Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

PMF-MO i bologna po neznam ni ja koji put
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 22:27 sub, 4. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ajmo jos malo o FER-u :) Stvarno je bezveze vjerovati svakom tracu koji cujete. FER je sigurno jedan od najkvalitetnijih fakulteta u Hrvatskoj. Iz osobnih kontakata s matematicarima koji tamo rade znam da je nastavnicima itekako stalo da posao odrade kako treba. Zanimljivo mi je kako ste sad najedamput ponosni na nase usmene... da vas je netko pitao [b]prije[/b], na pocetku veljace... :wink:

Bolonja je na FER-u shvacena jako slicno kao na PMF-MO. Za usporedbu, na prirodoslovnim odsjecima PMF-a ostali su ispitni rokovi i komisijski, kolegiji u drugom semestru upisuju se bez obzira jesu li polozeni prethodnici iz prvog (dovoljno je imati potpis), nije uveden dvostupanjski model nego studiji traju 5 godina...

Naravno, ima razlika izmedju studija na FER-u i kod nas. FER nudi ponovni upis kolegija iz prvog semestra u drugom. Kod nas toga nema, nego se trudimo ponuditi neki oblik nadoknade u vidu dodatne nastave. FER je sigurno organiziraniji i nije sve u zadnji cas kao na Matematici. Tamo ponavljaci znaju po kojim kriterijima im se odobrava ponovni upis, ali obratite paznju na nekoliko tehnickih detalja:
1. Ako sam dobro shvatio, ponavljanje kolegija na FER-u se placa. Vi cete ga dobiti za badava.
2. Ponovni upis kolegija u indeks ima svojih nedostataka. Oni koji ne poloze, vise ne mogu upisati kolegij na istom studiju. Dodatna nastava na MO ne tretira se kao ponovni upis, dakle ostaje vam jos jedna sansa u iducoj akademskoj godini.
3. Maksimalni broj ECTS bodova po semestru je 35. Kolegiji drugog semestra ukupno nose 30 bodova, a svaki kolegij iz prvog semestra pojedinacno [b]vise[/b] od 5 ECTS bodova. To znaci da uz ponovni upis nemate teoretske sanse redovno dati prvu godinu. Po sistemu dodatne nastave plus molbe za naknadno polaganje to je teoretski moguce, iako nisam siguran hoce li u praksi ikome biti omoguceno.

[color=blue][b]Moderator:[/b] Ovdje se povukla rasprava o drzavnoj politici vezanoj uz Sveuciliste, koja je sada preseljena [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=6366]ovdje[/url].[/color]
Ajmo jos malo o FER-u Smile Stvarno je bezveze vjerovati svakom tracu koji cujete. FER je sigurno jedan od najkvalitetnijih fakulteta u Hrvatskoj. Iz osobnih kontakata s matematicarima koji tamo rade znam da je nastavnicima itekako stalo da posao odrade kako treba. Zanimljivo mi je kako ste sad najedamput ponosni na nase usmene... da vas je netko pitao prije, na pocetku veljace... Wink

Bolonja je na FER-u shvacena jako slicno kao na PMF-MO. Za usporedbu, na prirodoslovnim odsjecima PMF-a ostali su ispitni rokovi i komisijski, kolegiji u drugom semestru upisuju se bez obzira jesu li polozeni prethodnici iz prvog (dovoljno je imati potpis), nije uveden dvostupanjski model nego studiji traju 5 godina...

Naravno, ima razlika izmedju studija na FER-u i kod nas. FER nudi ponovni upis kolegija iz prvog semestra u drugom. Kod nas toga nema, nego se trudimo ponuditi neki oblik nadoknade u vidu dodatne nastave. FER je sigurno organiziraniji i nije sve u zadnji cas kao na Matematici. Tamo ponavljaci znaju po kojim kriterijima im se odobrava ponovni upis, ali obratite paznju na nekoliko tehnickih detalja:
1. Ako sam dobro shvatio, ponavljanje kolegija na FER-u se placa. Vi cete ga dobiti za badava.
2. Ponovni upis kolegija u indeks ima svojih nedostataka. Oni koji ne poloze, vise ne mogu upisati kolegij na istom studiju. Dodatna nastava na MO ne tretira se kao ponovni upis, dakle ostaje vam jos jedna sansa u iducoj akademskoj godini.
3. Maksimalni broj ECTS bodova po semestru je 35. Kolegiji drugog semestra ukupno nose 30 bodova, a svaki kolegij iz prvog semestra pojedinacno vise od 5 ECTS bodova. To znaci da uz ponovni upis nemate teoretske sanse redovno dati prvu godinu. Po sistemu dodatne nastave plus molbe za naknadno polaganje to je teoretski moguce, iako nisam siguran hoce li u praksi ikome biti omoguceno.

Moderator: Ovdje se povukla rasprava o drzavnoj politici vezanoj uz Sveuciliste, koja je sada preseljena ovdje.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
12 = 42 - 30

PostPostano: 22:35 uto, 14. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Do sada je bilo moguce dva puta upisati kolegij (osam puta izaci na usmeni) i nakon toga gubila su se studentska prava. Kolko ja znam bo bolonji isti kolegij moze se isto tako upisati samo dva puta.

Sada neki imaju upisane kolegije iz drugog semestra (barem tako pise u indexu), ali ih ne mogu poloziti jer nisu polozili kolegije predhodnike. Mene zanima kako ce se to sve zajedno gledati i sredjivati.
Do sada je bilo moguce dva puta upisati kolegij (osam puta izaci na usmeni) i nakon toga gubila su se studentska prava. Kolko ja znam bo bolonji isti kolegij moze se isto tako upisati samo dva puta.

Sada neki imaju upisane kolegije iz drugog semestra (barem tako pise u indexu), ali ih ne mogu poloziti jer nisu polozili kolegije predhodnike. Mene zanima kako ce se to sve zajedno gledati i sredjivati.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:52 uto, 14. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Do sada je bilo moguce dva puta upisati kolegij (osam puta izaci na usmeni) i nakon toga gubila su se studentska prava. Kolko ja znam bo bolonji isti kolegij moze se isto tako upisati samo dva puta.[/quote]

Tako sam i ja mislio, ali ipak nije tako. Pravilo o max. 2 upisa istog kolegija napisano je u statutu FER-a i ne odnosi se na PMF-MO. U nasem statutu i statutu Sveucilista nema tog pravila, pa mozete upisivati kolegije koliko god puta hocete. Ogranicenje je da se unutar 2 godine mora poloziti odredjen broj ECTS bodova (mislim 15), inace se gubi pravo nastavka studija. Inace, tako je bilo i prije: nisu se gubila studentska prava, nego pravo nastavka konkretnog studija (ljudi bi se prebacivali s inzinjerskog smjera na profesorski ili obrnuto kad bi im se to dogodilo).
SickJedi (napisa):

Tako sam i ja mislio, ali ipak nije tako. Pravilo o max. 2 upisa istog kolegija napisano je u statutu FER-a i ne odnosi se na PMF-MO. U nasem statutu i statutu Sveucilista nema tog pravila, pa mozete upisivati kolegije koliko god puta hocete. Ogranicenje je da se unutar 2 godine mora poloziti odredjen broj ECTS bodova (mislim 15), inace se gubi pravo nastavka studija. Inace, tako je bilo i prije: nisu se gubila studentska prava, nego pravo nastavka konkretnog studija (ljudi bi se prebacivali s inzinjerskog smjera na profesorski ili obrnuto kad bi im se to dogodilo).

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 23:56 uto, 14. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tnx. :D

Nije li ideja bolonje standardizacija studija? Sad svaki faks ima svoju bolonju.
Tnx. Very Happy

Nije li ideja bolonje standardizacija studija? Sad svaki faks ima svoju bolonju.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:25 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Ogranicenje je da se unutar 2 godine mora poloziti odredjen broj ECTS bodova (mislim 15),...[/quote]

:shock: Ne 15 nego 35 (clanak 60 Statuta Sveucilista). 8)
krcko (napisa):
Ogranicenje je da se unutar 2 godine mora poloziti odredjen broj ECTS bodova (mislim 15),...

Shocked Ne 15 nego 35 (clanak 60 Statuta Sveucilista). Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 9:46 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Nije li ideja bolonje standardizacija studija? Sad svaki faks ima svoju bolonju.[/quote]

Standardizacija u smislu usporedivosti programa i mogucnosti prebacivanja sa sveucilista na sveuciliste. Nema standardizacije u smislu organizacije, to bi bilo kontraproduktivno.
SickJedi (napisa):

Standardizacija u smislu usporedivosti programa i mogucnosti prebacivanja sa sveucilista na sveuciliste. Nema standardizacije u smislu organizacije, to bi bilo kontraproduktivno.

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 10:16 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="SickJedi"]Nije li ideja bolonje standardizacija studija? Sad svaki faks ima svoju bolonju.[/quote]

Standardizacija u smislu usporedivosti programa i mogucnosti prebacivanja sa sveucilista na sveuciliste. Nema standardizacije u smislu organizacije, to bi bilo kontraproduktivno.[/quote]

ja mislim da je ovo sada već kontraproduktivno jer mislim da nije ok da neki fakulteti imaju 7-8 ispita u mjesec dana i za sve ispite samo 2 roka u razmaku od 7 dana, dok drugi imaju stari sistem, znači da se student prijavljuje kada će izaći na ispit, da ga može odjaviti, na svaki ispit izaći 6-7 puta i odbaciti ocjenu ako mu se ne sviđa... šta nije tako :?: ...
krcko (napisa):
SickJedi (napisa):

ja mislim da je ovo sada već kontraproduktivno jer mislim da nije ok da neki fakulteti imaju 7-8 ispita u mjesec dana i za sve ispite samo 2 roka u razmaku od 7 dana, dok drugi imaju stari sistem, znači da se student prijavljuje kada će izaći na ispit, da ga može odjaviti, na svaki ispit izaći 6-7 puta i odbaciti ocjenu ako mu se ne sviđa... šta nije tako Question ...

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:21 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

S istim argumentom, nije u redu ni da su neki fakulteti "tezi" od nekih drugih. :P
S istim argumentom, nije u redu ni da su neki fakulteti "tezi" od nekih drugih. Razz

[Vrh]
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
15 = 40 - 25

PostPostano: 11:10 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Po sistemu dodatne nastave plus molbe za naknadno polaganje to je teoretski moguce, iako nisam siguran hoce li u praksi ikome biti omoguceno.[/quote]

nisi siguran hoće li biti moguće ili omogućeno? daj, molim te, objasni mi to malo. nisam razumjela misliš li da student to neće moći izvesti ili da nije uopće moguće dat godinu redovno ako si pao nešto u prvom semestru? znaš zašto pitam, kakvo je stanje kod mene. ja sam misla da sad ovisi o meni i da ću moć normalno dat godinu ako dam sve sad kak spada.
krcko (napisa):
Po sistemu dodatne nastave plus molbe za naknadno polaganje to je teoretski moguce, iako nisam siguran hoce li u praksi ikome biti omoguceno.

nisi siguran hoće li biti moguće ili omogućeno? daj, molim te, objasni mi to malo. nisam razumjela misliš li da student to neće moći izvesti ili da nije uopće moguće dat godinu redovno ako si pao nešto u prvom semestru? znaš zašto pitam, kakvo je stanje kod mene. ja sam misla da sad ovisi o meni i da ću moć normalno dat godinu ako dam sve sad kak spada.

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 12:15 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]S istim argumentom, nije u redu ni da su neki fakulteti "tezi" od nekih drugih. :P[/quote]

ako je to bilo za mene, nisam ni mislio ići na to da je to argument za "težinu" nekoga fakulteta, već samo jedna [b][size=18]ogromna[/size][/b] prepreka u studiranju...
vsego (napisa):
S istim argumentom, nije u redu ni da su neki fakulteti "tezi" od nekih drugih. Razz

ako je to bilo za mene, nisam ni mislio ići na to da je to argument za "težinu" nekoga fakulteta, već samo jedna ogromna prepreka u studiranju...

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 14:16 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kljuki"][quote="krcko"]Po sistemu dodatne nastave plus molbe za naknadno polaganje to je teoretski moguce, iako nisam siguran hoce li u praksi ikome biti omoguceno.[/quote]

nisi siguran hoće li biti moguće ili omogućeno? daj, molim te, objasni mi to malo. nisam razumjela misliš li da student to neće moći izvesti ili da nije uopće moguće dat godinu redovno ako si pao nešto u prvom semestru? znaš zašto pitam, kakvo je stanje kod mene. ja sam misla da sad ovisi o meni i da ću moć normalno dat godinu ako dam sve sad kak spada.[/quote]

Koliko sam shvatio tebi je omoguceno. Jesi li u rjesenju molbe dobila blagoslov za pohadjanje svih kolegija iz drugog semestra (uz uvjet da naknadno polozis ono sto ti je ostalo iz prvog)? Ciljao sam iskljucivo na rjesenja molbi. Hoces li stvarno biti u stanju nadoknaditi propusteno i redovno dati sve iz drugog semestra ovisi o tebi, bilo bi bezveze prognozirati.
kljuki (napisa):
krcko (napisa):
Po sistemu dodatne nastave plus molbe za naknadno polaganje to je teoretski moguce, iako nisam siguran hoce li u praksi ikome biti omoguceno.

Koliko sam shvatio tebi je omoguceno. Jesi li u rjesenju molbe dobila blagoslov za pohadjanje svih kolegija iz drugog semestra (uz uvjet da naknadno polozis ono sto ti je ostalo iz prvog)? Ciljao sam iskljucivo na rjesenja molbi. Hoces li stvarno biti u stanju nadoknaditi propusteno i redovno dati sve iz drugog semestra ovisi o tebi, bilo bi bezveze prognozirati.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 14:25 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo ako ce nekome biti korisno

pao sam MA I i LAI, ali samo usmene --> vise zbog vlastite neorganizacije nego iceg drugog... pao sam samo usmene...

Iz EM1 i UUR imam 2 i 3, dozvoljena mi je dodatna nastava iz oba kolegija, tako da ne vjerujem da dobre ocjene pomažu...

eto
evo ako ce nekome biti korisno

pao sam MA I i LAI, ali samo usmene --> vise zbog vlastite neorganizacije nego iceg drugog... pao sam samo usmene...

Iz EM1 i UUR imam 2 i 3, dozvoljena mi je dodatna nastava iz oba kolegija, tako da ne vjerujem da dobre ocjene pomažu...

eto

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 14:34 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"][quote="krcko"][quote="SickJedi"]Nije li ideja bolonje standardizacija studija? Sad svaki faks ima svoju bolonju.[/quote]

Standardizacija u smislu usporedivosti programa i mogucnosti prebacivanja sa sveucilista na sveuciliste. Nema standardizacije u smislu organizacije, to bi bilo kontraproduktivno.[/quote]

ja mislim da je ovo sada već kontraproduktivno jer mislim da nije ok da neki fakulteti imaju 7-8 ispita u mjesec dana i za sve ispite samo 2 roka u razmaku od 7 dana, dok drugi imaju stari sistem, znači da se student prijavljuje kada će izaći na ispit, da ga može odjaviti, na svaki ispit izaći 6-7 puta i odbaciti ocjenu ako mu se ne sviđa... šta nije tako :?: ...[/quote]

IMO, fakulteti koji su ostali na starom sistemu (tocnije njihovi studenti) ceh ce platiti kad dodje upis druge godine. FER i PMF-MO reagirali su na sljedeci clanak novog Statuta Sveucilista.

[quote="Upis u višu godinu studija"][b]Članak 73.[/b]
(1) Student može upisati samo one predmete za koje je stekao preduvjete po programu i planu studija.
(2) Student stječe pravo na upis u višu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izražene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godinu studija.[/quote]

Ajde sada obrazlozi ovo sto si napisao. Kako to da imas 7-8 ispita u mjesec dana kad si upisao samo 4 kolegija (tjelesni ne brojim)? Kako to da imas 2 roka u razmaku 7 dana kad ocjenjivanje traje cijeli semestar? Zasto mislis da ne mozes odbiti ocjenu?
fireball (napisa):
krcko (napisa):
SickJedi (napisa):

ja mislim da je ovo sada već kontraproduktivno jer mislim da nije ok da neki fakulteti imaju 7-8 ispita u mjesec dana i za sve ispite samo 2 roka u razmaku od 7 dana, dok drugi imaju stari sistem, znači da se student prijavljuje kada će izaći na ispit, da ga može odjaviti, na svaki ispit izaći 6-7 puta i odbaciti ocjenu ako mu se ne sviđa... šta nije tako Question ...

IMO, fakulteti koji su ostali na starom sistemu (tocnije njihovi studenti) ceh ce platiti kad dodje upis druge godine. FER i PMF-MO reagirali su na sljedeci clanak novog Statuta Sveucilista.

Upis u višu godinu studija (napisa):
Članak 73.
(1) Student može upisati samo one predmete za koje je stekao preduvjete po programu i planu studija.
(2) Student stječe pravo na upis u višu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izražene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godinu studija.

Ajde sada obrazlozi ovo sto si napisao. Kako to da imas 7-8 ispita u mjesec dana kad si upisao samo 4 kolegija (tjelesni ne brojim)? Kako to da imas 2 roka u razmaku 7 dana kad ocjenjivanje traje cijeli semestar? Zasto mislis da ne mozes odbiti ocjenu?

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 14:56 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

imaš 4 kolokvija i 3 usmena (ne računjajući pismeni dio usmenog ispita kod prof. Antonića). 4 kolokvioja su u 8 dana... ako sve to prođeš imaš tri usmena koja su isto skrpana u 8-10 dana, sa popravnima, to je u mjesec dana 7 izlazaka na ispit... nama je rečeno da nema odbijanja ocjene na usmenom... sad da li se to ima pravo napravit ili ne ja neznam (jer ja mislim da je na ispitima bilo pošeteno ocjenjeno znanje svakog studenta,a ja se za dvojku ne bunim prećesto...)... što se tiče da se uči cijele godine to stoji, ali sjeti se kako si se ti osječao kada si prvi puta izlazio na ispite... mislim da ti nije bilo baš svejedno...

evo sad sam pričo sa friendom koji je na ekonomiji (znam da mi izbor nije baš naj ali neka bude, raspitat ću se i za pravo i za menangment u opatiji, samo radi toga da ukažem na problem "nejednakosti" provođenja bolonje u Hr, a možda točno saznam kako to ide u Italiji na matematičkim fakultetima, možda uspijem saznati i za njemačku), oni imaju 8 rokova po ispitu, smiju godišnje prebaciti 15 ETSC bodova (tj. 2 ispita) u sljedeću godinu, s time da imaju točno određene ispite koje smiju prebacit a koje moraju dati tokom godine...
imaš 4 kolokvija i 3 usmena (ne računjajući pismeni dio usmenog ispita kod prof. Antonića). 4 kolokvioja su u 8 dana... ako sve to prođeš imaš tri usmena koja su isto skrpana u 8-10 dana, sa popravnima, to je u mjesec dana 7 izlazaka na ispit... nama je rečeno da nema odbijanja ocjene na usmenom... sad da li se to ima pravo napravit ili ne ja neznam (jer ja mislim da je na ispitima bilo pošeteno ocjenjeno znanje svakog studenta,a ja se za dvojku ne bunim prećesto...)... što se tiče da se uči cijele godine to stoji, ali sjeti se kako si se ti osječao kada si prvi puta izlazio na ispite... mislim da ti nije bilo baš svejedno...

evo sad sam pričo sa friendom koji je na ekonomiji (znam da mi izbor nije baš naj ali neka bude, raspitat ću se i za pravo i za menangment u opatiji, samo radi toga da ukažem na problem "nejednakosti" provođenja bolonje u Hr, a možda točno saznam kako to ide u Italiji na matematičkim fakultetima, možda uspijem saznati i za njemačku), oni imaju 8 rokova po ispitu, smiju godišnje prebaciti 15 ETSC bodova (tj. 2 ispita) u sljedeću godinu, s time da imaju točno određene ispite koje smiju prebacit a koje moraju dati tokom godine...

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 16:10 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hoće li se na 2. godini moći upisati semestar po 30 ili 35 ECTS bodova? :-k
Hoće li se na 2. godini moći upisati semestar po 30 ili 35 ECTS bodova? Think

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 16:13 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

AFAIK po jednom semestru ti nesmije biti opterećenje iznad 30 ECTS bodova.
AFAIK po jednom semestru ti nesmije biti opterećenje iznad 30 ECTS bodova.

Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 16:30 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

AFAIK mozes upisati 35 bodova uz nekakvu molbu.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 16:35 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]AFAIK mozes upisati 35 bodova uz nekakvu molbu.[/quote]
I ja isto mislim. Jer znam da je na početku bio kao neki dogovor, pa se nešto promjenilo, ali sada više ni ja nisam bila ziher. :-|
SickJedi (napisa):

I ja isto mislim. Jer znam da je na početku bio kao neki dogovor, pa se nešto promjenilo, ali sada više ni ja nisam bila ziher. Neutral

[Vrh]
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 40 - 25

PostPostano: 17:12 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@krcko: sorry, pogrešan izbor riječi s tvoje strane i manjak razumijevanja s moje. uplašila sam se na tren da opet ima neka caka. sve je uredu onda, sad je na meni da učim. a to što sad imam još i uum u rasporedu mi i nije tolki problem koliko možda manjkavo znanje iz uum-a i analitičke s drugog kolokvija. stvarno ne treba biti zadovoljan dvojkom ili trojkom jer je to samo privremeno, problemi se pokažu tek kasnije. tj. sad u dir-u i la. sva sreća da ponavljaju s nama, tj. sa mnom, svi ostale kao da sve kuže. :) jedino mi smeta što je to malo neusklađeno, asistent iz la nam sustave rješava preko matrica što nismo radili, zahtjeva od nas neko znanje koje nismo imali gdje pokupit, a opet ponavlja dosta detaljno stvari koje znamo iz analitičke. dosta čudno. i zbunjujuće. trebao bi bit upućen u ono što znamo tj. ono što bi trebali znat.
@krcko: sorry, pogrešan izbor riječi s tvoje strane i manjak razumijevanja s moje. uplašila sam se na tren da opet ima neka caka. sve je uredu onda, sad je na meni da učim. a to što sad imam još i uum u rasporedu mi i nije tolki problem koliko možda manjkavo znanje iz uum-a i analitičke s drugog kolokvija. stvarno ne treba biti zadovoljan dvojkom ili trojkom jer je to samo privremeno, problemi se pokažu tek kasnije. tj. sad u dir-u i la. sva sreća da ponavljaju s nama, tj. sa mnom, svi ostale kao da sve kuže. Smile jedino mi smeta što je to malo neusklađeno, asistent iz la nam sustave rješava preko matrica što nismo radili, zahtjeva od nas neko znanje koje nismo imali gdje pokupit, a opet ponavlja dosta detaljno stvari koje znamo iz analitičke. dosta čudno. i zbunjujuće. trebao bi bit upućen u ono što znamo tj. ono što bi trebali znat.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:29 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]imaš 4 kolokvija i 3 usmena (ne računjajući pismeni dio usmenog ispita kod prof. Antonića). 4 kolokvioja su u 8 dana... ako sve to prođeš imaš tri usmena koja su isto skrpana u 8-10 dana, sa popravnima, to je u mjesec dana 7 izlazaka na ispit... [/quote]

Opet mi nije jasno kako si dosao do broja od 7-8 ispita. Brojeci na ovaj nacin rezultat bi bio 11 jer iz svakog predmeta imas po 2 kolokvija. U tom brojanju glavna greska je sto kolokvij [b]nije[/b] ispit. Na kolokviju odgovaras samo dio gradiva kojeg si radio neposredno prije. Ako si ga stvarno radio (dolazio na predavanja i vjezbe i rjesavao zadace), trebao bi biti u stanju poloziti kolokvij bez neke velike pripreme. Na ispitu moras znati cijelo gradivo odjednom, a u starom sistemu studenti su u pravilu prijavljivali ispite mjesecima nakon sto bi odslusali kolegij. To nije bila dobra praksa i rezultirala je dugim prosjecnim vremenom studiranja. [size=6]Necemo spominjati da su neki pismeni ispiti bili, akademskim rjecnikom receno, [i]malo preteski[/i][/size] ;-)

[quote="fireball"]nama je rečeno da nema odbijanja ocjene na usmenom... sad da li se to ima pravo napravit ili ne ja neznam (jer ja mislim da je na ispitima bilo pošeteno ocjenjeno znanje svakog studenta,a ja se za dvojku ne bunim prećesto...)[/quote]

Mislim da imate pravo odbiti ocjenu s istim posljedicama koje je to imalo prije: u evidenciji se biljezi nedovoljan i moras ponovno polagati. Kako se tvoja ocjena sastoji 10% od zadaca, 30% + 30% od kolokvija i 30% od usmenog, u pravilu sve to mozes ponoviti tek iduce akademske godine (ovaj semestar i ranije, na dopunskoj nastavi).

[quote="fireball"]evo sad sam pričo sa friendom koji je na ekonomiji (znam da mi izbor nije baš naj ali neka bude, raspitat ću se i za pravo i za menangment u opatiji, samo radi toga da ukažem na problem "nejednakosti" provođenja bolonje u Hr, a možda točno saznam kako to ide u Italiji na matematičkim fakultetima, možda uspijem saznati i za njemačku), oni imaju 8 rokova po ispitu, smiju godišnje prebaciti 15 ETSC bodova (tj. 2 ispita) u sljedeću godinu, s time da imaju točno određene ispite koje smiju prebacit a koje moraju dati tokom godine...[/quote]

Ovo s prebacivanjem 15 ECTS-a na Sveucilistu u Zagrebu ne prolazi. Procitaj clanak 73 gore.
fireball (napisa):
imaš 4 kolokvija i 3 usmena (ne računjajući pismeni dio usmenog ispita kod prof. Antonića). 4 kolokvioja su u 8 dana... ako sve to prođeš imaš tri usmena koja su isto skrpana u 8-10 dana, sa popravnima, to je u mjesec dana 7 izlazaka na ispit...

Opet mi nije jasno kako si dosao do broja od 7-8 ispita. Brojeci na ovaj nacin rezultat bi bio 11 jer iz svakog predmeta imas po 2 kolokvija. U tom brojanju glavna greska je sto kolokvij nije ispit. Na kolokviju odgovaras samo dio gradiva kojeg si radio neposredno prije. Ako si ga stvarno radio (dolazio na predavanja i vjezbe i rjesavao zadace), trebao bi biti u stanju poloziti kolokvij bez neke velike pripreme. Na ispitu moras znati cijelo gradivo odjednom, a u starom sistemu studenti su u pravilu prijavljivali ispite mjesecima nakon sto bi odslusali kolegij. To nije bila dobra praksa i rezultirala je dugim prosjecnim vremenom studiranja. Necemo spominjati da su neki pismeni ispiti bili, akademskim rjecnikom receno, malo preteski Wink

fireball (napisa):
nama je rečeno da nema odbijanja ocjene na usmenom... sad da li se to ima pravo napravit ili ne ja neznam (jer ja mislim da je na ispitima bilo pošeteno ocjenjeno znanje svakog studenta,a ja se za dvojku ne bunim prećesto...)

Mislim da imate pravo odbiti ocjenu s istim posljedicama koje je to imalo prije: u evidenciji se biljezi nedovoljan i moras ponovno polagati. Kako se tvoja ocjena sastoji 10% od zadaca, 30% + 30% od kolokvija i 30% od usmenog, u pravilu sve to mozes ponoviti tek iduce akademske godine (ovaj semestar i ranije, na dopunskoj nastavi).

fireball (napisa):

Ovo s prebacivanjem 15 ECTS-a na Sveucilistu u Zagrebu ne prolazi. Procitaj clanak 73 gore.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 5 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum