Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Psy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
c2h5oh Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:35 pet, 12. 12. 2003 Naslov: |
|
|
sto manje ja se nadam :)
sto manje ja se nadam
_________________ -----------------------------------------------------------------
I just wanna feel adrenaline rushing through my body.
Life isn't just a straight white line!!!
-----------------------------------------------------------------
|
|
[Vrh] |
|
Psy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 0:35 sub, 13. 12. 2003 Naslov: |
|
|
bitno da za nas nije bilo termina kada bi mogli imati nastavu tako da smo podijeljeni u bar dvije grupe, kako bi imali gdje sjediti..... :evil:
da, sada su ispiti i kolokviji, pa ima mjesta, ali to nije opravdanje za sve one traume prvih 2 mjeseca :twisted:
a ovo sa naderavanjem samo pokazuje kulturu pojedinaca
a demos mislim da ima pravo izbaciti nekoga van ako ometa druge u radu, zar ne?
bitno da za nas nije bilo termina kada bi mogli imati nastavu tako da smo podijeljeni u bar dvije grupe, kako bi imali gdje sjediti.....
da, sada su ispiti i kolokviji, pa ima mjesta, ali to nije opravdanje za sve one traume prvih 2 mjeseca
a ovo sa naderavanjem samo pokazuje kulturu pojedinaca
a demos mislim da ima pravo izbaciti nekoga van ako ometa druge u radu, zar ne?
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 1:11 sub, 13. 12. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]a demos mislim da ima pravo izbaciti nekoga van ako ometa druge u radu, zar ne?[/quote]Da, ja sam jednom iskoristio to pravo 8) i kolega me je gledao kao da pocinio nekakav zlocin nad njim.
Nisam znao za te pridoslice.
A kak sad to, kaj su se prebacili na Zagrebacko sveuciliste?
Ili cak na nas faks? (ako jesu, su imali kakve uvjete za ispuniti, ili se slijepo vjerovalo u njihovu sposobnost (da se krivo ne shvati, ne zelim nikoga vrijedjati niti nikome umanjivati vrijednost, samo me zanima kako su dosli do toga da [i]sada tu studiraju[/i]))
Ili Sveuciliste u Split ima svoja predavanja u Zagrebu?
Pa gdje su uopce smjesteni ti ljudi, ako su do sada bili u Splitu? Nisu li studenski domovi u Zagrebu po(pre)punjeni?
Imaju li oni uopce pravo uci i koristiti se praktikumima, ako nisu clanovi Zagrebackog sveucilista, tj. PMF-a, tj. PMF-MOa?
Jesam li zaboravio koje pitanje?
Koje?
I koje još? :lol:
[quote="Psy"]dosta se ponasaju barbarski.....pogotovo kad zauzmu praktikum pa se naderavaju od kompa do kompa[/quote]Mozda je malo off-topic, ali ljudi ako vas netko ometa u radu u praktikumu, recite to dezurnom demosu/ici i on/a ce poduzeti odgovarajuce korake. :grab:
Ako morate raditi nesto za faks (program, zadacu, vjezbati za kolokvij), a racunala su zauzeta od strane ljudi koji samo surfaju jer ne znaju kaj bi drugo radili, obratite se dezurnom demosu/ici i on/a ce se pobrinuti da vas negdje smjesti.
Nesi (napisa): | a demos mislim da ima pravo izbaciti nekoga van ako ometa druge u radu, zar ne? | Da, ja sam jednom iskoristio to pravo i kolega me je gledao kao da pocinio nekakav zlocin nad njim.
Nisam znao za te pridoslice.
Ili cak na nas faks? (ako jesu, su imali kakve uvjete za ispuniti, ili se slijepo vjerovalo u njihovu sposobnost (da se krivo ne shvati, ne zelim nikoga vrijedjati niti nikome umanjivati vrijednost, samo me zanima kako su dosli do toga da sada tu studiraju))
Pa gdje su uopce smjesteni ti ljudi, ako su do sada bili u Splitu? Nisu li studenski domovi u Zagrebu po(pre)punjeni?
Imaju li oni uopce pravo uci i koristiti se praktikumima, ako nisu clanovi Zagrebackog sveucilista, tj. PMF-a, tj. PMF-MOa?
Koje?
I koje još?
Psy (napisa): | dosta se ponasaju barbarski.....pogotovo kad zauzmu praktikum pa se naderavaju od kompa do kompa | Mozda je malo off-topic, ali ljudi ako vas netko ometa u radu u praktikumu, recite to dezurnom demosu/ici i on/a ce poduzeti odgovarajuce korake.
Ako morate raditi nesto za faks (program, zadacu, vjezbati za kolokvij), a racunala su zauzeta od strane ljudi koji samo surfaju jer ne znaju kaj bi drugo radili, obratite se dezurnom demosu/ici i on/a ce se pobrinuti da vas negdje smjesti.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 1:40 sub, 13. 12. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]Mozda je malo off-topic, ali ljudi ako vas netko ometa u radu u praktikumu, recite to dezurnom demosu/ici i on/a ce poduzeti odgovarajuce korake. :grab:
Ako morate raditi nesto za faks (program, zadacu, vjezbati za kolokvij), a racunala su zauzeta od strane ljudi koji samo surfaju jer ne znaju kaj bi drugo radili, obratite se dezurnom demosu/ici i on/a ce se pobrinuti da vas negdje smjesti.[/quote]
i naravno, ako vase obracanje demosu/ici ne urodi plodom
[i]recimo, vi zbilja morate napraviti nesto konstruktivno (u konstruktivno se ne ubrajaju surfanje, mejlanje, njuzanje i slicno, osim ako radite neki referat, seminar....) i ne dobijete slobodni komp[/i]
onda se lijepo pozalite na doticnog javno (mozete na Forumu, ili Prodekanici, ili Dekanu), a ne poslije (sto ste se samo pokupili jer niste imali gdje raditi) brundati kako nitko nista ne poduzima i kako nitko nista ne radi.... :mrgreen:
steelworker (napisa): | Mozda je malo off-topic, ali ljudi ako vas netko ometa u radu u praktikumu, recite to dezurnom demosu/ici i on/a ce poduzeti odgovarajuce korake.
Ako morate raditi nesto za faks (program, zadacu, vjezbati za kolokvij), a racunala su zauzeta od strane ljudi koji samo surfaju jer ne znaju kaj bi drugo radili, obratite se dezurnom demosu/ici i on/a ce se pobrinuti da vas negdje smjesti. |
i naravno, ako vase obracanje demosu/ici ne urodi plodom
recimo, vi zbilja morate napraviti nesto konstruktivno (u konstruktivno se ne ubrajaju surfanje, mejlanje, njuzanje i slicno, osim ako radite neki referat, seminar....) i ne dobijete slobodni komp
onda se lijepo pozalite na doticnog javno (mozete na Forumu, ili Prodekanici, ili Dekanu), a ne poslije (sto ste se samo pokupili jer niste imali gdje raditi) brundati kako nitko nista ne poduzima i kako nitko nista ne radi....
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 3:42 sub, 13. 12. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="klikky"]huh, pa ja i dalje studiram na pmf-u u splitu, smjer prof. mat-inf i bas sam jucer bio na faxu. otkud sad te dezinformacije???[/quote]
Meni je sve to prvi glas. Zbog ovoga pretpostavih da je rijec o studentima bivseg VESTa:
[quote="Psy"]...kaze kako su sada njima zatvorili faks...[/quote]
Klikky, mozda se u Zg prebacuju samo oni koji to [b][u]ne[/u][/b] traze? :twisted: Mozda da nagodinu das molbu da te [b][u]ne[/u][/b] upisu? :verytwisted:
klikky (napisa): | huh, pa ja i dalje studiram na pmf-u u splitu, smjer prof. mat-inf i bas sam jucer bio na faxu. otkud sad te dezinformacije??? |
Meni je sve to prvi glas. Zbog ovoga pretpostavih da je rijec o studentima bivseg VESTa:
Psy (napisa): | ...kaze kako su sada njima zatvorili faks... |
Klikky, mozda se u Zg prebacuju samo oni koji to ne traze? Mozda da nagodinu das molbu da te ne upisu?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
hopla Forumaš(ica)

|
Postano: 10:31 ned, 14. 12. 2003 Naslov: Re: Novi ljudi na faksu |
|
|
[quote="Psy"]primjetih mnogo ljudi iz splitskog sveucilista na faksu...medju njima i moj frend, i kaze kako su sada njima zatvorili faks, pa tu studiraju....otkad to i kolko ce to trajat?[/quote]
pa, vise informacija o tome naci ces ovdje: http://www.student.hr/skripte/srv.asp?svc_id=60
exVEST ima problema s prostorijama, sto je sad malo opsirno za objasniti, pa pogledaj link, a za vise detalja javi se ekipi s www.xest-info.tk , oni su predstavnici studenata exVESTa u ZG.
postoji i hr.org.vest njuzgrupa, kamo cu poslat link do ove rasprave jer ce im sigurno bit zanimljiva :)
Psy (napisa): | primjetih mnogo ljudi iz splitskog sveucilista na faksu...medju njima i moj frend, i kaze kako su sada njima zatvorili faks, pa tu studiraju....otkad to i kolko ce to trajat? |
pa, vise informacija o tome naci ces ovdje: http://www.student.hr/skripte/srv.asp?svc_id=60
exVEST ima problema s prostorijama, sto je sad malo opsirno za objasniti, pa pogledaj link, a za vise detalja javi se ekipi s www.xest-info.tk , oni su predstavnici studenata exVESTa u ZG.
postoji i hr.org.vest njuzgrupa, kamo cu poslat link do ove rasprave jer ce im sigurno bit zanimljiva
Zadnja promjena: hopla; 11:56 ned, 14. 12. 2003; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
hopla Forumaš(ica)

|
Postano: 10:45 ned, 14. 12. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]Nisam znao za te pridoslice.
Ili cak na nas faks? (ako jesu, su imali kakve uvjete za ispuniti, ili se slijepo vjerovalo u njihovu sposobnost (da se krivo ne shvati, ne zelim nikoga vrijedjati niti nikome umanjivati vrijednost, samo me zanima kako su dosli do toga da [i]sada tu studiraju[/i]))
Koje?
I koje još? :lol:[/quote]
cuj, pokazujes izrazito nisku informiranost o stvarima izvan ograde svog faxa za jednog studentskog predstavnika, odnosno informiranost na razini npr. mutavih clanova skupstine SZZG kad ste im dosli vi s PMF-a sa spikom da imate novog predjednika....
dajte se informirajte, neki ljudi se trude pruziti vam informacije na www.student.hr pa dajte barem citajte ako se vec ne mozete pokrenut da sami pisete clanke - http://www.student.hr/info/join_us.asp
meni se to cini uzasno vazno - citat sto se drugdje zbiva, stjecat iskustvo na tudjim iskustvima, ali i nudit vlastito iskustvo drugima (od najava tuluma i apdejta web stranica do ozbiljnijih tekstova ili tekstova kad zagusti, pa zelite da vas se cuje...)
steelworker (napisa): | Nisam znao za te pridoslice.
Ili cak na nas faks? (ako jesu, su imali kakve uvjete za ispuniti, ili se slijepo vjerovalo u njihovu sposobnost (da se krivo ne shvati, ne zelim nikoga vrijedjati niti nikome umanjivati vrijednost, samo me zanima kako su dosli do toga da sada tu studiraju))
Koje?
I koje još?  |
cuj, pokazujes izrazito nisku informiranost o stvarima izvan ograde svog faxa za jednog studentskog predstavnika, odnosno informiranost na razini npr. mutavih clanova skupstine SZZG kad ste im dosli vi s PMF-a sa spikom da imate novog predjednika....
dajte se informirajte, neki ljudi se trude pruziti vam informacije na www.student.hr pa dajte barem citajte ako se vec ne mozete pokrenut da sami pisete clanke - http://www.student.hr/info/join_us.asp
meni se to cini uzasno vazno - citat sto se drugdje zbiva, stjecat iskustvo na tudjim iskustvima, ali i nudit vlastito iskustvo drugima (od najava tuluma i apdejta web stranica do ozbiljnijih tekstova ili tekstova kad zagusti, pa zelite da vas se cuje...)
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Zagy Gost
|
Postano: 11:36 ned, 14. 12. 2003 Naslov: |
|
|
Ovak: na PMF nisu dosli studenti ex splitskog veleucilista iz splita, nego oni koji su studirali u zagrebu, a studenti iz splita su i dalje normalno u splitu.
kao drugo: mi nismo sad PMFovci, niti smo se upisivali na vas faks, nego koristimo vas prostor jer su nase dvorane zakljucane a zgrada nam se nalazi u sudskom sporu il tak nesto. kolko ce to trajat ne znamo, nadamo se sto krace jer se i mi zelimo vratit normalnom radu i predavanjima sto prije, jer smo vec izgubili 4-5 tjedana!
trece: nemrete nas trpat sve u isti lonac, ima pojedinaca koji su seljacine i kao sto je lijepo opisano - deru se sa kompa na komp i ometaju sve zive oko sebe. kolko god cudno zvucalo ima nas i normalnih :D
jos pitanja ? :)
Ovak: na PMF nisu dosli studenti ex splitskog veleucilista iz splita, nego oni koji su studirali u zagrebu, a studenti iz splita su i dalje normalno u splitu.
kao drugo: mi nismo sad PMFovci, niti smo se upisivali na vas faks, nego koristimo vas prostor jer su nase dvorane zakljucane a zgrada nam se nalazi u sudskom sporu il tak nesto. kolko ce to trajat ne znamo, nadamo se sto krace jer se i mi zelimo vratit normalnom radu i predavanjima sto prije, jer smo vec izgubili 4-5 tjedana!
trece: nemrete nas trpat sve u isti lonac, ima pojedinaca koji su seljacine i kao sto je lijepo opisano - deru se sa kompa na komp i ometaju sve zive oko sebe. kolko god cudno zvucalo ima nas i normalnih
jos pitanja ?
|
|
[Vrh] |
|
hopla Forumaš(ica)

|
Postano: 11:54 ned, 14. 12. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]hopla, ajde pls citiraj tekst sa www.student.hr gdje je objasnjeno sto studenti VEST-a rade na PMF-u. Ja zbilja nisam nista nasao (spominje se da koriste predavaonice Veterine)[/quote]
da, istina, bilo je previse vijesti oko exVEST-a da bi ih sve stigli tekstualno uobliciti u clancima na www.student.hr , no zato tamo sigurno imas linkove, dakle standardni format kratkih clanaka s linkovima da dodatne, detaljnije informacije... ma nema veze, hocu reci da se prica o VEST-u se pretvorila u trakavicu koja traje tjedinima (ne samo na www.student.hr , naime radi se o daleko najzastupljenijoj studentskoj temi u javnim medijima unazad vise godina, izlazilo je po dvadesetak clanaka dnevno...) i blago me izenadilo da tako malo znate o tome.
sorry za krivi link, evo ispravit cu da se ljudi ne bune.
ajde sad, peace, love and understanding, nek netko s vaseg faxa napise clanak o "suzivotu" s exVEST-ovcima: http://www.student.hr/info/join_us.asp ;)
krcko (napisa): | hopla, ajde pls citiraj tekst sa www.student.hr gdje je objasnjeno sto studenti VEST-a rade na PMF-u. Ja zbilja nisam nista nasao (spominje se da koriste predavaonice Veterine) |
da, istina, bilo je previse vijesti oko exVEST-a da bi ih sve stigli tekstualno uobliciti u clancima na www.student.hr , no zato tamo sigurno imas linkove, dakle standardni format kratkih clanaka s linkovima da dodatne, detaljnije informacije... ma nema veze, hocu reci da se prica o VEST-u se pretvorila u trakavicu koja traje tjedinima (ne samo na www.student.hr , naime radi se o daleko najzastupljenijoj studentskoj temi u javnim medijima unazad vise godina, izlazilo je po dvadesetak clanaka dnevno...) i blago me izenadilo da tako malo znate o tome.
sorry za krivi link, evo ispravit cu da se ljudi ne bune.
ajde sad, peace, love and understanding, nek netko s vaseg faxa napise clanak o "suzivotu" s exVEST-ovcima: http://www.student.hr/info/join_us.asp
Zadnja promjena: hopla; 12:09 ned, 14. 12. 2003; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
Zagy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
hopla Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 13:21 ned, 14. 12. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="hopla"]da, istina, bilo je previse vijesti oko exVEST-a da bi ih sve stigli tekstualno uobliciti u clancima na www.student.hr , no zato tamo sigurno imas linkove, dakle standardni format kratkih clanaka s linkovima da dodatne, detaljnije informacije...[/quote]
Steel je u svojem postu napisao neka konkretna pitanja. Skoro nista od toga ne moze se odgovoriti na temelju informacija sa www.student.hr. Zato mi je bezveze sto ga tamo upucujes i popljuvavas zbog neinformiranosti. Istina je da su tamo i dodatni linkovi, no to je otprilike kao da novinar napise da je jucer bila velika automobilska nesreca i objavi tel. broj policije, pa neka se raspita koga zanima. Po informativnosti nekih tekstova na www.student.hr ne bi se posramila ni nasa najpoznatija novinarska pera :twisted:
[quote="hopla"]ma nema veze, hocu reci da se prica o VEST-u se pretvorila u trakavicu koja traje tjedinima (ne samo na www.student.hr , naime radi se o daleko najzastupljenijoj studentskoj temi u javnim medijima unazad vise godina, izlazilo je po dvadesetak clanaka dnevno...) i blago me izenadilo da tako malo znate o tome.[/quote]
Opet nepotrebno generaliziras. Ja sam recimo u prilicnoj mjeri pratio sto se dogadja s VEST-om, ali sam tek ovdje na forumu saznao da studenti VEST-a kod nas imaju neka predavanja. Normalno da takve stvari nece pisati po novinama, ali cini mi se sasvim prikladno za www.student.hr. Primjer pokazuje da informacije iz studentske sfere koje me zanimaju ne nalazim na tvom ljubljenom portalu, nego direktno na forumima.
Inace, slazem se sa Zagyjem da se ne moze za neprimjereno ponasanje optuzivati "one druge studente". Ako netko stvara nered u praktikumu pozalite se demosu na konkretnu osobu (kao sto je Nesi vec napisala).
hopla (napisa): | da, istina, bilo je previse vijesti oko exVEST-a da bi ih sve stigli tekstualno uobliciti u clancima na www.student.hr , no zato tamo sigurno imas linkove, dakle standardni format kratkih clanaka s linkovima da dodatne, detaljnije informacije... |
Steel je u svojem postu napisao neka konkretna pitanja. Skoro nista od toga ne moze se odgovoriti na temelju informacija sa www.student.hr. Zato mi je bezveze sto ga tamo upucujes i popljuvavas zbog neinformiranosti. Istina je da su tamo i dodatni linkovi, no to je otprilike kao da novinar napise da je jucer bila velika automobilska nesreca i objavi tel. broj policije, pa neka se raspita koga zanima. Po informativnosti nekih tekstova na www.student.hr ne bi se posramila ni nasa najpoznatija novinarska pera
hopla (napisa): | ma nema veze, hocu reci da se prica o VEST-u se pretvorila u trakavicu koja traje tjedinima (ne samo na www.student.hr , naime radi se o daleko najzastupljenijoj studentskoj temi u javnim medijima unazad vise godina, izlazilo je po dvadesetak clanaka dnevno...) i blago me izenadilo da tako malo znate o tome. |
Opet nepotrebno generaliziras. Ja sam recimo u prilicnoj mjeri pratio sto se dogadja s VEST-om, ali sam tek ovdje na forumu saznao da studenti VEST-a kod nas imaju neka predavanja. Normalno da takve stvari nece pisati po novinama, ali cini mi se sasvim prikladno za www.student.hr. Primjer pokazuje da informacije iz studentske sfere koje me zanimaju ne nalazim na tvom ljubljenom portalu, nego direktno na forumima.
Inace, slazem se sa Zagyjem da se ne moze za neprimjereno ponasanje optuzivati "one druge studente". Ako netko stvara nered u praktikumu pozalite se demosu na konkretnu osobu (kao sto je Nesi vec napisala).
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
hopla Forumaš(ica)

|
Postano: 14:10 ned, 14. 12. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Steel je u svojem postu napisao neka konkretna pitanja. Skoro nista od toga ne moze se odgovoriti na temelju informacija sa www.student.hr.[/quote]
Ne stoji ti ovo. Da je pratio student.hr (i linkove koji su tamo stavljani) bilo bi mu jasno da (a) nisu preli na ZG sveuciliste (b) niti na PMF, (c) da UNIST ima predavanja u ZG s obzirom da je preuzelo VEST i dislocirane centre, (d) da je VEST imao nastavni centar u ZG, (e) da su rektori obecali upravo ovakvu vrstu pomoci studentima VEST-a kakvu im sad pruza PMF. Gle, na sva pitanja je mogao naci odgovore. grrrr.
[quote="krcko"] Zato mi je bezveze sto ga tamo upucujes i popljuvavas zbog neinformiranosti. [/quote]
Donekle sam pretjerao jer mi je pala na pamet analogija s neinformiranoscu clanova Skupstine SZZG u slucaju Bezjakove smjene na PMF-u. Sorry Steel ako sam bio ostar, ali... Da ste bili ustrajniji, mozda bi trakavica oko VEST-a bila kraca, s obzirom na udio koji je vas predragi predstavnik Bezjak imao u svemu tome. grrrr.
[quote="krcko"]Istina je da su tamo i dodatni linkovi, no to je otprilike kao da novinar napise da je jucer bila velika automobilska nesreca i objavi tel. broj policije, pa neka se raspita koga zanima. Po informativnosti nekih tekstova na www.student.hr ne bi se posramila ni nasa najpoznatija novinarska pera :twisted:
--cut--
Ja sam recimo u prilicnoj mjeri pratio sto se dogadja s VEST-om, ali sam tek ovdje na forumu saznao da studenti VEST-a kod nas imaju neka predavanja. Normalno da takve stvari nece pisati po novinama, ali cini mi se sasvim prikladno za www.student.hr. Primjer pokazuje da informacije iz studentske sfere koje me zanimaju ne nalazim na tvom ljubljenom portalu, nego direktno na forumima.[/quote]
Slusaj. :) Bilo bi "normalno" da ste vi ili VEST-ovci stavili tamo clanak o tome sto se zbiva s njihovim predavanjima na PMF-u. Taj portal tako funkcionira, obicni studenti (a ne novinari) otvore account i pisu clanke. Daleko od toga da trazim zahvalnost zbog svega sto radim kroz InfoStudent (diseminiranje informacija o studentarijama i visokom skolstvu), ali nije mi ugodno naici na ovakvu nezahvalnost. Pa cu se sad ispucat :) InfoStudent nije novinarski projekt, vec projekt informiranja, clanci nisu novinarski i besmisleno je usporedjivati ih s takvima. Meni su sasvim jasna ogranicenja mojih clanaka na student.hr, clanaka koji nastaju na temelju press clipinga i informacija razasutih po hrvatskom studentskom internet prostoru, a nadam se da ces ih i ti dobronamjerno prihvatiti. I uciniti sto mozes da prosiris "filozofiju" student.hr publishinga - svatko moze dobiti acc. i pisati o vijestima sa svog faxa. Nitko za to nije placen (zato i nema previse vijesti), nema urednicke politike, sve ovisi o tome hoce li se naci ljudi koji ce izvjestavati sa svog faxa. Kvaliteta informacija ovisi prije svega o suradnicima. Sad bi se moglo bitchat da na PMF-MO nema nikoga tko bi imao dovoljno entuzijazma da jednom u dva tjedna napise clancic. Ma to zapravo i radim, ljutim se jer vidim obrazac da se interes za objavljivanje na student.hr gubi kad prestane biti potrebna/pozeljna pomoc koju se tamo moze dobiti kad je potrebna. Uzasno sam ljut, ovo mi je pokvarilo prvi dio dana, bolje da prestanem...
Evo sad sam sat vremena slagao kronologiju clanaka o VEST-u zbog Steelovih pitanja, ostavim ovdje "peace and love" poruku, vratim se a ti pises o "najpoznatijim novinarskim perima". grrr.
krcko (napisa): | Steel je u svojem postu napisao neka konkretna pitanja. Skoro nista od toga ne moze se odgovoriti na temelju informacija sa www.student.hr. |
Ne stoji ti ovo. Da je pratio student.hr (i linkove koji su tamo stavljani) bilo bi mu jasno da (a) nisu preli na ZG sveuciliste (b) niti na PMF, (c) da UNIST ima predavanja u ZG s obzirom da je preuzelo VEST i dislocirane centre, (d) da je VEST imao nastavni centar u ZG, (e) da su rektori obecali upravo ovakvu vrstu pomoci studentima VEST-a kakvu im sad pruza PMF. Gle, na sva pitanja je mogao naci odgovore. grrrr.
krcko (napisa): | Zato mi je bezveze sto ga tamo upucujes i popljuvavas zbog neinformiranosti. |
Donekle sam pretjerao jer mi je pala na pamet analogija s neinformiranoscu clanova Skupstine SZZG u slucaju Bezjakove smjene na PMF-u. Sorry Steel ako sam bio ostar, ali... Da ste bili ustrajniji, mozda bi trakavica oko VEST-a bila kraca, s obzirom na udio koji je vas predragi predstavnik Bezjak imao u svemu tome. grrrr.
krcko (napisa): | Istina je da su tamo i dodatni linkovi, no to je otprilike kao da novinar napise da je jucer bila velika automobilska nesreca i objavi tel. broj policije, pa neka se raspita koga zanima. Po informativnosti nekih tekstova na www.student.hr ne bi se posramila ni nasa najpoznatija novinarska pera
–cut–
Ja sam recimo u prilicnoj mjeri pratio sto se dogadja s VEST-om, ali sam tek ovdje na forumu saznao da studenti VEST-a kod nas imaju neka predavanja. Normalno da takve stvari nece pisati po novinama, ali cini mi se sasvim prikladno za www.student.hr. Primjer pokazuje da informacije iz studentske sfere koje me zanimaju ne nalazim na tvom ljubljenom portalu, nego direktno na forumima. |
Slusaj. Bilo bi "normalno" da ste vi ili VEST-ovci stavili tamo clanak o tome sto se zbiva s njihovim predavanjima na PMF-u. Taj portal tako funkcionira, obicni studenti (a ne novinari) otvore account i pisu clanke. Daleko od toga da trazim zahvalnost zbog svega sto radim kroz InfoStudent (diseminiranje informacija o studentarijama i visokom skolstvu), ali nije mi ugodno naici na ovakvu nezahvalnost. Pa cu se sad ispucat InfoStudent nije novinarski projekt, vec projekt informiranja, clanci nisu novinarski i besmisleno je usporedjivati ih s takvima. Meni su sasvim jasna ogranicenja mojih clanaka na student.hr, clanaka koji nastaju na temelju press clipinga i informacija razasutih po hrvatskom studentskom internet prostoru, a nadam se da ces ih i ti dobronamjerno prihvatiti. I uciniti sto mozes da prosiris "filozofiju" student.hr publishinga - svatko moze dobiti acc. i pisati o vijestima sa svog faxa. Nitko za to nije placen (zato i nema previse vijesti), nema urednicke politike, sve ovisi o tome hoce li se naci ljudi koji ce izvjestavati sa svog faxa. Kvaliteta informacija ovisi prije svega o suradnicima. Sad bi se moglo bitchat da na PMF-MO nema nikoga tko bi imao dovoljno entuzijazma da jednom u dva tjedna napise clancic. Ma to zapravo i radim, ljutim se jer vidim obrazac da se interes za objavljivanje na student.hr gubi kad prestane biti potrebna/pozeljna pomoc koju se tamo moze dobiti kad je potrebna. Uzasno sam ljut, ovo mi je pokvarilo prvi dio dana, bolje da prestanem...
Evo sad sam sat vremena slagao kronologiju clanaka o VEST-u zbog Steelovih pitanja, ostavim ovdje "peace and love" poruku, vratim se a ti pises o "najpoznatijim novinarskim perima". grrr.
|
|
[Vrh] |
|
Godza Gost
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 15:06 ned, 14. 12. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="hopla"]cuj, pokazujes izrazito nisku informiranost o stvarima izvan ograde svog faxa za jednog studentskog predstavnika, odnosno informiranost na razini npr. mutavih clanova skupstine SZZG kad ste im dosli vi s PMF-a sa spikom da imate novog predjednika....
meni se to cini uzasno vazno - citat sto se drugdje zbiva, stjecat iskustvo na tudjim iskustvima, ali i nudit vlastito iskustvo drugima (od najava tuluma i apdejta web stranica do ozbiljnijih tekstova ili tekstova kad zagusti, pa zelite da vas se cuje...)[/quote]Cak da i nista ne znam => zato i pitam, pa cu se informirat za razliku od njih... I mislim, nije to izvan zgrade mog faksa, nego izvan mog Sveučilišta i izvan mog grada (i kaj sad ja mogu kaj nisam znal da exVEST is Splita imao predavanja u ZG-u, sorry al meni to zgleda malo bedasto).
Hopla, pa smijem valjda pitat! Zato i sluzi Forum... i onda dodjes ti i napises di to pise na student.hr i procitam si... Žišku?
I mislim, kao studenski predstavnik pitam pitanja koja mislim da zanimaju studente koje predstavljam i ostale ljude koji citaju forum (a ne bi isli na student.hr), a sad mozda postanu zainteresirani, pa procitaju. OK? Dajem ti priliku/povod da reklamiras www.student.hr , a i dam priliku [i]mojim[/i] studentima da se informiraju. Odavno sam skuzil, da je vecina studenata nezainteresirana i nece nis saznat, ako im to ne [i]serviras pod nos[/i].
A ja imam svoje misljenje o svemu tome s VEST-om, i pratil sam kaj se zbiva, ali nisam znal da ih ima i u ZGu, mislil sam da su dosli iz ST-a, al evo pital sam i saznal. I imam svoje misljenje o veleucilistima i sveucilistima itd...
A opet, ja tam ne vidim odgovor na glavno moje pitanje (i to mi valjda najbolje moze odgovorit netko s naseg faksa, a ne sa www.student.hr ):
[quote="steelworker"]Imaju li oni uopce pravo uci i koristiti se praktikumima, ako nisu clanovi Zagrebackog sveucilista, tj. PMF-a, tj. PMF-MOa?[/quote]Ja nemam nis protiv da im pomognemo, sam pitam kakvo je sluzbeno stanje.
[quote="Zagy"]2 hopla: kak bi oni znali kad polovica nasih studenata nema pojma di se mogu informirat i kaj se događa? neznanje korištenja newsa necu ni komentirat (bas pravi racunarci...) [/quote]Off-topic: Ahem, neki bas [b]ne zele[/b] koristit news, a ne da ne znaju...
--------------------------
Evo mene opet u potrazi za linkom na vijesti:
[b]I kaj sad?
Dokad bi oni trebali bit ovak?
Ako su prebaceni na Sveuciliste u ST-u, kaj onda uopce sad rade u ZG-u, dokad sveuciliste u ST-u namjerava drzati predavanja u ZG-u?[/b]
hopla (napisa): | cuj, pokazujes izrazito nisku informiranost o stvarima izvan ograde svog faxa za jednog studentskog predstavnika, odnosno informiranost na razini npr. mutavih clanova skupstine SZZG kad ste im dosli vi s PMF-a sa spikom da imate novog predjednika....
meni se to cini uzasno vazno - citat sto se drugdje zbiva, stjecat iskustvo na tudjim iskustvima, ali i nudit vlastito iskustvo drugima (od najava tuluma i apdejta web stranica do ozbiljnijih tekstova ili tekstova kad zagusti, pa zelite da vas se cuje...) | Cak da i nista ne znam ⇒ zato i pitam, pa cu se informirat za razliku od njih... I mislim, nije to izvan zgrade mog faksa, nego izvan mog Sveučilišta i izvan mog grada (i kaj sad ja mogu kaj nisam znal da exVEST is Splita imao predavanja u ZG-u, sorry al meni to zgleda malo bedasto).
Hopla, pa smijem valjda pitat! Zato i sluzi Forum... i onda dodjes ti i napises di to pise na student.hr i procitam si... Žišku?
I mislim, kao studenski predstavnik pitam pitanja koja mislim da zanimaju studente koje predstavljam i ostale ljude koji citaju forum (a ne bi isli na student.hr), a sad mozda postanu zainteresirani, pa procitaju. OK? Dajem ti priliku/povod da reklamiras www.student.hr , a i dam priliku mojim studentima da se informiraju. Odavno sam skuzil, da je vecina studenata nezainteresirana i nece nis saznat, ako im to ne serviras pod nos.
A ja imam svoje misljenje o svemu tome s VEST-om, i pratil sam kaj se zbiva, ali nisam znal da ih ima i u ZGu, mislil sam da su dosli iz ST-a, al evo pital sam i saznal. I imam svoje misljenje o veleucilistima i sveucilistima itd...
A opet, ja tam ne vidim odgovor na glavno moje pitanje (i to mi valjda najbolje moze odgovorit netko s naseg faksa, a ne sa www.student.hr ):
steelworker (napisa): | Imaju li oni uopce pravo uci i koristiti se praktikumima, ako nisu clanovi Zagrebackog sveucilista, tj. PMF-a, tj. PMF-MOa? | Ja nemam nis protiv da im pomognemo, sam pitam kakvo je sluzbeno stanje.
Zagy (napisa): | 2 hopla: kak bi oni znali kad polovica nasih studenata nema pojma di se mogu informirat i kaj se događa? neznanje korištenja newsa necu ni komentirat (bas pravi racunarci...) | Off-topic: Ahem, neki bas ne zele koristit news, a ne da ne znaju...
--------------------------
Evo mene opet u potrazi za linkom na vijesti:
I kaj sad?
Dokad bi oni trebali bit ovak?
Ako su prebaceni na Sveuciliste u ST-u, kaj onda uopce sad rade u ZG-u, dokad sveuciliste u ST-u namjerava drzati predavanja u ZG-u?
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 15:53 ned, 14. 12. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="hopla"]Daleko od toga da trazim zahvalnost zbog svega sto radim kroz InfoStudent (diseminiranje informacija o studentarijama i visokom skolstvu), ali nije mi ugodno naici na ovakvu nezahvalnost.[/quote]
Ne ocekujes zahvalnost, ali ti je neugodna nezahvalnost :roll: Stvarno mislim da ti predstoji blistava novinarska karijera. :lol:
Pokusao sam ti objasniti zasto vise ne pratim www.student.hr (osim kad uletis s pricom da tamo nesto pise, pa uzaludno potrosim 15 min na pretrazivanje). Jako mi je zao ako to dozivljavas kao nezahvalnost.
[quote="hopla"]I uciniti sto mozes da prosiris "filozofiju" student.hr publishinga - svatko moze dobiti acc. i pisati o vijestima sa svog faxa. Nitko za to nije placen (zato i nema previse vijesti), nema urednicke politike, sve ovisi o tome hoce li se naci ljudi koji ce izvjestavati sa svog faxa. Kvaliteta informacija ovisi prije svega o suradnicima. [/quote]
Ta filozofija mi se cini promasena. Ne mozete se odluciti zelite li biti forum (gdje svatko pise sto hoce) ili njuz portal (gdje kvaliteta informacija itekako ovisi o urednickoj politici).
[quote="hopla"]Sad bi se moglo bitchat da na PMF-MO nema nikoga tko bi imao dovoljno entuzijazma da jednom u dva tjedna napise clancic.[/quote]
Meni najvise ide na zivce upravo tvoje bitchanje. Na bar 20 mjesta samo na ovom forumu jadikujes kako nitko nece pisati za www.student.hr. Otvori si topic i tamo uvjeravaj ljude do mile volje. Ne moras s time opterecivati ostale rasprave.
Inace, mozda je razlog za nezainteresiranost bas to sto studenti PMF-a vec imaju tri foruma. Imaju i vlastite web stranice na kojima objavljuju obavijesti i clanke. Za plasirati informaciju na web ne treba im www.student.hr.
hopla (napisa): | Daleko od toga da trazim zahvalnost zbog svega sto radim kroz InfoStudent (diseminiranje informacija o studentarijama i visokom skolstvu), ali nije mi ugodno naici na ovakvu nezahvalnost. |
Ne ocekujes zahvalnost, ali ti je neugodna nezahvalnost Stvarno mislim da ti predstoji blistava novinarska karijera.
Pokusao sam ti objasniti zasto vise ne pratim www.student.hr (osim kad uletis s pricom da tamo nesto pise, pa uzaludno potrosim 15 min na pretrazivanje). Jako mi je zao ako to dozivljavas kao nezahvalnost.
hopla (napisa): | I uciniti sto mozes da prosiris "filozofiju" student.hr publishinga - svatko moze dobiti acc. i pisati o vijestima sa svog faxa. Nitko za to nije placen (zato i nema previse vijesti), nema urednicke politike, sve ovisi o tome hoce li se naci ljudi koji ce izvjestavati sa svog faxa. Kvaliteta informacija ovisi prije svega o suradnicima. |
Ta filozofija mi se cini promasena. Ne mozete se odluciti zelite li biti forum (gdje svatko pise sto hoce) ili njuz portal (gdje kvaliteta informacija itekako ovisi o urednickoj politici).
hopla (napisa): | Sad bi se moglo bitchat da na PMF-MO nema nikoga tko bi imao dovoljno entuzijazma da jednom u dva tjedna napise clancic. |
Meni najvise ide na zivce upravo tvoje bitchanje. Na bar 20 mjesta samo na ovom forumu jadikujes kako nitko nece pisati za www.student.hr. Otvori si topic i tamo uvjeravaj ljude do mile volje. Ne moras s time opterecivati ostale rasprave.
Inace, mozda je razlog za nezainteresiranost bas to sto studenti PMF-a vec imaju tri foruma. Imaju i vlastite web stranice na kojima objavljuju obavijesti i clanke. Za plasirati informaciju na web ne treba im www.student.hr.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
|