Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

slaganje konfiguracije
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
188 = 301 - 113

PostPostano: 23:26 sri, 4. 11. 2009    Naslov: slaganje konfiguracije Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima :D

Nakon više od 5 godina, odlučismo moj otac i ja da bi bilo vrijeme da kupimo novi kompjuter. Kako sam ja izgubio baš svaki dodir sa najnovijom tehnologijom, otvoren sam za prijedloge svake vrste. :D

Najradije bi da se konfiguracija složi dio po dio, kupnja neke gotove mi je bezveze, a i koliko sam čuo, sve je međusobno povezano, pa ako nešto crkne moraš mijenjat sve.

Komponente bih kupio sve u jednom dućanu, koji bi onda to sve lijepo složili, i ne moram mislit kaj sam di kupio ako se pokvari. U obzir dolaze svi dućani sa takvom vrstom robe (HgSpot, Ve-Mil itd)

Konfiguracija kakva mi treba bi bila neka koja se može nositi sa programima i mutimedijom svake vrste narednih 5god (recimo). Ne treba mi zvijer za neke turbo extra zahtjevne igrice, samo neka mašina koja može trajat uz minimalne promjene.

Bio bih zahvalan na bilo kakvoj pomoći, savjetima za komponente, gdje ih kupiti, i kako ukomponirati. Također, ako ste se susreli sa nečim što vas je oduševilo ili što je ispalo promašaj, ito bi bila odlična informacija.

Hvala puno :D
Pozdrav svima Very Happy

Nakon više od 5 godina, odlučismo moj otac i ja da bi bilo vrijeme da kupimo novi kompjuter. Kako sam ja izgubio baš svaki dodir sa najnovijom tehnologijom, otvoren sam za prijedloge svake vrste. Very Happy

Najradije bi da se konfiguracija složi dio po dio, kupnja neke gotove mi je bezveze, a i koliko sam čuo, sve je međusobno povezano, pa ako nešto crkne moraš mijenjat sve.

Komponente bih kupio sve u jednom dućanu, koji bi onda to sve lijepo složili, i ne moram mislit kaj sam di kupio ako se pokvari. U obzir dolaze svi dućani sa takvom vrstom robe (HgSpot, Ve-Mil itd)

Konfiguracija kakva mi treba bi bila neka koja se može nositi sa programima i mutimedijom svake vrste narednih 5god (recimo). Ne treba mi zvijer za neke turbo extra zahtjevne igrice, samo neka mašina koja može trajat uz minimalne promjene.

Bio bih zahvalan na bilo kakvoj pomoći, savjetima za komponente, gdje ih kupiti, i kako ukomponirati. Također, ako ste se susreli sa nečim što vas je oduševilo ili što je ispalo promašaj, ito bi bila odlična informacija.

Hvala puno Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 0:05 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ve-mil ti propada :P Nemoj tamo :P
Ve-mil ti propada Razz Nemoj tamo Razz

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 0:11 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije ni HG Spot na stabilnim nogama. ;)

Anyway, imaš u najnovijem BUGu temu broja: Best buy računala. I to baš slagano dio po dio...pišu cijene svake komponente i gdje se može kupiti. Preporučam!
Nije ni HG Spot na stabilnim nogama. Wink

Anyway, imaš u najnovijem BUGu temu broja: Best buy računala. I to baš slagano dio po dio...pišu cijene svake komponente i gdje se može kupiti. Preporučam!

by A.Einstein
[Vrh]
ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 0:15 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jesi razmisljal kad o all-in-one računalima ? Ima sad dosta dobrih modela.
Jesi razmisljal kad o all-in-one računalima ? Ima sad dosta dobrih modela.

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 0:26 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Re: slaganje konfiguracije Citirajte i odgovorite

[quote="Luuka"]
Najradije bi da se konfiguracija složi dio po dio, kupnja neke gotove mi je bezveze, a i koliko sam čuo, sve je međusobno povezano, pa ako nešto crkne moraš mijenjat sve.[/quote]

Ma fora sa gotovim konfiguracijama je što dobiš garanciju na godinu, dvije. A kad kupiš dio po dio, onda na neke stvari dobiješ i dužu garanciju. Dodatan plus kupnji po komponentama je što možeš sam stavljati nove stvari unutra, a kad kupiš gotovu konfiguraciju, ne smiješ razbiti onu naljepnicu jer gubiš garanciju. I da, u gotove konfiguracije često znaju stavljati neke ŽNJ marke. :/
Luuka (napisa):

Ma fora sa gotovim konfiguracijama je što dobiš garanciju na godinu, dvije. A kad kupiš dio po dio, onda na neke stvari dobiješ i dužu garanciju. Dodatan plus kupnji po komponentama je što možeš sam stavljati nove stvari unutra, a kad kupiš gotovu konfiguraciju, ne smiješ razbiti onu naljepnicu jer gubiš garanciju. I da, u gotove konfiguracije često znaju stavljati neke ŽNJ marke. Ehm?

by A.Einstein
[Vrh]
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 1:17 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sto se tice ducana, nema dvojbe, odi u [url]http://www.adm.hr/[/url]. Ako ne znas gdje su, imas na linku 'O nama' slikicu, u kvartu Pescenica su.
Tamo sam ja svoj komp kupio, u dijelovima, daju ti da si sam slozis dijelove (oni ce htjeti sami, ali ako znas i imas volje usparas si tih 100-200 kn) i imas garanciju na dijelove koliko pise na racunu.
U HG spot nemoj, iz vise razloga. Ako ne mozes u ADM, onda Links (links.hr).

A sto se konfe tice, najbolje ti je otici na ovaj forum: [url]http://forum.pcekspert.com/[/url]. Ja sam si kupovao komp prije 2 godine, isto kao ti nisam imao pojma o komponentama, pa sam tamo citao par dana i informirao se. Imas vec predlozeno hrpu konfi, pa si gledas sta tebi pase. A mozes i pitati da ti predloze konfiguraciju, ljudi koji tamo pisu ce ti dati stvarno dobre savjete. :wink:
Sto se tice ducana, nema dvojbe, odi u http://www.adm.hr/. Ako ne znas gdje su, imas na linku 'O nama' slikicu, u kvartu Pescenica su.
Tamo sam ja svoj komp kupio, u dijelovima, daju ti da si sam slozis dijelove (oni ce htjeti sami, ali ako znas i imas volje usparas si tih 100-200 kn) i imas garanciju na dijelove koliko pise na racunu.
U HG spot nemoj, iz vise razloga. Ako ne mozes u ADM, onda Links (links.hr).

A sto se konfe tice, najbolje ti je otici na ovaj forum: http://forum.pcekspert.com/. Ja sam si kupovao komp prije 2 godine, isto kao ti nisam imao pojma o komponentama, pa sam tamo citao par dana i informirao se. Imas vec predlozeno hrpu konfi, pa si gledas sta tebi pase. A mozes i pitati da ti predloze konfiguraciju, ljudi koji tamo pisu ce ti dati stvarno dobre savjete. Wink
[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 1:43 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo, i ja mogu potvrditi da je [url]http://www.adm.hr/[/url] ok. Plus, ne moraš čak ni ići tamo. Imaju besplatnu dostavu ako ukupna cijena prijeđe određen iznos koji će sigurno prijeći ako kupuješ cijelo računalo. Tako da, ubaciš što ti treba u košaricu, platiš i čekaš da dođe. :)
Evo, i ja mogu potvrditi da je http://www.adm.hr/ ok. Plus, ne moraš čak ni ići tamo. Imaju besplatnu dostavu ako ukupna cijena prijeđe određen iznos koji će sigurno prijeći ako kupuješ cijelo računalo. Tako da, ubaciš što ti treba u košaricu, platiš i čekaš da dođe. Smile

ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 1:45 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jedino pazi oko grafičke ako koristiš Linux. Jer strikani iz Ati-ja ne rade drivere bas pa ne ocita. A ako nemas Linux, bas te briga :P
Jedino pazi oko grafičke ako koristiš Linux. Jer strikani iz Ati-ja ne rade drivere bas pa ne ocita. A ako nemas Linux, bas te briga Razz

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 4:18 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Links je skroz ok :wink:
Kupovah tamo gotovu konfiguraciju za oca i nije bilo nekih vecih problema za natjerati ju da radi pod Fedorom. + trebalo je jos nesto dodati u kuciste, i to su slozili odmah. Ne znam kad je komp zadnje updatean, ali sve sto se koristi radi bez greske. To ima sad vec i 2 godine valjda.

Sto se osobnosti tice, preporucam www.nobilis-informatika.hr (tresnjevka) - pogotovo za servis ako ti ikad zatreba. Mali ducan, par zaposlenih, ali spremni su odgovarati na svakakva pitanja, zahtjeve i slicno.

Meni su nasli majku plocu za komp star.... hm, a jedno 5-6 godina, i prije toga testirali zasto je ljetos odbio upaliti se i rekli da je MB, rekli cijenu i to je bilo to. S time da su rekli da je testiranje toliko i toliko i da sam ja duzna platiti samo testiranje, iako su oni morali narucivati novu MB da bi uopce mogli testiranje obaviti.
Ok, kupila sam jos novi disk i jos rama, ali ono, moj komp je star i 'slab' i uredno izvrsava sve s cim ga mucim.
Ali covjek nema osjecaj da je broj, vec da je klijent.

Takodjer, ako trebate laptop - preporucam ih :)

Cjenik na netu nije za pouzdati se, al ako im posaljete mejl vjerujem da cete ga dobiti.
Links je skroz ok Wink
Kupovah tamo gotovu konfiguraciju za oca i nije bilo nekih vecih problema za natjerati ju da radi pod Fedorom. + trebalo je jos nesto dodati u kuciste, i to su slozili odmah. Ne znam kad je komp zadnje updatean, ali sve sto se koristi radi bez greske. To ima sad vec i 2 godine valjda.

Sto se osobnosti tice, preporucam www.nobilis-informatika.hr (tresnjevka) - pogotovo za servis ako ti ikad zatreba. Mali ducan, par zaposlenih, ali spremni su odgovarati na svakakva pitanja, zahtjeve i slicno.

Meni su nasli majku plocu za komp star.... hm, a jedno 5-6 godina, i prije toga testirali zasto je ljetos odbio upaliti se i rekli da je MB, rekli cijenu i to je bilo to. S time da su rekli da je testiranje toliko i toliko i da sam ja duzna platiti samo testiranje, iako su oni morali narucivati novu MB da bi uopce mogli testiranje obaviti.
Ok, kupila sam jos novi disk i jos rama, ali ono, moj komp je star i 'slab' i uredno izvrsava sve s cim ga mucim.
Ali covjek nema osjecaj da je broj, vec da je klijent.

Takodjer, ako trebate laptop - preporucam ih Smile

Cjenik na netu nije za pouzdati se, al ako im posaljete mejl vjerujem da cete ga dobiti.

Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 11:54 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala ljudi :D

Evo registrirao sam se na onaj forum koji je ivo preporučio, kupio Bug pa ćemo vidjet :D

Što se tiče ADM-a, jel imaju oni dostavu van Zg? Ja sam kod Zaprešića, ne znam dal idu do tamo... i ako nemaju, kako doć do njih, koji tramvaji/busevi voze tamo?
Hvala ljudi Very Happy

Evo registrirao sam se na onaj forum koji je ivo preporučio, kupio Bug pa ćemo vidjet Very Happy

Što se tiče ADM-a, jel imaju oni dostavu van Zg? Ja sam kod Zaprešića, ne znam dal idu do tamo... i ako nemaju, kako doć do njih, koji tramvaji/busevi voze tamo?

ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 15:58 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Luuka"]Što se tiče ADM-a, jel imaju oni dostavu van Zg? Ja sam kod Zaprešića, ne znam dal idu do tamo... i ako nemaju, kako doć do njih, koji tramvaji/busevi voze tamo?[/quote]
Dostavu znam da imaju preko nekog iznosa koji bi ti sigurno premasio, ali ne znam do kuda, najbolje da ih nazoves.
Tramvaj 2 ti vozi do tamo, sjednes na crnomercu i picis do one crkve betonske u Pescenici (stanica iza superkonzuma na vukovarskoj). Kad izadjes, adm ti je u zgradi desno od stanice (sa druge strane zgrade, imas tablu, u podrumu je ducan).
Sto se tice nobilisa, nisu losi i stoji sto je Nesi napisala. Medjutim, adm ima puno veci izbor i nesto bolje cijene. A i ljudi koji tamo rade su stvarno OK.
Luuka (napisa):

Dostavu znam da imaju preko nekog iznosa koji bi ti sigurno premasio, ali ne znam do kuda, najbolje da ih nazoves.
Tramvaj 2 ti vozi do tamo, sjednes na crnomercu i picis do one crkve betonske u Pescenici (stanica iza superkonzuma na vukovarskoj). Kad izadjes, adm ti je u zgradi desno od stanice (sa druge strane zgrade, imas tablu, u podrumu je ducan).
Sto se tice nobilisa, nisu losi i stoji sto je Nesi napisala. Medjutim, adm ima puno veci izbor i nesto bolje cijene. A i ljudi koji tamo rade su stvarno OK.
[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 19:25 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imaju dostavu po cijeloj Hrvatskoj, korištenjem kurirskih službi. (Overseas Express i slične, ne sjećam se koju točno koriste.)
Imaju dostavu po cijeloj Hrvatskoj, korištenjem kurirskih službi. (Overseas Express i slične, ne sjećam se koju točno koriste.)

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 20:12 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ivo34"]Tramvaj 2 ti vozi do tamo, sjednes na crnomercu i picis do one crkve betonske u Pescenici (stanica iza superkonzuma na vukovarskoj). Kad izadjes, adm ti je u zgradi desno od stanice (sa druge strane zgrade, imas tablu, u podrumu je ducan).[/quote]

stanica na kojoj se silazi se zove 'Ivanićgradska', to je stanicu nakon konzuma (slijeve) i lidla (zdesne strane)

zgrada je nekakve krem zute boje, cca 7-8 katova ili tako nesto, na jednom od haustora na balkonima pise dinamo, po svakom katu jedno slovo....

za obici zgradu ima dva prolaza, blizi stanici je kad krenes nalijevo obilaziti zgradu, da ju bas jel, ne obilazis skroz

i voze tramvaji 2, 3, i 13 :D

ne, ne uocavam tako dobro, to mi je bivsi kvart :wink:

a koliko vidim, na sajtu im pise sve o dostavi http://www.adm.hr/shipping.php
ivo34 (napisa):

stanica na kojoj se silazi se zove 'Ivanićgradska', to je stanicu nakon konzuma (slijeve) i lidla (zdesne strane)

zgrada je nekakve krem zute boje, cca 7-8 katova ili tako nesto, na jednom od haustora na balkonima pise dinamo, po svakom katu jedno slovo....

za obici zgradu ima dva prolaza, blizi stanici je kad krenes nalijevo obilaziti zgradu, da ju bas jel, ne obilazis skroz

i voze tramvaji 2, 3, i 13 Very Happy

ne, ne uocavam tako dobro, to mi je bivsi kvart Wink

a koliko vidim, na sajtu im pise sve o dostavi http://www.adm.hr/shipping.php

Mali_42
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 20:48 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Melkor"]Evo, i ja mogu potvrditi da je [url]http://www.adm.hr/[/url] ok. Plus, ne moraš čak ni ići tamo. Imaju besplatnu dostavu ako ukupna cijena prijeđe određen iznos koji će sigurno prijeći ako kupuješ cijelo računalo. Tako da, ubaciš što ti treba u košaricu, platiš i čekaš da dođe. :)[/quote]

E, jel imaju garanciju na laptope?
Melkor (napisa):
Evo, i ja mogu potvrditi da je http://www.adm.hr/ ok. Plus, ne moraš čak ni ići tamo. Imaju besplatnu dostavu ako ukupna cijena prijeđe određen iznos koji će sigurno prijeći ako kupuješ cijelo računalo. Tako da, ubaciš što ti treba u košaricu, platiš i čekaš da dođe. Smile

E, jel imaju garanciju na laptope?

Zadnja promjena: Mali_42; 14:20 sub, 7. 11. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 21:35 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Mali_42: Najbolje da pogledaš na stranicama, nemam pojma.
@Mali_42: Najbolje da pogledaš na stranicama, nemam pojma.

Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 22:08 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

E ja složio nešto, pa da vidite jel ok:

[url=http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=10031921&id_artikl=100.319.153]MONITOR[/url]
[url=http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=052625&id_artikl=052.625.029]KUČIŠTE[/url]
[url=http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=052757&id_artikl=052.757.007]NAPAJANJE[/url]
[url=http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=0521121&id_artikl=052.112.257]DVD+-R[/url] - 2 komada
[url=http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05060312&id_artikl=050.603.166]PROCESOR[/url]
[url=http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05120788&id_artikl=051.207.140]RAM[/url] - 2 komada
[url=http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=051510&id_artikl=051.510.076]HARD[/url]
[url=http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.427]GRAFIČKA[/url]
[url=http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05030312&id_artikl=050.303.431]MATIČNA[/url]
[url=http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=052403&id_artikl=052.403.011]FLOPPY[/url]
[url=http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=1012&id_artikl=101.200.151]TIPKOVNICA[/url]
[url=http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=101503&id_artikl=101.503.158]MIŠ[/url]

ukupno - 5742 kn :D
E ja složio nešto, pa da vidite jel ok:

MONITOR
KUČIŠTE
NAPAJANJE
DVD+-R - 2 komada
PROCESOR
RAM - 2 komada
HARD
GRAFIČKA
MATIČNA
FLOPPY
TIPKOVNICA
MIŠ

ukupno - 5742 kn Very Happy

Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 22:19 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Floppy? :) Nemoj reći da još koristiš diskete. :D
Floppy? Smile Nemoj reći da još koristiš diskete. Very Happy

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 22:22 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Začudio bi se koliko ljudi još koriste floppy. Tragedija je modernog društva da npr. Zagrebačka banka traži od firmi da podatke o plaćama ljudi dostavlja na floppy disketama.
Začudio bi se koliko ljudi još koriste floppy. Tragedija je modernog društva da npr. Zagrebačka banka traži od firmi da podatke o plaćama ljudi dostavlja na floppy disketama.

by A.Einstein
[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 22:24 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Melkor"]Floppy? :) Nemoj reći da još koristiš diskete. :D[/quote]

[url]http://www.youtube.com/watch?v=Rhb1MsPvpeg[/url] :D

Ne koristim, ali nek se nađe :D
Melkor (napisa):
Floppy? Smile Nemoj reći da još koristiš diskete. Very Happy

http://www.youtube.com/watch?v=Rhb1MsPvpeg Very Happy

Ne koristim, ali nek se nađe Very Happy

ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 22:53 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]Začudio bi se koliko ljudi još koriste floppy. Tragedija je modernog društva da npr. Zagrebačka banka traži od firmi da podatke o plaćama ljudi dostavlja na floppy disketama.[/quote]

sigurno je sigurno ;) :D
kenny (napisa):

sigurno je sigurno Wink Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum