Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
BigFOot Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Prox Forumski umjetnik

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:32 sri, 2. 2. 2005 Naslov: |
|
|
ja ti imam doma adsl i to preko T-Coma i moram da sam zadovoljan! vecinom! ipak brzina ti je prednost! moj prijedlog ti je da si modem spojis preko ethernet kartice, mozes ti preko USB, ali onda ti je sporije! ponekad ti zna biti da dsl neradi, jer nekaj prckaju u HT, ali to je rijetko! Ali kad je, onda to traje jedno dobrih 5-10 sati! a nazalost te prije toga ne obavijeste!
ja ti imam doma adsl i to preko T-Coma i moram da sam zadovoljan! vecinom! ipak brzina ti je prednost! moj prijedlog ti je da si modem spojis preko ethernet kartice, mozes ti preko USB, ali onda ti je sporije! ponekad ti zna biti da dsl neradi, jer nekaj prckaju u HT, ali to je rijetko! Ali kad je, onda to traje jedno dobrih 5-10 sati! a nazalost te prije toga ne obavijeste!
_________________  Everything happens with a reason!

|
|
[Vrh] |
|
BigFOot Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 11:48 čet, 3. 2. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="BigFOot"]ja imam asdl od t-coma i zasad sam zadovoljan. bolji je ethernet modem jer se navodno lakse instalira (za usb trebaju driveri), tako da ako imas ethernet neces imat s linuxom problema.[/quote]
Ne znam za T-Com-ove adsl modeme, ali oni od kabelske rade bez problema sa CDCEther driverom iz 2.4.24 kernela :) (iz jednog knoppixa)
T-Com tvrdi da je cak i USB verzija kompatibilna sa linuxom, pretpostavljam sa istim driverom :-k
Moze netko to potvrditi sa knoppixom?
Btw: za sada nitko ne nudi stalnu ip adresu :?
BigFOot (napisa): | ja imam asdl od t-coma i zasad sam zadovoljan. bolji je ethernet modem jer se navodno lakse instalira (za usb trebaju driveri), tako da ako imas ethernet neces imat s linuxom problema. |
Ne znam za T-Com-ove adsl modeme, ali oni od kabelske rade bez problema sa CDCEther driverom iz 2.4.24 kernela (iz jednog knoppixa)
T-Com tvrdi da je cak i USB verzija kompatibilna sa linuxom, pretpostavljam sa istim driverom
Btw: za sada nitko ne nudi stalnu ip adresu
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
BigFOot Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:30 čet, 3. 2. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]
Ne znam za T-Com-ove adsl modeme, ali oni od kabelske rade bez problema sa CDCEther driverom iz 2.4.24 kernela :) (iz jednog knoppixa)
T-Com tvrdi da je cak i USB verzija kompatibilna sa linuxom, pretpostavljam sa istim driverom :-k
Btw: za sada nitko ne nudi stalnu ip adresu :?[/quote]
a kupis si ethertnet karticu, znam da najjeftinija dode 20kuna, ali onda rade kupi neku za 50, za svaki slucaj. I time onda imas jedan vise USB port slobodan, a ako imas novi komp, najvjerojatnije imas i na maticnoj ploci vec ethernet!
a sto se tice modema, posto iskon ide preko T-Coma, vjerujem da su onda isti kao i od T-coma!
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): |
Ne znam za T-Com-ove adsl modeme, ali oni od kabelske rade bez problema sa CDCEther driverom iz 2.4.24 kernela (iz jednog knoppixa)
T-Com tvrdi da je cak i USB verzija kompatibilna sa linuxom, pretpostavljam sa istim driverom
Btw: za sada nitko ne nudi stalnu ip adresu  |
a kupis si ethertnet karticu, znam da najjeftinija dode 20kuna, ali onda rade kupi neku za 50, za svaki slucaj. I time onda imas jedan vise USB port slobodan, a ako imas novi komp, najvjerojatnije imas i na maticnoj ploci vec ethernet!
a sto se tice modema, posto iskon ide preko T-Coma, vjerujem da su onda isti kao i od T-coma!
_________________  Everything happens with a reason!

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 16:59 čet, 3. 2. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="filipnet"]a kupis si ethertnet karticu, znam da najjeftinija dode 20kuna, ali onda rade kupi neku za 50, za svaki slucaj. I time onda imas jedan vise USB port slobodan, a ako imas novi komp, najvjerojatnije imas i na maticnoj ploci vec ethernet!
a sto se tice modema, posto iskon ide preko T-Coma, vjerujem da su onda isti kao i od T-coma![/quote]
Imam stariji komp sa popunjenim pci slotovima, a isa kartica viska koju drzim doma dozivljava fraze ako ju se stavi na IRQ iznad 9 a vec imam dvije ISA kartice koje popunjavaju nize irq-ove :?
A usba imam jos jedan-dva slobodna pa kombiniram :P
filipnet (napisa): | a kupis si ethertnet karticu, znam da najjeftinija dode 20kuna, ali onda rade kupi neku za 50, za svaki slucaj. I time onda imas jedan vise USB port slobodan, a ako imas novi komp, najvjerojatnije imas i na maticnoj ploci vec ethernet!
a sto se tice modema, posto iskon ide preko T-Coma, vjerujem da su onda isti kao i od T-coma! |
Imam stariji komp sa popunjenim pci slotovima, a isa kartica viska koju drzim doma dozivljava fraze ako ju se stavi na IRQ iznad 9 a vec imam dvije ISA kartice koje popunjavaju nize irq-ove
A usba imam jos jedan-dva slobodna pa kombiniram
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
BigFOot Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 18:20 pon, 7. 2. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="BigFOot"]nisam imao zasad nikakvih iskustava s bezicnim mrezama, ali mislim da su dosta nesigurnije od zice. imam osjecaj ko da bi nesvjesno susjedima pruzao besplatnu uslugu da imam bezicni internet. sto se tice surfanja na vise kompova - samo ustekas modem u hub, ja tako imam 3 kompa spojena.[/quote]
postavis najjaci WEP koji ti omogucuje tvoja oprema, firewallom filtriras MAC i IP adrese kao i ranjive portove i blokiras sve routing requeste, ako si uistinu paranoican, tuneliras prijenos kroz nekakav vpn, npr. pomocu forwardanja portova sa ssh-om itd itd i ne bi smjelo biti nikakvih problema :)
Tu je jos i mogucnost predostroznosti u smislu fizicke lokacije access pointa ili drugog wlan uredjaja (ad hoc) na mjesto u sredini kuce (stana) tako da je pokrivenost prostora najbolja a mogucnost neovlastenog hvatanja veze najmanja :)
Takodjer, mozete iskljuciti i SSID broadcaste, tako da... :)
Nadalje, koliko sam vidio, pretplata na access point u t-comu je 99kn, sto je malo stupidno jer se access pointevi mogu kupiti za 400+ kuna u vise manje bilo kojem bolje opremljenom informatickom ducanu. Ali access point za mrezu od dva-tri kompjutera je isto totalna stupidnost buduci da se male mreze jako dobro ponasaju i u ad-hoc modu rada (iliti direktna komunikacija wlan kartica bez AP-a). PCI kartice kostaju 100-200 kn komad, usb i pcmcia su skuplje i idu 200-300kn
U zatvorenom prostoru, "neusmjerene" antene (tzv omnice) dobro hvataju cca 2-3 medjusobe na istom katu i sobu iznad i sobu ispod a dijagonale tesko i/ili nepredvidljivo :?
Eto :)
PS Sto se tice "modema u hub", to mi zvuci kao jako losa ideja jer afaik ti modemi nemaju nikakav ugradjeni firewall :? 600-injak kuna kosta hardverski router sa ugradjenim firewallom, a za 40 kuna bilo koji stroj u mrezi moze biti router/firewall
Firewall se u stalnim vezama ne bi smio shvacati olako.
BigFOot (napisa): | nisam imao zasad nikakvih iskustava s bezicnim mrezama, ali mislim da su dosta nesigurnije od zice. imam osjecaj ko da bi nesvjesno susjedima pruzao besplatnu uslugu da imam bezicni internet. sto se tice surfanja na vise kompova - samo ustekas modem u hub, ja tako imam 3 kompa spojena. |
postavis najjaci WEP koji ti omogucuje tvoja oprema, firewallom filtriras MAC i IP adrese kao i ranjive portove i blokiras sve routing requeste, ako si uistinu paranoican, tuneliras prijenos kroz nekakav vpn, npr. pomocu forwardanja portova sa ssh-om itd itd i ne bi smjelo biti nikakvih problema
Tu je jos i mogucnost predostroznosti u smislu fizicke lokacije access pointa ili drugog wlan uredjaja (ad hoc) na mjesto u sredini kuce (stana) tako da je pokrivenost prostora najbolja a mogucnost neovlastenog hvatanja veze najmanja
Takodjer, mozete iskljuciti i SSID broadcaste, tako da...
Nadalje, koliko sam vidio, pretplata na access point u t-comu je 99kn, sto je malo stupidno jer se access pointevi mogu kupiti za 400+ kuna u vise manje bilo kojem bolje opremljenom informatickom ducanu. Ali access point za mrezu od dva-tri kompjutera je isto totalna stupidnost buduci da se male mreze jako dobro ponasaju i u ad-hoc modu rada (iliti direktna komunikacija wlan kartica bez AP-a). PCI kartice kostaju 100-200 kn komad, usb i pcmcia su skuplje i idu 200-300kn
U zatvorenom prostoru, "neusmjerene" antene (tzv omnice) dobro hvataju cca 2-3 medjusobe na istom katu i sobu iznad i sobu ispod a dijagonale tesko i/ili nepredvidljivo
Eto
PS Sto se tice "modema u hub", to mi zvuci kao jako losa ideja jer afaik ti modemi nemaju nikakav ugradjeni firewall 600-injak kuna kosta hardverski router sa ugradjenim firewallom, a za 40 kuna bilo koji stroj u mrezi moze biti router/firewall
Firewall se u stalnim vezama ne bi smio shvacati olako.
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
BigFOot Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)

|
Postano: 0:24 uto, 8. 2. 2005 Naslov: |
|
|
uglavnom je zub bio u pravo osim u jednoj stvari....
nije pretplata na access point 99 kn nego se jednokratno plati 99kn....
a ako se uzme i jedna mrezna kartica jednokratno se placa 199kn... i to se itekako isplati ako se uzme u obzir kvaliteta access pointa i (valjda) i mrezne kartice...t-com barata brojkama od oko cca 1500kn da bi to dvoje kostalo, ali i da uzmete onaj noname canyon (imam jednu takvu mreznu doma i radi sasvim dobro) opet ispadne min 600kn.... dakle isplati se.... sve je proizveo siemens i access point ima u sebi ugradjeno sve i svasta, od toga sto je AP, jos je i bezicni i zicni router i DHCP server, ima ugradjen firewall....
a sto se tice konifguracije ima tako user-friendly sucelje da bi svaki uspio podesiti mrezu na najvecu razinu zastite... npr. meni je dovoljno za miran san, sljedece: ssid nije javan, 128 bitna WEP enkripcija i mogucnosti spajanja samo onih MAC adresa koje sam ja odabrao...
[color=blue]Gogs, kao prastari user bi se trebao sjecati Pravila ponašanja. Molim, ne vise izazivati moderatorske reakcije.
Hvala.[/color]
uglavnom je zub bio u pravo osim u jednoj stvari....
nije pretplata na access point 99 kn nego se jednokratno plati 99kn....
a ako se uzme i jedna mrezna kartica jednokratno se placa 199kn... i to se itekako isplati ako se uzme u obzir kvaliteta access pointa i (valjda) i mrezne kartice...t-com barata brojkama od oko cca 1500kn da bi to dvoje kostalo, ali i da uzmete onaj noname canyon (imam jednu takvu mreznu doma i radi sasvim dobro) opet ispadne min 600kn.... dakle isplati se.... sve je proizveo siemens i access point ima u sebi ugradjeno sve i svasta, od toga sto je AP, jos je i bezicni i zicni router i DHCP server, ima ugradjen firewall....
a sto se tice konifguracije ima tako user-friendly sucelje da bi svaki uspio podesiti mrezu na najvecu razinu zastite... npr. meni je dovoljno za miran san, sljedece: ssid nije javan, 128 bitna WEP enkripcija i mogucnosti spajanja samo onih MAC adresa koje sam ja odabrao...
Gogs, kao prastari user bi se trebao sjecati Pravila ponašanja. Molim, ne vise izazivati moderatorske reakcije.
Hvala.
_________________ Dvije stvari su beskonacne, svemir i ljudska glupost, ali sto se svemira tice nisam posve siguran.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 9:11 uto, 8. 2. 2005 Naslov: |
|
|
bigfoot: ja sam nekako krenuo od pretpostavke da zelim da se svi strojevi mogu spajati na mrezu 8)
Gogs: JEDNOKRATNO 99Kn? :shock:
I ja bi to :g:
bigfoot: ja sam nekako krenuo od pretpostavke da zelim da se svi strojevi mogu spajati na mrezu
Gogs: JEDNOKRATNO 99Kn?
I ja bi to
|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 12:37 uto, 8. 2. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Gogs"]nisam siguran da znam na kaj mislis... ukoliko mislis na pretplatu od 99kn za 384/64 onda naravno da nije jednokratno jer je pretplata ali to ces placati (naravno ukoliko uzmes) i bez bezicne mreze....
a ako uzmes AP i karticu onda ces platiti 199kn i sto se toga tice to je gotovo...[/quote]
Ako me pamcenje dobro sluzi AP bez kartice je 99?
ja sam shvatio da je to mjesecna "renta" opreme?
Gogs (napisa): | nisam siguran da znam na kaj mislis... ukoliko mislis na pretplatu od 99kn za 384/64 onda naravno da nije jednokratno jer je pretplata ali to ces placati (naravno ukoliko uzmes) i bez bezicne mreze....
a ako uzmes AP i karticu onda ces platiti 199kn i sto se toga tice to je gotovo... |
Ako me pamcenje dobro sluzi AP bez kartice je 99?
ja sam shvatio da je to mjesecna "renta" opreme?
|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|