Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Gostovanje Hrvatskih studija u cumezu - Filozofija i znanost
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 11 - 3

PostPostano: 13:26 sub, 12. 6. 2004    Naslov: Gostovanje Hrvatskih studija u cumezu - Filozofija i znanost Citirajte i odgovorite

Gostovanje Hrvatskih studija, seminar i promocija novog broja Scopusa

[b][size=18][color=blue]15.06.2004. Utorak u 18:00h[/color][/size][/b]

[color=blue]PREDAVANJE 1[/color]. : "Filozofija znanosti", Doc. dr. sc.Stipe Kutleša
[color=blue]PREDAVANJE 2.[/color] : Zamjena logičko-pozitivističke filozofije znanosti "postempiricističkim stavom prema teorijama", Goran Lojkić
[color=blue]Promocija novog broja časopisa "SCOPUS"[/color]

[u]O prvom predavanju:[/u]
Docent na Hrvatskim studijima S.Kutleša (diplomirao fiziku na PMF-u, doktorsku dizertaciju s temom iz
povijesti i filozofije znanosti obranio na FF-u) drži nam seminar o filozofiji znanosti koja vec skoro čitavo stoljeće predstavlja jedno od najživljih, najzanimljivijih i najrazgranatijih područja suvremene filozofije.
Cilj seminara je upoznati se s osnovnim filozofskim pitanjima suvremene znanosti i matematike. ...
...teorija kaosa, pojam broja, problem beskonačnog, granice matematičkog mišljenja, iracionalno u matematici samo su neke od tema o kojima će se pricati....

[u]O drugom predavanju:[/u]
Kolega s Hrvatskih studija G. Lojkić priča o filozofskom zasnivanju znanosti. Problemu strogosti u temeljima znanosti. Skeptički argumenti i traganje za izvjesnosću. Što je bio logički pozitivizam i zašto je propao. Što je postempiricistički stav prema teorijama? ...

[u]O Scopusu:[/u]
Jedan od urednika wrote: "Časopis studenata filozofije Hrvatskih studija. Pokusava ličiti na stručni časopis, dijelom mu i uspijeva. Izlazi desetak godina. Nedavno je izašao 20. broj značajan po tome što je osjetno najlošiji. Za sada." Pokušat će se ispričati dijeleći i neke starije brojeve.

[u]O filozofiji:[/u]
"Sto je to filozofija? Nerazumljjivo tumačenje nerješivih problema. Umijeće dovođenja u pitanje odgovora na pitanja koja nema potrebe postavljati."

Obavezno posjetiti [url]www.cumez.org[/url] za vise informacija ...

i BTW...to je zadnji seminar u organizaciji cumeza ove akademske godine, zato vas ocekujem u velikom broju ... [size=24][color=blue]i studente, i asistente i profesore ... [/color][/size]
a ako i ovaj put bude premali odziv, ozbiljno cu poceti razmisljati o ukidanju projekta cumez

[color=darkred][b]Admin edit:[/b] Smatram da Veky ima pravo. :roll: Potpuno razumijem tvoju frustraciju, ali nema ju smisla ispoljavati na nacin da vrijedjas domacina koji ti je do sada pruzao sve gostoprimstvo koje si trazio... :evil:[/color]
Gostovanje Hrvatskih studija, seminar i promocija novog broja Scopusa

15.06.2004. Utorak u 18:00h

PREDAVANJE 1. : "Filozofija znanosti", Doc. dr. sc.Stipe Kutleša
PREDAVANJE 2. : Zamjena logičko-pozitivističke filozofije znanosti "postempiricističkim stavom prema teorijama", Goran Lojkić
Promocija novog broja časopisa "SCOPUS"

O prvom predavanju:
Docent na Hrvatskim studijima S.Kutleša (diplomirao fiziku na PMF-u, doktorsku dizertaciju s temom iz
povijesti i filozofije znanosti obranio na FF-u) drži nam seminar o filozofiji znanosti koja vec skoro čitavo stoljeće predstavlja jedno od najživljih, najzanimljivijih i najrazgranatijih područja suvremene filozofije.
Cilj seminara je upoznati se s osnovnim filozofskim pitanjima suvremene znanosti i matematike. ...
...teorija kaosa, pojam broja, problem beskonačnog, granice matematičkog mišljenja, iracionalno u matematici samo su neke od tema o kojima će se pricati....

O drugom predavanju:
Kolega s Hrvatskih studija G. Lojkić priča o filozofskom zasnivanju znanosti. Problemu strogosti u temeljima znanosti. Skeptički argumenti i traganje za izvjesnosću. Što je bio logički pozitivizam i zašto je propao. Što je postempiricistički stav prema teorijama? ...

O Scopusu:
Jedan od urednika wrote: "Časopis studenata filozofije Hrvatskih studija. Pokusava ličiti na stručni časopis, dijelom mu i uspijeva. Izlazi desetak godina. Nedavno je izašao 20. broj značajan po tome što je osjetno najlošiji. Za sada." Pokušat će se ispričati dijeleći i neke starije brojeve.

O filozofiji:
"Sto je to filozofija? Nerazumljjivo tumačenje nerješivih problema. Umijeće dovođenja u pitanje odgovora na pitanja koja nema potrebe postavljati."

Obavezno posjetiti www.cumez.org za vise informacija ...

i BTW...to je zadnji seminar u organizaciji cumeza ove akademske godine, zato vas ocekujem u velikom broju ... i studente, i asistente i profesore ...
a ako i ovaj put bude premali odziv, ozbiljno cu poceti razmisljati o ukidanju projekta cumez

Admin edit: Smatram da Veky ima pravo. Rolling Eyes Potpuno razumijem tvoju frustraciju, ali nema ju smisla ispoljavati na nacin da vrijedjas domacina koji ti je do sada pruzao sve gostoprimstvo koje si trazio... Evil or Very Mad

Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 16:59 sub, 12. 6. 2004    Naslov: Re: Gostovanje Hrvatskih studija u cumezu - Filozofija i zna Citirajte i odgovorite

[quote="BoMark"][color=darkred]<snip>[/color][/quote]

Molim Admine i moderatore da enforsiraju Pravila Ponašanja. Ovo je IMO vrlo eksplicitno vrijeđanje PMF-MOa, i njegovih zaposlenika i studenata.

[color=darkred][b]Admin edit:[/b] Please, oduci se od citiranja "problematicnih" (dijelova) postova. :roll: Zahtjeve za intervenciju mozes poslati i PMom... :) A ne davati nam dupli posao oko "cenzure"... :roll:[/color]
BoMark (napisa):
<snip>

Molim Admine i moderatore da enforsiraju Pravila Ponašanja. Ovo je IMO vrlo eksplicitno vrijeđanje PMF-MOa, i njegovih zaposlenika i studenata.

Admin edit: Please, oduci se od citiranja "problematicnih" (dijelova) postova. Rolling Eyes Zahtjeve za intervenciju mozes poslati i PMom... Smile A ne davati nam dupli posao oko "cenzure"... Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 19:44 sub, 12. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slažem se u potpunosti s vekyjem. Ovo više nije "provokativno" poticanje na posjet predavanju nego izričito vrijeđanje. A naročito će se svi koji 15.6. odlaze na Hrvatski matematički kongres "spustiti u istu prostoriju s ostalima". Među one koji tako pišu kao BoMark doista se nitko ne bi trebao "spuštati", ni doslovce ni figurativno. Usput, a po čemu bi to njegov program bio tako zanimljiv da bi trebao biti masovno posjećen?
Slažem se u potpunosti s vekyjem. Ovo više nije "provokativno" poticanje na posjet predavanju nego izričito vrijeđanje. A naročito će se svi koji 15.6. odlaze na Hrvatski matematički kongres "spustiti u istu prostoriju s ostalima". Među one koji tako pišu kao BoMark doista se nitko ne bi trebao "spuštati", ni doslovce ni figurativno. Usput, a po čemu bi to njegov program bio tako zanimljiv da bi trebao biti masovno posjećen?

[Vrh]
tantun
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 20 - 0

PostPostano: 19:45 sub, 12. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zašto smo tako osjetljivi. Ja sam student PMF-MOa i ne osjećam se uvrijeđenim.
Uostalom BoMark je objavio isti post i na fizičarskom forumu
[url]http://rasprave.fizika.org/viewtopic.php?t=794[/url]
http://rasprave.fizika.org/viewtopic.php?t=794

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 19:57 sub, 12. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nema veze da li je objavio i na fizičarskom forumu. "Osjetljivi"? Možda zato što dotični ne cijeni tuđi rad i obaveze, ali zato užasno cijeni svoja napore u organizaciji predavanja. Posjeta će mu biti upravo onolika koliko i zaslužuje sa svojim bahatim nastupom.
Nema veze da li je objavio i na fizičarskom forumu. "Osjetljivi"? Možda zato što dotični ne cijeni tuđi rad i obaveze, ali zato užasno cijeni svoja napore u organizaciji predavanja. Posjeta će mu biti upravo onolika koliko i zaslužuje sa svojim bahatim nastupom.

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 20:13 sub, 12. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tantun"]Zašto smo tako osjetljivi. Ja sam student PMF-MOa i ne osjećam se uvrijeđenim. [/quote]

Niti ja _osobno_ (inače bih mu odgovorio u malo drugačijem tonu :evil: ), ali mislim da se na ovom Forumu o ovom fakultetu ne smije tako pričati.

[quote]Uostalom BoMark je objavio isti post i na fizičarskom forumu
[url]http://rasprave.fizika.org/viewtopic.php?t=794[/url][/quote]

LOL. I to je opravdanje ili...??
tantun (napisa):

Niti ja _osobno_ (inače bih mu odgovorio u malo drugačijem tonu Evil or Very Mad ), ali mislim da se na ovom Forumu o ovom fakultetu ne smije tako pričati.

Citat:
http://rasprave.fizika.org/viewtopic.php?t=794

LOL. I to je opravdanje ili...??

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:37 sub, 12. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dogadjaji na fizicarskom forumu nemaju veze s dogadjajima ovdje:[list=1][*]Fizicarski forum je donekle "slobodniji" u izricaju od ovog Foruma
[*]Ima foruma gdje je explicitno psovanje prihvatljivo, pa cak i dobrodoslo, ali to nije nikakav argument ovdje
Zelim reci da se ne moze post na DeGiorgiju pravdati postom na bilo kojem drugom forumu![/list:o]
BoMark, ovom Forumu je trebalo cca godinu dana da profunkcionira kako spada, a ima nekoliko prednosti pred [i]Cumezom[/i]:[list=1][*]Ovo je [b]web forum[/b] gdje je angazman studenata bitno laksi
[*][b]tematika[/b] je bliska nastavi i ispitima i predstavlja direktan studentski interes
[*][b]manja ciljana populacija[/b], pa je i "uspjeh" lakse postici
[*][b]voditelj je asistent[/b], a ne student, sto daje odredjenu (barem prividnu) "ozbiljnost" projektu i olaksava mu podrsku
[*]"[b]slucaj SUMA[/b]", koliko god bio nesimpaticna trakavica, bio je jaka reklama[/list:o]
[b]Poanta:[/b] Ako si ocekivao da ce [i]Cumez[/i] biti docekan kao Bogom dan i da ce ga u roku samo par mjeseci svi studenti s Brda (i sire) prihvatiti i pohrliti na predavanja, onda si se gadno preracunao... :( Cool off i razmisli o svemu [b]hladne glave[/b] :!:

Cheers! ;)

P.S. Tantun, da bi se vrijedjalo instituciju, ne treba uvrijediti nikoga osobno! :roll:
Dogadjaji na fizicarskom forumu nemaju veze s dogadjajima ovdje:
  1. Fizicarski forum je donekle "slobodniji" u izricaju od ovog Foruma
  2. Ima foruma gdje je explicitno psovanje prihvatljivo, pa cak i dobrodoslo, ali to nije nikakav argument ovdje
    Zelim reci da se ne moze post na DeGiorgiju pravdati postom na bilo kojem drugom forumu!

BoMark, ovom Forumu je trebalo cca godinu dana da profunkcionira kako spada, a ima nekoliko prednosti pred Cumezom:
  1. Ovo je web forum gdje je angazman studenata bitno laksi
  2. tematika je bliska nastavi i ispitima i predstavlja direktan studentski interes
  3. manja ciljana populacija, pa je i "uspjeh" lakse postici
  4. voditelj je asistent, a ne student, sto daje odredjenu (barem prividnu) "ozbiljnost" projektu i olaksava mu podrsku
  5. "slucaj SUMA", koliko god bio nesimpaticna trakavica, bio je jaka reklama

Poanta: Ako si ocekivao da ce Cumez biti docekan kao Bogom dan i da ce ga u roku samo par mjeseci svi studenti s Brda (i sire) prihvatiti i pohrliti na predavanja, onda si se gadno preracunao... Sad Cool off i razmisli o svemu hladne glave Exclamation

Cheers! Wink

P.S. Tantun, da bi se vrijedjalo instituciju, ne treba uvrijediti nikoga osobno! Rolling Eyes

[Vrh]
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 15:28 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

hmm..imam predodzbu da se trebam ispricati u vezi "moga" vredjanja PMF-MO ...e pa ako ste tako shvatili...steta...pa zato sorry...nije bilo niti u jednom trenutku namjenjeno da ikoga uvrijedim...
pogotovo nigdje spomenuti PMF-MO...
taj isti post sam poslao i na biologiju isto tako...

[quote="gost"]Ovo više nije "provokativno" poticanje na posjet predavanju nego izričito vrijeđanje.[/quote]
mogao bih itekako reagirati na gostovu opasku, ali sama cinjenica da je gost, a ima sta za reci mi govori sve o toj osobi...ne zelim raspravljati sa imaginarnim likovima...

ma htio sam jos svasta reci ali ... ...

[quote="vsego"] Cool off i razmisli o svemu hladne glave [/quote]

pa cu poslusati njegov savjet...
hvala na podrski do sad...nadam se da ce je biti i od sad...
hmm..imam predodzbu da se trebam ispricati u vezi "moga" vredjanja PMF-MO ...e pa ako ste tako shvatili...steta...pa zato sorry...nije bilo niti u jednom trenutku namjenjeno da ikoga uvrijedim...
pogotovo nigdje spomenuti PMF-MO...
taj isti post sam poslao i na biologiju isto tako...

gost (napisa):
Ovo više nije "provokativno" poticanje na posjet predavanju nego izričito vrijeđanje.

mogao bih itekako reagirati na gostovu opasku, ali sama cinjenica da je gost, a ima sta za reci mi govori sve o toj osobi...ne zelim raspravljati sa imaginarnim likovima...

ma htio sam jos svasta reci ali ... ...

vsego (napisa):
Cool off i razmisli o svemu hladne glave

pa cu poslusati njegov savjet...
hvala na podrski do sad...nadam se da ce je biti i od sad...

Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
[Vrh]
Nicolas
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:16 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bez ikakve namjere da se miješam u politiku moderiranja ovog foruma, samo bih želio napomenuti da meni osobno uopće nije jasno zbog čega se bomarkova formulacija doživljava kao vrijeđanje PMFa (točnije PMF-MO) kao institucije. Štoviše, čini mi se da je to jedan od točnijih opisa studentske, asistentske i profesorske populacije na našem faksu... Ako je istina neugodna, samim tim ne postaje vrijeđanje...

Analogija: kad bih rekao da su profesori na PMF-u previše zaokupljeni nekim svojim međuklanskim sukobima i različitim interesima, da li bi to isto bilo vrijeđanje? I još neka mi sada netko kaže da to nije istina... :evil:
Bez ikakve namjere da se miješam u politiku moderiranja ovog foruma, samo bih želio napomenuti da meni osobno uopće nije jasno zbog čega se bomarkova formulacija doživljava kao vrijeđanje PMFa (točnije PMF-MO) kao institucije. Štoviše, čini mi se da je to jedan od točnijih opisa studentske, asistentske i profesorske populacije na našem faksu... Ako je istina neugodna, samim tim ne postaje vrijeđanje...

Analogija: kad bih rekao da su profesori na PMF-u previše zaokupljeni nekim svojim međuklanskim sukobima i različitim interesima, da li bi to isto bilo vrijeđanje? I još neka mi sada netko kaže da to nije istina... Evil or Very Mad

[Vrh]
Void
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 0

PostPostano: 18:54 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nicolas"]Bez ikakve namjere da se miješam u politiku moderiranja ovog foruma, samo bih želio napomenuti da meni osobno uopće nije jasno zbog čega se bomarkova formulacija doživljava kao vrijeđanje PMFa (točnije PMF-MO) kao institucije. Štoviše, čini mi se da je to jedan od točnijih opisa studentske, asistentske i profesorske populacije na našem faksu... Ako je istina neugodna, samim tim ne postaje vrijeđanje...
[/quote]

A ti si apsolutno siguran da je to istina? 'ajde da raspravljamo o cijenama krumpira na trznici, mogli bi se zaletiti do Dolca i pogledati - tada bi znali sto je istina, ali kako raspravljamo o necemu toliko apstraktnom kao sto je stanje svijesti i uma ljudskog bica mislim da je tvoja izjava ne samo besmislena (sa logickog stanovista), vec i prilicno neinteligentna (u nedostatku bolje rijeci).

Ja poznajem (ili barem mislim da poznajem) barem pet profesora koji su spremni pomoci studentima, koji ne misle da su iznad svega, koji nisu "zaokupljeni svojim međuklanskim sukobima i različitim interesima". Da li onda mogu reci da su svi profesori onakvi kakvima ih je bomark opisao? Isto vrijedi i za asistente i studente (da se ne raspisujem za sve posebno)
Za ostatak profesora ne kazem da su takvi, vec samo da ih ne poznajem.

Uostalom, nigdje ne pise da profesori ne smiju biti "zaokupljeni svojim međuklanskim sukobima i različitim interesima" dok god ih to ne ometa u obavljanju posla. Kad bi to bilo u suprotnosti s nekim zakonom, onda bi se imali pravo umijesati i raspravljati o tome (ili raspraviti o mijenjanju doticnog zakona).
Nicolas (napisa):

A ti si apsolutno siguran da je to istina? 'ajde da raspravljamo o cijenama krumpira na trznici, mogli bi se zaletiti do Dolca i pogledati - tada bi znali sto je istina, ali kako raspravljamo o necemu toliko apstraktnom kao sto je stanje svijesti i uma ljudskog bica mislim da je tvoja izjava ne samo besmislena (sa logickog stanovista), vec i prilicno neinteligentna (u nedostatku bolje rijeci).

Ja poznajem (ili barem mislim da poznajem) barem pet profesora koji su spremni pomoci studentima, koji ne misle da su iznad svega, koji nisu "zaokupljeni svojim međuklanskim sukobima i različitim interesima". Da li onda mogu reci da su svi profesori onakvi kakvima ih je bomark opisao? Isto vrijedi i za asistente i studente (da se ne raspisujem za sve posebno)

Uostalom, nigdje ne pise da profesori ne smiju biti "zaokupljeni svojim međuklanskim sukobima i različitim interesima" dok god ih to ne ometa u obavljanju posla. Kad bi to bilo u suprotnosti s nekim zakonom, onda bi se imali pravo umijesati i raspravljati o tome (ili raspraviti o mijenjanju doticnog zakona).

[Vrh]
Nicolas
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:13 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Void"]A ti si apsolutno siguran da je to istina? 'ajde da raspravljamo o cijenama krumpira na trznici, mogli bi se zaletiti do Dolca i pogledati - tada bi znali sto je istina, ali kako raspravljamo o necemu toliko apstraktnom kao sto je stanje svijesti i uma ljudskog bica mislim da je tvoja izjava ne samo besmislena (sa logickog stanovista), vec i prilicno neinteligentna (u nedostatku bolje rijeci).
[/quote]

:D Evo, ti si ovdje upravo moju izjavu proglasio besmislenom i neinteligentnom, a da isto tako ne znaš koliko ja profesora poznajem i na temelju koje argumentacije sam je iznio, tako da bi se to sasvim lijepo moglo okarakterizirati kao vrijeđanje sugovornika i to dosta konkretnije nego što je bomark napravio svojom općenitom tvrdnjom..... Mogao bih tražiti zaštitu moderatora... Ali ups, ti si moderator... Kako ti se samo omaklo? :wink:

[quote="Void"]Ja poznajem (ili barem mislim da poznajem) barem pet profesora koji su spremni pomoci studentima, koji ne misle da su iznad svega, koji nisu "zaokupljeni svojim međuklanskim sukobima i različitim interesima". Da li onda mogu reci da su svi profesori onakvi kakvima ih je bomark opisao? Isto vrijedi i za asistente i studente (da se ne raspisujem za sve posebno)
[/quote]

Ok. Koliko profesora radi na Matematičkom odsjeku? A koliko ih radi na PMF-u cijelom. Ti ih poznaješ barem pet koji nisu takvi. U redu. Ja ih poznajem i više koji nisu takvi. Ali što to vrijedi ako je većina takva?
To je kao da ja tebe pitam "Koje su boje jagode?". Ti ćeš reći crvene, ali ja znam mjesto gdje rastu samo bijele albino jagode, a to što su one takve definitivno ne mijenja činjenicu da su jagode [b]generalno[/b] crvene. Međuljudski odnosi i komunikacija nisu matematika. Zar bih stvarno uvijek morao paziti na ono "postoji barem jedan koji nije takav", pa to automatski znači da ne mogu tvrditi da su svi takvi... Vjeruj mi, dovoljno sam upoznat sa situacijom na PMF-u da mogu tvrditi nešto takvo kao što tvrdim. Mogao bih navesti i hrpu konkretnih argumenata za to, ali budući da ne želim izazivati nove afere ili skrenuti totalno off-topic, ako te zanima, obavimo to PM-om ili još bolje u real life...

[quote="Void"]Uostalom, nigdje ne pise da profesori ne smiju biti "zaokupljeni svojim međuklanskim sukobima i različitim interesima" dok god ih to ne ometa u obavljanju posla. Kad bi to bilo u suprotnosti s nekim zakonom, onda bi se imali pravo umijesati i raspravljati o tome (ili raspraviti o mijenjanju doticnog zakona).
[/quote]

Naravno, tu se isto slažem. Ali isto tako nigdje ne piše niti da profesori ne smiju biti onakvi kao što bomark tvrdi... I tu nije problem. Problem nastaje oko pitanja zašto se onda ako su takvi (ne svi, nego većina ili barem velik broj) to ne može i napisati na forumu?
Void (napisa):

Very Happy Evo, ti si ovdje upravo moju izjavu proglasio besmislenom i neinteligentnom, a da isto tako ne znaš koliko ja profesora poznajem i na temelju koje argumentacije sam je iznio, tako da bi se to sasvim lijepo moglo okarakterizirati kao vrijeđanje sugovornika i to dosta konkretnije nego što je bomark napravio svojom općenitom tvrdnjom..... Mogao bih tražiti zaštitu moderatora... Ali ups, ti si moderator... Kako ti se samo omaklo? Wink

Void (napisa):

Ok. Koliko profesora radi na Matematičkom odsjeku? A koliko ih radi na PMF-u cijelom. Ti ih poznaješ barem pet koji nisu takvi. U redu. Ja ih poznajem i više koji nisu takvi. Ali što to vrijedi ako je većina takva?
To je kao da ja tebe pitam "Koje su boje jagode?". Ti ćeš reći crvene, ali ja znam mjesto gdje rastu samo bijele albino jagode, a to što su one takve definitivno ne mijenja činjenicu da su jagode generalno crvene. Međuljudski odnosi i komunikacija nisu matematika. Zar bih stvarno uvijek morao paziti na ono "postoji barem jedan koji nije takav", pa to automatski znači da ne mogu tvrditi da su svi takvi... Vjeruj mi, dovoljno sam upoznat sa situacijom na PMF-u da mogu tvrditi nešto takvo kao što tvrdim. Mogao bih navesti i hrpu konkretnih argumenata za to, ali budući da ne želim izazivati nove afere ili skrenuti totalno off-topic, ako te zanima, obavimo to PM-om ili još bolje u real life...

Void (napisa):

Naravno, tu se isto slažem. Ali isto tako nigdje ne piše niti da profesori ne smiju biti onakvi kao što bomark tvrdi... I tu nije problem. Problem nastaje oko pitanja zašto se onda ako su takvi (ne svi, nego većina ili barem velik broj) to ne može i napisati na forumu?

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 19:38 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Void"]A ti si apsolutno siguran da je to istina? 'ajde da raspravljamo o cijenama krumpira na trznici, mogli bi se zaletiti do Dolca i pogledati - tada bi znali sto je istina, ali kako raspravljamo o necemu toliko apstraktnom kao sto je stanje svijesti i uma ljudskog bica mislim da je tvoja izjava ne samo besmislena (sa logickog stanovista), vec i prilicno neinteligentna (u nedostatku bolje rijeci).[/quote]
Da ne trazimo bolje rijeci :roll: (u skladu sa [url=http://degiorgi.math.hr/forum/]Pravilima[/url]) moram priznati da mi je gornje moderiranje ostalo malo nejasno (vidjevsi post na Raspravama). BoMarkova je konstatacija sarkasticna i afektirana i sasvim sigurno nije direktni napad na instituciju i njene studente koliko na takve populacije opcenito (naime svi seminari, predavanja, kave-sa-profesorima i sl su otvorenog tipa). I svaka cast tim dobrim ljudima koji pomazu svojim studentima. Neki od tih dobrih ljudi su cak i drzali seminare i predavanja i dolazili na kave-sa-studentima na koje pak nisu dolazli njihovi studenti. Bomarkova je izjava o profesorima i asistentima bar sto se PMF-MO-a tice (buduci da opaska nije koncentrirana na PMF-MO) netocna buduci da je sudjelovanja profesora (koji nisu drzali predavanja) na seminarima bila 10+ puta veca od sudjelovanja njihovih studenata na tim istim predavanjima. Stoga, kapu dole profesorima. No, utoliko je Bomarkova konstatacija o studentima savrseno tocna i nije toliko procjena stanja uma koliko empiricka konstatacija da se na proizvoljnom seminaru/kavi nije pojavilo vise 6 promila studenata matematike.
[quote="Void"]Ja poznajem (ili barem mislim da poznajem) barem pet profesora koji su spremni pomoci studentima, koji ne misle da su iznad svega,[/quote]
Bomarku savjet da ne pise objave u afektu, koliko god vjerujem da razumijem stanje svijesti koje je dovelo do stvaranja onog posta. Adminima preporuka da iako postoje casne iznimke koje ovako nesto moze pogoditi (koje ovako nesto niti ne bi trebalo pogoditi), poruka je efektivno i bez vulgarizma aplikabilna na dosta sirok spektar akademske populacije :roll:
[quote="Void"]koji nisu "zaokupljeni svojim međuklanskim sukobima i različitim interesima". Da li onda mogu reci da su svi profesori onakvi kakvima ih je bomark opisao? Isto vrijedi i za asistente i studente (da se ne raspisujem za sve posebno)[/quote]
Moje je iskustvo sa ljudima koji su dolazili na sjednice, da bi se razocarao u mnoge od tih 5 da imas pristup doticnima.......... :cry:
[quote="Void"]Uostalom, nigdje ne pise da profesori ne smiju biti "zaokupljeni svojim međuklanskim sukobima i različitim interesima" dok god ih to ne ometa u obavljanju posla. Kad bi to bilo u suprotnosti s nekim zakonom, onda bi se imali pravo umijesati i raspravljati o tome (ili raspraviti o mijenjanju doticnog zakona).[/quote]
Nigdje ne pise niti da ih to ne smije ometati u njihovom poslu, glavno da ga obave. Iako nigdje niti ne pise da je to ljudski lijepo ponasanje.
Void (napisa):

Da ne trazimo bolje rijeci Rolling Eyes (u skladu sa Pravilima) moram priznati da mi je gornje moderiranje ostalo malo nejasno (vidjevsi post na Raspravama). BoMarkova je konstatacija sarkasticna i afektirana i sasvim sigurno nije direktni napad na instituciju i njene studente koliko na takve populacije opcenito (naime svi seminari, predavanja, kave-sa-profesorima i sl su otvorenog tipa). I svaka cast tim dobrim ljudima koji pomazu svojim studentima. Neki od tih dobrih ljudi su cak i drzali seminare i predavanja i dolazili na kave-sa-studentima na koje pak nisu dolazli njihovi studenti. Bomarkova je izjava o profesorima i asistentima bar sto se PMF-MO-a tice (buduci da opaska nije koncentrirana na PMF-MO) netocna buduci da je sudjelovanja profesora (koji nisu drzali predavanja) na seminarima bila 10+ puta veca od sudjelovanja njihovih studenata na tim istim predavanjima. Stoga, kapu dole profesorima. No, utoliko je Bomarkova konstatacija o studentima savrseno tocna i nije toliko procjena stanja uma koliko empiricka konstatacija da se na proizvoljnom seminaru/kavi nije pojavilo vise 6 promila studenata matematike.
Void (napisa):
Ja poznajem (ili barem mislim da poznajem) barem pet profesora koji su spremni pomoci studentima, koji ne misle da su iznad svega,

Bomarku savjet da ne pise objave u afektu, koliko god vjerujem da razumijem stanje svijesti koje je dovelo do stvaranja onog posta. Adminima preporuka da iako postoje casne iznimke koje ovako nesto moze pogoditi (koje ovako nesto niti ne bi trebalo pogoditi), poruka je efektivno i bez vulgarizma aplikabilna na dosta sirok spektar akademske populacije Rolling Eyes
Void (napisa):
koji nisu "zaokupljeni svojim međuklanskim sukobima i različitim interesima". Da li onda mogu reci da su svi profesori onakvi kakvima ih je bomark opisao? Isto vrijedi i za asistente i studente (da se ne raspisujem za sve posebno)

Moje je iskustvo sa ljudima koji su dolazili na sjednice, da bi se razocarao u mnoge od tih 5 da imas pristup doticnima.......... Crying or Very sad
Void (napisa):

Nigdje ne pise niti da ih to ne smije ometati u njihovom poslu, glavno da ga obave. Iako nigdje niti ne pise da je to ljudski lijepo ponasanje.

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink

Zadnja promjena: ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE; 19:41 ned, 13. 6. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:38 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bez da se upustam u analizu cenzuriranog, mene osobno smeta da netko [b]sve[/b] asistente okarakterizira kao "[i]potrkala[/i]". :o To je bila formulacija, ne? :x

Da li su onda i profesori necija potrkala? Dekanova? Ministrova? :-k Dokle tako?!

Meni je jasno da nisam neka "faca" na faxu; dapace! :( Ali bas da sam potrkalo (sto, barem meni, znaci da me tkogod i kadgod salje "[i]po shibice[/i]"), ne bih se slozio s tim... :roll:

Osobno, uputio bih BoMarku samo ostar prigovor, no kako je bilo prigovora od strane zaposlenih (ne, nije Veky jedini), zakljucio sam da sporni dio treba maknuti. 8)

[quote="Nicolas"]Evo, ti si ovdje upravo moju izjavu proglasio besmislenom i neinteligentnom, a da isto tako ne znaš koliko ja profesora poznajem i na temelju koje argumentacije sam je iznio, tako da bi se to sasvim lijepo moglo okarakterizirati kao vrijeđanje sugovornika i to dosta konkretnije nego što je bomark napravio svojom općenitom tvrdnjom.....[/quote]

Pa, sad, strogo formalno, Void je uvrijedio tvoju izjavu, a ne tebe. Nije rekao da si ti glup, kao sto je BoMark rekao da sam ja potrkalo, ne? ;) Jasno da nema smisla raspravljati na tu stranu. :)

Sto se Voidovog moderatorskog statusa tiche, to ne stiti njegove izjave. :) Ako smatras da treba intervencija, reci nekom od Admina, pa cemo procijeniti. :D

Btw, ovo nije pisao kao moderator... :roll:

P.S. Moje citiranje izraza iz spornog dijela je ovdje [b]iznimka[/b] i to sam si dozvolio zato jer ima i link na originalni text. :-s Dakle, nije promjena u politici moderiranja Foruma...
Bez da se upustam u analizu cenzuriranog, mene osobno smeta da netko sve asistente okarakterizira kao "potrkala". Surprised To je bila formulacija, ne? Mad

Da li su onda i profesori necija potrkala? Dekanova? Ministrova? Think Dokle tako?!

Meni je jasno da nisam neka "faca" na faxu; dapace! Sad Ali bas da sam potrkalo (sto, barem meni, znaci da me tkogod i kadgod salje "po shibice"), ne bih se slozio s tim... Rolling Eyes

Osobno, uputio bih BoMarku samo ostar prigovor, no kako je bilo prigovora od strane zaposlenih (ne, nije Veky jedini), zakljucio sam da sporni dio treba maknuti. Cool

Nicolas (napisa):
Evo, ti si ovdje upravo moju izjavu proglasio besmislenom i neinteligentnom, a da isto tako ne znaš koliko ja profesora poznajem i na temelju koje argumentacije sam je iznio, tako da bi se to sasvim lijepo moglo okarakterizirati kao vrijeđanje sugovornika i to dosta konkretnije nego što je bomark napravio svojom općenitom tvrdnjom.....

Pa, sad, strogo formalno, Void je uvrijedio tvoju izjavu, a ne tebe. Nije rekao da si ti glup, kao sto je BoMark rekao da sam ja potrkalo, ne? Wink Jasno da nema smisla raspravljati na tu stranu. Smile

Sto se Voidovog moderatorskog statusa tiche, to ne stiti njegove izjave. Smile Ako smatras da treba intervencija, reci nekom od Admina, pa cemo procijeniti. Very Happy

Btw, ovo nije pisao kao moderator... Rolling Eyes

P.S. Moje citiranje izraza iz spornog dijela je ovdje iznimka i to sam si dozvolio zato jer ima i link na originalni text. Eh? Dakle, nije promjena u politici moderiranja Foruma...

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 19:54 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]No, utoliko je Bomarkova konstatacija o studentima savrseno tocna i nije toliko procjena stanja uma koliko empiricka konstatacija da se na proizvoljnom seminaru/kavi nije pojavilo vise 6 promila studenata matematike.[/quote]

Ovakav non sequitur stvarno nisam očekivao od jednog matematičara.
Iz činjenice da studenti ne dolaze na [u]određenu vrstu[/u] dodatnih predavanjâ i seminarâ, nikako ne možeš zaključiti da dolaze samo na obavezna predavanja i da ih ne zanima ništa osim toga.

Da ja sad kažem da iz činjenice da ljudi ne dolaze na moje konzultacije slijedi da su potpuno nezainteresirani za nastavu, sasvim bi bilo jasno gdje je logička greška (grešk[i]e[/i], inFact) u zaključivanju. Pa ipak ne vidim bitnu razliku između toga i ovog što si ti gore napisao.
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
No, utoliko je Bomarkova konstatacija o studentima savrseno tocna i nije toliko procjena stanja uma koliko empiricka konstatacija da se na proizvoljnom seminaru/kavi nije pojavilo vise 6 promila studenata matematike.

Iz činjenice da studenti ne dolaze na određenu vrstu dodatnih predavanjâ i seminarâ, nikako ne možeš zaključiti da dolaze samo na obavezna predavanja i da ih ne zanima ništa osim toga.

Da ja sad kažem da iz činjenice da ljudi ne dolaze na moje konzultacije slijedi da su potpuno nezainteresirani za nastavu, sasvim bi bilo jasno gdje je logička greška (greške, inFact) u zaključivanju. Pa ipak ne vidim bitnu razliku između toga i ovog što si ti gore napisao.

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 19:56 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Bez da se upustam u analizu cenzuriranog, mene osobno smeta da netko [b]sve[/b] asistente okarakterizira kao "[i]potrkala[/i]". :o To je bila formulacija, ne? :x[/quote]
Moj je dojam da je doticna izjava vise karakterizacija profesora nego asistenata. Iako, s druge strane, nije grijeh "izziviti" svoje ovlasti do kranje zakonom predvidjene mjere, to nije uvijek lijepo. Termin upotrebljen je cesto koristen u uvredljivom kontekstu i razumijem tendenciju da se ljudi osjete uvrijedjeni kada se on aplicira na njih. Ja bih, u svakom slucaju.
..s druge strane, djeluje mi malo nepravedno da se brisu cijela zadnja tri reda posta. Admin discretion, I guess... :? nhf, ofcourse, degiorgi nije puno izgubio kad je ostao bez njih :)
vsego (napisa):
Bez da se upustam u analizu cenzuriranog, mene osobno smeta da netko sve asistente okarakterizira kao "potrkala". Surprised To je bila formulacija, ne? Mad

Moj je dojam da je doticna izjava vise karakterizacija profesora nego asistenata. Iako, s druge strane, nije grijeh "izziviti" svoje ovlasti do kranje zakonom predvidjene mjere, to nije uvijek lijepo. Termin upotrebljen je cesto koristen u uvredljivom kontekstu i razumijem tendenciju da se ljudi osjete uvrijedjeni kada se on aplicira na njih. Ja bih, u svakom slucaju.
..s druge strane, djeluje mi malo nepravedno da se brisu cijela zadnja tri reda posta. Admin discretion, I guess... Confused nhf, ofcourse, degiorgi nije puno izgubio kad je ostao bez njih Smile

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 20:11 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"]Ovakav non sequitur stvarno nisam očekivao od jednog matematičara.
Iz činjenice da studenti ne dolaze na [u]određenu vrstu[/u] dodatnih predavanjâ i seminarâ, nikako ne možeš zaključiti da dolaze samo na obavezna predavanja i da ih ne zanima ništa osim toga.[/quote]
Hehe :D Naravno :) postoji vrijeme i mjesto za sve, pa tako i za matematicara :) U potpunosti se slazem sa tobom, iako je cinjenica da, bar kolko ja znam, ili se mogu sjetiti, na matematici ove godine bas i nije bilo dodatnih predavanja i seminara za studente 1. i 2. godine? (psihometrika excluded). I zbilja ne mogu reci da studente ne zanima bas nista osim obaveznih predavanja, ali mi se cini da mogu reci da je Cumez ovog semestra organizirao vise dodatnih predavanja i seminara (ovdje ne racunam konzultacije ofkors) striktno matematicke tematike nego PMF-MO ove akademske godine (opet, namjenjenih 1. i 2.+ godini). I na tim dogadjajima se pojavilo <=6 promila studenata matematike i manje od 3 promila studenata prve godine.
Statisticki gledano, jako lose.
[quote="veky"]Da ja sad kažem da iz činjenice da ljudi ne dolaze na moje konzultacije slijedi da su potpuno nezainteresirani za nastavu, sasvim bi bilo jasno gdje je logička greška (grešk[i]e[/i], inFact) u zaključivanju. Pa ipak ne vidim bitnu razliku između toga i ovog što si ti gore napisao.[/quote]
Point well taken, no iako ti drzis konzultacije za 30-40 ljudi(?), Cumez ih organizirava za 1200+ studenata matematike. U usporedbi sa time, tvoje su konzultacije jako posjecene.
veky (napisa):
Iz činjenice da studenti ne dolaze na određenu vrstu dodatnih predavanjâ i seminarâ, nikako ne možeš zaključiti da dolaze samo na obavezna predavanja i da ih ne zanima ništa osim toga.

Hehe Very Happy Naravno Smile postoji vrijeme i mjesto za sve, pa tako i za matematicara Smile U potpunosti se slazem sa tobom, iako je cinjenica da, bar kolko ja znam, ili se mogu sjetiti, na matematici ove godine bas i nije bilo dodatnih predavanja i seminara za studente 1. i 2. godine? (psihometrika excluded). I zbilja ne mogu reci da studente ne zanima bas nista osim obaveznih predavanja, ali mi se cini da mogu reci da je Cumez ovog semestra organizirao vise dodatnih predavanja i seminara (ovdje ne racunam konzultacije ofkors) striktno matematicke tematike nego PMF-MO ove akademske godine (opet, namjenjenih 1. i 2.+ godini). I na tim dogadjajima se pojavilo ⇐6 promila studenata matematike i manje od 3 promila studenata prve godine.
Statisticki gledano, jako lose.
veky (napisa):
Da ja sad kažem da iz činjenice da ljudi ne dolaze na moje konzultacije slijedi da su potpuno nezainteresirani za nastavu, sasvim bi bilo jasno gdje je logička greška (greške, inFact) u zaključivanju. Pa ipak ne vidim bitnu razliku između toga i ovog što si ti gore napisao.

Point well taken, no iako ti drzis konzultacije za 30-40 ljudi(?), Cumez ih organizirava za 1200+ studenata matematike. U usporedbi sa time, tvoje su konzultacije jako posjecene.

MADD
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:22 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"][quote="veky"]Da ja sad kažem da iz činjenice da ljudi ne dolaze na moje konzultacije slijedi da su potpuno nezainteresirani za nastavu, sasvim bi bilo jasno gdje je logička greška (grešk[i]e[/i], inFact) u zaključivanju. Pa ipak ne vidim bitnu razliku između toga i ovog što si ti gore napisao.[/quote]
Point well taken, no iako ti drzis konzultacije za 30-40 ljudi(?), Cumez ih organizirava za 1200+ studenata matematike. U usporedbi sa time, tvoje su konzultacije jako posjecene.[/quote]

Ne bash. :roll: Asistenti drze konzultacije za one koji na njih dodju! :o Necu ja nikoga otjerati s konzultacija jer "[i]nije moj student[/i]" ili cak zato jer uopce nije student PMF(-MO)! :shock: Ne provjeravam... 8)

Isto tako i [i]Cumez[/i] organizira predavanja: za zainteresirane! :D To sto mi [b]ocekujemo[/b] da je ta publika veca, moze biti potpuno kriva predodzba... s nashe strane! :|

P.S. BoMark, zaboravih: jasno da suradnja Foruma i [i]Cumeza[/i] ostaje ista kao i do sada. 8)
veky (napisa):

Ne bash. Rolling Eyes Asistenti drze konzultacije za one koji na njih dodju! Surprised Necu ja nikoga otjerati s konzultacija jer "nije moj student" ili cak zato jer uopce nije student PMF(-MO)! Shocked Ne provjeravam... Cool

Isto tako i Cumez organizira predavanja: za zainteresirane! Very Happy To sto mi ocekujemo da je ta publika veca, moze biti potpuno kriva predodzba... s nashe strane! Neutral

P.S. BoMark, zaboravih: jasno da suradnja Foruma i Cumeza ostaje ista kao i do sada. Cool

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 20:38 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ne bash. :roll: Asistenti drze konzultacije za one koji na njih dodju! :o Necu ja nikoga otjerati s konzultacija jer "[i]nije mmoj student[/i]" ili cak zato jer uopce nije student PMF(-MO)! :shock: Ne provjeravam... 8)[/quote]
Khm :) To je lijepo :) Sorry vsego :) I nadam se da je vise pravilo nego iznimka jer sam svojevremeno imao druga iskustva na demonstraturama pri par godina.. :roll:
[quote="vsego"]Isto tako i [i]Cumez[/i] organizira predavanja: za zainteresirane! :D To sto mi [b]ocekujemo[/b] da je ta publika veca, moze biti potpuno kriva predodzba... s nashe strane! :|[/quote]
God's own truth :amen: :pray: Malo rastuzuje cinjenica da niti jedno predavanje nije zainteresiralo 1% studentske populacije :? a da predavanja takvog tipa na maticnoj instituciji bas i nema :? ..... steta, i bilo bi mi jako zao da projekt cumez propadne jer ne uspijeva okupiti 1% zainteresirane populacije, al osobno, mislim da ti seminari i predavanja imaju mnogo vecu vaznost od kvantitete njihove posjecenosti. Brdo bi mnogo izgubilo da ih nestane... :?
vsego (napisa):
Ne bash. Rolling Eyes Asistenti drze konzultacije za one koji na njih dodju! Surprised Necu ja nikoga otjerati s konzultacija jer "nije mmoj student" ili cak zato jer uopce nije student PMF(-MO)! Shocked Ne provjeravam... Cool

Khm Smile To je lijepo Smile Sorry vsego Smile I nadam se da je vise pravilo nego iznimka jer sam svojevremeno imao druga iskustva na demonstraturama pri par godina.. Rolling Eyes
vsego (napisa):
Isto tako i Cumez organizira predavanja: za zainteresirane! Very Happy To sto mi ocekujemo da je ta publika veca, moze biti potpuno kriva predodzba... s nashe strane! Neutral

God's own truth Ajde, dosta vise... Pray Malo rastuzuje cinjenica da niti jedno predavanje nije zainteresiralo 1% studentske populacije Confused a da predavanja takvog tipa na maticnoj instituciji bas i nema Confused ..... steta, i bilo bi mi jako zao da projekt cumez propadne jer ne uspijeva okupiti 1% zainteresirane populacije, al osobno, mislim da ti seminari i predavanja imaju mnogo vecu vaznost od kvantitete njihove posjecenosti. Brdo bi mnogo izgubilo da ih nestane... Confused

MADD
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:00 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"][quote="vsego"]Ne bash. :roll: Asistenti drze konzultacije za one koji na njih dodju! :o Necu ja nikoga otjerati s konzultacija jer "[i]nije mmoj student[/i]" ili cak zato jer uopce nije student PMF(-MO)! :shock: Ne provjeravam... 8)[/quote]
Khm :) To je lijepo :) Sorry vsego :) I nadam se da je vise pravilo nego iznimka jer sam svojevremeno imao druga iskustva na demonstraturama pri par godina.. :roll:[/quote]

:shock: Raspisati, molim! :shock: Makar u PMu... :|

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]God's own truth :amen: :pray: Malo rastuzuje cinjenica da niti jedno predavanje nije zainteresiralo 1% studentske populacije :? a da predavanja takvog tipa na maticnoj instituciji bas i nema :? ..... steta, i bilo bi mi jako zao da projekt cumez propadne jer ne uspijeva okupiti 1% zainteresirane populacije, al osobno, mislim da ti seminari i predavanja imaju mnogo vecu vaznost od kvantitete njihove posjecenosti. Brdo bi mnogo izgubilo da ih nestane... :?[/quote]

Slazem se, ali tu ujedno lezi i greska u percipiranju uspjesnosti predavanja! :shock:

[b]Pazi:[/b] BoMark misli da mu je predavanje propalo jer dodje samo 6 studenata. :-s Na stranu losh termin koji, kako smo vec zakljucili, mnoge zainteresirane jednostavno odbije. :( Meni na vjezbe dolazi 20ak ljudi. :o A trebalo bi ih biti cca 80-100. :shock:

Razlozi? :-k Kako mi neki rekoshe: nekima se ne da, nekima ne pashe vrijeme, neki misle da to sve znaju i/ili mogu sami nauciti,... Dakle, ako je jedva cetvrtina studenata zainteresirana za vjezbe iz [b]obaveznog kolegija[/b], sto ocekivati od neobaveznih predvanja koja se ne honoriraju ocjenom? :-k Sad, but true... :(

IMO, losh razlog za gashenje [i]Cumeza[/i]. :( Kako napisah gore, treba puno vremena (vjerojatno godine) da to zazivi! :?

Koji klub studenata kod nas funkcionira tako? :-k KSET? Meni lice na zabaviste; ne znam da imaju seminare i sl. :| Neki drugi mozda? :-k
vsego (napisa):
Ne bash. Rolling Eyes Asistenti drze konzultacije za one koji na njih dodju! Surprised Necu ja nikoga otjerati s konzultacija jer "nije mmoj student" ili cak zato jer uopce nije student PMF(-MO)! Shocked Ne provjeravam... Cool

Khm Smile To je lijepo Smile Sorry vsego Smile I nadam se da je vise pravilo nego iznimka jer sam svojevremeno imao druga iskustva na demonstraturama pri par godina.. Rolling Eyes

Shocked Raspisati, molim! Shocked Makar u PMu... Neutral

God's own truth Ajde, dosta vise... Pray Malo rastuzuje cinjenica da niti jedno predavanje nije zainteresiralo 1% studentske populacije Confused a da predavanja takvog tipa na maticnoj instituciji bas i nema Confused ..... steta, i bilo bi mi jako zao da projekt cumez propadne jer ne uspijeva okupiti 1% zainteresirane populacije, al osobno, mislim da ti seminari i predavanja imaju mnogo vecu vaznost od kvantitete njihove posjecenosti. Brdo bi mnogo izgubilo da ih nestane... Confused

Slazem se, ali tu ujedno lezi i greska u percipiranju uspjesnosti predavanja! Shocked

Pazi: BoMark misli da mu je predavanje propalo jer dodje samo 6 studenata. Eh? Na stranu losh termin koji, kako smo vec zakljucili, mnoge zainteresirane jednostavno odbije. Sad Meni na vjezbe dolazi 20ak ljudi. Surprised A trebalo bi ih biti cca 80-100. Shocked

Razlozi? Think Kako mi neki rekoshe: nekima se ne da, nekima ne pashe vrijeme, neki misle da to sve znaju i/ili mogu sami nauciti,... Dakle, ako je jedva cetvrtina studenata zainteresirana za vjezbe iz obaveznog kolegija, sto ocekivati od neobaveznih predvanja koja se ne honoriraju ocjenom? Think Sad, but true... Sad

IMO, losh razlog za gashenje Cumeza. Sad Kako napisah gore, treba puno vremena (vjerojatno godine) da to zazivi! Confused

Koji klub studenata kod nas funkcionira tako? Think KSET? Meni lice na zabaviste; ne znam da imaju seminare i sl. Neutral Neki drugi mozda? Think

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 21:02 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]osobno, mislim da ti seminari i predavanja imaju mnogo vecu vaznost od kvantitete njihove posjecenosti. Brdo bi mnogo izgubilo da ih nestane... :?[/quote]

To je tvoje osobno mišljenje. Ja npr. definitivno smatram da se pristupom opisanim u http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=9051#9051 gubi puuno više nego što bi se izgubilo ukidanjem Ćumeza, pa svejedno to ništa ne znači samo po sebi. U trenutnom settingu (kad se furamo na demokraciju), bitna je samo sirova brojka. A sirova brojka pokazuje da predavanja u Ćumezu nisu ispunila onu svrhu koju su se ljudi koji su ih startali očekivali da će ispuniti. (Da, ista ta brojka pokazuje npr. i da sam ja najgori asistent na faksu, i ja sam itekako osjetio posljedice toga.) Mi možemo analizirati zašto je tako, ali ne možemo bitno utjecati na tu brojku. Ako se nešto ne sviđa širokom tržištu, to neće proći - Adamsov zakon. Nema nikakve veze je li to nešto dobro ili nešto loše. (Nažalost.) To je mračna strana "ekonomskog" pristupa, na koju su mnogi pametni ljudi upozoravali, ali koji smo prihvatili svjesno i namjerno.
osobno, mislim da ti seminari i predavanja imaju mnogo vecu vaznost od kvantitete njihove posjecenosti. Brdo bi mnogo izgubilo da ih nestane... Confused

To je tvoje osobno mišljenje. Ja npr. definitivno smatram da se pristupom opisanim u http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=9051#9051 gubi puuno više nego što bi se izgubilo ukidanjem Ćumeza, pa svejedno to ništa ne znači samo po sebi. U trenutnom settingu (kad se furamo na demokraciju), bitna je samo sirova brojka. A sirova brojka pokazuje da predavanja u Ćumezu nisu ispunila onu svrhu koju su se ljudi koji su ih startali očekivali da će ispuniti. (Da, ista ta brojka pokazuje npr. i da sam ja najgori asistent na faksu, i ja sam itekako osjetio posljedice toga.) Mi možemo analizirati zašto je tako, ali ne možemo bitno utjecati na tu brojku. Ako se nešto ne sviđa širokom tržištu, to neće proći - Adamsov zakon. Nema nikakve veze je li to nešto dobro ili nešto loše. (Nažalost.) To je mračna strana "ekonomskog" pristupa, na koju su mnogi pametni ljudi upozoravali, ali koji smo prihvatili svjesno i namjerno.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum