Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Upisi na diplomske studije - pitanja

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
26 = 100 - 74

PostPostano: 10:40 uto, 4. 9. 2012    Naslov: Upisi na diplomske studije - pitanja Citirajte i odgovorite

ovako, nasi upisni listovi su se OPET pokazali kao misterij za ispunjavanje, konkretno evo [url=http://www.math.pmf.unizg.hr/lgs.axd?t=16&id=4439]upisnog lista za racunarstvo[/url], moja pitanja su sljedeca:

1) za upis na prvu godinu ispunjavam samo prvu godinu, jel tako? nije bas neki smisao da se nalazi i ovo za drugu na istom listu kada nije tesko napravit jos jedan list

2) nije mi najjasniji ovaj komad:

[quote="upisni list"]U rubrici 'Položen na PDS' označite predmete koje upisujete, a položili ste ih za vrijeme preddiplomskog studija.
Ako je predmet sudjelovao u pravilima za stjecanje prvostupničke svjedodžbe, u rubriku 'Zamjenski izborni predmet'
upisuje se dodatni izborni umjesto tog obveznog predmeta.[/quote]

ja sam konkretno zavrsio preddip mat nast, a prije prebacivanja sam polozio 'grada racunala' i 'oblikovanje i analiza algoritama' koji se ni ne drze na tom smjeru. kako ja to sad upisujem na list, kao polozeno sa izbornim ili kao polozeno i ne uzimam si izborni (prema pravilima je ova druga solucija)

3) jos jedna sitna nejasnoca u gornjem objasnjavanju popunjavanja

[quote="upisni list"]U rubrici 'Broj upisa' upišite po koji put upisujete predmet.[/quote]

kad stavljam krizic za gore navedena dva kolegija, sta pisem pod broj upisa? 1 ili 2?

p.s. molim dobre ljude koji imaju takve info i znaju odg na ova pitanja da odg sto prije jer su upisi sutra i ja bi to volio sto prije rijesiti

hvala na odg
ovako, nasi upisni listovi su se OPET pokazali kao misterij za ispunjavanje, konkretno evo upisnog lista za racunarstvo, moja pitanja su sljedeca:

1) za upis na prvu godinu ispunjavam samo prvu godinu, jel tako? nije bas neki smisao da se nalazi i ovo za drugu na istom listu kada nije tesko napravit jos jedan list

2) nije mi najjasniji ovaj komad:

upisni list (napisa):
U rubrici 'Položen na PDS' označite predmete koje upisujete, a položili ste ih za vrijeme preddiplomskog studija.
Ako je predmet sudjelovao u pravilima za stjecanje prvostupničke svjedodžbe, u rubriku 'Zamjenski izborni predmet'
upisuje se dodatni izborni umjesto tog obveznog predmeta.

ja sam konkretno zavrsio preddip mat nast, a prije prebacivanja sam polozio 'grada racunala' i 'oblikovanje i analiza algoritama' koji se ni ne drze na tom smjeru. kako ja to sad upisujem na list, kao polozeno sa izbornim ili kao polozeno i ne uzimam si izborni (prema pravilima je ova druga solucija)

3) jos jedna sitna nejasnoca u gornjem objasnjavanju popunjavanja

upisni list (napisa):
U rubrici 'Broj upisa' upišite po koji put upisujete predmet.

kad stavljam krizic za gore navedena dva kolegija, sta pisem pod broj upisa? 1 ili 2?

p.s. molim dobre ljude koji imaju takve info i znaju odg na ova pitanja da odg sto prije jer su upisi sutra i ja bi to volio sto prije rijesiti

hvala na odg

eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-21 = 37 - 58

PostPostano: 12:45 uto, 4. 9. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Za to sto si vec polozio oznacis polozeno na PDS-u i vjerojatno broj upisa ostavljas prazno posto te ne upisujes i umjesto toga upisujes neki drugi izborni
Za to sto si vec polozio oznacis polozeno na PDS-u i vjerojatno broj upisa ostavljas prazno posto te ne upisujes i umjesto toga upisujes neki drugi izborni

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 13:33 uto, 4. 9. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="eve"]Za to sto si vec polozio oznacis polozeno na PDS-u i vjerojatno broj upisa ostavljas prazno posto te ne upisujes i umjesto toga upisujes neki drugi izborni[/quote]

to je jedna od mogucnosti, ali meni ti kolegiji nisu ulazili u onih 180 za zavrsetak studija. stovise, jedan (OAA) niti nema zvjazdicu! zato i pitam sve ovo jer mislim da sam zadnji (ili nas ima jos 2-3) u takvoj situaciji koji imamo polozeno nesto cemu se promjenilo pravilo kada se drzi (ali ne i sadrzaj kolegija koliko ja znam)
eve (napisa):

to je jedna od mogucnosti, ali meni ti kolegiji nisu ulazili u onih 180 za zavrsetak studija. stovise, jedan (OAA) niti nema zvjazdicu! zato i pitam sve ovo jer mislim da sam zadnji (ili nas ima jos 2-3) u takvoj situaciji koji imamo polozeno nesto cemu se promjenilo pravilo kada se drzi (ali ne i sadrzaj kolegija koliko ja znam)

eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-21 = 37 - 58

PostPostano: 20:51 uto, 4. 9. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"][quote="eve"]Za to sto si vec polozio oznacis polozeno na PDS-u i vjerojatno broj upisa ostavljas prazno posto te ne upisujes i umjesto toga upisujes neki drugi izborni[/quote]

to je jedna od mogucnosti, ali meni ti kolegiji nisu ulazili u onih 180 za zavrsetak studija. stovise, jedan (OAA) niti nema zvjazdicu! zato i pitam sve ovo jer mislim da sam zadnji (ili nas ima jos 2-3) u takvoj situaciji koji imamo polozeno nesto cemu se promjenilo pravilo kada se drzi (ali ne i sadrzaj kolegija koliko ja znam)[/quote]
Nisam dozivjela da ne ulazi u 180..
Nije li onda ona fora da moras pisat molbu da ti se to prizna, pa naprosto te predmete ignoriras i ne upisujes nista umjesto njih?
fireball (napisa):
eve (napisa):

Nije li onda ona fora da moras pisat molbu da ti se to prizna, pa naprosto te predmete ignoriras i ne upisujes nista umjesto njih?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 21:05 uto, 4. 9. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="eve"][quote="fireball"][quote="eve"]Za to sto si vec polozio oznacis polozeno na PDS-u i vjerojatno broj upisa ostavljas prazno posto te ne upisujes i umjesto toga upisujes neki drugi izborni[/quote]

to je jedna od mogucnosti, ali meni ti kolegiji nisu ulazili u onih 180 za zavrsetak studija. stovise, jedan (OAA) niti nema zvjazdicu! zato i pitam sve ovo jer mislim da sam zadnji (ili nas ima jos 2-3) u takvoj situaciji koji imamo polozeno nesto cemu se promjenilo pravilo kada se drzi (ali ne i sadrzaj kolegija koliko ja znam)[/quote]
Nije li onda ona fora da moras pisat molbu da ti se to prizna, pa naprosto te predmete ignoriras i ne upisujes nista umjesto njih?[/quote]

pa valjda, ali sada upisni list ima tu stavku pa ne vidim potrebu za molbama
eve (napisa):
fireball (napisa):
eve (napisa):

pa valjda, ali sada upisni list ima tu stavku pa ne vidim potrebu za molbama

vancika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 18:58 sri, 5. 9. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

i ja sam zbunjena, imam položen predmet na PDS (izborni) a ove godine se ne održava... nadam se da ce se to priznati. Jeste saznali da li treba pisati molbu? :?
i ja sam zbunjena, imam položen predmet na PDS (izborni) a ove godine se ne održava... nadam se da ce se to priznati. Jeste saznali da li treba pisati molbu? Confused

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 23:13 sri, 5. 9. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vancika"]i ja sam zbunjena, imam položen predmet na PDS (izborni) a ove godine se ne održava... nadam se da ce se to priznati. Jeste saznali da li treba pisati molbu? :?[/quote]

meni su rekli da moram za priznavanje pisati molbu + 100 hrvatskih krznenih

i da, ovoj fantasticnoj ponudi nije kraj; jos sam [b]MORAO[/b] upisati 2 kolegija sa [b]2. godine[/b], za koje me niko nista nije pitao da li su mi u koliziji (a jesu) i da li ih uopce sada zelim slusati, tehnicki su me osudili na pad iz 2 kolegija, divno nam je.
da mi je znati [b]ZASTO[/b] ja koji prvi put upisujem 1. godinu diplomskog studija (hehe opet brucos XD) [b]moram[/b] upisivati kolegije s druge godine???

naravno i za to sto su me natjerali da upisem moram pisat molbu da bi mi odobrili upis, na svu srecu sve sam strpao na jednu molbu pa me nisu roknuli jos 100 hrvatskih krznenih
vancika (napisa):
i ja sam zbunjena, imam položen predmet na PDS (izborni) a ove godine se ne održava... nadam se da ce se to priznati. Jeste saznali da li treba pisati molbu? Confused

meni su rekli da moram za priznavanje pisati molbu + 100 hrvatskih krznenih

i da, ovoj fantasticnoj ponudi nije kraj; jos sam MORAO upisati 2 kolegija sa 2. godine, za koje me niko nista nije pitao da li su mi u koliziji (a jesu) i da li ih uopce sada zelim slusati, tehnicki su me osudili na pad iz 2 kolegija, divno nam je.
da mi je znati ZASTO ja koji prvi put upisujem 1. godinu diplomskog studija (hehe opet brucos XD) moram upisivati kolegije s druge godine???

naravno i za to sto su me natjerali da upisem moram pisat molbu da bi mi odobrili upis, na svu srecu sve sam strpao na jednu molbu pa me nisu roknuli jos 100 hrvatskih krznenih

vancika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 14:26 čet, 6. 9. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, molba je 100 kn :)
a moras valjda dopuniti do 30 ECTSa jer upisujes novi studij
da, molba je 100 kn Smile
a moras valjda dopuniti do 30 ECTSa jer upisujes novi studij

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum