Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
SZPMF Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Zenon Forumaš(ica)
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Zenon Forumaš(ica)
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:33 čet, 11. 10. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Cobs"]Kao što i piše u uvodnom postu, ne prosvjeduje se zbog promjena koje su donesene ( nije glavni razlog ) nego zbog vremena i načina na koji je to sve doneseno. Svima je poznato da se svake godine odluke donose par dana prije nastave i dovodi se neke studente u jako tešku poziciju ( bar sam ja to tak shvatio ).
Sam sistem plaćanja nije loš.[/quote]
sistem placanja je jako los, zasto je matematika usporedena sa kemijom, fizikom...
iznajmjujemo li mi laboratorije na ruderu ili institutu za fiziku? trosimo li mi vece kolicine struje sa cudnovatim aparatima? radimo li eksperimente sa skupim kemikalijama? imamo li potrebe za skupim potrosnim materijalima?
zasto je matematika izjednacena sa gradevinom...
koristimo li ekstra skupi stroj koji sluzi za mjerenje sile koja je potrebna da se odredena vrsta betona/armature/necega polomi?
da, sistem je los, i to jako!
a dolazi nam sljedece godine
a o vremenu donosenja odluke da ni ne govorim, to je bezobrazno od novaca gladnih institucija
lako njima, ne placaju oni
[quote="ante003"]pa pisalo je na forumu + bilo je na svakom mogucem portalu ([b]osim onih za odrasle[/b]). [/quote]
kolega je ocito jako informiran XD
Cobs (napisa): | Kao što i piše u uvodnom postu, ne prosvjeduje se zbog promjena koje su donesene ( nije glavni razlog ) nego zbog vremena i načina na koji je to sve doneseno. Svima je poznato da se svake godine odluke donose par dana prije nastave i dovodi se neke studente u jako tešku poziciju ( bar sam ja to tak shvatio ).
Sam sistem plaćanja nije loš. |
sistem placanja je jako los, zasto je matematika usporedena sa kemijom, fizikom...
iznajmjujemo li mi laboratorije na ruderu ili institutu za fiziku? trosimo li mi vece kolicine struje sa cudnovatim aparatima? radimo li eksperimente sa skupim kemikalijama? imamo li potrebe za skupim potrosnim materijalima?
zasto je matematika izjednacena sa gradevinom...
koristimo li ekstra skupi stroj koji sluzi za mjerenje sile koja je potrebna da se odredena vrsta betona/armature/necega polomi?
da, sistem je los, i to jako!
a dolazi nam sljedece godine
a o vremenu donosenja odluke da ni ne govorim, to je bezobrazno od novaca gladnih institucija
lako njima, ne placaju oni
ante003 (napisa): | pa pisalo je na forumu + bilo je na svakom mogucem portalu (osim onih za odrasle). |
kolega je ocito jako informiran XD
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:40 čet, 11. 10. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="fireball"]sistem placanja je jako los, zasto je matematika usporedena sa kemijom, fizikom...
iznajmjujemo li mi laboratorije na ruderu ili institutu za fiziku? trosimo li mi vece kolicine struje sa cudnovatim aparatima? radimo li eksperimente sa skupim kemikalijama? imamo li potrebe za skupim potrosnim materijalima?[/quote]
Imamo - npr. superracunala, skupi programski paketi s semestralnim ili godisnjim licencama, pretplate na casopise i knjige itd. Uostalom, laboratoriji, kemikalije, strojevi itd. se ne financiraju skolarinama, tj. ne moraju se financirati skolarinama - fakultet placa "flat rate" dobavljacu za potrebe istrazivanja, a onda usput i kupi opremu i za potrebe nastave (opet teoretski - tako stvar funkcionira kad ima novaca. S obzirom na trenutnu situaciju, svi su prisiljeni snalaziti se)
fireball (napisa): | sistem placanja je jako los, zasto je matematika usporedena sa kemijom, fizikom...
iznajmjujemo li mi laboratorije na ruderu ili institutu za fiziku? trosimo li mi vece kolicine struje sa cudnovatim aparatima? radimo li eksperimente sa skupim kemikalijama? imamo li potrebe za skupim potrosnim materijalima? |
Imamo - npr. superracunala, skupi programski paketi s semestralnim ili godisnjim licencama, pretplate na casopise i knjige itd. Uostalom, laboratoriji, kemikalije, strojevi itd. se ne financiraju skolarinama, tj. ne moraju se financirati skolarinama - fakultet placa "flat rate" dobavljacu za potrebe istrazivanja, a onda usput i kupi opremu i za potrebe nastave (opet teoretski - tako stvar funkcionira kad ima novaca. S obzirom na trenutnu situaciju, svi su prisiljeni snalaziti se)
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:56 pet, 12. 10. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Cobs"]Ministarstvo ne određuje cijenu ECTS bodova, ti onda ideš ( ako ideš ) prosvjedovati iz krivih razloga[/quote]
ako idem idem zbog toga kada su donjeli odluku o placanju jer se o tome sada radi, ali da bi trebalo sve to prosiriti trebalo bi
[quote="goranm"]Imamo - npr. superracunala, skupi programski paketi s semestralnim ili godisnjim licencama, pretplate na casopise i knjige itd. Uostalom, laboratoriji, kemikalije, strojevi itd. se ne financiraju skolarinama, tj. ne moraju se financirati skolarinama - fakultet placa "flat rate" dobavljacu za potrebe istrazivanja, a onda usput i kupi opremu i za potrebe nastave (opet teoretski - tako stvar funkcionira kad ima novaca. S obzirom na trenutnu situaciju, svi su prisiljeni snalaziti se)[/quote]
nebi se htio toliko uplitati u detalje koje nisa vidio na papiru, ali neznam koliko si u pravu, uzmimo matlab na nasem odjelu, 20 licenci odjenom moze biti pokrenuto u cjeloj zgradi (praktikumi za ispite + studenti koji rade druge stvari u tom trenutku + profesori), ako se ne varam to je do ministarstva ne do naseg faxa.
a i za casopise mislim da ministarstvo placa
ako sam u krivu molim ispriku
Cobs (napisa): | Ministarstvo ne određuje cijenu ECTS bodova, ti onda ideš ( ako ideš ) prosvjedovati iz krivih razloga |
ako idem idem zbog toga kada su donjeli odluku o placanju jer se o tome sada radi, ali da bi trebalo sve to prosiriti trebalo bi
goranm (napisa): | Imamo - npr. superracunala, skupi programski paketi s semestralnim ili godisnjim licencama, pretplate na casopise i knjige itd. Uostalom, laboratoriji, kemikalije, strojevi itd. se ne financiraju skolarinama, tj. ne moraju se financirati skolarinama - fakultet placa "flat rate" dobavljacu za potrebe istrazivanja, a onda usput i kupi opremu i za potrebe nastave (opet teoretski - tako stvar funkcionira kad ima novaca. S obzirom na trenutnu situaciju, svi su prisiljeni snalaziti se) |
nebi se htio toliko uplitati u detalje koje nisa vidio na papiru, ali neznam koliko si u pravu, uzmimo matlab na nasem odjelu, 20 licenci odjenom moze biti pokrenuto u cjeloj zgradi (praktikumi za ispite + studenti koji rade druge stvari u tom trenutku + profesori), ako se ne varam to je do ministarstva ne do naseg faxa.
a i za casopise mislim da ministarstvo placa
ako sam u krivu molim ispriku
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|