Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
OLY Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
Postano: 2:25 pet, 19. 8. 2005 Naslov: |
|
|
Ajme što sam ažuran... :oops: :oops: :oops: :oops:
Nema standardiziranih formulara. Moraš kupiti formular za olbu u skriptarnici, sročit molbu otprilike ko u mom postu ranije, možda malo retorički ukrašenije. Znači navest što zamoljavaš, zašto, na osnovu čega itd.
Mislim da ti je dosta
Molim da mi se na osnovu osvojenih n ECTS bodova odobri parcijalni upis te i te godine, na sljedeće kolegije:
I onda nabrojiš kolegije koje bi upisala.
Platiš uredno molbu kod blagajnice, ne sjećam se koliko, odeš u skriptarnicu i ostaviš im, mislim, račun i molbu i onda je oni proslijede prodekanici ili komu već i nakon nešto dana(vjerojatno će reć kolko otprilike) ti stigne molba natrag s odobrenim popisom kolegija. Mislim da i indeks moraš ostavit...
Eto, tolko, ak te još kaj zanima, ak ti uopće išta od ovog još treba, pitaj ili searchaj..
Ajme što sam ažuran...
Nema standardiziranih formulara. Moraš kupiti formular za olbu u skriptarnici, sročit molbu otprilike ko u mom postu ranije, možda malo retorički ukrašenije. Znači navest što zamoljavaš, zašto, na osnovu čega itd.
Mislim da ti je dosta
Molim da mi se na osnovu osvojenih n ECTS bodova odobri parcijalni upis te i te godine, na sljedeće kolegije:
I onda nabrojiš kolegije koje bi upisala.
Platiš uredno molbu kod blagajnice, ne sjećam se koliko, odeš u skriptarnicu i ostaviš im, mislim, račun i molbu i onda je oni proslijede prodekanici ili komu već i nakon nešto dana(vjerojatno će reć kolko otprilike) ti stigne molba natrag s odobrenim popisom kolegija. Mislim da i indeks moraš ostavit...
Eto, tolko, ak te još kaj zanima, ak ti uopće išta od ovog još treba, pitaj ili searchaj..
_________________ -山よ,山よ! 山は活きて居る!-
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 5:22 pet, 19. 8. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Blockflöte"]Platiš uredno molbu kod blagajnice, ne sjećam se koliko, odeš u skriptarnicu i ostaviš im, mislim, račun i molbu i onda je oni proslijede prodekanici ili komu već i nakon nešto dana(vjerojatno će reć kolko otprilike) ti stigne molba natrag s odobrenim popisom kolegija. Mislim da i indeks moraš ostavit...[/quote]
Čekaj! :D
Ja moram ostaviti svoju molbu, račun i svoj indeks kod onog antipatičnog lika u skriptarnici?! :shock:
Zašto, za Boga miloga? :shock:
Toplo se nadam da se to promijenilo i sada to trebam ostavljati kod teta u referadi. :roll:
PITANJE: Blagajnice u referadi? :-k
Blockflöte (napisa): | Platiš uredno molbu kod blagajnice, ne sjećam se koliko, odeš u skriptarnicu i ostaviš im, mislim, račun i molbu i onda je oni proslijede prodekanici ili komu već i nakon nešto dana(vjerojatno će reć kolko otprilike) ti stigne molba natrag s odobrenim popisom kolegija. Mislim da i indeks moraš ostavit... |
Čekaj!
Ja moram ostaviti svoju molbu, račun i svoj indeks kod onog antipatičnog lika u skriptarnici?!
Zašto, za Boga miloga?
Toplo se nadam da se to promijenilo i sada to trebam ostavljati kod teta u referadi.
PITANJE: Blagajnice u referadi?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 5:44 pet, 19. 8. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="buba"]Ja moram ostaviti svoju molbu, račun i svoj indeks kod onog antipatičnog lika u skriptarnici?! :shock:[/quote]
:ccc: Akademski se kaze [i]ne pretjerano simpatican[/i], a ne ovako pljuvati po covjeku (koji god od njih trojice bio). :roll: Molim, pripaziti ubuduce. :D
[quote="buba"]Toplo se nadam da se to promijenilo i sada to trebam ostavljati kod teta u referadi. :roll:
Zašto, za Boga miloga? :shock:[/quote]
Mislim da se Frulica zabunio. :? AFAIK, u Skriptarnici se kupuju shablone za molbe (jedna sablona za sve molbe), no Skriptarnica ipak nema veze s poslovanjem faxa. :) Ergo, molba bi se, po meni, trebala predati u Referadi. 8)
[quote="buba"]PITANJE: Blagajnice u referadi? :-k[/quote]
Teta Kosjenka, blagajnica HMDa, obavljala je taj posao za fax, da studenti ne moraju setati do poste/banke. :D No, to je prije par mjeseci ukinuto, zbog razloga o kojima ne bih ovdje... :(
buba (napisa): | Ja moram ostaviti svoju molbu, račun i svoj indeks kod onog antipatičnog lika u skriptarnici?!  |
Akademski se kaze ne pretjerano simpatican, a ne ovako pljuvati po covjeku (koji god od njih trojice bio). Molim, pripaziti ubuduce.
buba (napisa): | Toplo se nadam da se to promijenilo i sada to trebam ostavljati kod teta u referadi.
Zašto, za Boga miloga?  |
Mislim da se Frulica zabunio. AFAIK, u Skriptarnici se kupuju shablone za molbe (jedna sablona za sve molbe), no Skriptarnica ipak nema veze s poslovanjem faxa. Ergo, molba bi se, po meni, trebala predati u Referadi.
buba (napisa): | PITANJE: Blagajnice u referadi?  |
Teta Kosjenka, blagajnica HMDa, obavljala je taj posao za fax, da studenti ne moraju setati do poste/banke. No, to je prije par mjeseci ukinuto, zbog razloga o kojima ne bih ovdje...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 16:37 sri, 21. 9. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Liddy"]A ja koja sam roknula godinu,ciji broj bodova mozes pokazati na prstima jedne ruke, sta da ja pisem u zamolbi, zasto da mi daju sansu da upisem ponovno godinu?Zar na onu komadinu papira A4 upisem 2-3 kratke jasne recenice sto ih molim i to je to?Jel mi mogu odbiti molbu?Jesu to kada napravili?[/quote]
pad godine ide po difoltu
molba se pise za parcijalni upis i koliko znam i dalje se racuna po formuli
(osvojen broj bodova) * 2 - (broj bodova za upis u visu godinu) = broj bodova koje mozes upisati
znaci, ako je uvjet za upis 50 bodova, ti si npr 2. godina
a ti imas 20 - ne mozes upisati nista s vise godine jer 20*2 = 40 - 50 < 0
ali uredno si pala godinu, imas pravo normalno polagati sve predmete koji ti cuce u indexu i imas potpis (ako nemas, onda ga ponovno upisujes, ali samo zato jer ti je na tekucoj godini, dakle npr nemas potpis iz uvisa, to automatski upisujes ponovno jer je to regularni kolegij s druge godine koju upravo padas)
ali kao sto rekoh, sa vise godine ne mozes nista upisati
dakle, parcijala je pad godine s kojim mozes, uz predmete koje nisi polozila, slusati i polagati jos poneki predmet s vise godine....
ako jos ima sta nejasno, vrisni....
ofkors, zgodno bi bilo prosetati do oglasne i pogledati jesu li uvjeti za upis i dalje isti, pogotovo ako si sada prva godina, ili druga god prof. smjera....
Liddy (napisa): | A ja koja sam roknula godinu,ciji broj bodova mozes pokazati na prstima jedne ruke, sta da ja pisem u zamolbi, zasto da mi daju sansu da upisem ponovno godinu?Zar na onu komadinu papira A4 upisem 2-3 kratke jasne recenice sto ih molim i to je to?Jel mi mogu odbiti molbu?Jesu to kada napravili? |
pad godine ide po difoltu
molba se pise za parcijalni upis i koliko znam i dalje se racuna po formuli
(osvojen broj bodova) * 2 - (broj bodova za upis u visu godinu) = broj bodova koje mozes upisati
znaci, ako je uvjet za upis 50 bodova, ti si npr 2. godina
a ti imas 20 - ne mozes upisati nista s vise godine jer 20*2 = 40 - 50 < 0
ali uredno si pala godinu, imas pravo normalno polagati sve predmete koji ti cuce u indexu i imas potpis (ako nemas, onda ga ponovno upisujes, ali samo zato jer ti je na tekucoj godini, dakle npr nemas potpis iz uvisa, to automatski upisujes ponovno jer je to regularni kolegij s druge godine koju upravo padas)
ali kao sto rekoh, sa vise godine ne mozes nista upisati
dakle, parcijala je pad godine s kojim mozes, uz predmete koje nisi polozila, slusati i polagati jos poneki predmet s vise godine....
ako jos ima sta nejasno, vrisni....
ofkors, zgodno bi bilo prosetati do oglasne i pogledati jesu li uvjeti za upis i dalje isti, pogotovo ako si sada prva godina, ili druga god prof. smjera....
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)

|
Postano: 17:22 sri, 21. 9. 2005 Naslov: |
|
|
Ajmo ovako,trenutno sam prva godine, nisam do sada polozila niti jedan ispit (zalosno) i upisujem pad godine (cist ko suza) i bila sam u referadi i teta mi je rekla da [b]i JA [/b]pisem molbu da mi odobre upis u 1.godinu, placam onih 400kn i ispunjavam ona 2primjerka i donosim slike i sve ostalo kao i normalni brucos, sto napisati u molbi?''Molim da mi se odobri ponovni upis na 1. godinu tog i tog smjera zbog toga sto nisma ostvarila potrebne uvijete za upis u visu godinu studija''?I to je to? potpisem se,odnesem kod tete kosijenke (koliko me kosta taj pecat kod nje,ako netko zna) i onda u referadu, a dalje ce me drugi uputiti...
Ajmo ovako,trenutno sam prva godine, nisam do sada polozila niti jedan ispit (zalosno) i upisujem pad godine (cist ko suza) i bila sam u referadi i teta mi je rekla da i JA pisem molbu da mi odobre upis u 1.godinu, placam onih 400kn i ispunjavam ona 2primjerka i donosim slike i sve ostalo kao i normalni brucos, sto napisati u molbi?''Molim da mi se odobri ponovni upis na 1. godinu tog i tog smjera zbog toga sto nisma ostvarila potrebne uvijete za upis u visu godinu studija''?I to je to? potpisem se,odnesem kod tete kosijenke (koliko me kosta taj pecat kod nje,ako netko zna) i onda u referadu, a dalje ce me drugi uputiti...
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
frrr Forumaš(ica)

|
Postano: 21:30 sri, 21. 9. 2005 Naslov: |
|
|
Pisalo negdje (na faksu, netu,... ne sjecam se vise) da oni koji upisuju prvu godinu, bez obzira da li prvi put ili ponavljaju, upisuju po novom programu (Bolonji) pa dobivaju nove indekse i sve (zato 400 kn i slike). Valjda ce vam priznavat polozene ispite, ali dalje samo nagadjam.
Pisalo negdje (na faksu, netu,... ne sjecam se vise) da oni koji upisuju prvu godinu, bez obzira da li prvi put ili ponavljaju, upisuju po novom programu (Bolonji) pa dobivaju nove indekse i sve (zato 400 kn i slike). Valjda ce vam priznavat polozene ispite, ali dalje samo nagadjam.
_________________ Winter is coming.
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
annna Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 12:44 pet, 23. 9. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="annna"]Vezano uz parcijalu... sad cu upisati parcijalu trece godine jer vjerojatno necu skupiti 50 bodova... E sad, kad upisujem predmete s trece godine sto mi je uopce dozvoljeno upisati? Jel mogu upisati samo redovne predmete s nekog smjera koji odaberem ili mogu upisivati i predmete s liste izbornih? Pitam jer sam negdje (ali trenutno ne mogu naci gdje je to pisalo) nasla da se izborni predmeti upisuju samo kad se prvi put upisuje godina. A posto se parcijala tretira kao pad je li meni ipak dozvoljeno upisati izborne ili ne? Unaprijed hvala![/quote]
pise na oglasnoj ploci
izborne mozes upisivati SAMO kad PRVI put upisujes godinu....
dakle, ne mozes izborne s vise godine, i da, mozes redovne, koji nisu nadovezani na nesto sto nisi polozila.....
reci smjer, reci sta imas polozeno i sta ne, pa mozda netko uleti s kakvim prijedlogom...
annna (napisa): | Vezano uz parcijalu... sad cu upisati parcijalu trece godine jer vjerojatno necu skupiti 50 bodova... E sad, kad upisujem predmete s trece godine sto mi je uopce dozvoljeno upisati? Jel mogu upisati samo redovne predmete s nekog smjera koji odaberem ili mogu upisivati i predmete s liste izbornih? Pitam jer sam negdje (ali trenutno ne mogu naci gdje je to pisalo) nasla da se izborni predmeti upisuju samo kad se prvi put upisuje godina. A posto se parcijala tretira kao pad je li meni ipak dozvoljeno upisati izborne ili ne? Unaprijed hvala! |
pise na oglasnoj ploci
izborne mozes upisivati SAMO kad PRVI put upisujes godinu....
dakle, ne mozes izborne s vise godine, i da, mozes redovne, koji nisu nadovezani na nesto sto nisi polozila.....
reci smjer, reci sta imas polozeno i sta ne, pa mozda netko uleti s kakvim prijedlogom...
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
|