Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
k8yvis Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
k8yvis Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:47 sub, 16. 2. 2008 Naslov: |
|
|
A kada je pod pravim naslovom, dobije garantirano vise odgovora. :wink:
Sada sve ovisi o tome, kome se da raspisivat, jerbo nisam bila u mogucnosti reci ti sto ja znam u vezi toga kada sam ti napisala prvi post.
Mi smo iz UUM ucili Booleove operacije na skupovima. Po definiciji neka je U proizvoljan skup. Partitivni skup skupa U u oznaci P(U) je skup svih podskupova U. Zatim smo definirali Uniju, Presjek i Razliku, a zatim je slijedila Booleova algebra skupova na U, gdje smo jos definirali i simetricnu razliku skupova. Unutar toga smo koristili zakone asicijativnosti, komutativnosti itd. Medjutim, nismo nigdje spominjali mnozenje ili zbrajanje. Barem ne koliko ja znam. E sada. Moguce je da onda to niti nije UUM, ali ja sam medu svojim nastavnickim kolegijima u prvom semestru prve godine jedino tu i cula za Boolea.
:-|
A kada je pod pravim naslovom, dobije garantirano vise odgovora.
Sada sve ovisi o tome, kome se da raspisivat, jerbo nisam bila u mogucnosti reci ti sto ja znam u vezi toga kada sam ti napisala prvi post.
Mi smo iz UUM ucili Booleove operacije na skupovima. Po definiciji neka je U proizvoljan skup. Partitivni skup skupa U u oznaci P(U) je skup svih podskupova U. Zatim smo definirali Uniju, Presjek i Razliku, a zatim je slijedila Booleova algebra skupova na U, gdje smo jos definirali i simetricnu razliku skupova. Unutar toga smo koristili zakone asicijativnosti, komutativnosti itd. Medjutim, nismo nigdje spominjali mnozenje ili zbrajanje. Barem ne koliko ja znam. E sada. Moguce je da onda to niti nije UUM, ali ja sam medu svojim nastavnickim kolegijima u prvom semestru prve godine jedino tu i cula za Boolea.
|
|
[Vrh] |
|
k8yvis Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:12 sub, 16. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Da.. to sam i mislila. U biti ne znam di da to stavim a da dobijem bar neki iskoristivi odgovor. Jer ni u Bronštajnu nema ništa tome slično osim logičkih sklopova. Pojavljuje se u Horvatićevoj knjizi LA koju sam uspila prolistat do kraja ali ni tu nije bilo sreće, naime, pojavljuju se samo zaokruženi plus i puta ali bez objašnjenja što to u biti je. Možda u nekom starijem izdanju knjige :? .
E, sad, koji je tvoj prijedlog, di da ovu temu metnem? :tso:
ps. Bijah malo "ošta u prijašnjem postu, oprosti...
:predaja:
Da.. to sam i mislila. U biti ne znam di da to stavim a da dobijem bar neki iskoristivi odgovor. Jer ni u Bronštajnu nema ništa tome slično osim logičkih sklopova. Pojavljuje se u Horvatićevoj knjizi LA koju sam uspila prolistat do kraja ali ni tu nije bilo sreće, naime, pojavljuju se samo zaokruženi plus i puta ali bez objašnjenja što to u biti je. Možda u nekom starijem izdanju knjige .
E, sad, koji je tvoj prijedlog, di da ovu temu metnem?
ps. Bijah malo "ošta u prijašnjem postu, oprosti...
_________________ Da li je napredak kad ljudozder uzme vilicu?
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
k8yvis Forumaš(ica)
Spol: