Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
FermatPell Forumaš(ica)
|
Postano: 12:14 pon, 28. 6. 2010 Naslov: paralelno studiranje mat - fiz istraživacki smjer |
|
|
upravo sam zvao neku zenu iz referade na fizici, a ona je pocela komplicirati kako ja to necu stici blah blah. Mislim da mi je bolje upisati odmah oboje nego čekati godinu dana pa upisati drugo, jer ovako ću biti u prednosti. Uglavnom, siguran sam da cu vise manje se snaci na oba dva istovremeno, jer znam ljude koji su u doba Bologne studirali 2 istovremeno.
Znaci, ikakvi savjeti? Zena u referadi fizike mi je rekla da trebam dopuštenje ministarstva :roll: :roll: A tjedan dana prije su mi rekli da nema problema.
upravo sam zvao neku zenu iz referade na fizici, a ona je pocela komplicirati kako ja to necu stici blah blah. Mislim da mi je bolje upisati odmah oboje nego čekati godinu dana pa upisati drugo, jer ovako ću biti u prednosti. Uglavnom, siguran sam da cu vise manje se snaci na oba dva istovremeno, jer znam ljude koji su u doba Bologne studirali 2 istovremeno.
Znaci, ikakvi savjeti? Zena u referadi fizike mi je rekla da trebam dopuštenje ministarstva A tjedan dana prije su mi rekli da nema problema.
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:09 pon, 28. 6. 2010 Naslov: |
|
|
uh, za upisivanje dva studija tak u istoj godini ti treba, mislim, dopuštenje rektora, jer to nije uopće predviđeno statutom. valjda. tu bi ti možda mogla pomoći [url=http://degiorgi.math.hr/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=1867]arya[/url] koja je to napravila pred par godina.. javi ako je (ne) uspiješ kontaktirat..
uh, za upisivanje dva studija tak u istoj godini ti treba, mislim, dopuštenje rektora, jer to nije uopće predviđeno statutom. valjda. tu bi ti možda mogla pomoći arya koja je to napravila pred par godina.. javi ako je (ne) uspiješ kontaktirat..
_________________ Nikola Adžaga
Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
FermatPell Forumaš(ica)
|
Postano: 15:03 pon, 28. 6. 2010 Naslov: |
|
|
[quote]Ne treba ti nikakvo dopustenje, mene nitko nista nije pitao.
Ako zelis studirat dva faksa, jedan moras placat (punu participaciju). I to je to. Ministarstvo moras kontaktirat jedino ak se zelis oslobodit placanja na oba, al za to ti treba neki prosjek (mislim 4.5).[/quote]
To je vjerojatno bilo kad si ti upisivala.
Danas su prijave na fakultete preko portala www.postani-student.hr, znači u potpunosti elektronički, a tamo se može prijaviti samo jedan studijski program. Također, mislim da više nema ni izvanrednih studenata, svi su redovni.
Ovi u referadi se ponašaju kao da ih molim da me preko reda upišu ili kao da ih tražim bogzna kakve privilegije, a samo želim upisati fax na koji imam direktan. :roll:
Citat: | Ne treba ti nikakvo dopustenje, mene nitko nista nije pitao.
Ako zelis studirat dva faksa, jedan moras placat (punu participaciju). I to je to. Ministarstvo moras kontaktirat jedino ak se zelis oslobodit placanja na oba, al za to ti treba neki prosjek (mislim 4.5). |
To je vjerojatno bilo kad si ti upisivala.
Danas su prijave na fakultete preko portala www.postani-student.hr, znači u potpunosti elektronički, a tamo se može prijaviti samo jedan studijski program. Također, mislim da više nema ni izvanrednih studenata, svi su redovni.
Ovi u referadi se ponašaju kao da ih molim da me preko reda upišu ili kao da ih tražim bogzna kakve privilegije, a samo želim upisati fax na koji imam direktan.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 15:24 pon, 28. 6. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="FermatPell"][quote]Ako zelis studirat dva faksa, jedan moras placat (punu participaciju). I to je to. Ministarstvo moras kontaktirat jedino ak se zelis oslobodit placanja na oba, al za to ti treba neki prosjek (mislim 4.5).[/quote]
Također, mislim da više nema ni izvanrednih studenata, svi su redovni.
[/quote]
Izvanredno-redovno nema veze sa placam-ne placam (tj. placam-ne placam ne znaci redovni-izvanredni ;) )
tj.
Izvanredni studenti mislim da u pravilu placaju, ali u pravilu vise ih i nema na neprivatnim faxevima, jer su to obicno studiji uz rad, a sto nije 'u duhu bolonje', kao, jel :D
No, redovni studenti se dijele na one koji su oslobodjeni placanja, i one koji plaacju nesto = nesto sto ponovno slusaju ili oni koji placaju sve (npr, mislim da sada svi stari studenti, predbolonjske generacije, svi placaju punu skolarinu, jer su potrosili free godine).
Ako zelis ici free - treba ti odobrenje, ako zelis dva, pogledaj po help dijelu aplikacije kome se mozes obratiti za pitanja u vezi upisa - mozda postoji tako neka osoba? :)
Ako ne - zovi rektorat i pitaj, vjerujem da je njihova odluka ipak iznad aplikacije za prijavu :D
Samo, ne zaboraviti da vecina faxeva barem nominalno trazi prisustvo na nastavi (i kojecemu drugome). Mozda nije lose popricati sa svim prodekanima za nastavu i vidjeti da li se institucije koje bi upisivao - slazu s takvim studiranjem (citaj: postaju svjesne tvog prisustva i u slucaju bilo kakvih problema, vec znaju za tebe i to se lakse rjesava). Za ovo konkretno ti treba prodekan s PMFa i prodekan s Matematike i mozda cak netko s Fizike, al to ce te bolje uputiti prodekan PMFa ;)
FermatPell (napisa): | Citat: | Ako zelis studirat dva faksa, jedan moras placat (punu participaciju). I to je to. Ministarstvo moras kontaktirat jedino ak se zelis oslobodit placanja na oba, al za to ti treba neki prosjek (mislim 4.5). |
Također, mislim da više nema ni izvanrednih studenata, svi su redovni.
|
Izvanredno-redovno nema veze sa placam-ne placam (tj. placam-ne placam ne znaci redovni-izvanredni )
tj.
Izvanredni studenti mislim da u pravilu placaju, ali u pravilu vise ih i nema na neprivatnim faxevima, jer su to obicno studiji uz rad, a sto nije 'u duhu bolonje', kao, jel
No, redovni studenti se dijele na one koji su oslobodjeni placanja, i one koji plaacju nesto = nesto sto ponovno slusaju ili oni koji placaju sve (npr, mislim da sada svi stari studenti, predbolonjske generacije, svi placaju punu skolarinu, jer su potrosili free godine).
Ako zelis ici free - treba ti odobrenje, ako zelis dva, pogledaj po help dijelu aplikacije kome se mozes obratiti za pitanja u vezi upisa - mozda postoji tako neka osoba?
Ako ne - zovi rektorat i pitaj, vjerujem da je njihova odluka ipak iznad aplikacije za prijavu
Samo, ne zaboraviti da vecina faxeva barem nominalno trazi prisustvo na nastavi (i kojecemu drugome). Mozda nije lose popricati sa svim prodekanima za nastavu i vidjeti da li se institucije koje bi upisivao - slazu s takvim studiranjem (citaj: postaju svjesne tvog prisustva i u slucaju bilo kakvih problema, vec znaju za tebe i to se lakse rjesava). Za ovo konkretno ti treba prodekan s PMFa i prodekan s Matematike i mozda cak netko s Fizike, al to ce te bolje uputiti prodekan PMFa
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
FermatPell Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
piko Forumaš(ica)
|
Postano: 16:08 uto, 29. 6. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="FermatPell"]Ako mi je ukupno opterećenje na matematici 30 bodova u semestru, dakle ostaje mi još samo 5 bodova za fiziku? Ima li takav predmet uopce? :)[/quote]
[img]http://i48.tinypic.com/35db8ue.jpg[/img]
izvor: www.phy.hr :)
5 ECTS-a ti nosi Računarstvo i praktikum.
Dakle, upišeš matematiku.
Linearna 1 na matematici ti se (valjda) prizna kao Linearna 1 na fizici.
Analiza 1 na matematici ti se (valjda) prizna kao Analiza 1 na fizici.
Tjelesni 1 na matematici ti se prizna kao Tjelesni 1 na fizici.
Računarstvo i praktikum upišeš unutar 35 ECTS-a.
dakle, iz čitavog prvog semestra Fizike ti ostane još samo jedan predmet za položiti - Opća fizika 1.
u ljetnom semestru:
Linearna 2 na matematici ti se (valjda) prizna kao Linearna 2 na fizici.
Analiza 2 na matematici ti se (valjda) prizna kao Analiza 2 na fizici.
Tjelesni 2 na matematici ti se prizna kao Tjelesni 2 na fizici.
Unutar 35 ECTS-a upišeš kolegij Statistika i osnovna mjerenja, što je predmet od 5 ECTS.
iz čitavog drugog semestra Fizike ti ostane još samo jedan predmet za položiti - Opća fizika 2.
znači, ako položiš sve sa prve godine matematike, položiš još Opću fiziku 1 i Opću fiziku 2 iduće godine i imaš očišćenu cijelu prvu godinu fizike ;)
ipak - sve ovo provjeri, moguće da priznavanja idu i drukčije! :D
FermatPell (napisa): | Ako mi je ukupno opterećenje na matematici 30 bodova u semestru, dakle ostaje mi još samo 5 bodova za fiziku? Ima li takav predmet uopce? |
izvor: www.phy.hr
5 ECTS-a ti nosi Računarstvo i praktikum.
Dakle, upišeš matematiku.
Linearna 1 na matematici ti se (valjda) prizna kao Linearna 1 na fizici.
Analiza 1 na matematici ti se (valjda) prizna kao Analiza 1 na fizici.
Tjelesni 1 na matematici ti se prizna kao Tjelesni 1 na fizici.
Računarstvo i praktikum upišeš unutar 35 ECTS-a.
dakle, iz čitavog prvog semestra Fizike ti ostane još samo jedan predmet za položiti - Opća fizika 1.
u ljetnom semestru:
Linearna 2 na matematici ti se (valjda) prizna kao Linearna 2 na fizici.
Analiza 2 na matematici ti se (valjda) prizna kao Analiza 2 na fizici.
Tjelesni 2 na matematici ti se prizna kao Tjelesni 2 na fizici.
Unutar 35 ECTS-a upišeš kolegij Statistika i osnovna mjerenja, što je predmet od 5 ECTS.
iz čitavog drugog semestra Fizike ti ostane još samo jedan predmet za položiti - Opća fizika 2.
znači, ako položiš sve sa prve godine matematike, položiš još Opću fiziku 1 i Opću fiziku 2 iduće godine i imaš očišćenu cijelu prvu godinu fizike
ipak - sve ovo provjeri, moguće da priznavanja idu i drukčije!
|
|
[Vrh] |
|
FermatPell Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
FermatPell Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
ft Forumaš(ica)
|
Postano: 23:32 čet, 8. 7. 2010 Naslov: |
|
|
Evo ovako, kako studiram paralelno mat i fiziku vjerojatno ti mogu najviše pomoci.
Prvo u svakom slucaju upisi mat. Najoptimalnije vrijeme za upis fizike je 2. godina. Zasto ti nije dobro upisati odma oba faksa ? Pa zato sto ces u tom slucaju u velikoj mjeri izgubiti mogucnost priznavanja mnostva slicnih kolegija polozenih na matematici. Nadalje, prvu godinu bi uspio rijesiti, ali na drugoj bi definitivno zapeo, naime prva godina na mat i na fizici su ti prilicno lagane, a drugoj bi te onda zestoko udrili na dvi strane sa 12 kolegija po semestru i to ne bi prezivija. Bilanca ti je ovakva, 5 kolegija po semestru ti je optimalna razina, imas vrimena za ucenje i studenski zivot; 5-10 kolegija po semestru, ako si pametan, da se poloziti; vise od 10 je ajme meni!, to je mucenje.
Dakle dosta ti je bitno imati kvalitetne prijelaze opterecenja po godini, to ti izgleda kao nesto sa tranzijentnim rijesenjem prigusenog harmoničkog oscilatora, prijelaz na vecu razinu opterecenja ti unosi gusenje u sistem koje ces s vrimenom nestati, tj, prilagoditi ces se doticnom opterecenju, no tu postoji rizik da ti gusenje nije prejako. Da se slikovito izrazin.
U svakom slucaju, druga godina ti je optimalna iz razloga sto ces uci u ritam priznavanja velikog broja kolegija, na prvoj godini gotovo sve, a na drugoj MMF-a, to ti nije lagan kolegij, na trecoj izborne, i tako dosta dobro profitiras.
Ajde nadam se da ce ti biti od pomoci.
[size=9][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]
E da, ostavi se mozganja sa ECTS bodova, slusaj finalnog, kad upises dva faksa, studiras dva faksa, na svakom faksu se broje ECTS bodovi zasebno, tako da mozes ih imati bez molbi i 70 po semestru
Evo ovako, kako studiram paralelno mat i fiziku vjerojatno ti mogu najviše pomoci.
Prvo u svakom slucaju upisi mat. Najoptimalnije vrijeme za upis fizike je 2. godina. Zasto ti nije dobro upisati odma oba faksa ? Pa zato sto ces u tom slucaju u velikoj mjeri izgubiti mogucnost priznavanja mnostva slicnih kolegija polozenih na matematici. Nadalje, prvu godinu bi uspio rijesiti, ali na drugoj bi definitivno zapeo, naime prva godina na mat i na fizici su ti prilicno lagane, a drugoj bi te onda zestoko udrili na dvi strane sa 12 kolegija po semestru i to ne bi prezivija. Bilanca ti je ovakva, 5 kolegija po semestru ti je optimalna razina, imas vrimena za ucenje i studenski zivot; 5-10 kolegija po semestru, ako si pametan, da se poloziti; vise od 10 je ajme meni!, to je mucenje.
Dakle dosta ti je bitno imati kvalitetne prijelaze opterecenja po godini, to ti izgleda kao nesto sa tranzijentnim rijesenjem prigusenog harmoničkog oscilatora, prijelaz na vecu razinu opterecenja ti unosi gusenje u sistem koje ces s vrimenom nestati, tj, prilagoditi ces se doticnom opterecenju, no tu postoji rizik da ti gusenje nije prejako. Da se slikovito izrazin.
U svakom slucaju, druga godina ti je optimalna iz razloga sto ces uci u ritam priznavanja velikog broja kolegija, na prvoj godini gotovo sve, a na drugoj MMF-a, to ti nije lagan kolegij, na trecoj izborne, i tako dosta dobro profitiras.
Ajde nadam se da ce ti biti od pomoci.
Added after 2 minutes:
E da, ostavi se mozganja sa ECTS bodova, slusaj finalnog, kad upises dva faksa, studiras dva faksa, na svakom faksu se broje ECTS bodovi zasebno, tako da mozes ih imati bez molbi i 70 po semestru
|
|
[Vrh] |
|
|