Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 23:18 pet, 28. 5. 2004 Naslov: |
|
|
Radi li se zapravo o istim rezultatima,samo krivim oznakama konstanti?U prvom načinu rješavanja supstitucijom imam rezultat: 'nešto' + 8/9 + C ,a u drugom načinu bi rezultat trebao označiti: 'nešto' + D,kako C i D su iz IR onda recimo za D=0 => C=-8/9,ima li to smisla?
Ako imam realan fiksan broj i varijablu koja ''prolazi'' kroz IR onda suma te varijable i fiksnog realnog broja daje bilo koji realan broj pa tako 8/9 u sumi sa C@IR daje bilo koji realan broj,a konstanta D je također bilo koji realan broj pa su ta dva rezultata zapravo ista?
Može podrobnije pojašnjenje?
Radi li se zapravo o istim rezultatima,samo krivim oznakama konstanti?U prvom načinu rješavanja supstitucijom imam rezultat: 'nešto' + 8/9 + C ,a u drugom načinu bi rezultat trebao označiti: 'nešto' + D,kako C i D su iz IR onda recimo za D=0 => C=-8/9,ima li to smisla?
Ako imam realan fiksan broj i varijablu koja ''prolazi'' kroz IR onda suma te varijable i fiksnog realnog broja daje bilo koji realan broj pa tako 8/9 u sumi sa C@IR daje bilo koji realan broj,a konstanta D je također bilo koji realan broj pa su ta dva rezultata zapravo ista?
Može podrobnije pojašnjenje?
|
|
[Vrh] |
|
vjekovac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:42 pet, 28. 5. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Gost"]Zašto dobivam drukčije rezultate?[/quote]
Pa to su isti rezultat(i). :)
[quote="Gost"]Radi li se zapravo o istim rezultatima,samo krivim oznakama konstanti?U prvom načinu rješavanja supstitucijom imam rezultat: 'nešto' + 8/9 + C ,a u drugom načinu bi rezultat trebao označiti: 'nešto' + D,kako C i D su iz IR onda recimo za D=0 => C=-8/9,ima li to smisla?[/quote]
Upravo tako. :D
[quote="Gost"]Ako imam realan fiksan broj i varijablu koja ''prolazi'' kroz IR onda suma te varijable i fiksnog realnog broja daje bilo koji realan broj pa tako 8/9 u sumi sa C@IR daje bilo koji realan broj,a konstanta D je također bilo koji realan broj pa su ta dva rezultata zapravo ista?[/quote]
Jos ljepše. :wink:
[quote="Gost"]Može podrobnije pojašnjenje?[/quote]
Pa što sad još? Skupovi
{nesto+8/9+C|C€R} i {nesto+D|D€R}
su jednaki (imaju iste elemente). :wink:
Gost (napisa): | Zašto dobivam drukčije rezultate? |
Pa to su isti rezultat(i).
Gost (napisa): | Radi li se zapravo o istim rezultatima,samo krivim oznakama konstanti?U prvom načinu rješavanja supstitucijom imam rezultat: 'nešto' + 8/9 + C ,a u drugom načinu bi rezultat trebao označiti: 'nešto' + D,kako C i D su iz IR onda recimo za D=0 ⇒ C=-8/9,ima li to smisla? |
Upravo tako.
Gost (napisa): | Ako imam realan fiksan broj i varijablu koja ''prolazi'' kroz IR onda suma te varijable i fiksnog realnog broja daje bilo koji realan broj pa tako 8/9 u sumi sa C@IR daje bilo koji realan broj,a konstanta D je također bilo koji realan broj pa su ta dva rezultata zapravo ista? |
Jos ljepše.
Gost (napisa): | Može podrobnije pojašnjenje? |
Pa što sad još? Skupovi
{nesto+8/9+C|C€R} i {nesto+D|D€R}
su jednaki (imaju iste elemente).
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|