Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Stefan Forumaš(ica)

|
Postano: 16:39 sri, 24. 11. 2004 Naslov: razbijanje sifre |
|
|
ee ovako radim jedan program u kome mi treba da mi program od npr jednog skupa cifara i slova pogodi odedjenu kombinaciju npr.{E,R,B,4,H,6,8} I SAD DA MI POGODI NPR 8B4R nadam da razumete ipak ste vi skolovani za raziku od mene
ee ovako radim jedan program u kome mi treba da mi program od npr jednog skupa cifara i slova pogodi odedjenu kombinaciju npr.{E,R,B,4,H,6,8} I SAD DA MI POGODI NPR 8B4R nadam da razumete ipak ste vi skolovani za raziku od mene
_________________ ja sam ja jer da nisam ja nebih se zvao ja
Zadnja promjena: Stefan; 14:30 čet, 25. 11. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Stefan Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
@# Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Stefan Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 10:55 čet, 25. 11. 2004 Naslov: Re: ha |
|
|
[quote="Stefan"]pa u tome je fazon nema kriterijuma znaci neko mi je dao sifru koju trebam da provalim[/quote]
Svejedno. Šifra nije samo šifra, negdje u oblacima, bez ikakve interakcije sa ostalim podacima. Šifra otvara _nešto_. Što? Šifriranu (zip ili nešto drugo) arhivu, zaštićeni pdf file, nečiji Un*x account,....?
Ako je ovo prvo (šifrirana arhiva), probaj
http://www.password-crackers.com/crack.html .
[quote] i ja sam mislio ovako da uradim pa sad znate sta hocu mada ni ja sam nisam siguran[/quote]
Tu smo da pomognemo. No zaista bi bilo dobro da promijeniš Subject.
[quote] e da zar nevidite slicicu ja sam ipak pocetnik polako gde da promenim subject[/quote]
Ne vidim kakve sličica ima veze.
Gore, pri vrhu ekrana. Kod tvog prvog posta na ovu temu, pored gumba "Quote" (citiraj), imaš i gumb "Edit" (uredi). Klikni na njega, i u gornjem polju će ti pisati Naslov, i pored njega "jedan problemcic". Editiraj to tako da piše nešto pametnije, tipa "razbijanje šifre" ili što je već ono što hoćeš uraditi.
Stefan (napisa): | pa u tome je fazon nema kriterijuma znaci neko mi je dao sifru koju trebam da provalim |
Svejedno. Šifra nije samo šifra, negdje u oblacima, bez ikakve interakcije sa ostalim podacima. Šifra otvara _nešto_. Što? Šifriranu (zip ili nešto drugo) arhivu, zaštićeni pdf file, nečiji Un*x account,....?
Ako je ovo prvo (šifrirana arhiva), probaj
http://www.password-crackers.com/crack.html .
Citat: | i ja sam mislio ovako da uradim pa sad znate sta hocu mada ni ja sam nisam siguran |
Tu smo da pomognemo. No zaista bi bilo dobro da promijeniš Subject.
Citat: | e da zar nevidite slicicu ja sam ipak pocetnik polako gde da promenim subject |
Ne vidim kakve sličica ima veze.
Gore, pri vrhu ekrana. Kod tvog prvog posta na ovu temu, pored gumba "Quote" (citiraj), imaš i gumb "Edit" (uredi). Klikni na njega, i u gornjem polju će ti pisati Naslov, i pored njega "jedan problemcic". Editiraj to tako da piše nešto pametnije, tipa "razbijanje šifre" ili što je već ono što hoćeš uraditi.
|
|
[Vrh] |
|
Stefan Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Stefan Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 14:46 čet, 25. 11. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Stefan"]ok obavio sam to evo ovako znaci nije nikakav fajl nego sifra za sate na netu neko se konektuje preko username koji ja znam ali hocu da mi nadjem sifru pa onda da se malo ogrebem ali imajuci u vidu da je taj neko burzuj pa da mu nece naskoditi :evil: :evil: hehe aj sad da vas vidim hakeri[/quote]
Izvod iz Pravila ponašanja :
Nikakve ilegalne aktivnosti nisu dozvoljene.
Sorry, ne možemo ti pomoći.
A da ne govorim da je ovo
[quote]hocu da ga napravim sam tako da mogu sa tim na takmicenje[/quote]
kontradikcija. :roll:
Stefan (napisa): | ok obavio sam to evo ovako znaci nije nikakav fajl nego sifra za sate na netu neko se konektuje preko username koji ja znam ali hocu da mi nadjem sifru pa onda da se malo ogrebem ali imajuci u vidu da je taj neko burzuj pa da mu nece naskoditi hehe aj sad da vas vidim hakeri |
Izvod iz Pravila ponašanja :
Nikakve ilegalne aktivnosti nisu dozvoljene.
Sorry, ne možemo ti pomoći.
A da ne govorim da je ovo
Citat: | hocu da ga napravim sam tako da mogu sa tim na takmicenje |
kontradikcija.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Stefan Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 17:59 čet, 25. 11. 2004 Naslov: |
|
|
dijete drago, jel tebi jasno da mi nemamo pojma sto je tebi zadatak?!?!?!
isto si tako mogao doci i reci
jaje, slovo
i mi bi imali jednaki set informacija kao i s ovime sto si ti napisao
(mogli bi eventualno pogadjati da li si ti mislio na
- kak se zove slovo koje lici na jaje
- kak se pise po jajim (ono, za uskrs)
- gdje mogu kupiti knjigu o slovima koja na koricama ima nacrtano jaje....)
ako od nekoga ocekujes pomoc, onda je u redu da mu napises/postavis/zadas i zadatak tj postavis pitanje na koje ti on moze odgovoriti i tamo ti pomoci.....
inace se sve svodi na pusto nagadjanje i naklapanje
idemo redom
1. za sto ti TOCNO treba
2. STO je TOCNO zadatak
3. u cem programiras/koji su ti alati
neke elementarne stvari napisi, pa se mozda nadje dobra dusa koja ce ti pomoci... (naravno, ako se radi o legalnim stvarima)
dijete drago, jel tebi jasno da mi nemamo pojma sto je tebi zadatak?!?!?!
isto si tako mogao doci i reci
jaje, slovo
i mi bi imali jednaki set informacija kao i s ovime sto si ti napisao
(mogli bi eventualno pogadjati da li si ti mislio na
- kak se zove slovo koje lici na jaje
- kak se pise po jajim (ono, za uskrs)
- gdje mogu kupiti knjigu o slovima koja na koricama ima nacrtano jaje....)
ako od nekoga ocekujes pomoc, onda je u redu da mu napises/postavis/zadas i zadatak tj postavis pitanje na koje ti on moze odgovoriti i tamo ti pomoci.....
inace se sve svodi na pusto nagadjanje i naklapanje
idemo redom
1. za sto ti TOCNO treba
2. STO je TOCNO zadatak
3. u cem programiras/koji su ti alati
neke elementarne stvari napisi, pa se mozda nadje dobra dusa koja ce ti pomoci... (naravno, ako se radi o legalnim stvarima)
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Stefan Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:22 čet, 25. 11. 2004 Naslov: Re: pa mislim |
|
|
[quote="Stefan"]ocete da vam resim problem ja pa da napisem tad cete biti zadovoljni
ovako tacno da zelim da napravim program za provaljivanje sifre za necije sate ali ne da sad ja profitiram nego da cisto ostavim neki rad iza sebe a problem je sledeci imamo nekih 26 slova i 10 cifara i nekih da kazemo 15-ak znakova koje ce program da vrti i posle svake da se konektuje dok ne potrefi pravu to ce malo trajati duze ali je veoma lako za koriscenje posle prosecnom (prslom) korisniku koji bi tako nesto radio i hocu da to na cd-ovima odnesem u gimnaziju i da podelim svima da se zabavljaju i onda niko vise sem mene u gradu nece imati sigurnu sifru hehehhe zar nije strava zamisao[/img][/quote]
Nije (strava zamisao). :PP Zapravo je, ali ne u smislu u kojem ti pitas. :roll:
Dakle: 26 slova + 10 znamenaka + pokoji specijalni znak = bar 40 mogucih znakova. :-s Neka je prosjecna sifra duga samo 6 znakova (to je cesto i minimum koji uopce mozes dati). :)
Kako je ovo podforum kolegija "[i]Kombinatorika[/i]", onda cemo izracunati koliko nizova od 6 znakova iz gore opisanog skupa ima: [latex]40^6[/latex] sto je oko 4 milijarde. :-s Mozemo racunati da cemo, u prosjeku, pogoditi sifru negdje na pola puta, dakle nakon "samo" 2 milijarde pokusaja. :o
Kad promasis password, server obicno priceka barem sekundu prije nego te obavijesti. :? Cak i da nazivanje nista ne traje (sto je pogresna pretpostavka cak i za ISDN), tu sekundu ne mozes izbjeci. :( Dakle, za 2 milijarde pokusaja ti treba 2 milijarde sekundi sto je otprilike 65 godina. :shock:
Sretno! :rotfl:
Btw, sve to pod pretpostavkom da je sifra od samo 6 znakova, da je delay servera samo jednu sekundu, da je nazivanje uvijek trenutno, da covjek nece promijeniti sifru u tih 65 godina i da nitko nece primijetiti da netko 65 godina u komadu pokusava ulogiravanje s neispravnim siframa. :shock:
Naravno, svako nazivanje trosi jedan impuls, pa ces tako potrositi 2 milijarde impulsa. :shocked!: Pitam se tko je tu "[i]burzuj[/i]"... :PP
Mani se corava posla i radi nesto sto je u skladu i s razumom i sa zakonom! :roll:
Stefan (napisa): | ocete da vam resim problem ja pa da napisem tad cete biti zadovoljni
ovako tacno da zelim da napravim program za provaljivanje sifre za necije sate ali ne da sad ja profitiram nego da cisto ostavim neki rad iza sebe a problem je sledeci imamo nekih 26 slova i 10 cifara i nekih da kazemo 15-ak znakova koje ce program da vrti i posle svake da se konektuje dok ne potrefi pravu to ce malo trajati duze ali je veoma lako za koriscenje posle prosecnom (prslom) korisniku koji bi tako nesto radio i hocu da to na cd-ovima odnesem u gimnaziju i da podelim svima da se zabavljaju i onda niko vise sem mene u gradu nece imati sigurnu sifru hehehhe zar nije strava zamisao[/img] |
Nije (strava zamisao). Zapravo je, ali ne u smislu u kojem ti pitas.
Dakle: 26 slova + 10 znamenaka + pokoji specijalni znak = bar 40 mogucih znakova. Neka je prosjecna sifra duga samo 6 znakova (to je cesto i minimum koji uopce mozes dati).
Kako je ovo podforum kolegija "Kombinatorika", onda cemo izracunati koliko nizova od 6 znakova iz gore opisanog skupa ima: sto je oko 4 milijarde. Mozemo racunati da cemo, u prosjeku, pogoditi sifru negdje na pola puta, dakle nakon "samo" 2 milijarde pokusaja.
Kad promasis password, server obicno priceka barem sekundu prije nego te obavijesti. Cak i da nazivanje nista ne traje (sto je pogresna pretpostavka cak i za ISDN), tu sekundu ne mozes izbjeci. Dakle, za 2 milijarde pokusaja ti treba 2 milijarde sekundi sto je otprilike 65 godina.
Sretno!
Btw, sve to pod pretpostavkom da je sifra od samo 6 znakova, da je delay servera samo jednu sekundu, da je nazivanje uvijek trenutno, da covjek nece promijeniti sifru u tih 65 godina i da nitko nece primijetiti da netko 65 godina u komadu pokusava ulogiravanje s neispravnim siframa.
Naravno, svako nazivanje trosi jedan impuls, pa ces tako potrositi 2 milijarde impulsa. Pitam se tko je tu "burzuj"...
Mani se corava posla i radi nesto sto je u skladu i s razumom i sa zakonom!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 11:00 pet, 26. 11. 2004 Naslov: Re: pa mislim |
|
|
[quote="Stefan"]ocete da vam resim problem ja pa da napisem tad cete biti zadovoljni[/quote]
perl -wle'print for"aaaaaa".."zzzzzz"'
To je programčić koji samo _ispisuje_ moguće šifre, duljine točno 6 karaktera, sastavljene samo od malih slova ASCII abecede. Na našem serveru vrti se oko 3 sata.
[quote]ovako tacno da zelim da napravim program za provaljivanje sifre za necije sate ali ne da sad ja profitiram nego da cisto ostavim neki rad iza sebe a problem je sledeci imamo nekih 26 slova i 10 cifara i nekih da kazemo 15-ak znakova koje ce program da vrti i posle svake da se konektuje[/quote]
Savjetovao bih čitanje
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=17067#17067 .
Nemaš 26 slovâ, jer imaš mala i velika slova. Dakle 26*2=52 . Plus znamenke i 15ak ostalih znakova, to je 77 . Recimo da je duljina šifre od 1 do 8 karaktera, za svaku duljinu l imamo 77^l mogućih šifri. Dakle, ukupno (skupovi šifri različite duljine su disjunktni) sum{i:1..8}77^i . To je dobra stara suma geometrijskog niza, i računa se kao
(77^9-77)/(77-1)=1251995979594360 mogućih šifri. Kao što vsego reče, očekivano mjesto pogađanja je na polovici, dakle moraš ih isprobati u prosjeku oko 625997989797180 da bi došao do one prave. Da ti za svako isprobavanje treba 1 sekunda, to je oko 20 milijuna godinâ.
[quote] dok ne potrefi pravu to ce malo trajati duze ali je veoma lako za koriscenje posle prosecnom (prslom) korisniku koji bi tako nesto radio i hocu da to na cd-ovima odnesem u gimnaziju i da podelim svima da se zabavljaju i onda niko vise sem mene u gradu nece imati sigurnu sifru hehehhe zar nije strava zamisao[/img][/quote]
Pod uvjetom da korisnici, cd-ovi, gimnazije i gradovi još budu postojali nakon 20 milijuna godina, da. ;-)
Stefan (napisa): | ocete da vam resim problem ja pa da napisem tad cete biti zadovoljni |
perl -wle'print for"aaaaaa".."zzzzzz"'
To je programčić koji samo _ispisuje_ moguće šifre, duljine točno 6 karaktera, sastavljene samo od malih slova ASCII abecede. Na našem serveru vrti se oko 3 sata.
Citat: | ovako tacno da zelim da napravim program za provaljivanje sifre za necije sate ali ne da sad ja profitiram nego da cisto ostavim neki rad iza sebe a problem je sledeci imamo nekih 26 slova i 10 cifara i nekih da kazemo 15-ak znakova koje ce program da vrti i posle svake da se konektuje |
Savjetovao bih čitanje
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=17067#17067 .
Nemaš 26 slovâ, jer imaš mala i velika slova. Dakle 26*2=52 . Plus znamenke i 15ak ostalih znakova, to je 77 . Recimo da je duljina šifre od 1 do 8 karaktera, za svaku duljinu l imamo 77^l mogućih šifri. Dakle, ukupno (skupovi šifri različite duljine su disjunktni) sum{i:1..8}77^i . To je dobra stara suma geometrijskog niza, i računa se kao
(77^9-77)/(77-1)=1251995979594360 mogućih šifri. Kao što vsego reče, očekivano mjesto pogađanja je na polovici, dakle moraš ih isprobati u prosjeku oko 625997989797180 da bi došao do one prave. Da ti za svako isprobavanje treba 1 sekunda, to je oko 20 milijuna godinâ.
Citat: | dok ne potrefi pravu to ce malo trajati duze ali je veoma lako za koriscenje posle prosecnom (prslom) korisniku koji bi tako nesto radio i hocu da to na cd-ovima odnesem u gimnaziju i da podelim svima da se zabavljaju i onda niko vise sem mene u gradu nece imati sigurnu sifru hehehhe zar nije strava zamisao[/img] |
Pod uvjetom da korisnici, cd-ovi, gimnazije i gradovi još budu postojali nakon 20 milijuna godina, da.
|
|
[Vrh] |
|
Stefan Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Stefan Forumaš(ica)

|
|