Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Diplome PMF-MO - nevažeće?
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 2 - 0

PostPostano: 20:39 sri, 17. 3. 2004    Naslov: Diplome PMF-MO - nevažeće? Citirajte i odgovorite

Mozda nije istina, ali do ovog zakljucka sam dosao slusajuci raspravu dvojice inteligentnih studenata PMF-a.
Naime, Matematicki Odjel PMF-a je upravo to sta i pise - odjel. A kao sto svi znamo, odjel ne moze imati dekana. Medjutim mi ga imamo,
Cinjenica da se na nase diplome potpisuje navodni "dekan" odjela, a ne dekan PMF-a, diplome bi trebale bit nevazece.

Molim komentirajte i ispravite me ako grijesim...

[color=darkred][b]Admin (vsego) edit:[/b] Ublazih malo ton subjecta topica da ne dizemo paniku po Forumu... ;)[/color]
Mozda nije istina, ali do ovog zakljucka sam dosao slusajuci raspravu dvojice inteligentnih studenata PMF-a.
Naime, Matematicki Odjel PMF-a je upravo to sta i pise - odjel. A kao sto svi znamo, odjel ne moze imati dekana. Medjutim mi ga imamo,
Cinjenica da se na nase diplome potpisuje navodni "dekan" odjela, a ne dekan PMF-a, diplome bi trebale bit nevazece.

Molim komentirajte i ispravite me ako grijesim...

Admin (vsego) edit: Ublazih malo ton subjecta topica da ne dizemo paniku po Forumu... Wink

Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 29 - 25

PostPostano: 20:48 sri, 17. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa teoretski bi trebalo biti tak'. Al' se u praksi pokazuje da friški diplomanti (kolko sam ja čul') brzo nađeju posel.

Jesi ti 'opće siguran da [u]samo[/u] dekan MO-a potpisuje diplome?
Pa teoretski bi trebalo biti tak'. Al' se u praksi pokazuje da friški diplomanti (kolko sam ja čul') brzo nađeju posel.

Jesi ti 'opće siguran da samo dekan MO-a potpisuje diplome?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:57 čet, 18. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

kvaka je u tome da se vaš odjel 'oće odcjepit od ostatka pmfa zbog para. naime vi upišete najviše studoša, ali pmf dobiva pare od ministarstva kao jedinstven fax. a budući da nekim odjelima trebaju stvari kao što su elektronski mikroskopi i ino, a nekima samo papiri i olovke, onda ti odjeli dobivaju više novaca, a upisuju bitno manje studoša

eh, a da bi separacionizam bio potpun....
vidiš, vidiš... :roll: :wink:

inače, zato je naš PERICA svestran...
on je i za MO i za MF :twisted:
kvaka je u tome da se vaš odjel 'oće odcjepit od ostatka pmfa zbog para. naime vi upišete najviše studoša, ali pmf dobiva pare od ministarstva kao jedinstven fax. a budući da nekim odjelima trebaju stvari kao što su elektronski mikroskopi i ino, a nekima samo papiri i olovke, onda ti odjeli dobivaju više novaca, a upisuju bitno manje studoša

eh, a da bi separacionizam bio potpun....
vidiš, vidiš... Rolling Eyes Wink

inače, zato je naš PERICA svestran...
on je i za MO i za MF Twisted Evil

[Vrh]
Edo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 1

PostPostano: 9:53 pet, 19. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nema straha za diplome. Istina je da je status PMF MO nerijesen, ali kakvo god da bude rjesenje, studenti se ne trebaju brinuti za svoj status i svoje diplome. A propos odjela, PMF nema odjele nego odsjeke i na celu su im procelnici. PMF-MO sebe smatra sljednikom bivseg mat. OOUR-a na PMF-u koji je oduvijek imao dekana i direktora (za razliku od kemijskog, bioloskog i ostalih odsjeka na PMF-u).
Nema straha za diplome. Istina je da je status PMF MO nerijesen, ali kakvo god da bude rjesenje, studenti se ne trebaju brinuti za svoj status i svoje diplome. A propos odjela, PMF nema odjele nego odsjeke i na celu su im procelnici. PMF-MO sebe smatra sljednikom bivseg mat. OOUR-a na PMF-u koji je oduvijek imao dekana i direktora (za razliku od kemijskog, bioloskog i ostalih odsjeka na PMF-u).

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
nenad
Moderator
Moderator

92 = 106 - 14

PostPostano: 22:29 pet, 19. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mlijeko"]kvaka je u tome da se vaš odjel 'oće odcjepit od ostatka pmfa zbog para. naime vi upišete najviše studoša, ali pmf dobiva pare od ministarstva kao jedinstven fax. a budući da nekim odjelima trebaju stvari kao što su elektronski mikroskopi i ino, a nekima samo papiri i olovke, onda ti odjeli dobivaju više novaca, a upisuju bitno manje studoša
[/quote]

Pogrešno!
Davno su prošla vremena kad se tako računalo.

Nastava je jedno, a kapitalna znanstvena oprema drugo.

Te stvari već Sabor odijeli kad donosi proračun :-)

- Nenad.
mlijeko (napisa):

Pogrešno!

Te stvari već Sabor odijeli kad donosi proračun Smile

- Nenad.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:16 sub, 20. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nenad"][quote="mlijeko"]kvaka je u tome da se vaš odjel 'oće odcjepit od ostatka pmfa zbog para. naime vi upišete najviše studoša, ali pmf dobiva pare od ministarstva kao jedinstven fax. a budući da nekim odjelima trebaju stvari kao što su elektronski mikroskopi i ino, a nekima samo papiri i olovke, onda ti odjeli dobivaju više novaca, a upisuju bitno manje studoša
[/quote]
Pogrešno!
Te stvari već Sabor odijeli kad donosi proračun :-)[/quote]

:shock: I [b]ZASTO[/b] se mi onda na kraju zelimo odcijepiti? :grebgreb:
nenad (napisa):
mlijeko (napisa):

Pogrešno!
Te stvari već Sabor odijeli kad donosi proračun Smile

Shocked I ZASTO se mi onda na kraju zelimo odcijepiti? Kotacici rade 100 na sat

[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 10:55 ned, 21. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"] I ZASTO se mi onda na kraju zelimo odcijepiti? [/quote]

Ja sam čul' da se MO tom željom za odcjepljenjem dovel' u situaciju da ga svi ostali odsjeci na PMF-u preziru.
vsego (napisa):
I ZASTO se mi onda na kraju zelimo odcijepiti?

Ja sam čul' da se MO tom željom za odcjepljenjem dovel' u situaciju da ga svi ostali odsjeci na PMF-u preziru.

[Vrh]
mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:03 ned, 21. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"][quote="vsego"] I ZASTO se mi onda na kraju zelimo odcijepiti? [/quote]
Ja sam čul' da se MO tom željom za odcjepljenjem dovel' u situaciju da ga svi ostali odsjeci na PMF-u preziru.[/quote]
a i ne samo zato. uzmimo primjer [color=blue]********[/color]. jednostavno vas preziru zbog vaše prepotencije.
naravno, tu ne mislim na sve. ima stvarno super ljudi na matematici, ali ima i onih bahatah.
ja vas ne mrzim, jer ste mi vi simpatični, ali kod mene na faxu baš i niste popularni, pogotovo unutar nas geek-populacije... :wink:

[color=blue]Primjer ti je totalno nepotreban, a i nije u redu prozivati ljude s nekim ovako opcenitim ocjenama. :evil: Pogotovo sto doticni (koliko ja znam) ne posjecuje Forum i ne moze odgovoriti :!:[/color]
Crni (napisa):
vsego (napisa):
I ZASTO se mi onda na kraju zelimo odcijepiti?

a i ne samo zato. uzmimo primjer ********. jednostavno vas preziru zbog vaše prepotencije.
naravno, tu ne mislim na sve. ima stvarno super ljudi na matematici, ali ima i onih bahatah.
ja vas ne mrzim, jer ste mi vi simpatični, ali kod mene na faxu baš i niste popularni, pogotovo unutar nas geek-populacije... Wink

Primjer ti je totalno nepotreban, a i nije u redu prozivati ljude s nekim ovako opcenitim ocjenama. Evil or Very Mad Pogotovo sto doticni (koliko ja znam) ne posjecuje Forum i ne moze odgovoriti Exclamation

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:45 ned, 21. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[b]Mlijeko[/b], ja mogu naci ljude koji ce "mrziti", "prezirati" i sl. kojigod fax izaberes... Pricati da su Matematicari ([i]generalno, ali ne svi[/i] - sto to uopce znaci? :???:) prepotentni... :roll: Da ja sad zakljucim da su Fizicari ([i]generalno, ali ne svi[/i]) impotentni? :twisted: :P

Da se razumijemo, ja sam u prijateljskim odnosima s vecinom Fizicara koje poznam i nikako ne bih iznosio takve nebuloze; ovo gore sam izvalio samo kao primjer... :roll:

[b]Crni & Mlijeko[/b]: jasno je da o nama negativno misle oni koji se ne slazu s "nama". :roll: Bilo bi sasavo da se protive otcjepljenju i misle kako smo mi divni sto se "zelimo" otcijepiti... :lol:

Moje pitanje i dalje ide onima koji su upuceni u zbivanja oko otcjepljenja: [b]ZASTO[/b] se mi onda na kraju zelimo odcijepiti? :grebgreb: Stvarno me zanima, jer jos nisam vidio neku veliku korist zbog koje se mi vec vise od 10 godina :shock: cupamo oko toga. :roll:
Mlijeko, ja mogu naci ljude koji ce "mrziti", "prezirati" i sl. kojigod fax izaberes... Pricati da su Matematicari (generalno, ali ne svi - sto to uopce znaci? Confused) prepotentni... Rolling Eyes Da ja sad zakljucim da su Fizicari (generalno, ali ne svi) impotentni? Twisted Evil Razz

Da se razumijemo, ja sam u prijateljskim odnosima s vecinom Fizicara koje poznam i nikako ne bih iznosio takve nebuloze; ovo gore sam izvalio samo kao primjer... Rolling Eyes

Crni & Mlijeko: jasno je da o nama negativno misle oni koji se ne slazu s "nama". Rolling Eyes Bilo bi sasavo da se protive otcjepljenju i misle kako smo mi divni sto se "zelimo" otcijepiti... Laughing

Moje pitanje i dalje ide onima koji su upuceni u zbivanja oko otcjepljenja: ZASTO se mi onda na kraju zelimo odcijepiti? Kotacici rade 100 na sat Stvarno me zanima, jer jos nisam vidio neku veliku korist zbog koje se mi vec vise od 10 godina Shocked cupamo oko toga. Rolling Eyes

[Vrh]
Zivac
Forumaš s poteškoćama u pisanju

10 = 30 - 20

PostPostano: 0:00 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da velim nešto ozbiljno:

Radi se o totalnom pravnom nonsensu. Na upravnom sudu su potvrđeni i Prirodoslovno-matematički fakultet i Prirodoslovno-matematički fakultet-Matematički Odjel sa svojim statutima. U statutu PMF-a piše da je matematika jedan od 7 odsjeka PMF-a, a prema statutu PMF-MO-a matematika je posebni fakultet. I oba statuta su pravno važeća... :?

Što zapravo jest: Ministarstvo lobira da se matematika odvoji, a Sveučilište to ne priznaje. I tako se ministarstvo i matematika protupravnim metodama bore da odvoje matematku od PMF-a. Zašto protupravno i zašto su sve diplome u biti nevažeće:

Prema stavku 2 članka 67 Ustava RH sveučilište [b]samostalno[/b] odlučuje o svom [b]ustrojstvu[/b] i djelovanju, u skladu sa zakonom. Sveučilište u Zagrebu (čijim se članom smatra PMF-MO kao fakultet) ne priznaje nikakav PMF-MO nego PMF sa svojim 7 odsjeka, uključujući matematiku. Samo dekan PMF-a je član Senata Sveučilišta, a ne i "dekan" PMF-MO-a (svi dekani su članovi senata po funkviji). U biti, neka organizacija koja sebe zove PMF-MO izdaje diplome na kojima piše "Sveučilište u Zagrebu" i na kojima se potpisuje neki "dekan", a da to "Sveučilište u Zagrebu" ništa od toga ne priznaje. Uopće nije bitno što ministarstvo misli, Ustav je tu jasan i samo Sveučilište može odlučivati o svom ustrojstvu.

Eto tako društvo. U Hrvatskoj će vam i dalje priznavat te diplome kako to već ide. Al pazite se da netko vani ne nazove "University of Zagreb" i pita koji je to fakultet PMF-MO i ovi mu odgovore da takvog fakulteta nema na sveučilištu...
Da velim nešto ozbiljno:

Radi se o totalnom pravnom nonsensu. Na upravnom sudu su potvrđeni i Prirodoslovno-matematički fakultet i Prirodoslovno-matematički fakultet-Matematički Odjel sa svojim statutima. U statutu PMF-a piše da je matematika jedan od 7 odsjeka PMF-a, a prema statutu PMF-MO-a matematika je posebni fakultet. I oba statuta su pravno važeća... Confused

Što zapravo jest: Ministarstvo lobira da se matematika odvoji, a Sveučilište to ne priznaje. I tako se ministarstvo i matematika protupravnim metodama bore da odvoje matematku od PMF-a. Zašto protupravno i zašto su sve diplome u biti nevažeće:

Prema stavku 2 članka 67 Ustava RH sveučilište samostalno odlučuje o svom ustrojstvu i djelovanju, u skladu sa zakonom. Sveučilište u Zagrebu (čijim se članom smatra PMF-MO kao fakultet) ne priznaje nikakav PMF-MO nego PMF sa svojim 7 odsjeka, uključujući matematiku. Samo dekan PMF-a je član Senata Sveučilišta, a ne i "dekan" PMF-MO-a (svi dekani su članovi senata po funkviji). U biti, neka organizacija koja sebe zove PMF-MO izdaje diplome na kojima piše "Sveučilište u Zagrebu" i na kojima se potpisuje neki "dekan", a da to "Sveučilište u Zagrebu" ništa od toga ne priznaje. Uopće nije bitno što ministarstvo misli, Ustav je tu jasan i samo Sveučilište može odlučivati o svom ustrojstvu.

Eto tako društvo. U Hrvatskoj će vam i dalje priznavat te diplome kako to već ide. Al pazite se da netko vani ne nazove "University of Zagreb" i pita koji je to fakultet PMF-MO i ovi mu odgovore da takvog fakulteta nema na sveučilištu...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:08 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sad cu ja nesto neozbiljno... 8)

[quote="Zivac"]Prema stavku 2 članka 67 Ustava RH sveučilište [b]samostalno[/b] odlučuje o svom [b]ustrojstvu[/b] i djelovanju, u skladu sa zakonom. Sveučilište u Zagrebu (čijim se članom smatra PMF-MO kao fakultet) ne priznaje nikakav PMF-MO nego PMF sa svojim 7 odsjeka, uključujući matematiku. Samo dekan PMF-a je član Senata Sveučilišta, a ne i "dekan" PMF-MO-a (svi dekani su članovi senata po funkviji). U biti, neka organizacija koja sebe zove PMF-MO izdaje diplome na kojima piše "Sveučilište u Zagrebu" i na kojima se potpisuje neki "dekan", a da to "Sveučilište u Zagrebu" ništa od toga ne priznaje. Uopće nije bitno što ministarstvo misli, Ustav je tu jasan i samo Sveučilište može odlučivati o svom ustrojstvu.[/quote]

Ali, ako nas Sveuciliste ne priznaje, onda mi nismo njegov dio, pa ne spadamo u taj ustroj... :shock: :tup: :lol: :PP

Sto ste se odjednom uhvatili tog otcjepljenja? :-k Proljece udarilo u glave? :twisted: NHF ;)

:wave:
Sad cu ja nesto neozbiljno... Cool

Zivac (napisa):
Prema stavku 2 članka 67 Ustava RH sveučilište samostalno odlučuje o svom ustrojstvu i djelovanju, u skladu sa zakonom. Sveučilište u Zagrebu (čijim se članom smatra PMF-MO kao fakultet) ne priznaje nikakav PMF-MO nego PMF sa svojim 7 odsjeka, uključujući matematiku. Samo dekan PMF-a je član Senata Sveučilišta, a ne i "dekan" PMF-MO-a (svi dekani su članovi senata po funkviji). U biti, neka organizacija koja sebe zove PMF-MO izdaje diplome na kojima piše "Sveučilište u Zagrebu" i na kojima se potpisuje neki "dekan", a da to "Sveučilište u Zagrebu" ništa od toga ne priznaje. Uopće nije bitno što ministarstvo misli, Ustav je tu jasan i samo Sveučilište može odlučivati o svom ustrojstvu.

Ali, ako nas Sveuciliste ne priznaje, onda mi nismo njegov dio, pa ne spadamo u taj ustroj... Shocked Tup! Laughing Weeee-heeee!!!

Sto ste se odjednom uhvatili tog otcjepljenja? Think Proljece udarilo u glave? Twisted Evil NHF Wink

Wave

[Vrh]
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 14:14 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Problem je u tome sta je Upravni Sud odobrio dva dokumenta sa kontradiktornim izjavama, sta je (kao sta svi znamo) cesta pojava opcenito u birokratskom aparatu Republike Hrvatske.
Ma ne trebmo uopce vise o ovome raspravljat i teretit nase male glavice pored pustih ispita koje trebamo (citaj 'trebam) dati u 4. mjesec.
Ali, bilo je zanimljivo primjetiti takve sitnice....
Problem je u tome sta je Upravni Sud odobrio dva dokumenta sa kontradiktornim izjavama, sta je (kao sta svi znamo) cesta pojava opcenito u birokratskom aparatu Republike Hrvatske.
Ma ne trebmo uopce vise o ovome raspravljat i teretit nase male glavice pored pustih ispita koje trebamo (citaj 'trebam) dati u 4. mjesec.
Ali, bilo je zanimljivo primjetiti takve sitnice....

Zivac

10 = 30 - 20

PostPostano: 0:05 sri, 24. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Ali, ako nas Sveuciliste ne priznaje, onda mi nismo njegov dio, pa ne spadamo u taj ustroj... :shock: :tup: :lol: :PP
[/quote]

Je, ali samo sveučilište i njegove sastavnice mogu izdavati diplome... :wink:
vsego (napisa):

Ali, ako nas Sveuciliste ne priznaje, onda mi nismo njegov dio, pa ne spadamo u taj ustroj... Shocked Tup! Laughing Weeee-heeee!!!

Je, ali samo sveučilište i njegove sastavnice mogu izdavati diplome... Wink

[Vrh]
kikach
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 12 - 4

PostPostano: 13:32 pon, 2. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ova je tema zamrla koliko vidim, ali meni upravo treba odgovor na ovo pitanje u naslovu - nasa diploma - nevazeca?

Naime sto se meni desilo.
Kako mislim ici na postdipl. u inozemstvo sredjujem sve silne papire koji mi trebaju - prijevod diplome, ovjere, ambasada bla bla. I sad sto se desilo. Na nasoj diplomi ne pise koji smo stupanj - I ili II (u smislu bolonjskog procesa - diploma 2.stupnja bi bila u nasem slucaju 3+2, sto bi trebao biti ekvivalent staroj 4-godisnjoj diplomi koju imam ja) i nadalje, na nasoj diplomi ne pise zavrsna ocjena, tj. s kojom smo ocjenom diplomirali. OK, nama te stvari nisu potrebne da budu na diplomi i to je u redu, no za moj postdiplomski je vazno da na faksu na koji cu ici imaju potvrdu da je moja diploma 2.stupnja i da znaju koja mi je ukupna ocjena (tj.prosjek). U tu svrhu su mi rekli u ambasadi Italije (jer mislim ici u Italiju) da mi Sveuciliste treba izdati potvrdu da imam pravo na postdiplomski zbog zavrsenog studija, i da mi na toj potvrdi detaljno pise koliko semestara je trajao studij, kada sam se tocno upisala, ocjenu, stupanj itd. dakle, sve detalje u vezi studija koji na samoj diplomi nisu navedeni. I sad, sto je bilo. Teta sa sveucilista mi je rekla da moja diploma NE VRIJEDI jer ju je potpisao dekan Matematike, a ne dekam PMF-a!!!
Rekla mi je da ce to provjeriti jos i da joj dodjem sutra, medjutim, to me totalno potreslo i zato vas pitam ako itko zna, zar STVARNO nase diplome s potpisom dekana MO ne vrijede?? Ako je to tako, zasto nam se izdaju takve diplome? Je li moguce da je teta nesto krivo shvatila? Stvarno sam sad jadna jer ako stvarno diploma ne vrijedi (tj. Sveuciliste je ne priznaje), sto da radim? Da mi se izda nova diploma s potpisom dekana PMF-a? Da ponovno radim apostille, ovjere, prijevode ($$$) i ponovno to sve ovjeravam i nosim na ambasadu? Kakav je to uopce nacin? :(
Stvarno sam zbunjena sad. Molim vas da mi date neke informacije ako znate. Hvala!
Ova je tema zamrla koliko vidim, ali meni upravo treba odgovor na ovo pitanje u naslovu - nasa diploma - nevazeca?

Naime sto se meni desilo.
Kako mislim ici na postdipl. u inozemstvo sredjujem sve silne papire koji mi trebaju - prijevod diplome, ovjere, ambasada bla bla. I sad sto se desilo. Na nasoj diplomi ne pise koji smo stupanj - I ili II (u smislu bolonjskog procesa - diploma 2.stupnja bi bila u nasem slucaju 3+2, sto bi trebao biti ekvivalent staroj 4-godisnjoj diplomi koju imam ja) i nadalje, na nasoj diplomi ne pise zavrsna ocjena, tj. s kojom smo ocjenom diplomirali. OK, nama te stvari nisu potrebne da budu na diplomi i to je u redu, no za moj postdiplomski je vazno da na faksu na koji cu ici imaju potvrdu da je moja diploma 2.stupnja i da znaju koja mi je ukupna ocjena (tj.prosjek). U tu svrhu su mi rekli u ambasadi Italije (jer mislim ici u Italiju) da mi Sveuciliste treba izdati potvrdu da imam pravo na postdiplomski zbog zavrsenog studija, i da mi na toj potvrdi detaljno pise koliko semestara je trajao studij, kada sam se tocno upisala, ocjenu, stupanj itd. dakle, sve detalje u vezi studija koji na samoj diplomi nisu navedeni. I sad, sto je bilo. Teta sa sveucilista mi je rekla da moja diploma NE VRIJEDI jer ju je potpisao dekan Matematike, a ne dekam PMF-a!!!
Rekla mi je da ce to provjeriti jos i da joj dodjem sutra, medjutim, to me totalno potreslo i zato vas pitam ako itko zna, zar STVARNO nase diplome s potpisom dekana MO ne vrijede?? Ako je to tako, zasto nam se izdaju takve diplome? Je li moguce da je teta nesto krivo shvatila? Stvarno sam sad jadna jer ako stvarno diploma ne vrijedi (tj. Sveuciliste je ne priznaje), sto da radim? Da mi se izda nova diploma s potpisom dekana PMF-a? Da ponovno radim apostille, ovjere, prijevode ($$$) i ponovno to sve ovjeravam i nosim na ambasadu? Kakav je to uopce nacin? Sad
Stvarno sam zbunjena sad. Molim vas da mi date neke informacije ako znate. Hvala!

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:47 pon, 2. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koliko je meni poznato, PMF priznaje nase diplome i nikad se studentima nije radilo probleme zbog razmirica MO-a i (ostatka) PMF-a.

Vjerujem da nisi jedina koja ide na PDS u Italiju, pa pitaj u nasoj referadi mogu li te uputiti sto i kako dalje.
Koliko je meni poznato, PMF priznaje nase diplome i nikad se studentima nije radilo probleme zbog razmirica MO-a i (ostatka) PMF-a.

Vjerujem da nisi jedina koja ide na PDS u Italiju, pa pitaj u nasoj referadi mogu li te uputiti sto i kako dalje.

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 16:33 pon, 2. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vjerojatno bi iste probleme imala s diplomom PMF-a, osim sto te cinovnica od Sveucilista ne bi otpilila na taj ruzan nacin... nego na neki drugi ruzan nacin. Informacije koje traze talijani pisu u prijepisu ocjena. Cini mi se najbolje traziti to i eventualne druge potrebne potvrde direktno od PMF-MO-a.
Vjerojatno bi iste probleme imala s diplomom PMF-a, osim sto te cinovnica od Sveucilista ne bi otpilila na taj ruzan nacin... nego na neki drugi ruzan nacin. Informacije koje traze talijani pisu u prijepisu ocjena. Cini mi se najbolje traziti to i eventualne druge potrebne potvrde direktno od PMF-MO-a.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
kikach
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 12 - 4

PostPostano: 22:19 uto, 3. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo samo da javim kako je danas proslo na sveucilistu.

Na kraju sam dobila potvrdu koja mi je trebala bez ikakvih problema. Teta je bila ljubaznija nego jucer. Pitala sam je da mi kaze sto je dakle s nasom diplomom, je li vrijedi ili ne (dok ovo pisem, ovo mi zvuci jos bizarnije nego sto je) i onako...zbunjeno me je pogledala i rekla ''ah, gledajte, neznam..u svakom slucaju nije vasa krivica sto je status MO nerijesen...'' Mah...I nije neki odgovor :roll:
Kako bilo da bilo, moja je misija sa sveucilistem obavljena.

Eto, nemojte se zaprepastiti ako cujete negdje da nasa diploma ne vrijedi
Evo samo da javim kako je danas proslo na sveucilistu.

Na kraju sam dobila potvrdu koja mi je trebala bez ikakvih problema. Teta je bila ljubaznija nego jucer. Pitala sam je da mi kaze sto je dakle s nasom diplomom, je li vrijedi ili ne (dok ovo pisem, ovo mi zvuci jos bizarnije nego sto je) i onako...zbunjeno me je pogledala i rekla ''ah, gledajte, neznam..u svakom slucaju nije vasa krivica sto je status MO nerijesen...'' Mah...I nije neki odgovor Rolling Eyes
Kako bilo da bilo, moja je misija sa sveucilistem obavljena.

Eto, nemojte se zaprepastiti ako cujete negdje da nasa diploma ne vrijedi

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 2:19 pon, 9. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

IMO najbolje je diplomu koju dobijete na matematici odmah nositi u dekanat PMFa, Horvatovac 102a i neka oni odmah izdaju diploma supplement. da, platit cete to, ali mislim da ce se svi studenti tako rijesiti neugodnosti. stvarno, nije krivnja studenata sto jos uvijek traju prepucavanja izmedju PMFa i MOa, i mislim da niti jedan student ne bi trebao snositi krivnju za to. doduse, po zadnjim informacijama, cini mi se kako integracija matematike pod PMF tece manje-vise normalno. jel ima tu uopce kakvih pomaka?
IMO najbolje je diplomu koju dobijete na matematici odmah nositi u dekanat PMFa, Horvatovac 102a i neka oni odmah izdaju diploma supplement. da, platit cete to, ali mislim da ce se svi studenti tako rijesiti neugodnosti. stvarno, nije krivnja studenata sto jos uvijek traju prepucavanja izmedju PMFa i MOa, i mislim da niti jedan student ne bi trebao snositi krivnju za to. doduse, po zadnjim informacijama, cini mi se kako integracija matematike pod PMF tece manje-vise normalno. jel ima tu uopce kakvih pomaka?

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 10:45 pon, 9. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, tece normalno (tj. nema nikakvih pomaka) :silly:

Ne bi li diploma supplement trebao biti besplatan? Pitanje je akademsko jer koliko mi je poznato nije jos niti jedan izdan. "Tehnicki razlozi".
Da, tece normalno (tj. nema nikakvih pomaka) #Silly

Ne bi li diploma supplement trebao biti besplatan? Pitanje je akademsko jer koliko mi je poznato nije jos niti jedan izdan. "Tehnicki razlozi".

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 16:20 pon, 9. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja nisam cula da je itko od ljudi koji su se prijavljivali van imao problema s diplomom i prijepisom ocjena izdanima na PMF-MO (potpis dekana PMF-MO, izdale nase tete u referadi). Naravno da nije zgodno da nam Sveuciliste ne priznaje faks, ali se institucije izvan RH bas ne brinu previse oko toga tko se s kim posvadao na Brdu.
Ja nisam cula da je itko od ljudi koji su se prijavljivali van imao problema s diplomom i prijepisom ocjena izdanima na PMF-MO (potpis dekana PMF-MO, izdale nase tete u referadi). Naravno da nije zgodno da nam Sveuciliste ne priznaje faks, ali se institucije izvan RH bas ne brinu previse oko toga tko se s kim posvadao na Brdu.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum