puta, a da ipak ima dovoljno ECTS bodova za subvencioniranu prehranu (uostalom [url=http://www.pmf.hr/nastava/prava_redovitih_studenata.pdf]preporuka[/url] je prihvacena od Sveucilista tek na samom kraju prosle akademske godine). No ako Ministarstvo ne donese novi pravilnik (umjesto [url=http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2002/0985.htm]ovog[/url]) i ne natjera [url=https://www.cap.srce.hr/]CAP[/url] da ga pocne primjenjivati, u buducnosti ce biti sve vise studenata koji imaju pravo na subvencioniranu prehranu, a ne mogu ga ostvariti.
Ne, ne zanima ih. Oni ne znaju za taj problem. Problem se prvi puta javio ove godine jer se tek sada moguce da netko padne drugi puta, a da ipak ima dovoljno ECTS bodova za subvencioniranu prehranu (uostalom preporuka je prihvacena od Sveucilista tek na samom kraju prosle akademske godine). No ako Ministarstvo ne donese novi pravilnik (umjesto ovog) i ne natjera CAP da ga pocne primjenjivati, u buducnosti ce biti sve vise studenata koji imaju pravo na subvencioniranu prehranu, a ne mogu ga ostvariti.
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|