Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:35 pet, 1. 5. 2009 Naslov: Peticija PROTIV blokade nastave na PMF - MO |
|
|
Kako vjerojatno znate, u ponedjeljak ce se na plenumu PMF odlucivati o tome hoce li doci do blokade nastave na cijelom PMFu, pa samim time i PMF-MO. Plenum nema apsolutni [u]nikakvu legitimnost[/u], i izrazava misljenje samo onih studenata koji mu stvarno i prisustvuju. Zbog toga sto je termin fiksan, i treba provesti tamo 2 sata prije nego sto se uopce moze glasovati po pitanju blokade, mnogi mu studenti nece ni pristupiti (primjer su zadnja dva plenuma na kojima se pojavilo manje od 2% studenata PMFa).
Ta manjina si daje za pravo da odlucuje o nasem pohadanju nastave, a brane se parolama koje se svode na to da, ukoliko zelite ostvariti svoje [b]pravo[/b], dapace [b]obavezu[/b] pohadanja nastave i kolokvija, onda i dodete za isto glasati na plenum, gdje cete se morati nadglasavati s kolegama drugih odsjeka PMFa, pa cak i studenata FF, te trositi sate vlastitog vremena [i]de facto[/i] zbog necijeg hira. [u]Predlozena alternativa[/u], da se raspise referendum, kao i zahtjev da se PMF - MO ogradi od ostatka PMFa i "nadleznosti" plenuma [u]nisu prihvaceni.[/u] Dolaskom na plenum ne samo da gubite vrijeme na natezanje oko necega sto je ionako vase pravo, nego na neki nacin priznajete i legitimnost cijele te farse, te je zato pokrenuta iduca [b]peticija[/b]
http://www.ipetitions.com/petition/NEblokadi/index.html
Na potpis i navodenje svojeg JMBAGa u ovoj peticiji izgubit cete maksimalno jednu minutu, i sacuvat cete zivce koje biste zasigurno izgubili na plenumu. Svakako, ako, uz potpis ovdje, odete na plenum i glasate protiv blokade, jos bolje, no ukoliko to ne napravite, potpuno vas shvacam.
[u]Ako se u ponedjeljak na plenumu izglasa odluka o blokadi nastave, u utorak ujutro cu odnijeti (procisceni) popis ljudi koji su se na peticiji izjasnili protiv blokade [b]dekanu[/b], prof. dr. sc. Miljenku Marusicu, uz molbu da poduzme [i]potrebne korake[/i] da zastiti nasa prava - i obaveze.[/u]
Nadam se da za to nece biti potrebe, ali bolje se osigurati, pa zato molim sve koji se ne slazu s blokadom da se izjasne na peticiji i prenesu poruku drugim studentima PMF - MO, da bi svi imali priliku dati svoj glas.
edit:
[color=red][b]Potpisivanjem ove peticije NE izjavljujete da se ne slazete sa prosvjedom, na FF ili PMF, pa cak ni da ste protiv blokade FF ili ostatka PMF. Iskljucivo izjavljujete da ste protiv blokade PMF - MO.[/b][/color]
Kako vjerojatno znate, u ponedjeljak ce se na plenumu PMF odlucivati o tome hoce li doci do blokade nastave na cijelom PMFu, pa samim time i PMF-MO. Plenum nema apsolutni nikakvu legitimnost, i izrazava misljenje samo onih studenata koji mu stvarno i prisustvuju. Zbog toga sto je termin fiksan, i treba provesti tamo 2 sata prije nego sto se uopce moze glasovati po pitanju blokade, mnogi mu studenti nece ni pristupiti (primjer su zadnja dva plenuma na kojima se pojavilo manje od 2% studenata PMFa).
Ta manjina si daje za pravo da odlucuje o nasem pohadanju nastave, a brane se parolama koje se svode na to da, ukoliko zelite ostvariti svoje pravo, dapace obavezu pohadanja nastave i kolokvija, onda i dodete za isto glasati na plenum, gdje cete se morati nadglasavati s kolegama drugih odsjeka PMFa, pa cak i studenata FF, te trositi sate vlastitog vremena de facto zbog necijeg hira. Predlozena alternativa, da se raspise referendum, kao i zahtjev da se PMF - MO ogradi od ostatka PMFa i "nadleznosti" plenuma nisu prihvaceni. Dolaskom na plenum ne samo da gubite vrijeme na natezanje oko necega sto je ionako vase pravo, nego na neki nacin priznajete i legitimnost cijele te farse, te je zato pokrenuta iduca peticija
http://www.ipetitions.com/petition/NEblokadi/index.html
Na potpis i navodenje svojeg JMBAGa u ovoj peticiji izgubit cete maksimalno jednu minutu, i sacuvat cete zivce koje biste zasigurno izgubili na plenumu. Svakako, ako, uz potpis ovdje, odete na plenum i glasate protiv blokade, jos bolje, no ukoliko to ne napravite, potpuno vas shvacam.
Ako se u ponedjeljak na plenumu izglasa odluka o blokadi nastave, u utorak ujutro cu odnijeti (procisceni) popis ljudi koji su se na peticiji izjasnili protiv blokade dekanu, prof. dr. sc. Miljenku Marusicu, uz molbu da poduzme potrebne korake da zastiti nasa prava - i obaveze.
Nadam se da za to nece biti potrebe, ali bolje se osigurati, pa zato molim sve koji se ne slazu s blokadom da se izjasne na peticiji i prenesu poruku drugim studentima PMF - MO, da bi svi imali priliku dati svoj glas.
edit:
Potpisivanjem ove peticije NE izjavljujete da se ne slazete sa prosvjedom, na FF ili PMF, pa cak ni da ste protiv blokade FF ili ostatka PMF. Iskljucivo izjavljujete da ste protiv blokade PMF - MO.
_________________ Bri
Zadnja promjena: Grga; 17:49 pet, 1. 5. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
rudim Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:51 pet, 1. 5. 2009 Naslov: |
|
|
nema nikakvu legitimnost? ljudi su se odlučili sazvati plenum i ti isto si pozvan da dođeš tamo i budeš tri sata i slušaš ljude koji su jako pametni, te naravno da na kraju glasuješ da su promijene koje ti želiš te da ih uopće nema.
naravno, prema riječima osobe A s plenuma oni koji ne dođu bi trebali biti toliko "kolegijalni" da poštuju odluke koje donio plenum.
osoba B je na to lukavo dodala da bilo tko može donijeti odluku i osnovati plenum. (osobe C, D, ..., Q tu su doskočicu popratile gromoglasnim pljeskom)
ukoliko plenumi A i B donesu kontradiktorne odluke, svaki bi student trebao poštovati odluke oba plenuma. znam da zvuči glupo, ali vjeruj mi nije. tako bar oni kažu
nema nikakvu legitimnost? ljudi su se odlučili sazvati plenum i ti isto si pozvan da dođeš tamo i budeš tri sata i slušaš ljude koji su jako pametni, te naravno da na kraju glasuješ da su promijene koje ti želiš te da ih uopće nema.
naravno, prema riječima osobe A s plenuma oni koji ne dođu bi trebali biti toliko "kolegijalni" da poštuju odluke koje donio plenum.
osoba B je na to lukavo dodala da bilo tko može donijeti odluku i osnovati plenum. (osobe C, D, ..., Q tu su doskočicu popratile gromoglasnim pljeskom)
ukoliko plenumi A i B donesu kontradiktorne odluke, svaki bi student trebao poštovati odluke oba plenuma. znam da zvuči glupo, ali vjeruj mi nije. tako bar oni kažu
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 17:31 pet, 1. 5. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="rudim"]naravno, prema riječima osobe A s plenuma oni koji ne dođu bi trebali biti toliko "kolegijalni" da poštuju odluke koje donio plenum.[/quote]
Ako pleeeenum od osobe A donese odluku o opstruiranju studentskih prava i obaveza s kojima se ljudi poput osobe B, C, D, ... Q nadalje ne slazu - sto je kolegijalno u tome?
[color=indigo]Gdje je ta kolegijalnost koju pleeeenum osobe A pokazuje prema drugima koji kazu da oni ZELE svoju nastavu i ispite?[/color]
Da, da, to nije isto :roll: Oni ocekuju kolegijalnost, solidarnost i sve to skupa pri svojim odlukama o oduzimanju tudjih prava i obveza na nastavu i polaganje ispita zagarntirano statuom sveucilista ciji su i sami clanovi, a nisu voljni sami pruziti isto - kolegijalnost i solidarnost prema studentima koji ne zele da im se njihova prava i obveze uskrate.
edit: rudim, samo iskoristih tvoj post naglasavajuci apsudrnost ideje ovih pleeenuma :)
uostalom i sam si pokazao na jedan vid apsurda :)
rudim (napisa): | naravno, prema riječima osobe A s plenuma oni koji ne dođu bi trebali biti toliko "kolegijalni" da poštuju odluke koje donio plenum. |
Ako pleeeenum od osobe A donese odluku o opstruiranju studentskih prava i obaveza s kojima se ljudi poput osobe B, C, D, ... Q nadalje ne slazu - sto je kolegijalno u tome?
Gdje je ta kolegijalnost koju pleeeenum osobe A pokazuje prema drugima koji kazu da oni ZELE svoju nastavu i ispite?
Da, da, to nije isto Oni ocekuju kolegijalnost, solidarnost i sve to skupa pri svojim odlukama o oduzimanju tudjih prava i obveza na nastavu i polaganje ispita zagarntirano statuom sveucilista ciji su i sami clanovi, a nisu voljni sami pruziti isto - kolegijalnost i solidarnost prema studentima koji ne zele da im se njihova prava i obveze uskrate.
edit: rudim, samo iskoristih tvoj post naglasavajuci apsudrnost ideje ovih pleeenuma
uostalom i sam si pokazao na jedan vid apsurda
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
pepsich Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 18:15 pet, 1. 5. 2009 Naslov: |
|
|
Dakle:
- kad 70 od 5000 studenata nesto anonimno (bez provjere tko je s kojeg fakulteta) odluci, to je legitimno i vrijedi za svih 5000 jer se zovu "pleeeeeeeeenum", ali
- kad 100 (trenutno 90ak) od 1500 potpise nesto imenom, prezimenom i JMBAGom, to nije legitimno i ne moze ponistiti ono cime onih 70 (od kojih vecina ili svi ne spada u ovih 1500) namecu svoju volju ovima kojih ima 1500?
:lol:
Dakle:
- kad 70 od 5000 studenata nesto anonimno (bez provjere tko je s kojeg fakulteta) odluci, to je legitimno i vrijedi za svih 5000 jer se zovu "pleeeeeeeeenum", ali
- kad 100 (trenutno 90ak) od 1500 potpise nesto imenom, prezimenom i JMBAGom, to nije legitimno i ne moze ponistiti ono cime onih 70 (od kojih vecina ili svi ne spada u ovih 1500) namecu svoju volju ovima kojih ima 1500?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:18 pet, 1. 5. 2009 Naslov: |
|
|
Bit će legitiman i onaj kad se nas 30 s PMF-MO okupi u ponedjeljak u 14h u nekoj učionici (jer, eto, tad imamo predavanje) i netko uzvikne: "Proglašavam ovo plenumom, glasajmo za/protiv blokade" :roll:
Ne brinite, obavijest će biti na forumu :roll:
Iskreno, ja bi htjela da se glasa odvojeno po odsjecima jer mi je žao da ak se izglasa protiv blokade da kolege s biologije, kemije i fizike budu žalosni jer nema blokade za cijeli PMF pa time ni za njih :roll:
Bit će legitiman i onaj kad se nas 30 s PMF-MO okupi u ponedjeljak u 14h u nekoj učionici (jer, eto, tad imamo predavanje) i netko uzvikne: "Proglašavam ovo plenumom, glasajmo za/protiv blokade"
Ne brinite, obavijest će biti na forumu
Iskreno, ja bi htjela da se glasa odvojeno po odsjecima jer mi je žao da ak se izglasa protiv blokade da kolege s biologije, kemije i fizike budu žalosni jer nema blokade za cijeli PMF pa time ni za njih
Zadnja promjena: marijap; 18:19 pet, 1. 5. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
pepsich Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
stuey Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 18:20 pet, 1. 5. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="pepsich"]ukoliko su pozvani svi akademski clanovi pmf-a onda da je legitiman je ali nekako sumnjam da se na plenum kod tebe doma pozvalo ikog s drugih odsjeka pa ti legitimnost malo pada u vodu[/quote]
Ama, cekaj malo... dakle, covjek mora trcati gdjegod da ga netko pozove?! :shock:
Evo, pozovem ja sve tvoje ukucane da o svom trosku dodjete na Karibe jer cemo tamo glasovati o tome da se vas stan/kuca pokloni studentima FFZga. :shock: Pozvani su svi clanovi kucanstva, pa je to onda legitimno, ne? :lol:
pepsich (napisa): | ukoliko su pozvani svi akademski clanovi pmf-a onda da je legitiman je ali nekako sumnjam da se na plenum kod tebe doma pozvalo ikog s drugih odsjeka pa ti legitimnost malo pada u vodu |
Ama, cekaj malo... dakle, covjek mora trcati gdjegod da ga netko pozove?!
Evo, pozovem ja sve tvoje ukucane da o svom trosku dodjete na Karibe jer cemo tamo glasovati o tome da se vas stan/kuca pokloni studentima FFZga. Pozvani su svi clanovi kucanstva, pa je to onda legitimno, ne?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pepsich Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
rudim Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:45 pet, 1. 5. 2009 Naslov: |
|
|
Dodatno, upravo zato ne planiram doci na plenum - jer bih morao raspravljati s ljudima poput tebe - koji imaju neki svoj stav, koji logicki ne stoji. No uvjereni ste da ste u pravu, ne slusate razumne argumente drugih, nego se aksiomatski drzite svojih uvjerenja, cak i kad vam se najjednostavnijom logikom pokaze da su vam "argumenti" kontradiktorni.
Kada naucite slusati druge, prihvatiti njihove argumente i kritike, te shvatite da ako vi nesto smatrate, to nije automatski i istina, onda se vec moze o tome i raspravljati. No opet, da je tome tako, onda ovog plenuma ne bi ni bilo. Eventualno bi bilo referenduma.
Dodatno, upravo zato ne planiram doci na plenum - jer bih morao raspravljati s ljudima poput tebe - koji imaju neki svoj stav, koji logicki ne stoji. No uvjereni ste da ste u pravu, ne slusate razumne argumente drugih, nego se aksiomatski drzite svojih uvjerenja, cak i kad vam se najjednostavnijom logikom pokaze da su vam "argumenti" kontradiktorni.
Kada naucite slusati druge, prihvatiti njihove argumente i kritike, te shvatite da ako vi nesto smatrate, to nije automatski i istina, onda se vec moze o tome i raspravljati. No opet, da je tome tako, onda ovog plenuma ne bi ni bilo. Eventualno bi bilo referenduma.
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
stuey Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:48 pet, 1. 5. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="pepsich"]da legitimnost daje cinjenica da su svi pozvani i obavjesteni
a to sto ljudima nije stalo doci to je druga stvar
meni nije jasno kako ocekujete da se vasi zahtjevi ispostuju i budu uvazeni ako se ne potrudite doci i izborit se za to
a plenumi se vjerovali ili ne ne odrzavaju na karibima nego na pmf-u nasem faksu i to dva od tri u vasem susjedstvu a treci zbog eto nekih cudnih puteva gospodnjih je zavrsio na ff-u
a di je vama kolegijalnost u pomaganju studentima ostalih 6 odjseka kojima nije sve divno i bajno
o cemu vi pricate o kolegijalnosti nas vecine prema vama manjini dok vi manjina ne zelite biti kolegijali prema nama vecini
ma dajte se uozbiljite ljudi
a i ajmo jos malo o kolegijalnosti jel vi mislite da je kolegijalno ako 6 odsjeka odluci da zeli u blokadu a vi ne da kolege s drugih odsjeka nemogu svoju blokadu provodit jer imaju neke kolegije s matematickog odsjeka
jer eto vi bas hocete
jel to kolegijalno[/quote]
ako drugi odsjeci žele blokirat svoju nastavu, nek blokiraju. koliko sam čuo, postojat će mogućnost da se odsjeci odvoje po tom pitanju.
što se kolegijalnosti tiče, ajde reci kako će točno pomoći naša blokada? znači mi koji skoro pa ni nemamo takvih problema, trebamo blokirati svoju nastavu, svoje vrijeme, svoju želju za studiranjem, radi provođenja nekih potpuno nedefiniranih zahtjeva? gdje je tu zdrav razum? a kažem 'nedefiniranih zahtjeva' jer, kao što je već netko rekao, kad god se pita koji su točni zahtjevi, odgovori su, ili 'idi na blog pa si pročitaj (a ako ne shvatiš imaš FAQ, koji je toliko 'dobar i jasan' da ima svoj vlastiti FAQ)' ili 'mi želimo besplatno obrazovanje za sve i time smo sve rekli'.
nije da ne želimo podržati svoje kolege, i nije da ne želimo bolju budućnost za sebe i svoju djecu, ali dajte nek se naprave konkretni zahtjevi, jer s ovim što sam gore spomenuo nije apsolutno ništa rečeno i 'besplatno obrazovanje za sve' je nešto uz što treba definirati još puno stvari da bi dobilo smisao.
i sad kad ne želimo blokadu svoje nastave, onda smo mi matematičari jako arogantni i nekolegijalni, jel da?
i btw, jedan od razloga nedolaska matematičara na taj famozni plenum je taj da je ljudima bilo nezgodno, što zbog kolokvija, što zbog drugih razloga. nekako vjerujem da će se na ovom plenumu u ponedjeljak pojavit više ljudi.
pepsich (napisa): | da legitimnost daje cinjenica da su svi pozvani i obavjesteni
a to sto ljudima nije stalo doci to je druga stvar
meni nije jasno kako ocekujete da se vasi zahtjevi ispostuju i budu uvazeni ako se ne potrudite doci i izborit se za to
a plenumi se vjerovali ili ne ne odrzavaju na karibima nego na pmf-u nasem faksu i to dva od tri u vasem susjedstvu a treci zbog eto nekih cudnih puteva gospodnjih je zavrsio na ff-u
a di je vama kolegijalnost u pomaganju studentima ostalih 6 odjseka kojima nije sve divno i bajno
o cemu vi pricate o kolegijalnosti nas vecine prema vama manjini dok vi manjina ne zelite biti kolegijali prema nama vecini
ma dajte se uozbiljite ljudi
a i ajmo jos malo o kolegijalnosti jel vi mislite da je kolegijalno ako 6 odsjeka odluci da zeli u blokadu a vi ne da kolege s drugih odsjeka nemogu svoju blokadu provodit jer imaju neke kolegije s matematickog odsjeka
jer eto vi bas hocete
jel to kolegijalno |
ako drugi odsjeci žele blokirat svoju nastavu, nek blokiraju. koliko sam čuo, postojat će mogućnost da se odsjeci odvoje po tom pitanju.
što se kolegijalnosti tiče, ajde reci kako će točno pomoći naša blokada? znači mi koji skoro pa ni nemamo takvih problema, trebamo blokirati svoju nastavu, svoje vrijeme, svoju želju za studiranjem, radi provođenja nekih potpuno nedefiniranih zahtjeva? gdje je tu zdrav razum? a kažem 'nedefiniranih zahtjeva' jer, kao što je već netko rekao, kad god se pita koji su točni zahtjevi, odgovori su, ili 'idi na blog pa si pročitaj (a ako ne shvatiš imaš FAQ, koji je toliko 'dobar i jasan' da ima svoj vlastiti FAQ)' ili 'mi želimo besplatno obrazovanje za sve i time smo sve rekli'.
nije da ne želimo podržati svoje kolege, i nije da ne želimo bolju budućnost za sebe i svoju djecu, ali dajte nek se naprave konkretni zahtjevi, jer s ovim što sam gore spomenuo nije apsolutno ništa rečeno i 'besplatno obrazovanje za sve' je nešto uz što treba definirati još puno stvari da bi dobilo smisao.
i sad kad ne želimo blokadu svoje nastave, onda smo mi matematičari jako arogantni i nekolegijalni, jel da?
i btw, jedan od razloga nedolaska matematičara na taj famozni plenum je taj da je ljudima bilo nezgodno, što zbog kolokvija, što zbog drugih razloga. nekako vjerujem da će se na ovom plenumu u ponedjeljak pojavit više ljudi.
|
|
[Vrh] |
|
Blizzard Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pepsich Forumaš(ica)
|