Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

red
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 20:04 ned, 22. 2. 2004    Naslov: red Citirajte i odgovorite

prof marusic je rekao da se kod reda na front ubacuje a na rear izbacuju elementi. s time da je kod reara nill iliti kraj. e sad mene zanima kako cemo na rear izbaciti ako neznamo adresu prethodnog elementa?
logicnije bi bilo da je obrnuto???? :?:
p.s. sutra odgovaram a ovo danas zamjetih pa ak ima dobrih dusa, please
prof marusic je rekao da se kod reda na front ubacuje a na rear izbacuju elementi. s time da je kod reara nill iliti kraj. e sad mene zanima kako cemo na rear izbaciti ako neznamo adresu prethodnog elementa?
logicnije bi bilo da je obrnuto???? Question

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
22 = 24 - 2

PostPostano: 20:27 ned, 22. 2. 2004    Naslov: Re: red Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]prof marusic je rekao da se kod reda na front ubacuje a na rear izbacuju elementi. s time da je kod reara nill iliti kraj. e sad mene zanima kako cemo na rear izbaciti ako neznamo adresu prethodnog elementa?
logicnije bi bilo da je obrnuto???? :?:
p.s. sutra odgovaram a ovo danas zamjetih pa ak ima dobrih dusa, please[/quote]

I meni se isto čini (da bi logičnije bilo obrnuto). No pričekaj odgovor od nekog Pravog Računarca... :-)
Anonymous (napisa):
logicnije bi bilo da je obrnuto???? Question

I meni se isto čini (da bi logičnije bilo obrnuto). No pričekaj odgovor od nekog Pravog Računarca... Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:41 ned, 22. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Problem je (ne)uskladjenosti nomenklature vjezbi i predavanja. :( Ja ne znam sto su front i rear. :oops:

Ono sto znam je da su "prednji" i "zadnji" kraj reda stvar nazivlja. Ti (u praxi) mozes s "rear" nazvati pocetak liste ako ti je u terminima reda to zadnji kraj; isto tako mozes reci da je "front" kraj liste jer je to, kad listu koristis kao red, zapravo pocetak. :crazyeyes:

Vjerujem da bi to trebalo proci i na usmenom. :) Ima netko tko je to dobro odgovorio na usmenom, pa moze dati kakav savjet? :-k

Inace, ovako kako tebi pise, predzadnji element mozes naci samo tako da "protrcis" po cijelom nizu:

pomocni = lista; (to je valjda front)
while (pomocni->sljedeci != zadnji) pomocni = pomocni->sljedeci;

Sad ti se u "pomocnom" nalazi pointer na predzadnji clan liste. 8)

Sretno! :D
Problem je (ne)uskladjenosti nomenklature vjezbi i predavanja. Sad Ja ne znam sto su front i rear. Embarassed

Ono sto znam je da su "prednji" i "zadnji" kraj reda stvar nazivlja. Ti (u praxi) mozes s "rear" nazvati pocetak liste ako ti je u terminima reda to zadnji kraj; isto tako mozes reci da je "front" kraj liste jer je to, kad listu koristis kao red, zapravo pocetak. #Crazy

Vjerujem da bi to trebalo proci i na usmenom. Smile Ima netko tko je to dobro odgovorio na usmenom, pa moze dati kakav savjet? Think

Inace, ovako kako tebi pise, predzadnji element mozes naci samo tako da "protrcis" po cijelom nizu:

pomocni = lista; (to je valjda front)
while (pomocni->sljedeci != zadnji) pomocni = pomocni->sljedeci;

Sad ti se u "pomocnom" nalazi pointer na predzadnji clan liste. Cool

Sretno! Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum