Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Bug Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Tomislav Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kslaven Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ludamath Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kslaven Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
kslaven Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kslaven Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pravipurger Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
GODIMENTI Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
jackass9 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:58 čet, 24. 5. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="GODIMENTI"]Može li asistent dati rješenja i postupak 2.blica za nastavnički smjer?
Ja sam se ubio u dokazivanju prstena, i za sve to nula bodova?
Onda sam stvarno idiot![/quote]
pa morao si samo provjerit A-B i A*B, za neke A i B iz onog kaj ti je bilo zadano...naravno, uz to ide i popratni tekst, ali poanta je da provjeriš to dvoje, a to ti dva reda
GODIMENTI (napisa): | Može li asistent dati rješenja i postupak 2.blica za nastavnički smjer?
Ja sam se ubio u dokazivanju prstena, i za sve to nula bodova?
Onda sam stvarno idiot! |
pa morao si samo provjerit A-B i A*B, za neke A i B iz onog kaj ti je bilo zadano...naravno, uz to ide i popratni tekst, ali poanta je da provjeriš to dvoje, a to ti dva reda
_________________ Nema mozga do malog mozga
|
|
[Vrh] |
|
di_ Gost
|
|
[Vrh] |
|
di_ Gost
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 3:27 sub, 26. 5. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="di_"]a zasto neki puta kada provjeravamo da li je nesto prsten provjeravamo je li operacija zatvorena na a-b i a+b a neki puta a-b i a*b?
* Tj. nekad a-b nekad a+b
[/quote]
Mala primjedba: za provjeriti da je nešto [b]prsten[/b], bez referiranja na neki nadprsten (tj. nadskup koji je prsten) moraju se ispitati sva svojstva iz definicije, tj. asocijativnost zbrajanja i množenja, postojanje inverznog elementa s obzorim na zbrajanje, postojanje nule, komutativnost zbrajanja i da vrijede zakoni distribucije množenja nad zbrajanjem.
Za provjeriti da je neki skup X [b]pot[/b]prsten nekog otprije poznatog prstena [latex]A\supseteq X[/latex] dovoljno je provjeriti da je zadovoljeno [latex]a-b, a\cdot b \in X[/latex], za svaka dva [latex]a,b\in X[/latex].
Zašto se neki put provjerava a-b, a neki put a+b, pretpostavljam da se radi o ova dva slučaja: ili se radi o grešci pa umjesto a+b treba provjeriti a-b ili je očito da je za svaki a iz X ujedno i -a u X pa ostaje provjeriti da je još a+b u X (ekvivalentno je provjeriti da je ili samo a-b u X, za svaka dva a,b u X ili da je -a te a+b u X, za svaka dva a,b iz X).
di_ (napisa): | a zasto neki puta kada provjeravamo da li je nesto prsten provjeravamo je li operacija zatvorena na a-b i a+b a neki puta a-b i a*b?
* Tj. nekad a-b nekad a+b
|
Mala primjedba: za provjeriti da je nešto prsten, bez referiranja na neki nadprsten (tj. nadskup koji je prsten) moraju se ispitati sva svojstva iz definicije, tj. asocijativnost zbrajanja i množenja, postojanje inverznog elementa s obzorim na zbrajanje, postojanje nule, komutativnost zbrajanja i da vrijede zakoni distribucije množenja nad zbrajanjem.
Za provjeriti da je neki skup X potprsten nekog otprije poznatog prstena dovoljno je provjeriti da je zadovoljeno , za svaka dva .
Zašto se neki put provjerava a-b, a neki put a+b, pretpostavljam da se radi o ova dva slučaja: ili se radi o grešci pa umjesto a+b treba provjeriti a-b ili je očito da je za svaki a iz X ujedno i -a u X pa ostaje provjeriti da je još a+b u X (ekvivalentno je provjeriti da je ili samo a-b u X, za svaka dva a,b u X ili da je -a te a+b u X, za svaka dva a,b iz X).
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
|