Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Praktikum?
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 10:16 sri, 7. 4. 2004    Naslov: Praktikum? Citirajte i odgovorite

Samo jedno pitanje. Dali će biti još onih seminara o UNIX-u i Vi editoru?
Samo jedno pitanje. Dali će biti još onih seminara o UNIX-u i Vi editoru?

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 10:37 sri, 7. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

osobno ne znam
ali znam da ima puno zainteresiranih (i dosta onih koji jos nisu otvorili account, a treba im za polaganje Cea)
pa predlazem da odete predavacima i pitate njih hoce li biti jos tecajeva, ako oni kazu da neznaju ili slicno, onda ih zamolite da kazu RCu da vam organizira jos tecajeva....

jer, cuh da je i dalje uvjet za otvoriti account pokazati znanje UNIXa... a hrpa ljudi to ne zna, a tecajevi su bili mjesto gdje mogu dobiti neke osnove...

za one koji zele sami shvatiti... predlazem sajt od racunarskog praktikuma 1, vjezbe 1 (dio)
prodjite pazljivo, nije toliko tesko, i vjerujem da nece biti problema da dobijete account

bitne su naredbe za setanje kroz direktorije i rad sa fajlovima (prve vjezbe)
onda upotreba pico ili slicnog editora (napisete pico ime_fajla) i dalje je lagano (imate upute u dnu ekrana za naredbe)
i eventualno naredba kill (kad vam nesto krepa :g:)

ma, samo polako procitajte vjezbe (koristit ce vam i za iducu godinu :g:)
i one osnove pohvatajte (uglavnom prve vjezbe)

linkovi (na matkovoj stranici, jer mi on drzi vjezbe, :g: ne radi se o nikakvoj diskriminaciji :g:):

[url=http://web.math.hr/~mabotinc/rp1/vjezbe/vjezbe1.html]vjezbe 1[/url]
naredbe/NASLOVI koje bi trebali svladati (In My Opinion :g:): ls, mkdir, cd, pwd, RAZUMIJEVANJE APSOLUTNIH IMENA, cp, mv, rm, POMOC, PROCESI I POSLOVI (ps, kill)

(crtl+f pa upisete npr 'procesi' i dovede vas do tog stiva :o) )
popis je po redu kako je na stranici, i mislim da je redoslijed logican
a ima tamo jos toga, no mislim da to nije toliko od presudne vaznosti za dobiti account
uzimam u obzir da ce to biti vise manje strebanje napamet, jer nemate gdje probati :roll: pa zato i mislim da nema smisla pretjerivati sa naredbama

s druge strane, ja cucim u prektikumu 1 (ono u podrumu) ponedjeljkom od 18 do 20 i srijedom od 8 do 12, pa mozete reci da ste dosli da vam pokazem te stvari 'u zivo' :g:
ali predlazem da ipak prvo procitate i probate shvatiti, jer ja sam u stanju izblebetati gomilu stvari, a onda od toga nema svrhe ako ne upamtitie :g:

e da, najbolje bi bilo da nekako dobijete account, i onda dodjete vjezbati na svom accountu u neki praktikum
kolege demosi ce vam pomoci... (za sebe mogu obecati da cu pomoci koliko znam i umijem :g:)

a za one koji zele nesto vise :g:
[url=http://web.math.hr/~mabotinc/rp1/vjezbe/vjezbe2.html]vjezbe 2[/url]

u svakom slucaju, najbezbolniji nacin je preko tecajeva
i zato

[size=18][b] trazite tecajeve!!! [/b][/size]
osobno ne znam
ali znam da ima puno zainteresiranih (i dosta onih koji jos nisu otvorili account, a treba im za polaganje Cea)
pa predlazem da odete predavacima i pitate njih hoce li biti jos tecajeva, ako oni kazu da neznaju ili slicno, onda ih zamolite da kazu RCu da vam organizira jos tecajeva....

jer, cuh da je i dalje uvjet za otvoriti account pokazati znanje UNIXa... a hrpa ljudi to ne zna, a tecajevi su bili mjesto gdje mogu dobiti neke osnove...

za one koji zele sami shvatiti... predlazem sajt od racunarskog praktikuma 1, vjezbe 1 (dio)
prodjite pazljivo, nije toliko tesko, i vjerujem da nece biti problema da dobijete account

bitne su naredbe za setanje kroz direktorije i rad sa fajlovima (prve vjezbe)
onda upotreba pico ili slicnog editora (napisete pico ime_fajla) i dalje je lagano (imate upute u dnu ekrana za naredbe)
i eventualno naredba kill (kad vam nesto krepa Mr. Green)

ma, samo polako procitajte vjezbe (koristit ce vam i za iducu godinu Mr. Green)
i one osnove pohvatajte (uglavnom prve vjezbe)

linkovi (na matkovoj stranici, jer mi on drzi vjezbe, Mr. Green ne radi se o nikakvoj diskriminaciji Mr. Green):

vjezbe 1
naredbe/NASLOVI koje bi trebali svladati (In My Opinion Mr. Green): ls, mkdir, cd, pwd, RAZUMIJEVANJE APSOLUTNIH IMENA, cp, mv, rm, POMOC, PROCESI I POSLOVI (ps, kill)

(crtl+f pa upisete npr 'procesi' i dovede vas do tog stiva Big nose )
popis je po redu kako je na stranici, i mislim da je redoslijed logican
a ima tamo jos toga, no mislim da to nije toliko od presudne vaznosti za dobiti account
uzimam u obzir da ce to biti vise manje strebanje napamet, jer nemate gdje probati Rolling Eyes pa zato i mislim da nema smisla pretjerivati sa naredbama

s druge strane, ja cucim u prektikumu 1 (ono u podrumu) ponedjeljkom od 18 do 20 i srijedom od 8 do 12, pa mozete reci da ste dosli da vam pokazem te stvari 'u zivo' Mr. Green
ali predlazem da ipak prvo procitate i probate shvatiti, jer ja sam u stanju izblebetati gomilu stvari, a onda od toga nema svrhe ako ne upamtitie Mr. Green

e da, najbolje bi bilo da nekako dobijete account, i onda dodjete vjezbati na svom accountu u neki praktikum
kolege demosi ce vam pomoci... (za sebe mogu obecati da cu pomoci koliko znam i umijem Mr. Green)

a za one koji zele nesto vise Mr. Green
vjezbe 2

u svakom slucaju, najbezbolniji nacin je preko tecajeva
i zato

trazite tecajeve!!!

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum