Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mali Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:29 pet, 2. 9. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="mali"]pa sta nije malo skupo 350 eura za neke studente za dat....????
ah dobro je da zivim sa roditeljima![/quote]
Please, smanjiti malo nepotrebne komentare. ;)
Inace, cijena je normalna za stan te velicine i lokacije. 8) A u 70 kvadrata ugodno stane troje, pa cak i cetvero studenata. :D
mali (napisa): | pa sta nije malo skupo 350 eura za neke studente za dat....????
ah dobro je da zivim sa roditeljima! |
Please, smanjiti malo nepotrebne komentare.
Inace, cijena je normalna za stan te velicine i lokacije. A u 70 kvadrata ugodno stane troje, pa cak i cetvero studenata.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
dea Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
annna Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:09 ned, 4. 9. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="bily"]ok ali ajmo ovako zar nije jedna stvar losa u svemu tome, karikirajmo malo, ponajprije tesko je nac dobre cimere danas s kojima ce te se slagat, onda zar opet nije previse tri cimera....a opet ako su dva sta to ipak nije malo preskupo za njih dvoje jer opet racunajte oni su samo studenti tj mi smo samo studenti koji ne radimo i prezivljavamo....
Tako da i ja mislim da je to malo prekskupo....
Al dobro ne zelim se mjesat jer ja nisam nikada trazila stan pa ni ne neznam osobno kako se stanarine krecu....[/quote]
a ne mozes tak gledat... pa ljudi iznajmljuju stan, kom je preskupo ne mora prihvatit i gotovo...
nego, kolko sam ja shvatila, to i nije namjenski stan za studente? pa prema tome, vec ce se netko nac ako je studentima previse...
bily (napisa): | ok ali ajmo ovako zar nije jedna stvar losa u svemu tome, karikirajmo malo, ponajprije tesko je nac dobre cimere danas s kojima ce te se slagat, onda zar opet nije previse tri cimera....a opet ako su dva sta to ipak nije malo preskupo za njih dvoje jer opet racunajte oni su samo studenti tj mi smo samo studenti koji ne radimo i prezivljavamo....
Tako da i ja mislim da je to malo prekskupo....
Al dobro ne zelim se mjesat jer ja nisam nikada trazila stan pa ni ne neznam osobno kako se stanarine krecu.... |
a ne mozes tak gledat... pa ljudi iznajmljuju stan, kom je preskupo ne mora prihvatit i gotovo...
nego, kolko sam ja shvatila, to i nije namjenski stan za studente? pa prema tome, vec ce se netko nac ako je studentima previse...
|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 8:38 ned, 4. 9. 2005 Naslov: |
|
|
Ako netko hoce biti sam i ne zeli cimere, onda nece uzeti trosoban stan. :D A s cimerima je danas problem. :(
Sto se cijena tice, nije jeftino biti u privatnom smjestaju. Znam da se cijene po osobi krecu izmedju 600-2000 kn, ovisno o stanu, polozaju, cimerima i slicno. Zakljucak=>skup sport!
Ako netko hoce biti sam i ne zeli cimere, onda nece uzeti trosoban stan. A s cimerima je danas problem.
Sto se cijena tice, nije jeftino biti u privatnom smjestaju. Znam da se cijene po osobi krecu izmedju 600-2000 kn, ovisno o stanu, polozaju, cimerima i slicno. Zakljucak=>skup sport!
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 6:13 pon, 5. 9. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="bily"]ja i dalje tvrdim da je to preskupo.....
ujedno mislim se bi cak trebali za domove ublazit uvjete jer znam bas jako puno ljudi koji nisu dobili dom a zive Bogu iza tregera....[/quote]
Nitko ne kaze da nije preskupo. Ali kad nemas alternative, moras pristati. A sto se domova tice, zanimljivi su kriteriji koji se gledaju, nigdje se ne trazi recimo imovinsko stanje da se prilozi. A broj mjesta u domovima je daleko premalen. :(
bily (napisa): | ja i dalje tvrdim da je to preskupo.....
ujedno mislim se bi cak trebali za domove ublazit uvjete jer znam bas jako puno ljudi koji nisu dobili dom a zive Bogu iza tregera.... |
Nitko ne kaze da nije preskupo. Ali kad nemas alternative, moras pristati. A sto se domova tice, zanimljivi su kriteriji koji se gledaju, nigdje se ne trazi recimo imovinsko stanje da se prilozi. A broj mjesta u domovima je daleko premalen.
|
|
[Vrh] |
|
wookie Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 6:50 pon, 5. 9. 2005 Naslov: |
|
|
Joj ljudi, nemojte govoriti da je preskupo, sad mi je bed. :oops: Stvar je u tome da moramo plaćati kredit, a rata je takva kakva je. Inače, imam dvije frendice, prošle godine su plaćale 2000 kn bez režija za mali dvosobni stan tako da je ovo malo bolja cijena. A ako hoćete vidjeti kako stoje cijene iznajmljivanja, pogledajte malo u oglasnik - ove godine su cijene katastofa: za jednosoban stan 300 eura blizu autobusnog kolodvora...Inače, naravno da stan nije samo za studente, stan može biti i za poslovan prostor. Neznam..tko voli, nek izvoli...Cijene iznajmljivanja stanova su, kao i sve drugo, podložne osnovnim ekonomskim zakonima: što je potražnja veća i cijene su veće.
Joj ljudi, nemojte govoriti da je preskupo, sad mi je bed. Stvar je u tome da moramo plaćati kredit, a rata je takva kakva je. Inače, imam dvije frendice, prošle godine su plaćale 2000 kn bez režija za mali dvosobni stan tako da je ovo malo bolja cijena. A ako hoćete vidjeti kako stoje cijene iznajmljivanja, pogledajte malo u oglasnik - ove godine su cijene katastofa: za jednosoban stan 300 eura blizu autobusnog kolodvora...Inače, naravno da stan nije samo za studente, stan može biti i za poslovan prostor. Neznam..tko voli, nek izvoli...Cijene iznajmljivanja stanova su, kao i sve drugo, podložne osnovnim ekonomskim zakonima: što je potražnja veća i cijene su veće.
_________________ "There is no passion like that of a functionary for his function."
- Georges Clemenceau
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
monkey mystic Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 10:19 pon, 5. 9. 2005 Naslov: |
|
|
jos neki bitni faktori koje svi zaboravljate:
1. ljudi koji iznajmljuju stanove, obicno imaju neki kredit za vratom pa si zeli to olaksati
2. i najbitnije - ocekujete nize cijene za studente - tko bi trebao platiti razliku?!?!
pa nisu stanodavci caritas..... (i bolje tako, jer bi onda bilo jos skuplje :evil:)
mislim da bi stanodavci drage volje snizili cijene, kada bi imministarstvo ili netko npr smanjio porez i jos platio odredjenu svotu (budimo realni, gomila studenata i nestudenata je na crno, jer su porezi preveliki i zarada je nikakva, a sjetimo se tocke 1)
ono sto meni osobno dosta smeta je sto su neki stanodavci jako bahati te za rupu od 30 kvadrata traze i po 300 eura, dok se moze naci divan stan - veci i jeftiniji...
ali to je na studentima da biraju... a ne znam kako ce birati uz takve uvijete i ponudu...
a sto se tice legalnosti... (a morlao bi biti legalno ako bi npr ministarstvo davalo potporu) ne znam koliko vas se interesiralo... ali npr, neka student placa stan 200 eura.... to je oko 1500 kuna....
za to stanodavac moze platiti 0 kuna poreza - ako mu je to jedini prihod (1500 kn je neoporezivo)
moze platiti 225 kn poreza, ako je s time upao u 15% kategoriju (a u tu mnogi i sa svojom placom upadaju), moze 375 ili cak 675 kn poreza (doduse, ta osoba recimo da ima velika primanja :g: pa valjda ne bi bio neki bed)
ok, postoje jos neke finese ok o dobitka od imovine, pa se ja mislim 10% racuna za odrzavanje or smth.... pa to isto nije oporezivo....
ali u svakom slucaju, covjek kojem vi isplatite 1500 kn, bez problema moze zapravo dobiti svega 1100 kuna na ruke.... 50 eura manje, komad kredita manje....
i onda se cudimo zasto ljudi ne prijavljuju.... :-k
s druge strane, zna se desit da ako prijave, za toliko povecaju stanarinu (prijave manje, naplacuju uvecano)
onda stanar ima pravo traziti povrat poreza, pa skuzi da je dobio manje nego sto je uplatio.... pa svi skupa shvate da im se ne isplati.....
ali, ipak ima ljudi koji prijavljuju.....
inace, nitko ne kaze studentima da moraju trazit dobar stan - ima puno rupa na ponudu i cine se jeftinijima.....
350 eura ce ljudi u prosjeku platiti i za 40 kvadrata..... i bit ce sretni da si nadju cimera
a ima i sreckovica koji placaju ispod 200 eura za garsonijeru u kojoj su sami i imaju dobrog gazdu....
so, prije nego kazete da je preskupo..... razmislite.... :wink:
(i spomenite frendovima koji su podstanari - da si odu pogledati - mozda bi im bilo bolje nego tamo gdje sad jesu - prije nego ga se neka firma docepa po tako niskoj cijeni za nju)
evo, malo cu si dati truda po pocetku abecede [url=http://www.oglasnik.hr/oglasi/nekretnine/stanovi/iznajmljivanje/]odavde[/url]
lokacija - m2 - euri
antunovac - 42 - 300
autobusni kolodvor - 33 - 250 + polog
av. dubrava - 3 sobe - 450
av. dubrava - 3sob - 2100 kn
bauerova - 1sob - 320 (samo situiranom samcu)
sv. duh - 3 sobe, 110 - 1000 (eura)
borongaj - 1,5 sobe, 60 - 290
borongaj - 2sob - 300 + polog
borongaj - 3sob, 80 - 400
borongaj - 1sob - 250
cijene su sarolike.... kao i ponude, uvjerena sam
savjet svima koji traze stan - ici pogledati i pogledati ga sto bolje :!:
jos neki bitni faktori koje svi zaboravljate:
1. ljudi koji iznajmljuju stanove, obicno imaju neki kredit za vratom pa si zeli to olaksati
2. i najbitnije - ocekujete nize cijene za studente - tko bi trebao platiti razliku?!?!
pa nisu stanodavci caritas..... (i bolje tako, jer bi onda bilo jos skuplje )
mislim da bi stanodavci drage volje snizili cijene, kada bi imministarstvo ili netko npr smanjio porez i jos platio odredjenu svotu (budimo realni, gomila studenata i nestudenata je na crno, jer su porezi preveliki i zarada je nikakva, a sjetimo se tocke 1)
ono sto meni osobno dosta smeta je sto su neki stanodavci jako bahati te za rupu od 30 kvadrata traze i po 300 eura, dok se moze naci divan stan - veci i jeftiniji...
ali to je na studentima da biraju... a ne znam kako ce birati uz takve uvijete i ponudu...
a sto se tice legalnosti... (a morlao bi biti legalno ako bi npr ministarstvo davalo potporu) ne znam koliko vas se interesiralo... ali npr, neka student placa stan 200 eura.... to je oko 1500 kuna....
za to stanodavac moze platiti 0 kuna poreza - ako mu je to jedini prihod (1500 kn je neoporezivo)
moze platiti 225 kn poreza, ako je s time upao u 15% kategoriju (a u tu mnogi i sa svojom placom upadaju), moze 375 ili cak 675 kn poreza (doduse, ta osoba recimo da ima velika primanja pa valjda ne bi bio neki bed)
ok, postoje jos neke finese ok o dobitka od imovine, pa se ja mislim 10% racuna za odrzavanje or smth.... pa to isto nije oporezivo....
ali u svakom slucaju, covjek kojem vi isplatite 1500 kn, bez problema moze zapravo dobiti svega 1100 kuna na ruke.... 50 eura manje, komad kredita manje....
i onda se cudimo zasto ljudi ne prijavljuju....
s druge strane, zna se desit da ako prijave, za toliko povecaju stanarinu (prijave manje, naplacuju uvecano)
onda stanar ima pravo traziti povrat poreza, pa skuzi da je dobio manje nego sto je uplatio.... pa svi skupa shvate da im se ne isplati.....
ali, ipak ima ljudi koji prijavljuju.....
inace, nitko ne kaze studentima da moraju trazit dobar stan - ima puno rupa na ponudu i cine se jeftinijima.....
350 eura ce ljudi u prosjeku platiti i za 40 kvadrata..... i bit ce sretni da si nadju cimera
a ima i sreckovica koji placaju ispod 200 eura za garsonijeru u kojoj su sami i imaju dobrog gazdu....
so, prije nego kazete da je preskupo..... razmislite....
(i spomenite frendovima koji su podstanari - da si odu pogledati - mozda bi im bilo bolje nego tamo gdje sad jesu - prije nego ga se neka firma docepa po tako niskoj cijeni za nju)
evo, malo cu si dati truda po pocetku abecede odavde
lokacija - m2 - euri
antunovac - 42 - 300
autobusni kolodvor - 33 - 250 + polog
av. dubrava - 3 sobe - 450
av. dubrava - 3sob - 2100 kn
bauerova - 1sob - 320 (samo situiranom samcu)
sv. duh - 3 sobe, 110 - 1000 (eura)
borongaj - 1,5 sobe, 60 - 290
borongaj - 2sob - 300 + polog
borongaj - 3sob, 80 - 400
borongaj - 1sob - 250
cijene su sarolike.... kao i ponude, uvjerena sam
savjet svima koji traze stan - ici pogledati i pogledati ga sto bolje
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
wookie Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
monkey mystic Forumaš(ica)

|
Postano: 11:26 pon, 5. 9. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="wookie"](...) samo moram diplomirati za godinu dana i onda mogu postati prosječna Hrvatica koja daje pola plaće za kredit (...)[/quote]
Moj savjet - [b]ni ne pomisljaj da dignes kredit. Ikad.[/b]
Nakon dosta kalkuliranja augmentiranog sa cinjenicama providiranih od majke, ujaka, bake, te strica bankara, zakljucio sam da se [b]kredit ne isplati[/b]. Osim, naravno, ako iscrpis [b]sve[/b] druge opcije.
Nevertheless, sretno u zivotu! :D
wookie (napisa): | (...) samo moram diplomirati za godinu dana i onda mogu postati prosječna Hrvatica koja daje pola plaće za kredit (...) |
Moj savjet - ni ne pomisljaj da dignes kredit. Ikad.
Nakon dosta kalkuliranja augmentiranog sa cinjenicama providiranih od majke, ujaka, bake, te strica bankara, zakljucio sam da se kredit ne isplati. Osim, naravno, ako iscrpis sve druge opcije.
Nevertheless, sretno u zivotu!
_________________ Rum Monkey Mystic Power !!!
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 13:23 pon, 5. 9. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="wookie"]Sad ste me uvjerili da dignem cijenu :twisted: kidding :D Stan je dobar, nadam se da će biti moj za godinu dana ( s kreditom i ostalim ali svejedno moj), samo moram diplomirati za godinu dana i onda mogu postati prosječna Hrvatica koja daje pola plaće za kredit :)[/quote]
Ma da, super! Stan na kredit. Auto na kredit. Ne pada mi nista drugo na pamet trenutno, ali pojest ce ti cijelu placu (uzimajuci u obzir neku "normalnu placu"). :( Toliko o isplativosti zivota danas...
[quote="Nesi"]so, prije nego kazete da je preskupo..... razmislite.... Wink
(i spomenite frendovima koji su podstanari - da si odu pogledati - mozda bi im bilo bolje nego tamo gdje sad jesu - prije nego ga se neka firma docepa po tako niskoj cijeni za nju)[/quote]
Mozda je ispalo kao da napadam cijene i slicno. I ja sam podstanar. Placam 1000+rezije za stan od svojih 40tak kvadrata. I znam kako je veselo to sve skupa. Posebno kada pocnu dizati cijene struje, vode i slicno. Troskovi stalno rastu. U zg sam 3 godine i mogu reci da stalno poskupljuje zivot studentima. Ono sto je dobro je da sam u istom stanu cijelo to vrijeme, pa mi ne dize cijenu (osim u samom pocetku), jer bi vjerojatno digao da se netko novi useli. :) [/quote]
wookie (napisa): | Sad ste me uvjerili da dignem cijenu kidding Stan je dobar, nadam se da će biti moj za godinu dana ( s kreditom i ostalim ali svejedno moj), samo moram diplomirati za godinu dana i onda mogu postati prosječna Hrvatica koja daje pola plaće za kredit  |
Ma da, super! Stan na kredit. Auto na kredit. Ne pada mi nista drugo na pamet trenutno, ali pojest ce ti cijelu placu (uzimajuci u obzir neku "normalnu placu"). Toliko o isplativosti zivota danas...
Nesi (napisa): | so, prije nego kazete da je preskupo..... razmislite.... Wink
(i spomenite frendovima koji su podstanari - da si odu pogledati - mozda bi im bilo bolje nego tamo gdje sad jesu - prije nego ga se neka firma docepa po tako niskoj cijeni za nju) |
Mozda je ispalo kao da napadam cijene i slicno. I ja sam podstanar. Placam 1000+rezije za stan od svojih 40tak kvadrata. I znam kako je veselo to sve skupa. Posebno kada pocnu dizati cijene struje, vode i slicno. Troskovi stalno rastu. U zg sam 3 godine i mogu reci da stalno poskupljuje zivot studentima. Ono sto je dobro je da sam u istom stanu cijelo to vrijeme, pa mi ne dize cijenu (osim u samom pocetku), jer bi vjerojatno digao da se netko novi useli. [/quote]
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|