Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Megy Poe Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Annoying Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
hendrix Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Megy Poe Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
hendrix Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Megy Poe Forumaš(ica)
|
Postano: 13:29 pet, 26. 9. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="hendrix"][quote="Megy Poe"]Meni pdf-ovi postoje..tj nisu broken linkovi..bar na operi.[/quote]
Probao sam u 3 browsera, npr. [url=http://www.math.pmf.unizg.hr/hr/kolokviji-i-ispiti-0]ovdje[/url] mi baca gresku klikom na kolokvijske razrede (u svim browserima, cist cache).
Attachani fileovi su funkcionalni, ali ovi ostali ne.[/quote]
Vidi vidi ni meni to neće, ja sam išla probat odma prvo što ima, tipa ovdje
http://www.math.pmf.unizg.hr/hr/kategorije/upisi-na-pmf-mo mi uvjete normalno otvara.
Možda se čisto taj dio mijenja trenutno..naime ovogodišnjih razreda nije bilo objavljeno ni na starom site-u.
hendrix (napisa): | Megy Poe (napisa): | Meni pdf-ovi postoje..tj nisu broken linkovi..bar na operi. |
Probao sam u 3 browsera, npr. ovdje mi baca gresku klikom na kolokvijske razrede (u svim browserima, cist cache).
Attachani fileovi su funkcionalni, ali ovi ostali ne. |
Vidi vidi ni meni to neće, ja sam išla probat odma prvo što ima, tipa ovdje
http://www.math.pmf.unizg.hr/hr/kategorije/upisi-na-pmf-mo mi uvjete normalno otvara.
Možda se čisto taj dio mijenja trenutno..naime ovogodišnjih razreda nije bilo objavljeno ni na starom site-u.
|
|
[Vrh] |
|
hendrix Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
istok Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Megy Poe Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Kasia Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Ryssa Forumaš(ica)
|
Postano: 16:47 sub, 27. 9. 2014 Naslov: |
|
|
Mislim da je stranica solidna, jednostavna, sviđa mi se što ima footer bar sa informacijama, jednostavno je preglednija, bolja definitivno nego prošla. Jedina zamjerka kao što svi kažu je title, možda bi bolja ideja bila da je u header baru i sve pomaknuto gore, samo prijedlog :)
Mislim da je stranica solidna, jednostavna, sviđa mi se što ima footer bar sa informacijama, jednostavno je preglednija, bolja definitivno nego prošla. Jedina zamjerka kao što svi kažu je title, možda bi bolja ideja bila da je u header baru i sve pomaknuto gore, samo prijedlog
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:54 sub, 27. 9. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"][quote="Kasia"]Osim toga, nedostaje mi toplina boja koju je stari web imao. :cry:[/quote]
Toplina boja :facepalm:
Stari web je bio mess, iznutra još gori nego izvana. Imao je gumb "one click publish" koji kad stisneš ne da nije objavio u jednom kliku, nego se moralo *dvaput* logirati i ne znam koliko puta klikati.[/quote]
ili ako si imao racun da se mozes logirat, radilo je samo s odredenih podsekcija.
stari server je padao dosta cesto.
stari web je bio - stari, tehnoloski je zaostajao a podrska je ukinuta pol toga nije radilo.
ponavljam: pozdravljam novi web i sve sto je promjenjeno a da ljudi ni neznaju sta je tocno jer je sada PUUUUNO bolje, a css je najmanji problem samo se neko treba s tim poigrati (a koliko kuzim css je trenutno svima najveci problem)
krcko (napisa): | Kasia (napisa): | Osim toga, nedostaje mi toplina boja koju je stari web imao. |
Toplina boja
Stari web je bio mess, iznutra još gori nego izvana. Imao je gumb "one click publish" koji kad stisneš ne da nije objavio u jednom kliku, nego se moralo *dvaput* logirati i ne znam koliko puta klikati. |
ili ako si imao racun da se mozes logirat, radilo je samo s odredenih podsekcija.
stari server je padao dosta cesto.
stari web je bio - stari, tehnoloski je zaostajao a podrska je ukinuta pol toga nije radilo.
ponavljam: pozdravljam novi web i sve sto je promjenjeno a da ljudi ni neznaju sta je tocno jer je sada PUUUUNO bolje, a css je najmanji problem samo se neko treba s tim poigrati (a koliko kuzim css je trenutno svima najveci problem)
|
|
[Vrh] |
|
Kasia Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
think_ink Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:03 uto, 30. 9. 2014 Naslov: |
|
|
Header je ružan. Treba staviti neku manju sliku, i to kvalitetno smanjenu, a ne ovo sada, valjda u Paint Brushu smanjeno. Alternativno (i trenutno moderno) bi bilo staviti nekakav PMF-MO kolaž: par fotki faksa, pristojno blendano u jednu kompoziciju, ili tako nesto. U tom slucaju moze i tako visoki header.
Naslovi razlicitih stranica su nepotrebno neuskladjeni.
PMF i UniZg logoi su nepotrebno mali (znatno manji od netransparentnih bijelih fleka na kojima se nalaze), treba im barem jedan dobar unsharp, i tekstovi kraj njih su neujednaceni
Visual Paradigm UML logo (zasto ih uopce reklamiramo?) je brljavo smanjen i zamucen, uz potrgani aspect ratio i nepotrebnu bijelu pozadinu. To stvarno nije podvig za srediti. Evo, u komandnoj liniji bilo kojeg Linuxa koji ima instaliran ImageMagick:
[code:1]convert 'http://4.bp.blogspot.com/-nxi-Wz7MnFo/Uw6qcpP5pgI/AAAAAAAAChE/lFDKD0HzS00/s1600/-visual-paradigm-uml-.png' -resize 207 vpuml60logo.jpg[/code:1]
Stranici nepotrebno skace horizontalni scroll bar (posmicna letva :P) na rezolucijama ispod 1200px (ispod pola toga se prilagodi mobilnim uredjajima, pa sve skoci u jedan stupac i onda nema scroll bara).
To su sitnice koje je trebalo skrpati prije releasea. IMO, ovakve kakve jesu, bile bi sramota i za djecji vrtic, a kamoli ne za odsjek koji drzi racunarski studij. Po meni, posebno je sramotno bas to sto sve skupa nije vise od koji sat posla za skrpati.
Vidim da to radi i odrzava neka firma. :shock: Besplatni Drupal... pa sto se onda placa firmu? Ako je za takav dizajn, firma bi trebala platiti MO-u, pogotovo sto su svoj site znali urediti kako treba. Ako je za utakanje podataka, to je mogao neki nas student preko Student servisa. Daljnjih ideja nemam cemu tu sluzi nekakva firma.
Kad sadrzaj bude gotov, moze se pricati o kvaliteti samog weba (cemu uopce release polugotovog sitea?! nekom teenageru se zurilo pokazati mami voj prvi komercijalni site?), ali izgled - IMO - ne bi smio biti tako diletantski, nego ga treba cim prije srediti.
Header je ružan. Treba staviti neku manju sliku, i to kvalitetno smanjenu, a ne ovo sada, valjda u Paint Brushu smanjeno. Alternativno (i trenutno moderno) bi bilo staviti nekakav PMF-MO kolaž: par fotki faksa, pristojno blendano u jednu kompoziciju, ili tako nesto. U tom slucaju moze i tako visoki header.
Naslovi razlicitih stranica su nepotrebno neuskladjeni.
PMF i UniZg logoi su nepotrebno mali (znatno manji od netransparentnih bijelih fleka na kojima se nalaze), treba im barem jedan dobar unsharp, i tekstovi kraj njih su neujednaceni
Visual Paradigm UML logo (zasto ih uopce reklamiramo?) je brljavo smanjen i zamucen, uz potrgani aspect ratio i nepotrebnu bijelu pozadinu. To stvarno nije podvig za srediti. Evo, u komandnoj liniji bilo kojeg Linuxa koji ima instaliran ImageMagick:
Kod: | convert 'http://4.bp.blogspot.com/-nxi-Wz7MnFo/Uw6qcpP5pgI/AAAAAAAAChE/lFDKD0HzS00/s1600/-visual-paradigm-uml-.png' -resize 207 vpuml60logo.jpg |
Stranici nepotrebno skace horizontalni scroll bar (posmicna letva ) na rezolucijama ispod 1200px (ispod pola toga se prilagodi mobilnim uredjajima, pa sve skoci u jedan stupac i onda nema scroll bara).
To su sitnice koje je trebalo skrpati prije releasea. IMO, ovakve kakve jesu, bile bi sramota i za djecji vrtic, a kamoli ne za odsjek koji drzi racunarski studij. Po meni, posebno je sramotno bas to sto sve skupa nije vise od koji sat posla za skrpati.
Vidim da to radi i odrzava neka firma. Besplatni Drupal... pa sto se onda placa firmu? Ako je za takav dizajn, firma bi trebala platiti MO-u, pogotovo sto su svoj site znali urediti kako treba. Ako je za utakanje podataka, to je mogao neki nas student preko Student servisa. Daljnjih ideja nemam cemu tu sluzi nekakva firma.
Kad sadrzaj bude gotov, moze se pricati o kvaliteti samog weba (cemu uopce release polugotovog sitea?! nekom teenageru se zurilo pokazati mami voj prvi komercijalni site?), ali izgled - IMO - ne bi smio biti tako diletantski, nego ga treba cim prije srediti.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|