Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Manny Callavera Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:28 sri, 19. 1. 2005 Naslov: Trebam savjet kako riješiti 4 limesa skinutih sa straniceMA |
|
|
Pozdrav!!!
Skinuo sam sa stranice Analize1. neki papir sa oko 120 limesa i pokusavam to nekako riješiti do ponedjeljka, ali eto muči me par njih već kojih par dana :shock: ..pa ako može netko da mi malo pomogne samo sa savjetom kako da napadnem te dotične limese. (ne treba riješiti )
9. lim(x->1) (X^m – 1) / (X^n – 1) (m,n E |N)
29. lim(x-> a) (n-ti korijen iz x - n-ti korijen iz a) / (x – a)
45. lim(x-> 0) (sin^2 (x)) / (2.korijen iz 1+xsin(x)) – cos(x)
(ovo je razlomak, sin^2(x) je brojnik a sve ostalo je nazivnik)
47. lim(x-> 0) {(m-ti korijen iz cosax) – (n-ti korijen iz cosbx) } / x^2
a=alfa,b=beta E |R m,n E |N ,
(x^2 je nazivnik a sve prije njega je u brojniku)
Nadam se da je sve čitljivo,nisam znao kako da drukcije napišem limese ako nešto nije jasno na stranicama mat.analize su ti limesi navedeni pod dodatnim materijalima ili sl. Pa sam stavio pokraj svakoga odgovarajuci broj jel.. :)
Imao sam već sličan post pa nisam znao dali da ga smjestim u taj stari ili da otvoriim ovaj novi.. :?
45. mi se nije činio problematičnim, prvo sam racionalizirao,primijenio adicioni (1-cosx) i sve probao svesti na sin/x à 1 , no na kraju nemogu da se riješim onoga 1+xsinx pod korijenom (1 + 0*0). To me jedino mući u 45-om. :!:
Pozdrav!!!
Skinuo sam sa stranice Analize1. neki papir sa oko 120 limesa i pokusavam to nekako riješiti do ponedjeljka, ali eto muči me par njih već kojih par dana ..pa ako može netko da mi malo pomogne samo sa savjetom kako da napadnem te dotične limese. (ne treba riješiti )
9. lim(x->1) (X^m – 1) / (X^n – 1) (m,n E |N)
29. lim(x-> a) (n-ti korijen iz x - n-ti korijen iz a) / (x – a)
45. lim(x-> 0) (sin^2 (x)) / (2.korijen iz 1+xsin(x)) – cos(x)
(ovo je razlomak, sin^2(x) je brojnik a sve ostalo je nazivnik)
47. lim(x-> 0) {(m-ti korijen iz cosax) – (n-ti korijen iz cosbx) } / x^2
a=alfa,b=beta E |R m,n E |N ,
(x^2 je nazivnik a sve prije njega je u brojniku)
Nadam se da je sve čitljivo,nisam znao kako da drukcije napišem limese ako nešto nije jasno na stranicama mat.analize su ti limesi navedeni pod dodatnim materijalima ili sl. Pa sam stavio pokraj svakoga odgovarajuci broj jel..
Imao sam već sličan post pa nisam znao dali da ga smjestim u taj stari ili da otvoriim ovaj novi..
45. mi se nije činio problematičnim, prvo sam racionalizirao,primijenio adicioni (1-cosx) i sve probao svesti na sin/x à 1 , no na kraju nemogu da se riješim onoga 1+xsinx pod korijenom (1 + 0*0). To me jedino mući u 45-om.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vjekovac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Manny Callavera Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:44 pet, 21. 1. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="mandark"]@vjekovac tebi takodjer hvala :D ...nego imam još jedno pitanje... u kojemu programu si napisao one korijene,formule etc.:?: ...da ga nabavim ..jer bi mi ubuduće skratilo muke pisanja i objašnjavanja......[/quote]
Nisam vjekovac, ali evo: [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2474]TeX, LaTeX i Metapost na Forumu[/url] - topic na podforumu znakovitog imena: [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewforum.php?f=9][b]Obvezatno[/b] stivo[/url]. 8)
Ako kliknes na neku od formula, vidjet ces i konkretan TeX/LaTeX kod koji je producirao tu formulu... 8)
mandark (napisa): | @vjekovac tebi takodjer hvala ...nego imam još jedno pitanje... u kojemu programu si napisao one korijene,formule etc. ...da ga nabavim ..jer bi mi ubuduće skratilo muke pisanja i objašnjavanja...... |
Nisam vjekovac, ali evo: TeX, LaTeX i Metapost na Forumu - topic na podforumu znakovitog imena: Obvezatno stivo.
Ako kliknes na neku od formula, vidjet ces i konkretan TeX/LaTeX kod koji je producirao tu formulu...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|