Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

razbijanje sifre
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Stefan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 16:39 sri, 24. 11. 2004    Naslov: razbijanje sifre Citirajte i odgovorite

ee ovako radim jedan program u kome mi treba da mi program od npr jednog skupa cifara i slova pogodi odedjenu kombinaciju npr.{E,R,B,4,H,6,8} I SAD DA MI POGODI NPR 8B4R nadam da razumete ipak ste vi skolovani za raziku od mene
ee ovako radim jedan program u kome mi treba da mi program od npr jednog skupa cifara i slova pogodi odedjenu kombinaciju npr.{E,R,B,4,H,6,8} I SAD DA MI POGODI NPR 8B4R nadam da razumete ipak ste vi skolovani za raziku od mene

Zadnja promjena: Stefan; 14:30 čet, 25. 11. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:24 sri, 24. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

1. [b]Kako[/b] treba pogoditi? :-s

2. Molim, editiraj prvi post i stavi neki suvisli subject. :roll: Vishe o tome [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2390]ovdje[/url]. 8)
1. Kako treba pogoditi? Eh?

2. Molim, editiraj prvi post i stavi neki suvisli subject. Rolling Eyes Vishe o tome ovdje. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Stefan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:02 sri, 24. 11. 2004    Naslov: ej sad Citirajte i odgovorite

pa imate puno zahteva ja nisam na fax-u pa nemogu da polazem ispite :D ali pokusavam nesto da naucim e ovako vase pitanje je kako treba pogoditi pa treba da ispituje sve moguce kombinacije dok ne pogodi onu pravu ali ja nisam siguran kako to da uradim :?: :?: :?: :?: i molim vas sledeci put mi odgovorite konkretno nemmojte mi tamo neka pravila ovo ono :) :) sala mala
pa imate puno zahteva ja nisam na fax-u pa nemogu da polazem ispite Very Happy ali pokusavam nesto da naucim e ovako vase pitanje je kako treba pogoditi pa treba da ispituje sve moguce kombinacije dok ne pogodi onu pravu ali ja nisam siguran kako to da uradim Question Question Question Question i molim vas sledeci put mi odgovorite konkretno nemmojte mi tamo neka pravila ovo ono Smile Smile sala mala

@#
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:27 sri, 24. 11. 2004    Naslov: Re: ej sad Citirajte i odgovorite

[quote="Stefan"]pa imate puno zahteva[/quote]

Samo promijeni Subject, za pocetak.

[quote]treba da ispituje sve moguce kombinacije dok ne pogodi onu pravu[/quote]

"Ispitivati" je definirano tek kad postoji neki kriterij. Koji je kriterij? Odnosno, kako je definirano koja kombinacija je "prava"?
Stefan (napisa):
pa imate puno zahteva

Samo promijeni Subject, za pocetak.

Citat:
treba da ispituje sve moguce kombinacije dok ne pogodi onu pravu

"Ispitivati" je definirano tek kad postoji neki kriterij. Koji je kriterij? Odnosno, kako je definirano koja kombinacija je "prava"?

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Stefan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:53 sri, 24. 11. 2004    Naslov: ha Citirajte i odgovorite

pa u tome je fazon nema kriterijuma znaci neko mi je dao sifru koju trebam da provalim i ja sam mislio ovako da uradim pa sad znate sta hocu mada ni ja sam nisam siguran e da zar nevidite slicicu ja sam ipak pocetnik polako gde da promenim subject
pa u tome je fazon nema kriterijuma znaci neko mi je dao sifru koju trebam da provalim i ja sam mislio ovako da uradim pa sad znate sta hocu mada ni ja sam nisam siguran e da zar nevidite slicicu ja sam ipak pocetnik polako gde da promenim subject

veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 10:55 čet, 25. 11. 2004    Naslov: Re: ha Citirajte i odgovorite

[quote="Stefan"]pa u tome je fazon nema kriterijuma znaci neko mi je dao sifru koju trebam da provalim[/quote]

Svejedno. Šifra nije samo šifra, negdje u oblacima, bez ikakve interakcije sa ostalim podacima. Šifra otvara _nešto_. Što? Šifriranu (zip ili nešto drugo) arhivu, zaštićeni pdf file, nečiji Un*x account,....?
Ako je ovo prvo (šifrirana arhiva), probaj
http://www.password-crackers.com/crack.html .

[quote] i ja sam mislio ovako da uradim pa sad znate sta hocu mada ni ja sam nisam siguran[/quote]

Tu smo da pomognemo. No zaista bi bilo dobro da promijeniš Subject.

[quote] e da zar nevidite slicicu ja sam ipak pocetnik polako gde da promenim subject[/quote]

Ne vidim kakve sličica ima veze.
Gore, pri vrhu ekrana. Kod tvog prvog posta na ovu temu, pored gumba "Quote" (citiraj), imaš i gumb "Edit" (uredi). Klikni na njega, i u gornjem polju će ti pisati Naslov, i pored njega "jedan problemcic". Editiraj to tako da piše nešto pametnije, tipa "razbijanje šifre" ili što je već ono što hoćeš uraditi.
Stefan (napisa):
pa u tome je fazon nema kriterijuma znaci neko mi je dao sifru koju trebam da provalim

Svejedno. Šifra nije samo šifra, negdje u oblacima, bez ikakve interakcije sa ostalim podacima. Šifra otvara _nešto_. Što? Šifriranu (zip ili nešto drugo) arhivu, zaštićeni pdf file, nečiji Un*x account,....?
Ako je ovo prvo (šifrirana arhiva), probaj
http://www.password-crackers.com/crack.html .

Citat:
i ja sam mislio ovako da uradim pa sad znate sta hocu mada ni ja sam nisam siguran

Citat:
e da zar nevidite slicicu ja sam ipak pocetnik polako gde da promenim subject

Ne vidim kakve sličica ima veze.
Gore, pri vrhu ekrana. Kod tvog prvog posta na ovu temu, pored gumba "Quote" (citiraj), imaš i gumb "Edit" (uredi). Klikni na njega, i u gornjem polju će ti pisati Naslov, i pored njega "jedan problemcic". Editiraj to tako da piše nešto pametnije, tipa "razbijanje šifre" ili što je već ono što hoćeš uraditi.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Stefan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:34 čet, 25. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

ok obavio sam to evo ovako znaci nije nikakav fajl nego sifra za sate na netu neko se konektuje preko username koji ja znam ali hocu da mi nadjem sifru pa onda da se malo ogrebem ali imajuci u vidu da je taj neko burzuj pa da mu nece naskoditi :evil: :evil: hehe aj sad da vas vidim hakeri
ok obavio sam to evo ovako znaci nije nikakav fajl nego sifra za sate na netu neko se konektuje preko username koji ja znam ali hocu da mi nadjem sifru pa onda da se malo ogrebem ali imajuci u vidu da je taj neko burzuj pa da mu nece naskoditi Evil or Very Mad Evil or Very Mad hehe aj sad da vas vidim hakeri

Stefan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:37 čet, 25. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

e da i necu da skidam nikakve programe vec hocu da ga napravim sam tako da mogu sa tim na takmicenje
e da i necu da skidam nikakve programe vec hocu da ga napravim sam tako da mogu sa tim na takmicenje

veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 14:46 čet, 25. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Stefan"]ok obavio sam to evo ovako znaci nije nikakav fajl nego sifra za sate na netu neko se konektuje preko username koji ja znam ali hocu da mi nadjem sifru pa onda da se malo ogrebem ali imajuci u vidu da je taj neko burzuj pa da mu nece naskoditi :evil: :evil: hehe aj sad da vas vidim hakeri[/quote]

Izvod iz Pravila ponašanja :
Nikakve ilegalne aktivnosti nisu dozvoljene.

Sorry, ne možemo ti pomoći.

A da ne govorim da je ovo
[quote]hocu da ga napravim sam tako da mogu sa tim na takmicenje[/quote]

kontradikcija. :roll:
Stefan (napisa):
ok obavio sam to evo ovako znaci nije nikakav fajl nego sifra za sate na netu neko se konektuje preko username koji ja znam ali hocu da mi nadjem sifru pa onda da se malo ogrebem ali imajuci u vidu da je taj neko burzuj pa da mu nece naskoditi Evil or Very Mad Evil or Very Mad hehe aj sad da vas vidim hakeri

Izvod iz Pravila ponašanja :
Nikakve ilegalne aktivnosti nisu dozvoljene.

Sorry, ne možemo ti pomoći.

A da ne govorim da je ovo
Citat:
hocu da ga napravim sam tako da mogu sa tim na takmicenje

kontradikcija. Rolling Eyes

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:19 čet, 25. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Stefan"]aj sad da vas vidim hakeri[/quote]

Ti si promashio forum. :roll: Ovo je [b]matematicki[/b] fakultet, a ne nekakva hackerska organizacija. :lol:
Stefan (napisa):
aj sad da vas vidim hakeri

Ti si promashio forum. Rolling Eyes Ovo je matematicki fakultet, a ne nekakva hackerska organizacija. Laughing

[Vrh]
Stefan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 17:53 čet, 25. 11. 2004    Naslov: eeeeeeeeeeej Citirajte i odgovorite

ala ste vi pametni pa znam ja sta je ovozato sam i dosao posto se resavanje svih informatickih problema svodi na resavanje mat problema a ovo za takmicenje naravno da je moguce posto se tamo ocenjuju dobri programi prvenstveno a ne njihova svrha na neki nacin pa meni vi niste potrebni da mi napravite prog nego da mi resite mat problem koji se ja mislim svodi na kombinatoriku

ala ste vi pametni pa znam ja sta je ovozato sam i dosao posto se resavanje svih informatickih problema svodi na resavanje mat problema a ovo za takmicenje naravno da je moguce posto se tamo ocenjuju dobri programi prvenstveno a ne njihova svrha na neki nacin pa meni vi niste potrebni da mi napravite prog nego da mi resite mat problem koji se ja mislim svodi na kombinatoriku

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 17:59 čet, 25. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

dijete drago, jel tebi jasno da mi nemamo pojma sto je tebi zadatak?!?!?!

isto si tako mogao doci i reci
jaje, slovo

i mi bi imali jednaki set informacija kao i s ovime sto si ti napisao
(mogli bi eventualno pogadjati da li si ti mislio na
- kak se zove slovo koje lici na jaje
- kak se pise po jajim (ono, za uskrs)
- gdje mogu kupiti knjigu o slovima koja na koricama ima nacrtano jaje....)

ako od nekoga ocekujes pomoc, onda je u redu da mu napises/postavis/zadas i zadatak tj postavis pitanje na koje ti on moze odgovoriti i tamo ti pomoci.....
inace se sve svodi na pusto nagadjanje i naklapanje

idemo redom
1. za sto ti TOCNO treba
2. STO je TOCNO zadatak
3. u cem programiras/koji su ti alati

neke elementarne stvari napisi, pa se mozda nadje dobra dusa koja ce ti pomoci... (naravno, ako se radi o legalnim stvarima)
dijete drago, jel tebi jasno da mi nemamo pojma sto je tebi zadatak?!?!?!

isto si tako mogao doci i reci
jaje, slovo

i mi bi imali jednaki set informacija kao i s ovime sto si ti napisao
(mogli bi eventualno pogadjati da li si ti mislio na
- kak se zove slovo koje lici na jaje
- kak se pise po jajim (ono, za uskrs)
- gdje mogu kupiti knjigu o slovima koja na koricama ima nacrtano jaje....)

ako od nekoga ocekujes pomoc, onda je u redu da mu napises/postavis/zadas i zadatak tj postavis pitanje na koje ti on moze odgovoriti i tamo ti pomoci.....
inace se sve svodi na pusto nagadjanje i naklapanje

idemo redom
1. za sto ti TOCNO treba
2. STO je TOCNO zadatak
3. u cem programiras/koji su ti alati

neke elementarne stvari napisi, pa se mozda nadje dobra dusa koja ce ti pomoci... (naravno, ako se radi o legalnim stvarima)

veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 18:21 čet, 25. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

(strah me kvotati te; )

Mah, mislim da je u međuvremenu postalo jasno. Čovjek želi nekome krasti sate s neta, odnosno pogoditi njegovu šifru za spajanje na net i spojiti se u njegovo ime. To opravdava time što je ovaj "buržuj, pa mu neće naškoditi". :roll: I još pokušava reći da mi trebamo samo riješiti matematički problem (iako bi za mene to više bio psihološki problem) pogađanja tuđeg passworda, dok će programiranje napraviti on. :-/
(strah me kvotati te; )

Mah, mislim da je u međuvremenu postalo jasno. Čovjek želi nekome krasti sate s neta, odnosno pogoditi njegovu šifru za spajanje na net i spojiti se u njegovo ime. To opravdava time što je ovaj "buržuj, pa mu neće naškoditi". Rolling Eyes I još pokušava reći da mi trebamo samo riješiti matematički problem (iako bi za mene to više bio psihološki problem) pogađanja tuđeg passworda, dok će programiranje napraviti on. :-/

[Vrh]
Stefan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:59 čet, 25. 11. 2004    Naslov: pa mislim Citirajte i odgovorite

ocete da vam resim problem ja pa da napisem tad cete biti zadovoljni
ovako tacno da zelim da napravim program za provaljivanje sifre za necije sate ali ne da sad ja profitiram nego da cisto ostavim neki rad iza sebe a problem je sledeci imamo nekih 26 slova i 10 cifara i nekih da kazemo 15-ak znakova koje ce program da vrti i posle svake da se konektuje dok ne potrefi pravu to ce malo trajati duze ali je veoma lako za koriscenje posle prosecnom (prslom) korisniku koji bi tako nesto radio i hocu da to na cd-ovima odnesem u gimnaziju i da podelim svima da se zabavljaju i onda niko vise sem mene u gradu nece imati sigurnu sifru hehehhe zar nije strava zamisao[/img]
ovako tacno da zelim da napravim program za provaljivanje sifre za necije sate ali ne da sad ja profitiram nego da cisto ostavim neki rad iza sebe a problem je sledeci imamo nekih 26 slova i 10 cifara i nekih da kazemo 15-ak znakova koje ce program da vrti i posle svake da se konektuje dok ne potrefi pravu to ce malo trajati duze ali je veoma lako za koriscenje posle prosecnom (prslom) korisniku koji bi tako nesto radio i hocu da to na cd-ovima odnesem u gimnaziju i da podelim svima da se zabavljaju i onda niko vise sem mene u gradu nece imati sigurnu sifru hehehhe zar nije strava zamisao[/img]

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:22 čet, 25. 11. 2004    Naslov: Re: pa mislim Citirajte i odgovorite

[quote="Stefan"]ocete da vam resim problem ja pa da napisem tad cete biti zadovoljni
ovako tacno da zelim da napravim program za provaljivanje sifre za necije sate ali ne da sad ja profitiram nego da cisto ostavim neki rad iza sebe a problem je sledeci imamo nekih 26 slova i 10 cifara i nekih da kazemo 15-ak znakova koje ce program da vrti i posle svake da se konektuje dok ne potrefi pravu to ce malo trajati duze ali je veoma lako za koriscenje posle prosecnom (prslom) korisniku koji bi tako nesto radio i hocu da to na cd-ovima odnesem u gimnaziju i da podelim svima da se zabavljaju i onda niko vise sem mene u gradu nece imati sigurnu sifru hehehhe zar nije strava zamisao[/img][/quote]

Nije (strava zamisao). :PP Zapravo je, ali ne u smislu u kojem ti pitas. :roll:

Dakle: 26 slova + 10 znamenaka + pokoji specijalni znak = bar 40 mogucih znakova. :-s Neka je prosjecna sifra duga samo 6 znakova (to je cesto i minimum koji uopce mozes dati). :)

Kako je ovo podforum kolegija "[i]Kombinatorika[/i]", onda cemo izracunati koliko nizova od 6 znakova iz gore opisanog skupa ima: [latex]40^6[/latex] sto je oko 4 milijarde. :-s Mozemo racunati da cemo, u prosjeku, pogoditi sifru negdje na pola puta, dakle nakon "samo" 2 milijarde pokusaja. :o

Kad promasis password, server obicno priceka barem sekundu prije nego te obavijesti. :? Cak i da nazivanje nista ne traje (sto je pogresna pretpostavka cak i za ISDN), tu sekundu ne mozes izbjeci. :( Dakle, za 2 milijarde pokusaja ti treba 2 milijarde sekundi sto je otprilike 65 godina. :shock:

Sretno! :rotfl:

Btw, sve to pod pretpostavkom da je sifra od samo 6 znakova, da je delay servera samo jednu sekundu, da je nazivanje uvijek trenutno, da covjek nece promijeniti sifru u tih 65 godina i da nitko nece primijetiti da netko 65 godina u komadu pokusava ulogiravanje s neispravnim siframa. :shock:

Naravno, svako nazivanje trosi jedan impuls, pa ces tako potrositi 2 milijarde impulsa. :shocked!: Pitam se tko je tu "[i]burzuj[/i]"... :PP

Mani se corava posla i radi nesto sto je u skladu i s razumom i sa zakonom! :roll:
Stefan (napisa):

Nije (strava zamisao). Weeee-heeee!!! Zapravo je, ali ne u smislu u kojem ti pitas. Rolling Eyes

Dakle: 26 slova + 10 znamenaka + pokoji specijalni znak = bar 40 mogucih znakova. Eh? Neka je prosjecna sifra duga samo 6 znakova (to je cesto i minimum koji uopce mozes dati). Smile

Kako je ovo podforum kolegija "Kombinatorika", onda cemo izracunati koliko nizova od 6 znakova iz gore opisanog skupa ima: sto je oko 4 milijarde. Eh? Mozemo racunati da cemo, u prosjeku, pogoditi sifru negdje na pola puta, dakle nakon "samo" 2 milijarde pokusaja. Surprised

Kad promasis password, server obicno priceka barem sekundu prije nego te obavijesti. Confused Cak i da nazivanje nista ne traje (sto je pogresna pretpostavka cak i za ISDN), tu sekundu ne mozes izbjeci. Sad Dakle, za 2 milijarde pokusaja ti treba 2 milijarde sekundi sto je otprilike 65 godina. Shocked

Sretno! Valjam se po podu od smijeha

Btw, sve to pod pretpostavkom da je sifra od samo 6 znakova, da je delay servera samo jednu sekundu, da je nazivanje uvijek trenutno, da covjek nece promijeniti sifru u tih 65 godina i da nitko nece primijetiti da netko 65 godina u komadu pokusava ulogiravanje s neispravnim siframa. Shocked

Naravno, svako nazivanje trosi jedan impuls, pa ces tako potrositi 2 milijarde impulsa. #Shocked Pitam se tko je tu "burzuj"... Weeee-heeee!!!

Mani se corava posla i radi nesto sto je u skladu i s razumom i sa zakonom! Rolling Eyes

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 11:00 pet, 26. 11. 2004    Naslov: Re: pa mislim Citirajte i odgovorite

[quote="Stefan"]ocete da vam resim problem ja pa da napisem tad cete biti zadovoljni[/quote]

perl -wle'print for"aaaaaa".."zzzzzz"'
To je programčić koji samo _ispisuje_ moguće šifre, duljine točno 6 karaktera, sastavljene samo od malih slova ASCII abecede. Na našem serveru vrti se oko 3 sata.

[quote]ovako tacno da zelim da napravim program za provaljivanje sifre za necije sate ali ne da sad ja profitiram nego da cisto ostavim neki rad iza sebe a problem je sledeci imamo nekih 26 slova i 10 cifara i nekih da kazemo 15-ak znakova koje ce program da vrti i posle svake da se konektuje[/quote]

Savjetovao bih čitanje
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=17067#17067 .

Nemaš 26 slovâ, jer imaš mala i velika slova. Dakle 26*2=52 . Plus znamenke i 15ak ostalih znakova, to je 77 . Recimo da je duljina šifre od 1 do 8 karaktera, za svaku duljinu l imamo 77^l mogućih šifri. Dakle, ukupno (skupovi šifri različite duljine su disjunktni) sum{i:1..8}77^i . To je dobra stara suma geometrijskog niza, i računa se kao
(77^9-77)/(77-1)=1251995979594360 mogućih šifri. Kao što vsego reče, očekivano mjesto pogađanja je na polovici, dakle moraš ih isprobati u prosjeku oko 625997989797180 da bi došao do one prave. Da ti za svako isprobavanje treba 1 sekunda, to je oko 20 milijuna godinâ.

[quote] dok ne potrefi pravu to ce malo trajati duze ali je veoma lako za koriscenje posle prosecnom (prslom) korisniku koji bi tako nesto radio i hocu da to na cd-ovima odnesem u gimnaziju i da podelim svima da se zabavljaju i onda niko vise sem mene u gradu nece imati sigurnu sifru hehehhe zar nije strava zamisao[/img][/quote]

Pod uvjetom da korisnici, cd-ovi, gimnazije i gradovi još budu postojali nakon 20 milijuna godina, da. ;-)
Stefan (napisa):

perl -wle'print for"aaaaaa".."zzzzzz"'
To je programčić koji samo _ispisuje_ moguće šifre, duljine točno 6 karaktera, sastavljene samo od malih slova ASCII abecede. Na našem serveru vrti se oko 3 sata.

Citat:
ovako tacno da zelim da napravim program za provaljivanje sifre za necije sate ali ne da sad ja profitiram nego da cisto ostavim neki rad iza sebe a problem je sledeci imamo nekih 26 slova i 10 cifara i nekih da kazemo 15-ak znakova koje ce program da vrti i posle svake da se konektuje

Savjetovao bih čitanje
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=17067#17067 .

Nemaš 26 slovâ, jer imaš mala i velika slova. Dakle 26*2=52 . Plus znamenke i 15ak ostalih znakova, to je 77 . Recimo da je duljina šifre od 1 do 8 karaktera, za svaku duljinu l imamo 77^l mogućih šifri. Dakle, ukupno (skupovi šifri različite duljine su disjunktni) sum{i:1..8}77^i . To je dobra stara suma geometrijskog niza, i računa se kao
(77^9-77)/(77-1)=1251995979594360 mogućih šifri. Kao što vsego reče, očekivano mjesto pogađanja je na polovici, dakle moraš ih isprobati u prosjeku oko 625997989797180 da bi došao do one prave. Da ti za svako isprobavanje treba 1 sekunda, to je oko 20 milijuna godinâ.

Citat:
dok ne potrefi pravu to ce malo trajati duze ali je veoma lako za koriscenje posle prosecnom (prslom) korisniku koji bi tako nesto radio i hocu da to na cd-ovima odnesem u gimnaziju i da podelim svima da se zabavljaju i onda niko vise sem mene u gradu nece imati sigurnu sifru hehehhe zar nije strava zamisao[/img]

Pod uvjetom da korisnici, cd-ovi, gimnazije i gradovi još budu postojali nakon 20 milijuna godina, da. Wink

[Vrh]
Stefan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:44 pet, 26. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma da ali kod nas sifre su samo od malih slova znaci da nsisi bas dobro izracunao pokusaj ponovo mada verovatno to moze jako brze aaa
nekim putem
ma da ali kod nas sifre su samo od malih slova znaci da nsisi bas dobro izracunao pokusaj ponovo mada verovatno to moze jako brze aaa
nekim putem

Stefan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:49 pet, 26. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma ljudi bre svi ste vi kao nesto ovo ono pametni kao neki podsmeh imate ali to se nekako moze odraditi pametnice
to mrzim na svim forumima svi su kao pametni i svi hoce da pomognu a kad ih neko nesto pita onda kao se smeju ili vec sta

RAZOCARAO SAM SE!!!!!
ma ljudi bre svi ste vi kao nesto ovo ono pametni kao neki podsmeh imate ali to se nekako moze odraditi pametnice
to mrzim na svim forumima svi su kao pametni i svi hoce da pomognu a kad ih neko nesto pita onda kao se smeju ili vec sta

RAZOCARAO SAM SE!!!!!

veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 15:01 pet, 26. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Stefan"]ma da ali kod nas sifre su samo od malih slova znaci da nsisi bas dobro izracunao pokusaj ponovo mada verovatno to moze jako brze aaa nekim putem[/quote]

Ok.
Zamijeni 77 gore sa 77-26=51 .
Dobiješ 23341651730904 šifri za isprobavanje.
Samo 740 tisućâ godinâ.

Ako može brže, reci ti. Sve što možeš mijenjati, u trenutnim uvjetima, je vrijeme potrebno za isprobati jednu šifru. Ja uzeh sekundu. Koliko bi ti? Tisućinku sekunde? Uzmi u obzir da podaci ipak moraju putovati mrežom koja ima neku latenciju...
Stefan (napisa):
ma da ali kod nas sifre su samo od malih slova znaci da nsisi bas dobro izracunao pokusaj ponovo mada verovatno to moze jako brze aaa nekim putem

Ok.
Zamijeni 77 gore sa 77-26=51 .
Dobiješ 23341651730904 šifri za isprobavanje.
Samo 740 tisućâ godinâ.

Ako može brže, reci ti. Sve što možeš mijenjati, u trenutnim uvjetima, je vrijeme potrebno za isprobati jednu šifru. Ja uzeh sekundu. Koliko bi ti? Tisućinku sekunde? Uzmi u obzir da podaci ipak moraju putovati mrežom koja ima neku latenciju...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:01 pet, 26. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Stefan"]RAZOCARAO SAM SE!!!!![/quote]

[color=darkred][b]Good![/b] :D Sad odi negdje drugdje provocirati... :evil:[/color]
Stefan (napisa):
RAZOCARAO SAM SE!!!!!

Good! Very Happy Sad odi negdje drugdje provocirati... Evil or Very Mad

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum