Zadaci sa strujom su inače prilično jednostavni na pismenom, ali ovaj me nekako muči. Imamo zadanu mrežu s tri čvora(A, B, C or whatever), 5 lukova, recimo da iz A izviru 3 prema ostalim čvorovima. Sad ja napravim AtCAx=Atb-f (s tim da nema vanjske struje), dobijem x-ove i traži se [b]jakost struje [/b]kroz točku A. E sad, što je to zapravo? Čvorovi su Kirchoffovi, a s tim bi i ukupna struja kroz A trebala biti 0. Napravim jednadžbu y=C(b-Ax), i mogu bez problema dobiti sve y, ali još uvijek mi nije jasno što sad. Thankx unaprijed!!
Zadaci sa strujom su inače prilično jednostavni na pismenom, ali ovaj me nekako muči. Imamo zadanu mrežu s tri čvora(A, B, C or whatever), 5 lukova, recimo da iz A izviru 3 prema ostalim čvorovima. Sad ja napravim AtCAx=Atb-f (s tim da nema vanjske struje), dobijem x-ove i traži se jakost struje kroz točku A. E sad, što je to zapravo? Čvorovi su Kirchoffovi, a s tim bi i ukupna struja kroz A trebala biti 0. Napravim jednadžbu y=C(b-Ax), i mogu bez problema dobiti sve y, ali još uvijek mi nije jasno što sad. Thankx unaprijed!!