Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
osvetnik Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 18:05 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
ja sam uvijek zdravo za gotovo uzela da ljudi na drugim faxevima moraju braniti radnju i mozda ponesto odgovarati iz kojeg kolegija
na ekonomiji tko dodje do toga da mora braniti radnju (znaci, samo pricati o radnji) - smatra se da je naletio na krivog profesora :shock:
na FERu niti obrana magisterija nije tako opsezna :shock:
ali, sto je lose u takvoj obrani? :-k
da, traje
da, treba se spremiti
ali, bi li ljudi bili toliko ponosni da su samo nesto sprckali? :-k
mislim da i sve (ili gotovo sve) PMFovo ima isti/slican princip
znam da na biologiji je tako - pitanja iz kolegija, pitanja iz radnje, prica o radnji
i meni to zvuci smisleno
inace mi zvuci kao da sam zavrsila tecaj, a ne fax....
pa matura u srednjoj isto ima par predmeta i obranu radnje, zasto bi na faxu bilo da treba samo predati radnju? :-k
point: nije istina da drugi faxevi nemaju obranu diplomskog kao kod nas
na preddiplomskom bolonjskom mislim da nema radnje, vec se samo dobije papir, na diplomskom ih ceka radnja, ali mislim da ne i obrana u nasem smislu, ali ovo je sve jedno veliko _mislim_
edit: ali kakve sve ovo skupa ima veze sa prosvjedom bolonjaca? :-k
ja sam uvijek zdravo za gotovo uzela da ljudi na drugim faxevima moraju braniti radnju i mozda ponesto odgovarati iz kojeg kolegija
na ekonomiji tko dodje do toga da mora braniti radnju (znaci, samo pricati o radnji) - smatra se da je naletio na krivog profesora
na FERu niti obrana magisterija nije tako opsezna
ali, sto je lose u takvoj obrani?
da, traje
da, treba se spremiti
ali, bi li ljudi bili toliko ponosni da su samo nesto sprckali?
znam da na biologiji je tako - pitanja iz kolegija, pitanja iz radnje, prica o radnji
i meni to zvuci smisleno
inace mi zvuci kao da sam zavrsila tecaj, a ne fax....
pa matura u srednjoj isto ima par predmeta i obranu radnje, zasto bi na faxu bilo da treba samo predati radnju?
point: nije istina da drugi faxevi nemaju obranu diplomskog kao kod nas
na preddiplomskom bolonjskom mislim da nema radnje, vec se samo dobije papir, na diplomskom ih ceka radnja, ali mislim da ne i obrana u nasem smislu, ali ovo je sve jedno veliko _mislim_
edit: ali kakve sve ovo skupa ima veze sa prosvjedom bolonjaca?
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)

|
Postano: 18:13 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]ja sam uvijek zdravo za gotovo uzela da ljudi na drugim faxevima moraju braniti radnju i mozda ponesto odgovarati iz kojeg kolegija
na ekonomiji tko dodje do toga da mora braniti radnju (znaci, samo pricati o radnji) - smatra se da je naletio na krivog profesora :shock:
na FERu niti obrana magisterija nije tako opsezna :shock:[/quote]
ne znam zasto si zdravo za gotovo uzimala kad to nije tako..
[quote="Nesi"]ali, bi li ljudi bili toliko ponosni da su samo nesto sprckali? :-k
i meni to zvuci smisleno
inace mi zvuci kao da sam zavrsila tecaj, a ne fax.... [/quote]
ispricavam se, ali napisati diplomski rad nije "nesto sprckati"... ne znam kako si ti pisala svoj, ali ja u svoj mislim uloziti vremena i truda i glupo mi je da se doticni ocjenuje odgovaranjem 9 predmeta... uostalom, siguran sam da su ljudi na drugim fakultetima jednako ponosni na svoje diplomske
na biologiji nije tako... pita te se samo stvari koje imaju veze s diplomskim radom... dakle o njemu
hoces reci da su svi ostali fakulteti tecaj?
[quote="Nesi"]pa matura u srednjoj isto ima par predmeta i obranu radnje, zasto bi na faxu bilo da treba samo predati radnju? :-k[/quote]
da i to se zvalo matura... isto tako je postojalo nesto sto se zove "obrana maturalnog rada" ... obrati pozornost na ime jos jednom da ti sjedne... i tamo su te pitali pitanja o radu...
obrana diplomskog rada nije diploma... ona je na svim fakultetima upravo to sto joj ime kaze... obrana DIPLOMSKOG rada... dakle napises diplomski rad i onda ga branis... nije mi jasno sto tocno ne shvacas kod tog koncepta da ti je prirodno da odgovaras i neke predmete uz to
Nesi (napisa): | ja sam uvijek zdravo za gotovo uzela da ljudi na drugim faxevima moraju braniti radnju i mozda ponesto odgovarati iz kojeg kolegija
na ekonomiji tko dodje do toga da mora braniti radnju (znaci, samo pricati o radnji) - smatra se da je naletio na krivog profesora
na FERu niti obrana magisterija nije tako opsezna  |
Nesi (napisa): | ali, bi li ljudi bili toliko ponosni da su samo nesto sprckali?
i meni to zvuci smisleno
inace mi zvuci kao da sam zavrsila tecaj, a ne fax.... |
ispricavam se, ali napisati diplomski rad nije "nesto sprckati"... ne znam kako si ti pisala svoj, ali ja u svoj mislim uloziti vremena i truda i glupo mi je da se doticni ocjenuje odgovaranjem 9 predmeta... uostalom, siguran sam da su ljudi na drugim fakultetima jednako ponosni na svoje diplomske
na biologiji nije tako... pita te se samo stvari koje imaju veze s diplomskim radom... dakle o njemu
hoces reci da su svi ostali fakulteti tecaj?
Nesi (napisa): | pa matura u srednjoj isto ima par predmeta i obranu radnje, zasto bi na faxu bilo da treba samo predati radnju?  |
da i to se zvalo matura... isto tako je postojalo nesto sto se zove "obrana maturalnog rada" ... obrati pozornost na ime jos jednom da ti sjedne... i tamo su te pitali pitanja o radu...
obrana diplomskog rada nije diploma... ona je na svim fakultetima upravo to sto joj ime kaze... obrana DIPLOMSKOG rada... dakle napises diplomski rad i onda ga branis... nije mi jasno sto tocno ne shvacas kod tog koncepta da ti je prirodno da odgovaras i neke predmete uz to
Zadnja promjena: osvetnik; 18:24 pon, 17. 9. 2007; ukupno mijenjano 2 put/a.
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
Postano: 18:36 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]ali, sto je lose u takvoj obrani? :-k
da, traje
da, treba se spremiti
ali, bi li ljudi bili toliko ponosni da su samo nesto sprckali? :-k[/quote]
He, he. Nisam znao da diplomske radnje ljudi brane zato da bi bili ponosni. :)
Nesi (napisa): | ali, sto je lose u takvoj obrani?
da, traje
da, treba se spremiti
ali, bi li ljudi bili toliko ponosni da su samo nesto sprckali?  |
He, he. Nisam znao da diplomske radnje ljudi brane zato da bi bili ponosni.
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)

|
Postano: 18:48 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Mad Wilson"][quote="Nesi"]ali, sto je lose u takvoj obrani? :-k
da, traje
da, treba se spremiti
ali, bi li ljudi bili toliko ponosni da su samo nesto sprckali? :-k[/quote]
He, he. Nisam znao da diplomske radnje ljudi brane zato da bi bili ponosni. :)[/quote]
ja ne znam sto je to... jel ima stavka za to u indeksu? :)
Mad Wilson (napisa): | Nesi (napisa): | ali, sto je lose u takvoj obrani?
da, traje
da, treba se spremiti
ali, bi li ljudi bili toliko ponosni da su samo nesto sprckali?  |
He, he. Nisam znao da diplomske radnje ljudi brane zato da bi bili ponosni.  |
ja ne znam sto je to... jel ima stavka za to u indeksu?
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:49 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="osvetnik"]
ne postoji "obrana diplome" vec obrana diplomskog rada
NITI JEDAN faks nema takav nacin obrane diplomskog... obrana diplomskog svugdje znaci upravo to sto rijeci kazu.. obrana diplomskog rada... dakle pitanja o radu i to je to... obicno je to puka formalnost.. a ne ove nebuloze ... nije mi jasno kome je ovakav nacin obrane diplomskog rada pao na pamet
meni je pao mrak na oci kad sam saznao kako to izgleda kod nas... uvijek sam zdravo za gotovo uzimao da je to kao kod ostalih[/quote]
"Kod ostalih" moze biti i gore. Npr, na fizici moras odgovarati SVE, tj. bilo koji segment bilo kojeg dijela studija, ako te to zapadne. To varira od profesora do profesora koliko ce te resetati, ali resetaju. Slicno je i na kemiji. Ali sto je tu lose? Zar diplomirani inzinjer ne treba znati elemente svog polja?
(napomena: ja sam na diplomskom uzeo PDJ i Algebru kao izborne predmete, htio sam jos integral i mjeru, ali nisam na kraju jer ovo popunjava 4 semestra).
'ave fun!
Sinisa
osvetnik (napisa): |
ne postoji "obrana diplome" vec obrana diplomskog rada
NITI JEDAN faks nema takav nacin obrane diplomskog... obrana diplomskog svugdje znaci upravo to sto rijeci kazu.. obrana diplomskog rada... dakle pitanja o radu i to je to... obicno je to puka formalnost.. a ne ove nebuloze ... nije mi jasno kome je ovakav nacin obrane diplomskog rada pao na pamet
meni je pao mrak na oci kad sam saznao kako to izgleda kod nas... uvijek sam zdravo za gotovo uzimao da je to kao kod ostalih |
"Kod ostalih" moze biti i gore. Npr, na fizici moras odgovarati SVE, tj. bilo koji segment bilo kojeg dijela studija, ako te to zapadne. To varira od profesora do profesora koliko ce te resetati, ali resetaju. Slicno je i na kemiji. Ali sto je tu lose? Zar diplomirani inzinjer ne treba znati elemente svog polja?
(napomena: ja sam na diplomskom uzeo PDJ i Algebru kao izborne predmete, htio sam jos integral i mjeru, ali nisam na kraju jer ovo popunjava 4 semestra).
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 19:11 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="osvetnik"][quote="Nesi"]ja sam uvijek zdravo za gotovo uzela da ljudi na drugim faxevima moraju braniti radnju i mozda ponesto odgovarati iz kojeg kolegija
na FERu niti obrana magisterija nije tako opsezna :shock:[/quote]
[/quote]
nije niti onako kako ti kazes (da na svima ostalima....)
samo paralela o uvjerenjima, nista drugo
nomenklatura je nebitna, da bi dobio diplomu nesto moras obaviti, i to je ono sto je bilo pitanje
da, obrana diplomskog rada je jedna od komponenti na matematici
cuj, iz druge ruke imam podatke da radovi na ekonomiji jesu sprckani i da se blijedo gleda onoga tko se posteno primi posla i jos bljedje onoga tko za mentora uzme onoga tko IMA obranu pa i ponesto pita sto nije samo u radu :shock:
prema gore navedenom (recimo, ekonomija mi je trenutacno kul primjer jer ima i jedno i drugo) pokazujem ti da nisi u pravu sa svojim uvjerenjima da se svugdje osim na matematici samo brani radnja da bi se diplomiralo i da si ti jadan ostao sokiran :-PP
isto kao sto je meni bilo savrseno normalno braniti radnju, i odgovarati odabrano gradivo i onda sam pala na dupe kad sam slusala frendicu te njena i iskustva njenih frendica sa ekonomije :)
tendencija je, ako se ofrlje provjerava, da se ofrlje i pise
a znam da se kod nekih ofrlje provjerava..... odakle ona opaska o 'zbrljati' radnju....
na biologiji osobu koja je diplomiravala smjer molekularne su pitali pitanja o radnji, ali i dodatna pitanja iz kolegija, a nije mi zvucalo kao da je ta osoba bila iznimka
edit: splitano
osvetnik (napisa): | Nesi (napisa): | ja sam uvijek zdravo za gotovo uzela da ljudi na drugim faxevima moraju braniti radnju i mozda ponesto odgovarati iz kojeg kolegija
na FERu niti obrana magisterija nije tako opsezna  |
|
nije niti onako kako ti kazes (da na svima ostalima....)
samo paralela o uvjerenjima, nista drugo
nomenklatura je nebitna, da bi dobio diplomu nesto moras obaviti, i to je ono sto je bilo pitanje
da, obrana diplomskog rada je jedna od komponenti na matematici
cuj, iz druge ruke imam podatke da radovi na ekonomiji jesu sprckani i da se blijedo gleda onoga tko se posteno primi posla i jos bljedje onoga tko za mentora uzme onoga tko IMA obranu pa i ponesto pita sto nije samo u radu
prema gore navedenom (recimo, ekonomija mi je trenutacno kul primjer jer ima i jedno i drugo) pokazujem ti da nisi u pravu sa svojim uvjerenjima da se svugdje osim na matematici samo brani radnja da bi se diplomiralo i da si ti jadan ostao sokiran P
isto kao sto je meni bilo savrseno normalno braniti radnju, i odgovarati odabrano gradivo i onda sam pala na dupe kad sam slusala frendicu te njena i iskustva njenih frendica sa ekonomije
a znam da se kod nekih ofrlje provjerava..... odakle ona opaska o 'zbrljati' radnju....
na biologiji osobu koja je diplomiravala smjer molekularne su pitali pitanja o radnji, ali i dodatna pitanja iz kolegija, a nije mi zvucalo kao da je ta osoba bila iznimka
edit: splitano
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)

|
Postano: 19:54 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]
da, obrana diplomskog rada je jedna od komponenti na matematici [/quote]
sta nije da bi dobio diplomu da moram ispite poloziti? ako ocjene iz njih nisu pokazatelj stanja vec usmeni na diplomskom zasto sam ih polagao? ujedno, ako jesu, zasto onda odgovaram na obrani diplomskog nesto sto nema veze s diplomskim?
[quote="Nesi"]
cuj, iz druge ruke imam podatke da radovi na ekonomiji jesu sprckani i da se blijedo gleda onoga tko se posteno primi posla i jos bljedje onoga tko za mentora uzme onoga tko IMA obranu pa i ponesto pita sto nije samo u radu :shock:
prema gore navedenom (recimo, ekonomija mi je trenutacno kul primjer jer ima i jedno i drugo) pokazujem ti da nisi u pravu sa svojim uvjerenjima da se svugdje osim na matematici samo brani radnja da bi se diplomiralo i da si ti jadan ostao sokiran :-PP[/quote]
pa boli me briga sto su sprckani i sto su kod njih studenti letargicni isto kao i profesori... ja ocu da obrana diplomskog bude ono sto ime kaze da je.. a to je obrana diplomskog rada... i nije istina da na ekonomiji mozes dobiti pitanje koje se ne tice rada...
btw za sad ste naveli samo 2 primjera fakulteta gdje se nesto ispituje osim diplomskog... ja ih mogu vise za obrnuto
[quote="Nesi"]
a znam da se kod nekih ofrlje provjerava..... odakle ona opaska o 'zbrljati' radnju.... [/quote]
opet fulavas koncept... nek se onda provjerava znanje o diplomskom kak spada... ali kakve veze imaju drugi ispiti s time?
[quote="Nesi"]
edit: splitano [/quote]
evo ja znam osobu koja je ove godine diplomirala i ona mi je rekla da mozes eventualno dobiti koje pitanje iz kolegija koji su povezani s diplomskim sto je po meni normalno... ali daleko je to od ovoga sto mi ovdje imamo... daleko
[quote="cinik"]
"Kod ostalih" moze biti i gore. Npr, na fizici moras odgovarati SVE, tj. bilo koji segment bilo kojeg dijela studija, ako te to zapadne. To varira od profesora do profesora koliko ce te resetati, ali resetaju. Slicno je i na kemiji. Ali sto je tu lose? svog polja?[/quote]
lose je to sto to nije obrana diplomskog rada... uopce nije poanta dal je to lose ili dobro, poanta je da to nije TO... obrana diplomskog rada bi trebala biti obrana diplomskog rada...
[quote="cinik"]Zar diplomirani inzinjer ne treba znati elemente svog polja?[/quote]
zar nemamo za to ispite? kao sto sam rekao nesi, ako moram to odgovarat i na obrani, koja je onda poanta da odgovaram za ispit?
Nesi (napisa): |
da, obrana diplomskog rada je jedna od komponenti na matematici |
sta nije da bi dobio diplomu da moram ispite poloziti? ako ocjene iz njih nisu pokazatelj stanja vec usmeni na diplomskom zasto sam ih polagao? ujedno, ako jesu, zasto onda odgovaram na obrani diplomskog nesto sto nema veze s diplomskim?
cuj, iz druge ruke imam podatke da radovi na ekonomiji jesu sprckani i da se blijedo gleda onoga tko se posteno primi posla i jos bljedje onoga tko za mentora uzme onoga tko IMA obranu pa i ponesto pita sto nije samo u radu
prema gore navedenom (recimo, ekonomija mi je trenutacno kul primjer jer ima i jedno i drugo) pokazujem ti da nisi u pravu sa svojim uvjerenjima da se svugdje osim na matematici samo brani radnja da bi se diplomiralo i da si ti jadan ostao sokiran P |
pa boli me briga sto su sprckani i sto su kod njih studenti letargicni isto kao i profesori... ja ocu da obrana diplomskog bude ono sto ime kaze da je.. a to je obrana diplomskog rada... i nije istina da na ekonomiji mozes dobiti pitanje koje se ne tice rada...
btw za sad ste naveli samo 2 primjera fakulteta gdje se nesto ispituje osim diplomskog... ja ih mogu vise za obrnuto
a znam da se kod nekih ofrlje provjerava..... odakle ona opaska o 'zbrljati' radnju.... |
opet fulavas koncept... nek se onda provjerava znanje o diplomskom kak spada... ali kakve veze imaju drugi ispiti s time?
edit: splitano |
evo ja znam osobu koja je ove godine diplomirala i ona mi je rekla da mozes eventualno dobiti koje pitanje iz kolegija koji su povezani s diplomskim sto je po meni normalno... ali daleko je to od ovoga sto mi ovdje imamo... daleko
cinik (napisa): |
"Kod ostalih" moze biti i gore. Npr, na fizici moras odgovarati SVE, tj. bilo koji segment bilo kojeg dijela studija, ako te to zapadne. To varira od profesora do profesora koliko ce te resetati, ali resetaju. Slicno je i na kemiji. Ali sto je tu lose? svog polja? |
lose je to sto to nije obrana diplomskog rada... uopce nije poanta dal je to lose ili dobro, poanta je da to nije TO... obrana diplomskog rada bi trebala biti obrana diplomskog rada...
cinik (napisa): | Zar diplomirani inzinjer ne treba znati elemente svog polja? |
zar nemamo za to ispite? kao sto sam rekao nesi, ako moram to odgovarat i na obrani, koja je onda poanta da odgovaram za ispit?
|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
Postano: 20:15 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Je, zove se obrana diplomskog rada, baš ime ne štima. Trebalo bi se onda zvat obrana diplomskog rada i provjera osnovnih znanja stečenih studijem.
Al opet, ak položiš ispite, zašt je onda problem da te neko pita par pitanja o nečem što već znaš?
Je, zove se obrana diplomskog rada, baš ime ne štima. Trebalo bi se onda zvat obrana diplomskog rada i provjera osnovnih znanja stečenih studijem.
Al opet, ak položiš ispite, zašt je onda problem da te neko pita par pitanja o nečem što već znaš?
_________________ Između ostalog, mislim da bi kolegij mjera i integral trebao imati svoj podforum među kolegijima treće godine
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:24 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
AFAIK, to se zove "diplomski ispit", a ne "obrana diplomskog rada". 8)
Bas zanimljivo kako, uz FER, studiras i na Matematici, a bas ti nista ne valja. :roll: Financijske/ekonomske stvari si i tako mogao uciti na Ekonomiji, gdje te ocito ne bi gnjavili na diplomskom. :P
@alen: Ako si kampanjac, onda je itekakav problem. :twisted: Pogotovo sto pitaju takve nebulozne stvari poput dvije "Linerane algebre", cetiri "Matematicke analize" i cetiri semestara kolegija koje - saklonimeboze - sam biras! :shock: :lol: I to, koliko sam cuo, osnovne definicije i iskaze teorema, eventualno uz skicu pokojeg dokaza. 8)
Ja sam diplomski ispit spremao cca 4-5 dana (opustenog ponavljanja), a nisam bas bio zvijezda iz MA i LA. 8)
AFAIK, to se zove "diplomski ispit", a ne "obrana diplomskog rada".
Bas zanimljivo kako, uz FER, studiras i na Matematici, a bas ti nista ne valja. Financijske/ekonomske stvari si i tako mogao uciti na Ekonomiji, gdje te ocito ne bi gnjavili na diplomskom.
@alen: Ako si kampanjac, onda je itekakav problem. Pogotovo sto pitaju takve nebulozne stvari poput dvije "Linerane algebre", cetiri "Matematicke analize" i cetiri semestara kolegija koje - saklonimeboze - sam biras! I to, koliko sam cuo, osnovne definicije i iskaze teorema, eventualno uz skicu pokojeg dokaza.
Ja sam diplomski ispit spremao cca 4-5 dana (opustenog ponavljanja), a nisam bas bio zvijezda iz MA i LA.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)

|
Postano: 20:44 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]AFAIK, to se zove "diplomski ispit", a ne "obrana diplomskog rada". 8)[/quote]
eto, prva korisna informacija na ovom threadu :) hvala
ali da.. diplomski ispit se zove i svugdje drugdje :)
[quote="vsego"]Bas zanimljivo kako, uz FER, studiras i na Matematici, a bas ti nista ne valja. :roll: Financijske/ekonomske stvari si i tako mogao uciti na Ekonomiji, gdje te ocito ne bi gnjavili na diplomskom. :P[/quote]
nije da mi nista ne valja... program je dobar... zato sam tu ;) sve ostalo uglavnom ne stima... faks ima puno neiskoristenog potencijala, koji ce i dalje ostati neiskoristen zbog loseg vodstva i manja volje ljudi na njemu
ekonomija mi se ne svidja... ne idem na faks da ga lako prodjem vec da nesto naucim...
[quote="vsego"]@alen: Ako si kampanjac, onda je itekakav problem. :twisted: Pogotovo sto pitaju takve nebulozne stvari poput dvije "Linerane algebre", cetiri "Matematicke analize" i cetiri semestara kolegija koje - saklonimeboze - sam biras! :shock: :lol: I to, koliko sam cuo, osnovne definicije i iskaze teorema, eventualno uz skicu pokojeg dokaza. 8)[/quote]
mislis ako si streber ? jer biti kampanjac znaci ne uciti redovno ali ipak nauciti.. zapravo, rekao bih da je to 90% studentske populacije...
[quote="vsego"]Ja sam diplomski ispit spremao cca 4-5 dana (opustenog ponavljanja), a nisam bas bio zvijezda iz MA i LA. 8) [/quote]
sve 5 ... sumnjam da ce mi trebati dugo... ali kao sto rekoh, uopce nije u tome poanta :)
[quote="alen"]
Al opet, ak položiš ispite, zašt je onda problem da te neko pita par pitanja o nečem što već znaš?[/quote]
ne radi se o par pitanja... stvar naime traje max 2 sata, a kolko sam cuo obicno sat i pol
[quote="goranm"]
Onda možeš tražiti i ukidanje diplomskog ispita. Npr. na četverogodišnjem studiju matematike na MIT-u studij ne završava izradom diplomskog rada, tj. uopće ga nema.
Što do sada niti jednom nisi pogledao na oglasnu ploču one papire na kojima piše kada tko polaže diplomski ispit i što sve odgovara? :)[/quote]
ne trazim ja ukidanje nicega... niti prosvjedujem... meni je jasno da se to nece promijeniti... samo izdrazavam svoje nezadovoljstvo opcenito oko stanja sa diplomskim na ovom faksu (nema nikakvog predstavljanja mentora, pa i to ispitivanje, nemogucnost ukljucivanja u neki projekt itd. itd...) i na to imam pravo :) a MIT nema veze s hrvatskim obrazovanjem tak da ova prva opaska nema smisla....
prvi put prije 2 tjedna :)
vsego (napisa): | AFAIK, to se zove "diplomski ispit", a ne "obrana diplomskog rada".  |
eto, prva korisna informacija na ovom threadu hvala
ali da.. diplomski ispit se zove i svugdje drugdje
vsego (napisa): | Bas zanimljivo kako, uz FER, studiras i na Matematici, a bas ti nista ne valja. Financijske/ekonomske stvari si i tako mogao uciti na Ekonomiji, gdje te ocito ne bi gnjavili na diplomskom.  |
nije da mi nista ne valja... program je dobar... zato sam tu sve ostalo uglavnom ne stima... faks ima puno neiskoristenog potencijala, koji ce i dalje ostati neiskoristen zbog loseg vodstva i manja volje ljudi na njemu
ekonomija mi se ne svidja... ne idem na faks da ga lako prodjem vec da nesto naucim...
vsego (napisa): | @alen: Ako si kampanjac, onda je itekakav problem. Pogotovo sto pitaju takve nebulozne stvari poput dvije "Linerane algebre", cetiri "Matematicke analize" i cetiri semestara kolegija koje - saklonimeboze - sam biras! I to, koliko sam cuo, osnovne definicije i iskaze teorema, eventualno uz skicu pokojeg dokaza.  |
mislis ako si streber ? jer biti kampanjac znaci ne uciti redovno ali ipak nauciti.. zapravo, rekao bih da je to 90% studentske populacije...
vsego (napisa): | Ja sam diplomski ispit spremao cca 4-5 dana (opustenog ponavljanja), a nisam bas bio zvijezda iz MA i LA. |
sve 5 ... sumnjam da ce mi trebati dugo... ali kao sto rekoh, uopce nije u tome poanta
alen (napisa): |
Al opet, ak položiš ispite, zašt je onda problem da te neko pita par pitanja o nečem što već znaš? |
ne radi se o par pitanja... stvar naime traje max 2 sata, a kolko sam cuo obicno sat i pol
goranm (napisa): |
Onda možeš tražiti i ukidanje diplomskog ispita. Npr. na četverogodišnjem studiju matematike na MIT-u studij ne završava izradom diplomskog rada, tj. uopće ga nema.
Što do sada niti jednom nisi pogledao na oglasnu ploču one papire na kojima piše kada tko polaže diplomski ispit i što sve odgovara?  |
ne trazim ja ukidanje nicega... niti prosvjedujem... meni je jasno da se to nece promijeniti... samo izdrazavam svoje nezadovoljstvo opcenito oko stanja sa diplomskim na ovom faksu (nema nikakvog predstavljanja mentora, pa i to ispitivanje, nemogucnost ukljucivanja u neki projekt itd. itd...) i na to imam pravo a MIT nema veze s hrvatskim obrazovanjem tak da ova prva opaska nema smisla....
prvi put prije 2 tjedna
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:01 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="osvetnik"]ali da.. diplomski ispit se zove i svugdje drugdje :)[/quote]
Onda ti drugi grijese, a ne mi. :P
[quote="osvetnik"][quote="vsego"]@alen: Ako si kampanjac, onda je itekakav problem. :twisted: Pogotovo sto pitaju takve nebulozne stvari poput dvije "Linerane algebre", cetiri "Matematicke analize" i cetiri semestara kolegija koje - saklonimeboze - sam biras! :shock: :lol: I to, koliko sam cuo, osnovne definicije i iskaze teorema, eventualno uz skicu pokojeg dokaza. 8)[/quote]
mislis ako si streber ? jer biti kampanjac znaci ne uciti redovno ali ipak nauciti.. zapravo, rekao bih da je to 90% studentske populacije...[/quote]
Ne, mislim na kampanjca koji na brzinu "nauci" prije ispita i dva dana kasnije to zaboravi. :? IMO, nije bas tako puno studenata takvo. :ccc:
Ali da, i streberima je problem. :)
[quote="osvetnik"][quote="alen"]Al opet, ak položiš ispite, zašt je onda problem da te neko pita par pitanja o nečem što već znaš?[/quote]
ne radi se o par pitanja... stvar naime traje max 2 sata, a kolko sam cuo obicno sat i pol[/quote]
Dvadeset minuta prezentiras svoj rad i cca 60 minuta odgovaras na pitanja, sto je 6 minuta po svakom kolegiju (od koja si 4 sam izabrao), tj. 20 minuta po clanu komisije. 8) I nevjerojatno je dobar osjecaj [b]spremati[/b] diplomski, kad prolazis kroz MA/LA i cudis se da sto ti je tu moglo biti tesko prije 4-5 godina i onda [b]osjetis[/b] koliko si zapravo napredovao u tih pola desetljeca i shvatis da to nije bilo potraceno vrijeme. :D IMO, nezamjenjiv dio studija koji ne bih preporucio da preskocis cak i da ti neko ponudi tu mogucnost. :xg:
osvetnik (napisa): | ali da.. diplomski ispit se zove i svugdje drugdje  |
Onda ti drugi grijese, a ne mi.
osvetnik (napisa): | vsego (napisa): | @alen: Ako si kampanjac, onda je itekakav problem. Pogotovo sto pitaju takve nebulozne stvari poput dvije "Linerane algebre", cetiri "Matematicke analize" i cetiri semestara kolegija koje - saklonimeboze - sam biras! I to, koliko sam cuo, osnovne definicije i iskaze teorema, eventualno uz skicu pokojeg dokaza.  |
mislis ako si streber ? jer biti kampanjac znaci ne uciti redovno ali ipak nauciti.. zapravo, rekao bih da je to 90% studentske populacije... |
Ne, mislim na kampanjca koji na brzinu "nauci" prije ispita i dva dana kasnije to zaboravi. IMO, nije bas tako puno studenata takvo.
Ali da, i streberima je problem.
osvetnik (napisa): | alen (napisa): | Al opet, ak položiš ispite, zašt je onda problem da te neko pita par pitanja o nečem što već znaš? |
ne radi se o par pitanja... stvar naime traje max 2 sata, a kolko sam cuo obicno sat i pol |
Dvadeset minuta prezentiras svoj rad i cca 60 minuta odgovaras na pitanja, sto je 6 minuta po svakom kolegiju (od koja si 4 sam izabrao), tj. 20 minuta po clanu komisije. I nevjerojatno je dobar osjecaj spremati diplomski, kad prolazis kroz MA/LA i cudis se da sto ti je tu moglo biti tesko prije 4-5 godina i onda osjetis koliko si zapravo napredovao u tih pola desetljeca i shvatis da to nije bilo potraceno vrijeme. IMO, nezamjenjiv dio studija koji ne bih preporucio da preskocis cak i da ti neko ponudi tu mogucnost.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|