[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"][quote="jaZz"]Prouci malo bolje [b][i]pointere[/i][/b][i], will ya?[/i][/quote]
Konstruktivnu vrijednost _ovog_ posta, nadam se, nije potrebno komentirati.[/quote]
[color=darkred]Tako je! Zato sam ga i obrisao! 8) I brisat cu i dalje takve besmislene postove! A uskoro bi mogao poceti brisati i korisnike koji takve stvari nastave prakticirati! :evil: [/color]
Nego, natrag na temu:
Problem 1:
Dijelim misljenje cijenjenog kolege ZUBa (kak sam danas sluzbeno nastrojen :wacky: :lol: :wink: ) i mislim da ti se taj problem pojavljuje zato jer je DevC++ zapamtio da mu je zadnji program(datoteka) kojeg je imao otvorenog (tocnije datoteka koju ima negdje zapisano da otvori) nalazio na disketi. Zasto je on to zapamtio? Pa aplikacije poput DevC++ vole biti user friendly, pa ako ih zatvoris dok u njima imas otvorenu neku datoteku, oni zapamte koja je to datoteka i ponovo je otvore kada ih sljedeci put pokrenes tako da ti ustede posao - pretpostavljaju da zelis nastaviti raditi po toj datoteci(programu/kôdu) jer ju nisi zatvorio prije zadnjeg zatvaranja aplikacije.
E sad, kako se toga rijesiti? Nisam nista radio u DevC++, pa ne znam kako on to pamti. Neke aplikacije to pamte tako da, bas kao sto sam gore napisao, zapamte datoteku koja je otvorena kad ih se gasi(ako je neka datoteka otvorena). Drugi, npr. Turbo Pascal ima posebnu opciju/naredbu (nalazi se u jednom od izbornika) da snimis [i]okruzenje[/i], pa tek ako mu das tu naredbu zapamti datoteku koja je trenutno otvorena i otvara ju prilikom sljedeceg pokretanja. Mozda da ti tu da savjet netko tko je radio s DevC++om... :roll:
Inace, mislim da ti DevC++ ponudi (mislim da je to standardno kod takvih aplikacija) prilikom prijave greske (da ne moze otvoriti datoteku jer nema diskete) i 3 ili 2 opcije: [i]Cancel[/i] [i]Retry[/i] [i]Ignore[/i].
Pa bi mogla pokusati s [i]Ignore[/i] ili [i]Cancel[/i], mozda ti opet prijavi istu gresku, pa mu ti opet stisni [i]Ignore[/i] ili [i]Cancel[/i] (ono sto si stisnula i prvi put). To ponekad zna biti bedasto napravljeno, pa aplikacije rade iste provjere (zbog lose komunikacije medju svojim funkcijama/potprogramima koji se bave tim stvarima, pa rade iste provjere, makar su ih ove prije njih vec napravile) vise puta i tako iritiraju korisnike... Znas kako se kaze - pametniji popusta - ti klikaj [i]Ignore[/i] ili [i]Cancel[/i] stalno, pa da vidimo tko ce popustiti, ti ili DevC++ :lol: :wink: NHF
Ako stalnmo stisces i nikako da se odlucite tko je pametniji ;) , onda probaj stisnuti onu drugu opciju (ili [i]Ignore[/i] ili [i]Cancel[/i]), pa mozda DevC++ shvati da ne treba otvoriti tu datoteku. :pray:
Problem 2:
Ta poruka je standardna WinXP poruka kad se neki program srusi. XPjci ti prijave da se taj i taj program srusio i nevedu ti tocan offset i kazu da su priredili finu poruku koju mozes poslati M$ da ih obavjestis o greski, kako bi oni mogli popraviti XPjce. Mos mislit! Nemoj im nista slati. Furaju se na [i]core[/i] datoteku iz Unixa i jos se kao brinu i zele popraviti XPjce.
Stvar je u tome da najvjerojatnije, zapravo [i]gotovo sigurno[/i] :wink: nije stvar u XPjcima, vec u tvom programcicu koji je najvjerojatnije negdje pokusao citati ili pisati po memoriji po kojoj to nije mogao/smio (valjda neki [i]zalutali[/i] pointer), a XPjci nisu dovoljno pametno napravljeni da to shvate, pa ti izbace ovakvu generalnu poruku... :roll:
Potrazi gresku u svom programu.
Ideja :idea: : probaj iskomentirati cijeli kod osim prve ili prvih linija (za koje si 100% sigurna da ti rade dobro), pa ga takvog pokreni. Ako radi, otkomentiraj sljedecu liniju ili sljedecih nekoliko linija (recimo ako imas nekakvu petlju od vise linija) i ponavljaj proces sve dok ti se ne prijavi ona greska. E onda znas da ti je greska negdje u toj/tima zadnje odkomentiranim linijama.
Zatim iskopiras taj dio koda (i njegovu okolicu) ili cijeli program, ako nije prevelik ovdje na Forum i navedes na koju ti to liniju/linije sumnjas i problem rijesen - dobit ces rjesenje i objasnjenje svog problema. 8) Zasada, [i]voila[/i] :buket: orhideja :D da te utjesi i da se ne obazires na ove zloceste korisnike koji trolaju. ;)
P.S. Samo mali podsjetnik - Kôd stavi u [code][i] tu ide kod [/i][ /code] okruzenje kako bi se lijepo vidjeli svi tabulatori da oni koji ce ti pomoci mogu lakse citati kôd i lakse otkriti gresku. A i da bi nam Forum lijepo izgledao. 8) Hvala!
Toliko od mene, dok ne postas kôd.
Uzivaj i s(p)retno! ;)
Steel
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | jaZz (napisa): | Prouci malo bolje pointere, will ya? |
Konstruktivnu vrijednost _ovog_ posta, nadam se, nije potrebno komentirati. |
Tako je! Zato sam ga i obrisao! I brisat cu i dalje takve besmislene postove! A uskoro bi mogao poceti brisati i korisnike koji takve stvari nastave prakticirati!
Nego, natrag na temu:
Problem 1:
Dijelim misljenje cijenjenog kolege ZUBa (kak sam danas sluzbeno nastrojen ) i mislim da ti se taj problem pojavljuje zato jer je DevC++ zapamtio da mu je zadnji program(datoteka) kojeg je imao otvorenog (tocnije datoteka koju ima negdje zapisano da otvori) nalazio na disketi. Zasto je on to zapamtio? Pa aplikacije poput DevC++ vole biti user friendly, pa ako ih zatvoris dok u njima imas otvorenu neku datoteku, oni zapamte koja je to datoteka i ponovo je otvore kada ih sljedeci put pokrenes tako da ti ustede posao - pretpostavljaju da zelis nastaviti raditi po toj datoteci(programu/kôdu) jer ju nisi zatvorio prije zadnjeg zatvaranja aplikacije.
E sad, kako se toga rijesiti? Nisam nista radio u DevC++, pa ne znam kako on to pamti. Neke aplikacije to pamte tako da, bas kao sto sam gore napisao, zapamte datoteku koja je otvorena kad ih se gasi(ako je neka datoteka otvorena). Drugi, npr. Turbo Pascal ima posebnu opciju/naredbu (nalazi se u jednom od izbornika) da snimis okruzenje, pa tek ako mu das tu naredbu zapamti datoteku koja je trenutno otvorena i otvara ju prilikom sljedeceg pokretanja. Mozda da ti tu da savjet netko tko je radio s DevC++om...
Inace, mislim da ti DevC++ ponudi (mislim da je to standardno kod takvih aplikacija) prilikom prijave greske (da ne moze otvoriti datoteku jer nema diskete) i 3 ili 2 opcije: Cancel Retry Ignore.
Pa bi mogla pokusati s Ignore ili Cancel, mozda ti opet prijavi istu gresku, pa mu ti opet stisni Ignore ili Cancel (ono sto si stisnula i prvi put). To ponekad zna biti bedasto napravljeno, pa aplikacije rade iste provjere (zbog lose komunikacije medju svojim funkcijama/potprogramima koji se bave tim stvarima, pa rade iste provjere, makar su ih ove prije njih vec napravile) vise puta i tako iritiraju korisnike... Znas kako se kaze - pametniji popusta - ti klikaj Ignore ili Cancel stalno, pa da vidimo tko ce popustiti, ti ili DevC++ NHF
Ako stalnmo stisces i nikako da se odlucite tko je pametniji , onda probaj stisnuti onu drugu opciju (ili Ignore ili Cancel), pa mozda DevC++ shvati da ne treba otvoriti tu datoteku.
Problem 2:
Ta poruka je standardna WinXP poruka kad se neki program srusi. XPjci ti prijave da se taj i taj program srusio i nevedu ti tocan offset i kazu da su priredili finu poruku koju mozes poslati M$ da ih obavjestis o greski, kako bi oni mogli popraviti XPjce. Mos mislit! Nemoj im nista slati. Furaju se na core datoteku iz Unixa i jos se kao brinu i zele popraviti XPjce.
Stvar je u tome da najvjerojatnije, zapravo gotovo sigurno nije stvar u XPjcima, vec u tvom programcicu koji je najvjerojatnije negdje pokusao citati ili pisati po memoriji po kojoj to nije mogao/smio (valjda neki zalutali pointer), a XPjci nisu dovoljno pametno napravljeni da to shvate, pa ti izbace ovakvu generalnu poruku...
Potrazi gresku u svom programu.
Ideja : probaj iskomentirati cijeli kod osim prve ili prvih linija (za koje si 100% sigurna da ti rade dobro), pa ga takvog pokreni. Ako radi, otkomentiraj sljedecu liniju ili sljedecih nekoliko linija (recimo ako imas nekakvu petlju od vise linija) i ponavljaj proces sve dok ti se ne prijavi ona greska. E onda znas da ti je greska negdje u toj/tima zadnje odkomentiranim linijama.
Zatim iskopiras taj dio koda (i njegovu okolicu) ili cijeli program, ako nije prevelik ovdje na Forum i navedes na koju ti to liniju/linije sumnjas i problem rijesen - dobit ces rjesenje i objasnjenje svog problema. Zasada, voila orhideja da te utjesi i da se ne obazires na ove zloceste korisnike koji trolaju.
P.S. Samo mali podsjetnik - Kôd stavi u [code] tu ide kod [ /code] okruzenje kako bi se lijepo vidjeli svi tabulatori da oni koji ce ti pomoci mogu lakse citati kôd i lakse otkriti gresku. A i da bi nam Forum lijepo izgledao. Hvala!
Toliko od mene, dok ne postas kôd.
Uzivaj i s(p)retno!
Steel
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|