Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pitanje za asistente
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
malalodacha
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-24 = 9 - 33

PostPostano: 18:29 čet, 29. 12. 2011    Naslov: Pitanje za asistente Citirajte i odgovorite

Može li biti objašnjeno zašto nema nigdje rješenja zadataka s bilo kojeg kolokvija, jer ovo nema smisla..šta meni vrijedi rješavati zadatke koji ni izbliza nisu slični onima koji su se radili na vježbama, i onda ne znam jel sam riješio točno..nije potreban postupak, samo rezultat konačni, zar je tako teško to napravit za 2 različita ispita?
Može li biti objašnjeno zašto nema nigdje rješenja zadataka s bilo kojeg kolokvija, jer ovo nema smisla..šta meni vrijedi rješavati zadatke koji ni izbliza nisu slični onima koji su se radili na vježbama, i onda ne znam jel sam riješio točno..nije potreban postupak, samo rezultat konačni, zar je tako teško to napravit za 2 različita ispita?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Zenon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma: -

PostPostano: 20:09 čet, 29. 12. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa pitaj na forumu kako su dobili ostali, tu ima dosta demonstratora, čak i asistenata. Niti jedno pitanje ne ostane neodgovoreno.
Omogućene su nam i demonstrature i konzultacije. Zapravo, sve nam je servirano na pladnju.
Tu je puno ljudi koje možeš pitati, koji znaju odgovore i koji će ti vrlo rado pomoći i reći valja li tvoje rješenje ili ne.
Super je što uopće stave na net kolokvije prethodnih godina tako da se možemo pripremiti :)
Zamisli tek da ne naprave ni to :P
Pa pitaj na forumu kako su dobili ostali, tu ima dosta demonstratora, čak i asistenata. Niti jedno pitanje ne ostane neodgovoreno.
Omogućene su nam i demonstrature i konzultacije. Zapravo, sve nam je servirano na pladnju.
Tu je puno ljudi koje možeš pitati, koji znaju odgovore i koji će ti vrlo rado pomoći i reći valja li tvoje rješenje ili ne.
Super je što uopće stave na net kolokvije prethodnih godina tako da se možemo pripremiti Smile
Zamisli tek da ne naprave ni to Razz

[Vrh]
malalodacha
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-24 = 9 - 33

PostPostano: 0:40 pet, 30. 12. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

nisam ja ti da svaki svoj odgovor stavim. pa neću za svaki zadatak napisati post s rješenjem i pitat jel dobro :S
nisam ja ti da svaki svoj odgovor stavim. pa neću za svaki zadatak napisati post s rješenjem i pitat jel dobro :S

[Vrh]
Zenon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma: -

PostPostano: 19:03 pet, 30. 12. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="malalodacha"]nisam ja ti da svaki svoj odgovor stavim. pa neću za svaki zadatak napisati post s rješenjem i pitat jel dobro :S[/quote]
Zašto ne? Potpuno je besplatno i bezopasno :D
malalodacha (napisa):

Zašto ne? Potpuno je besplatno i bezopasno Very Happy

[Vrh]
satja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

73 = 78 - 5

PostPostano: 10:39 sub, 31. 12. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na nekim kolegijima rješenja kolokvija se objavljuju, npr: http://web.math.pmf.unizg.hr/nastava/uuv/kolokviji/vjer-0910-kol1.pdf

Netko je jednom pitao nekog asistenta, možda iz analize, nemojte me držati za riječ, zašto nema rješenja kolokvija na webu, a odgovor je bio nešto poput "mi nismo plaćeni za to". Ima i tu nešto.
Na nekim kolegijima rješenja kolokvija se objavljuju, npr: http://web.math.pmf.unizg.hr/nastava/uuv/kolokviji/vjer-0910-kol1.pdf

Netko je jednom pitao nekog asistenta, možda iz analize, nemojte me držati za riječ, zašto nema rješenja kolokvija na webu, a odgovor je bio nešto poput "mi nismo plaćeni za to". Ima i tu nešto.

[Vrh]
malalodacha
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-24 = 9 - 33

PostPostano: 14:33 sub, 31. 12. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, zenone, svima su se svidjela tvoja rješenja na forumu od programiranja gdje je bilo jedno 5 stranica samo tvojih rješenja, koje si btw i sam mogao provjeriti. sad bih ja za prošlu godinu trebao imati 10 različitih postova za svaki zadatak?
da, zenone, svima su se svidjela tvoja rješenja na forumu od programiranja gdje je bilo jedno 5 stranica samo tvojih rješenja, koje si btw i sam mogao provjeriti. sad bih ja za prošlu godinu trebao imati 10 različitih postova za svaki zadatak?

[Vrh]
ebartos
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 0

PostPostano: 18:29 sub, 31. 12. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na stranici linearne algebre imas pod linkovima puno korisnih stvari, npr. riješi ti sustav linearnih jednadžbi itd. Tako možeš to provjeriti. Onda upiši u google matrix calculator i imaš sve za matrice pa možeš provjeravat rangove determinante inverze množit ih i sve, onda za determinantu n-tog reda možes uzet proizvoljan n i onda ukucat takvu matricu pa uvrstit u svoje rješenje i tak na 2 primjera pa vidiš jel ti dobro, zatim imaš wolphram alfa gdje napišeš npr lim x to 0 f(x) = sin(x)/x i on ti izbaci rješenje i tako za kakvu god fukciju, tamo još možeš i puno drugih stvari dobit rješenje.
Prouči ove stranice i imat ćeš rješenje većine zadataka koje si rješavao. A onda još ono malo, (stvarno malo) na koje ne možeš dobit rješenje pitaš na forumu. Nadam se da će pomoći. :)
Na stranici linearne algebre imas pod linkovima puno korisnih stvari, npr. riješi ti sustav linearnih jednadžbi itd. Tako možeš to provjeriti. Onda upiši u google matrix calculator i imaš sve za matrice pa možeš provjeravat rangove determinante inverze množit ih i sve, onda za determinantu n-tog reda možes uzet proizvoljan n i onda ukucat takvu matricu pa uvrstit u svoje rješenje i tak na 2 primjera pa vidiš jel ti dobro, zatim imaš wolphram alfa gdje napišeš npr lim x to 0 f(x) = sin(x)/x i on ti izbaci rješenje i tako za kakvu god fukciju, tamo još možeš i puno drugih stvari dobit rješenje.
Prouči ove stranice i imat ćeš rješenje većine zadataka koje si rješavao. A onda još ono malo, (stvarno malo) na koje ne možeš dobit rješenje pitaš na forumu. Nadam se da će pomoći. Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:49 sub, 31. 12. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

@malalodacha:

Mozes:

1. Pitati na Forumu kako Zenon predlaze. Jednom kad netko dobije potvrdu da mu/joj je rjesenje tocno, drugi mogu odatle provjeriti.

2. Prosetati do demosa ili na konzultacije da ti provjere rjesenja.

[tex]\forall x \in \{1,2\}:[/tex]
x.1. Mozes lijepo i pregledno sloziti tako dobivena rjesenja i objaviti ih (npr. kao zasebni topic na Forumu).
x.2. Ne prihvacam "ne placaju me za to" argument, jer onda ne mozes niti od asistenata traziti taj dodatni angazman za djabe. Asistenti za vratom imaju: nastavu, kolokvije, doktorate (as in "izmisli nesto u matematici sto jos nitko nije, opravdaj da je korisno i napisi suvisli rad od 100tinjak ili vise stranica"), ispite koji se samostalno mogu mjeriti s vasim cijelim semestrima (neki i s cijelim godinama), proucavanje izuzetno naprednih podrucja, razna dodatna zaduzenja (organiziranja i dezuranja po kolokvijima, vodjenje nastavnih statistika, tajnistva seminara, predstavljanja po vijecima, sistemasenja i programiranja za projekte,...) itd.

Izrugivanje Zenonu sto koristi dostupne mu resurse (namely, Forum), govori o tebi cak imanje pohvalno nego ti pokusavas o njemu.

Ne tako davno, rokove se skupljalo IRL, od kolega, i fotokopiralo. Rjesenja su bila nesto sto smo sami radili i nismo bili lijeni pitati demose/asistente. Prezivjeli smo... prezivjet cete i vi.

Nadam se da ne ocekujes i u zivotu da ti bas sve bude isporuceno na srebrnom pladnju...
@malalodacha:

Mozes:

1. Pitati na Forumu kako Zenon predlaze. Jednom kad netko dobije potvrdu da mu/joj je rjesenje tocno, drugi mogu odatle provjeriti.

2. Prosetati do demosa ili na konzultacije da ti provjere rjesenja.

[tex]\forall x \in \{1,2\}:[/tex]
x.1. Mozes lijepo i pregledno sloziti tako dobivena rjesenja i objaviti ih (npr. kao zasebni topic na Forumu).
x.2. Ne prihvacam "ne placaju me za to" argument, jer onda ne mozes niti od asistenata traziti taj dodatni angazman za djabe. Asistenti za vratom imaju: nastavu, kolokvije, doktorate (as in "izmisli nesto u matematici sto jos nitko nije, opravdaj da je korisno i napisi suvisli rad od 100tinjak ili vise stranica"), ispite koji se samostalno mogu mjeriti s vasim cijelim semestrima (neki i s cijelim godinama), proucavanje izuzetno naprednih podrucja, razna dodatna zaduzenja (organiziranja i dezuranja po kolokvijima, vodjenje nastavnih statistika, tajnistva seminara, predstavljanja po vijecima, sistemasenja i programiranja za projekte,...) itd.

Izrugivanje Zenonu sto koristi dostupne mu resurse (namely, Forum), govori o tebi cak imanje pohvalno nego ti pokusavas o njemu.

Ne tako davno, rokove se skupljalo IRL, od kolega, i fotokopiralo. Rjesenja su bila nesto sto smo sami radili i nismo bili lijeni pitati demose/asistente. Prezivjeli smo... prezivjet cete i vi.

Nadam se da ne ocekujes i u zivotu da ti bas sve bude isporuceno na srebrnom pladnju...

[Vrh]
malalodacha
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-24 = 9 - 33

PostPostano: 14:52 ned, 1. 1. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma ok, nije mi cilj ovog topica bio komentirati kako netko svoja rješenja provjerava ili tako nešto, nego eto, zanimale su me samo tak te stvari jer jednostavno osim da postavim svaki zadatak na forum, drugačije nikako ne mogu provjeriti rješenje svojih zadataka ;) a mislim da opet forum nije zamišljen da se svaki zadatak stavi ovdje, nego da se na primjerima sličnih pokaže princip rješavanja raznih tipova zadataka ;) ali u redu je, dobio sam odgovor na pitanje koje me zanimalo, bacam se na analizu :D
ma ok, nije mi cilj ovog topica bio komentirati kako netko svoja rješenja provjerava ili tako nešto, nego eto, zanimale su me samo tak te stvari jer jednostavno osim da postavim svaki zadatak na forum, drugačije nikako ne mogu provjeriti rješenje svojih zadataka Wink a mislim da opet forum nije zamišljen da se svaki zadatak stavi ovdje, nego da se na primjerima sličnih pokaže princip rješavanja raznih tipova zadataka Wink ali u redu je, dobio sam odgovor na pitanje koje me zanimalo, bacam se na analizu Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:33 ned, 1. 1. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="malalodacha"]zanimale su me samo tak te stvari jer jednostavno osim da postavim svaki zadatak na forum, drugačije nikako ne mogu provjeriti rješenje svojih zadataka ;)[/quote]

Ponavljam: osim pisanja na Forumu, imas i trazenje po Forumu (medju postojecim postovima), demonstrature, konzultacije i samostalne provjere (ono sto je ebartos savjetovao).
malalodacha (napisa):
zanimale su me samo tak te stvari jer jednostavno osim da postavim svaki zadatak na forum, drugačije nikako ne mogu provjeriti rješenje svojih zadataka Wink

Ponavljam: osim pisanja na Forumu, imas i trazenje po Forumu (medju postojecim postovima), demonstrature, konzultacije i samostalne provjere (ono sto je ebartos savjetovao).

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 2:44 pon, 2. 1. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zar postoji još matematičara koji nisu nikad vidjeli www.wolframalpha.com? :shock: Koji je, btw, toliko intuitivan da možeš ukucati doslovno "limit in x=0 for sin(x)/x. 8)
Zar postoji još matematičara koji nisu nikad vidjeli www.wolframalpha.com? Shocked Koji je, btw, toliko intuitivan da možeš ukucati doslovno "limit in x=0 for sin(x)/x. Cool

by A.Einstein
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum