| Prethodna tema :: Sljedeća tema   | 

| Autor/ica | 
		Poruka | 

mycky1111 Forumaš(ica)

Spol:   

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

Milojko Forumaš(ica)

Spol:   
		 | 

Postano: 18:56 pon, 9. 2. 2009    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         [code:1]double p_x;
 int i;
 for (i = n; i >= 0; --i) p_x = p_x * x * x + a[n - i];
 p_x *= -1;
 }[/code:1]

ja to tak vidio, možd sam zeznio........

ma vjerojatno da jesam :S 

| Kod: | 	 		  double p_x;

int i;

for (i = n; i >= 0; --i) p_x = p_x * x * x + a[n - i];

p_x *= -1;

} | 	  

ja to tak vidio, možd sam zeznio........

ma vjerojatno da jesam :S
					_________________ Sedam je prost broj   
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat  

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

mycky1111 Forumaš(ica)

Spol:   

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

Milojko Forumaš(ica)

Spol:   
		 | 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

mycky1111 Forumaš(ica)

Spol:   

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

Milojko Forumaš(ica)

Spol:   
		 | 

Postano: 20:31 pon, 9. 2. 2009    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         vjerojatno misliš na četvrti iz četvrte grupe, tj, sigurno misliš na njega :) (dobro da je tak jer ovaj horner nisam riješio :( )

fora ti se svodi na jednu malu caku. kad imaš realni broj tipa double il bilo kojeg tipa, recimo, double x. upišeš [tt]scanf("%lf", &x)[/tt] i treba ti sam cijeli njegov dio, ono do decimalne točke. to napraviš da staviš sljedeće [tt]x = int(x)[/tt] ili možeš uzeti neku drugu varijablu [tt]int t = int(x)[/tt] i onda dalje s time radiš što ti treba. u ovom zadu moraš postavit maksimalnu znamenku na nulu i onda provjeravat dal su ostale veće. ak jesu onda staviš da je ta nova veća znamenka maksimalna, ak ne onda ju turiš u sumu. opet, jedino što je u ovom zadatku "problematično" je ta pretvorba floata u int, i to su mislim u biti htjeli provjerit prošle godine :) 

vjerojatno misliš na četvrti iz četvrte grupe, tj, sigurno misliš na njega   (dobro da je tak jer ovaj horner nisam riješio   )

fora ti se svodi na jednu malu caku. kad imaš realni broj tipa double il bilo kojeg tipa, recimo, double x. upišeš scanf("%lf", &x) i treba ti sam cijeli njegov dio, ono do decimalne točke. to napraviš da staviš sljedeće x = int(x) ili možeš uzeti neku drugu varijablu int t = int(x) i onda dalje s time radiš što ti treba. u ovom zadu moraš postavit maksimalnu znamenku na nulu i onda provjeravat dal su ostale veće. ak jesu onda staviš da je ta nova veća znamenka maksimalna, ak ne onda ju turiš u sumu. opet, jedino što je u ovom zadatku "problematično" je ta pretvorba floata u int, i to su mislim u biti htjeli provjerit prošle godine  

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

Atomised Forumaš(ica)

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

kakt00s Forumaš(ica)

Spol:   
		 | 

Postano: 20:45 pon, 9. 2. 2009    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         [quote="Milojko"]vjerojatno misliš na četvrti iz četvrte grupe, tj, sigurno misliš na njega :) (dobro da je tak jer ovaj horner nisam riješio :( )

fora ti se svodi na jednu malu caku. kad imaš realni broj tipa double il bilo kojeg tipa, recimo, double x. upišeš [tt]scanf("%lf", &x)[/tt] i treba ti sam cijeli njegov dio, ono do decimalne točke. to napraviš da staviš sljedeće [tt]x = int(x)[/tt] ili možeš uzeti neku drugu varijablu [tt]int t = int(x)[/tt] i onda dalje s time radiš što ti treba. u ovom zadu moraš postavit maksimalnu znamenku na nulu i onda provjeravat dal su ostale veće. ak jesu onda staviš da je ta nova veća znamenka maksimalna, ak ne onda ju turiš u sumu. opet, jedino što je u ovom zadatku "problematično" je ta pretvorba floata u int, i to su mislim u biti htjeli provjerit prošle godine :)[/quote]

mislim da mora 2 puta proć po broju. prvi put kako bi našao maksimalnu znamenku, a tek onda radit sumu.

Šta ako dobije broj 54321? Svaki put će se nova znamenka postavit na maksimum jer će bit veća od trenutne. Treba prvo uvest novu varijablu i u nju također pospremit taj broj. Onda tražit makismalnu znamenku tog broja, pa tek onda cjepati staru varijablu i uspoređivati.

Možda sam malo čudno napisao to sve. Valjda ćeš skužit kaj mislim. :)

EDIT: Napisao si još x=(int)x ili int(x)... u biti svejedno...

Ako je x realni broj i ga pretvoriš u cijeli, dobit ćeš super rezultat, ali čim ga pospremiš u x će to bit broj tipa xxxxx.00000. Opet je realan. Tako da mislim da je bolje kak je Atomised rekao. Nova varijabla i eto...

EDIT DUO: vidim da si i ti rekao za deklaraciju nove varijable... moj bed :)

P.S. Danas smo nešto napaljeni na te edit-e 

| Milojko (napisa): | 	 		  vjerojatno misliš na četvrti iz četvrte grupe, tj, sigurno misliš na njega   (dobro da je tak jer ovaj horner nisam riješio   )

fora ti se svodi na jednu malu caku. kad imaš realni broj tipa double il bilo kojeg tipa, recimo, double x. upišeš scanf("%lf", &x) i treba ti sam cijeli njegov dio, ono do decimalne točke. to napraviš da staviš sljedeće x = int(x) ili možeš uzeti neku drugu varijablu int t = int(x) i onda dalje s time radiš što ti treba. u ovom zadu moraš postavit maksimalnu znamenku na nulu i onda provjeravat dal su ostale veće. ak jesu onda staviš da je ta nova veća znamenka maksimalna, ak ne onda ju turiš u sumu. opet, jedino što je u ovom zadatku "problematično" je ta pretvorba floata u int, i to su mislim u biti htjeli provjerit prošle godine   | 	  

mislim da mora 2 puta proć po broju. prvi put kako bi našao maksimalnu znamenku, a tek onda radit sumu.

Šta ako dobije broj 54321? Svaki put će se nova znamenka postavit na maksimum jer će bit veća od trenutne. Treba prvo uvest novu varijablu i u nju također pospremit taj broj. Onda tražit makismalnu znamenku tog broja, pa tek onda cjepati staru varijablu i uspoređivati.

Možda sam malo čudno napisao to sve. Valjda ćeš skužit kaj mislim.  

EDIT: Napisao si još x=(int)x ili int(x)... u biti svejedno...

Ako je x realni broj i ga pretvoriš u cijeli, dobit ćeš super rezultat, ali čim ga pospremiš u x će to bit broj tipa xxxxx.00000. Opet je realan. Tako da mislim da je bolje kak je Atomised rekao. Nova varijabla i eto...

EDIT DUO: vidim da si i ti rekao za deklaraciju nove varijable... moj bed  

P.S. Danas smo nešto napaljeni na te edit-e

_________________ Muy importante! 

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

vsego Site Admin

Spol:   
		 | 

Postano: 0:45 uto, 10. 2. 2009    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         [tt]int[/tt] je [b]tip[/b], a ne funkcija, dakle
 [tt]int y = (int)x;[/tt]
 Ako nekome prolazi ovo prvo, to je C++-ovska fora (mozda prolazi i u nekim extenzijama C-a, ne znam). 8) 

int je tip, a ne funkcija, dakle

int y = (int)x;

Ako nekome prolazi ovo prvo, to je C++-ovska fora (mozda prolazi i u nekim extenzijama C-a, ne znam).  
					_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.

Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.   

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

mdoko Forumaš(ica)

Spol:   
		 | 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

ddduuu Forumaš(ica)

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

Milojko Forumaš(ica)

Spol:   
		 | 

Postano: 18:45 uto, 10. 2. 2009    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         kako bi vsego rekao, int y = (int)x

@mdoko:
 nisam više siguran, al nešto sam brljao sa tim promjenam arealnog u cijeli, i mislim da dopušta čak i ono moje int(x), al, kaže dok ga kompajlira da pretvaram double u int, al to ostavi samo kao upozorenje. kažem, nisam siguran dal govorim istinu u vezi ovog, al nešt mi je na tu foru poručivo.

@Kakt00s:
 sorry, zezno sam. ovo tvoje rješenje valja. ja :donkey: (e ovog dugo nije bilo :)) 

kako bi vsego rekao, int y = (int)x

@mdoko:

nisam više siguran, al nešto sam brljao sa tim promjenam arealnog u cijeli, i mislim da dopušta čak i ono moje int(x), al, kaže dok ga kompajlira da pretvaram double u int, al to ostavi samo kao upozorenje. kažem, nisam siguran dal govorim istinu u vezi ovog, al nešt mi je na tu foru poručivo.

@Kakt00s:

sorry, zezno sam. ovo tvoje rješenje valja. ja   (e ovog dugo nije bilo  )

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

vsego Site Admin

Spol:   
		 | 
		 | 

| [Vrh] | 
		 |