Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Sigurno citanje poste od doma

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računalni sustavi na Fakultetu
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 12 - 5

PostPostano: 18:12 sri, 10. 11. 2004    Naslov: Sigurno citanje poste od doma Citirajte i odgovorite

Ok.. Poceo ja primati gro novih mailova i razmislio o prednostima toga da ih mozda ne primam i saljem BAS SVE preko pinea na nekoliko razlicitih servera :roll:

I instaliram sylpheed, krasan mali programcic i pocnem eksperimentirati sa sigurnosnim postavkama. IMAP, nista, POP+SSL nista, uz pomoc starttls-a, non-blocking ssl, nista. Pokusao forvardat lokalni port 11110 na studentov 110, nista (valjda nije podrzano na studentu)

Jel grijesim negdje? :-s

Postoji li nacin da se sa studenta na neki vise-manje regularni downloada pošta (ne, scp me ne veseli :)) a da se ne salje pasvord plaintekstom preko cijele mreze?
Ok.. Poceo ja primati gro novih mailova i razmislio o prednostima toga da ih mozda ne primam i saljem BAS SVE preko pinea na nekoliko razlicitih servera Rolling Eyes

I instaliram sylpheed, krasan mali programcic i pocnem eksperimentirati sa sigurnosnim postavkama. IMAP, nista, POP+SSL nista, uz pomoc starttls-a, non-blocking ssl, nista. Pokusao forvardat lokalni port 11110 na studentov 110, nista (valjda nije podrzano na studentu)

Jel grijesim negdje? Eh?

Postoji li nacin da se sa studenta na neki vise-manje regularni downloada pošta (ne, scp me ne veseli Smile) a da se ne salje pasvord plaintekstom preko cijele mreze?

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
venovako
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

56 = 65 - 9

PostPostano: 21:45 sri, 10. 11. 2004    Naslov: Re: Sigurno citanje poste od doma Citirajte i odgovorite

[quote="ZUB"]
[[...]]
[[...]]
[/quote]

Ovako su stajale stvari do pred mjesec i pô, tj. dok mi je Net značio CARNet (ili obratno):

Port forwarding ssh-om, o kojem pričaš, oduzeo mi je i previše danâ, živaca i gnjavljenja ljudi po newsima (od kojih su se mnogi potrudili pomoći) da bih ti savjetovao ma još i jednu sekundu bavljenja tom mišlju. Uglavnom, odustani.

POP3+SSL radi! Ali samo na CARNet-u i samo s mail klijentima koji su tolerantni prema nevjerovatnom stanju cerifikata (expired bete.math.hr za student-a i sl.) i na mnogim nam mjestima opjevanoj pouzdanosti ožičja. Usmjeriš li dobrohotni svoj reader na port 995 i budeš iznimno strpljiv, tvoj mail će se ukazat u konačnom vremenu, ma koliko god ono pretjerano bilo. Jamčim za Thunderbird 0.8, a možda i noviji.

Uzmi u obzir da se od 1. 10. nisam niti jednom CARNetirao, dakle, informacije su totalno obsolete, uz to što su subjektivne i vjerovatno neprimjenjive anymore.
ZUB (napisa):

[[...]]
[[...]]

Ovako su stajale stvari do pred mjesec i pô, tj. dok mi je Net značio CARNet (ili obratno):

Port forwarding ssh-om, o kojem pričaš, oduzeo mi je i previše danâ, živaca i gnjavljenja ljudi po newsima (od kojih su se mnogi potrudili pomoći) da bih ti savjetovao ma još i jednu sekundu bavljenja tom mišlju. Uglavnom, odustani.

POP3+SSL radi! Ali samo na CARNet-u i samo s mail klijentima koji su tolerantni prema nevjerovatnom stanju cerifikata (expired bete.math.hr za student-a i sl.) i na mnogim nam mjestima opjevanoj pouzdanosti ožičja. Usmjeriš li dobrohotni svoj reader na port 995 i budeš iznimno strpljiv, tvoj mail će se ukazat u konačnom vremenu, ma koliko god ono pretjerano bilo. Jamčim za Thunderbird 0.8, a možda i noviji.

Uzmi u obzir da se od 1. 10. nisam niti jednom CARNetirao, dakle, informacije su totalno obsolete, uz to što su subjektivne i vjerovatno neprimjenjive anymore.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 22:04 sri, 10. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ha :-s

nmap kaze (sa iskon dial-upa) da je otvorem SMTP na portu 25, da je otvoren pop3 na 110, da je otvoren 143 za imap, te 995 za pop3s :-s

al meni ne radi nista od toga :-s
Ha Eh?

nmap kaze (sa iskon dial-upa) da je otvorem SMTP na portu 25, da je otvoren pop3 na 110, da je otvoren 143 za imap, te 995 za pop3s Eh?

al meni ne radi nista od toga Eh?

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
[Vrh]
venovako
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

56 = 65 - 9

PostPostano: 22:27 sri, 10. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZUB"]
nmap kaze ([color=red]sa iskon dial-upa[/color]) da je ...
[/quote]

:joooj: za "utjehu": neće ni DT... :joooj:
ZUB (napisa):

nmap kaze (sa iskon dial-upa) da je ...

Joj, joj, joj,... JOOOJ! za "utjehu": neće ni DT... Joj, joj, joj,... JOOOJ!

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 22:52 sri, 10. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

fetchmail rulez :D

poslije nekoliko sati neplodnog petljanja po fancy suceljima, utipkao sam osnovni primjer iz man fetchmailrc i stavio da eksterni program za skidanje poste bude bas on i radi bez problema :D
fetchmail rulez Very Happy

poslije nekoliko sati neplodnog petljanja po fancy suceljima, utipkao sam osnovni primjer iz man fetchmailrc i stavio da eksterni program za skidanje poste bude bas on i radi bez problema Very Happy

MADD
[Vrh]
venovako
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

56 = 65 - 9

PostPostano: 16:49 čet, 11. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZUB"]fetchmail rulez :D

poslije nekoliko sati neplodnog petljanja po fancy suceljima, utipkao sam osnovni primjer iz man fetchmailrc i stavio da eksterni program za skidanje poste bude bas on i radi bez problema :D[/quote]

Drago mi je to cuti. Stovise, zahvalan na tracku nade, upustit cu se, stignem li, u uvjeravanje fetchmaila i exima na Cygwinu da im je tamo zivot lijep :shock:
ZUB (napisa):
fetchmail rulez Very Happy

poslije nekoliko sati neplodnog petljanja po fancy suceljima, utipkao sam osnovni primjer iz man fetchmailrc i stavio da eksterni program za skidanje poste bude bas on i radi bez problema Very Happy

Drago mi je to cuti. Stovise, zahvalan na tracku nade, upustit cu se, stignem li, u uvjeravanje fetchmaila i exima na Cygwinu da im je tamo zivot lijep Shocked

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računalni sustavi na Fakultetu Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum