| Prethodna tema :: Sljedeća tema   | 

| Autor/ica | 
		Poruka | 

Gost

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

vsego Site Admin

Spol:   
		 | 

Postano: 18:55 uto, 3. 2. 2004    Naslov: Re: O(n)  ???!!! | 
				            | 

| 

| 
                                         [quote="Anonymous"]Kako se odreduje slozenost nekog algoritma??[/quote]

Jednostavno receno: prebrojis koliko ima operacija (za ulazni parametar [i]n[/i]) i onda vidis "[i]koliko je to strmo[/i]".

[quote="Anonymous"]recimo klasicni sort kaze da ima slozenost O(n'2)    <n na kvadrat>
 i pise  u t m postupku dobivanja (n-1)+(n-2)+....+1=(n-1)/2
   (n-1)/2= n'2-n/2 =O(n'2)   ??od kud nam ti n-1 pa na dalje?[/quote]

Nije "[i](n-1)[/i]" nego "[i]n(n-1)[/i]". 8) Odakle to? Pa izracunas sumu s lijeve strane (hint: dokaz indukcijom).

[quote="Anonymous"]-u bubble sortu pise:1 usporedivanje i 4 pridruzivanaj.....i da se unut.petlja izvodi (n-1) puta[/quote]

A ([b]u najgorem slucaju[/b]) toliko puta se izvrsi i vanjska petlja, pa se unutarnja zapravo odvrti (n-1)*(n-1) (dakle (n-1)^2). :D

[quote="Anonymous"]usporedbi:(n-1)+(n-2)+(n-3)+...+1=(n-1)/2[/quote]

Opet kriva suma; ide n(n-1)/2. 8)

[quote="Anonymous"]zamjena:(n-1)+(n-2)+...+(n-1)/2
 slozenost:(n-1)/2+(n-1)/2=(n-1)n=n'2-n==(n'2)
 ....jel mi moze netko to malo pojasnit ,od kuda nam,znam da ovo brojim usporedbe ,zamjene ...ali kako dobimo ove jedn.gore???[/quote]

Provjeri si sume. Sve idu na isti kalup: 1+2+3+...+k = k(k+1)/2

Btw, oznaka za "[i]x na kvadrat[/i]" je "[i]x^2[/i]". 8)

Sretno na ispitu! :wave: 

| Anonymous (napisa): | 	 		  | Kako se odreduje slozenost nekog algoritma?? | 	  

Jednostavno receno: prebrojis koliko ima operacija (za ulazni parametar n) i onda vidis "koliko je to strmo".

| Anonymous (napisa): | 	 		  recimo klasicni sort kaze da ima slozenost O(n'2)    <n na kvadrat>

i pise  u t m postupku dobivanja (n-1)+(n-2)+....+1=(n-1)/2

(n-1)/2= n'2-n/2 =O(n'2)   ??od kud nam ti n-1 pa na dalje? | 	  

Nije "(n-1)" nego "n(n-1)".   Odakle to? Pa izracunas sumu s lijeve strane (hint: dokaz indukcijom).

| Anonymous (napisa): | 	 		  | -u bubble sortu pise:1 usporedivanje i 4 pridruzivanaj.....i da se unut.petlja izvodi (n-1) puta | 	  

A (u najgorem slucaju) toliko puta se izvrsi i vanjska petlja, pa se unutarnja zapravo odvrti (n-1)*(n-1) (dakle (n-1)^2).  

| Anonymous (napisa): | 	 		  | usporedbi:(n-1)+(n-2)+(n-3)+...+1=(n-1)/2 | 	  

Opet kriva suma; ide n(n-1)/2.  

| Anonymous (napisa): | 	 		  zamjena:(n-1)+(n-2)+...+(n-1)/2

slozenost:(n-1)/2+(n-1)/2=(n-1)n=n'2-n==(n'2)

....jel mi moze netko to malo pojasnit ,od kuda nam,znam da ovo brojim usporedbe ,zamjene ...ali kako dobimo ove jedn.gore??? | 	  

Provjeri si sume. Sve idu na isti kalup: 1+2+3+...+k = k(k+1)/2

Btw, oznaka za "x na kvadrat" je "x^2".  

Sretno na ispitu!  
					_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.

Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.   

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

Gost

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

Gost

| 
		 |