Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

LaTex, matrice i točkice

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsurlan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 16:17 sri, 26. 5. 2004    Naslov: LaTex, matrice i točkice Citirajte i odgovorite

Prije LaTex problemcica: RP3 forum nije ni postojao ili se zavukao negdje (il ja trebam okulisti)?
LaTex problemcic: matrica 2x2 sa celijama odvojenim krizem od tockica. Horizontalne tockice sam skuzil, al vertikalnih ni u panju. Slutim da ima veze sa amsmath paketom al nisam siguran. Pozdrav.
Prije LaTex problemcica: RP3 forum nije ni postojao ili se zavukao negdje (il ja trebam okulisti)?
LaTex problemcic: matrica 2x2 sa celijama odvojenim krizem od tockica. Horizontalne tockice sam skuzil, al vertikalnih ni u panju. Slutim da ima veze sa amsmath paketom al nisam siguran. Pozdrav.

veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 16:18 sri, 26. 5. 2004    Naslov: Re: LaTex, matrice i točkice Citirajte i odgovorite

[quote="vsurlan"]LaTex problemcic: matrica 2x2 sa celijama odvojenim krizem od tockica. Horizontalne tockice sam skuzil, al vertikalnih ni u panju. Slutim da ima veze sa amsmath paketom al nisam siguran. Pozdrav.[/quote]

\vdots . http://www.astro.ku.dk/help/LaTeX/ltx-340.html
vsurlan (napisa):

\vdots . http://www.astro.ku.dk/help/LaTeX/ltx-340.html

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:15 sri, 26. 5. 2004    Naslov: Re: LaTex, matrice i točkice Citirajte i odgovorite

[quote="vsurlan"]Prije LaTex problemcica: RP3 forum nije ni postojao ili se zavukao negdje (il ja trebam okulisti)?[/quote]

Nikad nitko s kolegija nije trazio forum, a ja volim kad ima netko tko ce povremeno doci i odgovoriti na pitanja studenata... 8) Veky moze odgovarati o LaTeXu i Mathematici, ali ne moze odgovoriti kad netko pita nesto sto je vezano bas uz kolegij, a ne uz gradivo... :(
vsurlan (napisa):

Nikad nitko s kolegija nije trazio forum, a ja volim kad ima netko tko ce povremeno doci i odgovoriti na pitanja studenata... Cool Veky moze odgovarati o LaTeXu i Mathematici, ali ne moze odgovoriti kad netko pita nesto sto je vezano bas uz kolegij, a ne uz gradivo... Sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsurlan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 8:18 čet, 27. 5. 2004    Naslov: No good Citirajte i odgovorite

Kako rastegnem \vdots da bude vise vertikalnih tockica?

veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 10:18 čet, 27. 5. 2004    Naslov: Re: No good Citirajte i odgovorite

[quote="vsurlan"]Kako rastegnem \vdots da bude vise vertikalnih tockica?[/quote]

Hmmm... više \vdotsova jedan ispod drugog (uz odgovarajući \vspace)? :-k Sumnjam da postoji ljepši način...
vsurlan (napisa):

Hmmm... više \vdotsova jedan ispod drugog (uz odgovarajući \vspace)? Think Sumnjam da postoji ljepši način...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:21 čet, 27. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako je onaj "[i]kriz[/i]" iz prvog posta u stvari plus, onda \vdots stavi kao separator stupaca. :D

Dakle, ako zelis:

[code:1]NESTO : NESTO
.............
NESTO : NESTO[/code:1]
Ako je onaj "kriz" iz prvog posta u stvari plus, onda \vdots stavi kao separator stupaca. Very Happy

Dakle, ako zelis:

Kod:
NESTO : NESTO
.............

[Vrh]
saaanja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:02 čet, 27. 5. 2004    Naslov: Zadatak Citirajte i odgovorite

Ma mislim da sam ja imala taj zadatak, ili slican, bila je nekakva jednadzba matrica ili tak nesto. Uglavnom ide na nastimavanje i poprilicno je dosadno. Dodajes jedan po jedan vdots dok se ne poklopi. Bezveze.
Ma mislim da sam ja imala taj zadatak, ili slican, bila je nekakva jednadzba matrica ili tak nesto. Uglavnom ide na nastimavanje i poprilicno je dosadno. Dodajes jedan po jedan vdots dok se ne poklopi. Bezveze.

[Vrh]
vsurlan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 16:30 sri, 2. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ako je onaj "[i]kriz[/i]" iz prvog posta u stvari plus, onda \vdots stavi kao separator stupaca. :D

Dakle, ako zelis:

.............
NESTO : NESTO[/code:1][/quote]

Ono sa \vspace-ovima sljaka. A kak se to stavi \vdots kao separator stupaca? To mi zvuči elegantnije od trpanja hrpe \vdots-a koju moraš korigirat svaki puta kada promjeniš geometriju ćelija.
vsego (napisa):
Ako je onaj "kriz" iz prvog posta u stvari plus, onda \vdots stavi kao separator stupaca. Very Happy

Dakle, ako zelis:

Kod:
.............

Ono sa \vspace-ovima sljaka. A kak se to stavi \vdots kao separator stupaca? To mi zvuči elegantnije od trpanja hrpe \vdots-a koju moraš korigirat svaki puta kada promjeniš geometriju ćelija.

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 16:45 sri, 2. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsurlan"][quote="vsego"]Ako je onaj "[i]kriz[/i]" iz prvog posta u stvari plus, onda \vdots stavi kao separator stupaca. :D

Dakle, ako zelis:

.............
NESTO : NESTO[/code:1][/quote]

Ono sa \vspace-ovima sljaka. A kak se to stavi \vdots kao separator stupaca? To mi zvuči elegantnije od trpanja hrpe \vdots-a koju moraš korigirat svaki puta kada promjeniš geometriju ćelija.[/quote]

U specifikaciji arraya (to je ono u {} iza \begin{array} ) među one c-ove, l-ove i r-ove (i p-ove: ) utrpaš nešto tipa @{\vdots} . Npr.
\begin{array}{c@{\vdots}c} <- array od dva centrirana stupca razdvojena \vdots-om.

Vjerojatno ćeš morati zapravo napisati nešto tipa {c@{\;\vdots\;}c} , jer @{} po defaultu ne stavlja baš puno razmaka oko separatora (inFact, samo zamijeni razmak separatorom).
vsurlan (napisa):
vsego (napisa):

Dakle, ako zelis:

Kod:
.............

U specifikaciji arraya (to je ono u {} iza \begin{array} ) među one c-ove, l-ove i r-ove (i p-ove: ) utrpaš nešto tipa @{\vdots} . Npr.
\begin{array}{c@{\vdots}c} ← array od dva centrirana stupca razdvojena \vdots-om.

Vjerojatno ćeš morati zapravo napisati nešto tipa {c@{\;\vdots\;}c} , jer @{} po defaultu ne stavlja baš puno razmaka oko separatora (inFact, samo zamijeni razmak separatorom).

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum