Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
DarkLord Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:01 sub, 10. 9. 2005 Naslov: moderatorski problemi na forumu BIUSa |
|
|
[color=blue][b]moderator:[/b] splitano iz rasprave [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=34506#34506]Zasto studenti PMF-a i PBF-a imaju komunikacijskih problema?[/url][/color]
ista stvar i na biologiji. ekipa je vecinom OK al je forum oligarhija. bnikola ce znat vise o tome. pravila foruma im se izmjenjuju brze nego plima i oseka. prvo mozes psovat, pa onda mozes sa zvjezdicama, pa ne mozes nikako, pa opet mozes sa zvjezdicama, pa ima offtopica, pa nema, pa ima...ludnica.
ovde kod vas je ko dan jasno sta se moze, a sta ne. posteno. zatrazit cu azil :lol:
moderator: splitano iz rasprave Zasto studenti PMF-a i PBF-a imaju komunikacijskih problema?
ista stvar i na biologiji. ekipa je vecinom OK al je forum oligarhija. bnikola ce znat vise o tome. pravila foruma im se izmjenjuju brze nego plima i oseka. prvo mozes psovat, pa onda mozes sa zvjezdicama, pa ne mozes nikako, pa opet mozes sa zvjezdicama, pa ima offtopica, pa nema, pa ima...ludnica.
ovde kod vas je ko dan jasno sta se moze, a sta ne. posteno. zatrazit cu azil
_________________ I drink to make other people more interesting
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
DarkLord Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 10:02 ned, 11. 9. 2005 Naslov: |
|
|
Na [url=www.bius.hr/phpbb]BIUSovom forumu[/url] tocno su definirana pravila. Ono sto kao administrator tog foruma trazim od korisnika i moderatora je da se ta pravila provode. Jednom forumu, koji je sluzbeni forum studentske udruge, ne prilici da se rasprave svode na psovanje i vrijedjanje. To pise i u pravilima. Ako zbog toga netko ima problema, ja tu nemogu nista. Forum, ako se zeli njime pokazati kakvi su studenti biologije, mora biti na nekom nivou.
Da ne spominjem cijelu pobunu zbog postavljanja za moderatora covjeka koji nije biolog. Pitam se zbog cega je takva ksenofobija prisutna i zasto moderatori nuzno moraju biti biolozi. Bitno je tko upravlja forumom, a ne tko je moderator. Dapace, ako zelimo biti otvoren forum svima, onda je normalno da budu i moderatori iz razlicitih izvora.
Sve su to stvari koje ce se, nadam se, sutra rijesiti.
Isprika svima zbog offtopica, ali smatrao sam da je potrebno odgovoriti na gore napisani topic.
Na BIUSovom forumu tocno su definirana pravila. Ono sto kao administrator tog foruma trazim od korisnika i moderatora je da se ta pravila provode. Jednom forumu, koji je sluzbeni forum studentske udruge, ne prilici da se rasprave svode na psovanje i vrijedjanje. To pise i u pravilima. Ako zbog toga netko ima problema, ja tu nemogu nista. Forum, ako se zeli njime pokazati kakvi su studenti biologije, mora biti na nekom nivou.
Da ne spominjem cijelu pobunu zbog postavljanja za moderatora covjeka koji nije biolog. Pitam se zbog cega je takva ksenofobija prisutna i zasto moderatori nuzno moraju biti biolozi. Bitno je tko upravlja forumom, a ne tko je moderator. Dapace, ako zelimo biti otvoren forum svima, onda je normalno da budu i moderatori iz razlicitih izvora.
Sve su to stvari koje ce se, nadam se, sutra rijesiti.
Isprika svima zbog offtopica, ali smatrao sam da je potrebno odgovoriti na gore napisani topic.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
DarkLord Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:40 ned, 11. 9. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="bnikola"]Na [url=www.bius.hr/phpbb]BIUSovom forumu[/url] tocno su definirana pravila.[/quote]
Oprosti, [b]ALI[/b]... :| Dodjem na forum (preko linka koji si sam dao). :| Nema pravila. :( Ok, mene pravila bas zivo zanimaju, pa odem u [i]Obavijesti[/i]. :) Tamo su [url=http://zg.biol.pmf.hr/bius.hr/phpbb/viewtopic.php?t=11]Pravila ponašanja[/url] koja, bez uvrede, ne sluze nicemu i mogu se zvati "[i]Kratka uputa za ljude koji nikad u zivotu nisu koristili forum[/i]". :?
Druga stavka koja mi se cinila korisna je topic [url=http://zg.biol.pmf.hr/bius.hr/phpbb/viewtopic.php?t=37]Amandmani na pravila ponasanja[/url]. :) To je vec bolje, ali imas mali problem da je preopsirno i razvuceno. :( Govori daleko manje nego Pravila ponašanja ovdje, a razvuceno je preko 2-2.5 ekrana (rez. 1600x1200). :?
Da stvar bude gora, na kraju tog topica je link na [url=http://www.bius.hr/phpbb/viewtopic.php?t=11]Pravila ponasanja[/url] koji me baca na - pocetnu stranicu BIUS-a. :shock:
[b]Savjet:[/b] Dogovorite pravila (mozete ih i prepisati sa DG-a; ne bi bili prvi fax koji to radi :gg:) i stavite ih [b]na jedno mjesto[/b] - ili kao text koji se vidi prije ulaska u forum ili kao topic koji ce imati jasno naznaceni link na [b]svakoj[/b] stranici foruma. :prodike: Eventualne promjene radite u samom Pravilniku, a replyevima eventualno objavite [b]sto[/b] je napravljeno. 8) Sama pravila moraju biti na jednom mjestu, bez rasipanja amandmanima jer je to nepregledno. :tso:
[quote="bnikola"]Da ne spominjem cijelu pobunu zbog postavljanja za moderatora covjeka koji nije biolog. Pitam se zbog cega je takva ksenofobija prisutna i zasto moderatori nuzno moraju biti biolozi.[/quote]
Da, s ovim se slazem. :-s Moderatori se ne skupljaju po faxu, nego iz fonda dobrih korisnika. 8) Meni je nemo (s Fizike, ako se ne varam) moderator, bez da sam ga uopce upoznao ("u zivo"). 8)
[quote="bnikola"]Bitno je tko upravlja forumom, a ne tko je moderator.[/quote]
Ne bih se slozio. :-s Bitno je tko je moderator, jer je na moderatorima veci dio "sljakeraja" oko uvodjenja reda. :prodike: Vjerojatno si mislio da "nije bitno s kojeg je faxa moderator". ;) No, u tom slucaju, nije bitno ni odakle je Admin. :-s Da, zgodno je da je s maticnog fakulteta, ali nije nuzno. :|
Admni su, bar u zdravim sredinama, prilicno ravnopravni s modovima, a stvarna razlika u ovlastima je vise prisutna zbog reda nego neke stvarne superiornosti. :) Steel i ja se oko vecine stvari konzultiramo s modovima, a situacije u kojima sam to izbjegavao (tj. odlucivao ishitreno) su znale zavrsiti... hm... pa, lose po Forum i onda je trebalo krpati. :oops:
[quote="bnikola"]Isprika svima zbog offtopica, ali smatrao sam da je potrebno odgovoriti na gore napisani topic.[/quote]
Pa, tema su i tako nesuglasice usera unutar drugih foruma. 8)
IMO, dogovorite se, nabacite malo tolerancije ([b]obje[/b] sukobljene strane) i uzivajte! :hippy: Ako je DarkLord ovdje (ok, nakon jednog upozorenja) korektan, mislim da mozete fino funkcionirati i na BIUSu. 8) Samo, polako s tim... DG skoro od pocetka ima - kako to neki zovu - fasisticku politiku, pa nam je trebalo >6 mjeseci da dobijemo forum na kojem moderatori ne moraju bas stalno malo mahati pendrekom. ;)
Sretno! :wave:
P.S. @DarkLord: pokoji link za primjer (npr. "opijenosti modova vlascu") bi mogao biti koristan. 8)
P.P.S. Malo sam u zurbi; ako ima koji mod da splitta ovaj topic na PBF i PMF-BO (mi s Matematike smo separatisti, pa volimo odvajati faxeve :twisted:), bio bih zahvalan. :)
Oprosti, ALI... Dodjem na forum (preko linka koji si sam dao). Nema pravila. Ok, mene pravila bas zivo zanimaju, pa odem u Obavijesti. Tamo su Pravila ponašanja koja, bez uvrede, ne sluze nicemu i mogu se zvati "Kratka uputa za ljude koji nikad u zivotu nisu koristili forum".
Druga stavka koja mi se cinila korisna je topic Amandmani na pravila ponasanja. To je vec bolje, ali imas mali problem da je preopsirno i razvuceno. Govori daleko manje nego Pravila ponašanja ovdje, a razvuceno je preko 2-2.5 ekrana (rez. 1600x1200).
Da stvar bude gora, na kraju tog topica je link na Pravila ponasanja koji me baca na - pocetnu stranicu BIUS-a.
Savjet: Dogovorite pravila (mozete ih i prepisati sa DG-a; ne bi bili prvi fax koji to radi ) i stavite ih na jedno mjesto - ili kao text koji se vidi prije ulaska u forum ili kao topic koji ce imati jasno naznaceni link na svakoj stranici foruma. Eventualne promjene radite u samom Pravilniku, a replyevima eventualno objavite sto je napravljeno. Sama pravila moraju biti na jednom mjestu, bez rasipanja amandmanima jer je to nepregledno.
bnikola (napisa): | Da ne spominjem cijelu pobunu zbog postavljanja za moderatora covjeka koji nije biolog. Pitam se zbog cega je takva ksenofobija prisutna i zasto moderatori nuzno moraju biti biolozi. |
Da, s ovim se slazem. Moderatori se ne skupljaju po faxu, nego iz fonda dobrih korisnika. Meni je nemo (s Fizike, ako se ne varam) moderator, bez da sam ga uopce upoznao ("u zivo").
bnikola (napisa): | Bitno je tko upravlja forumom, a ne tko je moderator. |
Ne bih se slozio. Bitno je tko je moderator, jer je na moderatorima veci dio "sljakeraja" oko uvodjenja reda. Vjerojatno si mislio da "nije bitno s kojeg je faxa moderator". No, u tom slucaju, nije bitno ni odakle je Admin. Da, zgodno je da je s maticnog fakulteta, ali nije nuzno.
Admni su, bar u zdravim sredinama, prilicno ravnopravni s modovima, a stvarna razlika u ovlastima je vise prisutna zbog reda nego neke stvarne superiornosti. Steel i ja se oko vecine stvari konzultiramo s modovima, a situacije u kojima sam to izbjegavao (tj. odlucivao ishitreno) su znale zavrsiti... hm... pa, lose po Forum i onda je trebalo krpati.
bnikola (napisa): | Isprika svima zbog offtopica, ali smatrao sam da je potrebno odgovoriti na gore napisani topic. |
Pa, tema su i tako nesuglasice usera unutar drugih foruma.
IMO, dogovorite se, nabacite malo tolerancije (obje sukobljene strane) i uzivajte! :hippy: Ako je DarkLord ovdje (ok, nakon jednog upozorenja) korektan, mislim da mozete fino funkcionirati i na BIUSu. Samo, polako s tim... DG skoro od pocetka ima - kako to neki zovu - fasisticku politiku, pa nam je trebalo >6 mjeseci da dobijemo forum na kojem moderatori ne moraju bas stalno malo mahati pendrekom.
Sretno!
P.S. @DarkLord: pokoji link za primjer (npr. "opijenosti modova vlascu") bi mogao biti koristan.
P.P.S. Malo sam u zurbi; ako ima koji mod da splitta ovaj topic na PBF i PMF-BO (mi s Matematike smo separatisti, pa volimo odvajati faxeve ), bio bih zahvalan.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 14:05 ned, 11. 9. 2005 Naslov: |
|
|
Hvala na savjetima za amandmane. Sredit cu to. :-)
[quote="vsego"]Da stvar bude gora, na kraju tog topica je link na Pravila ponasanja koji me baca na - pocetnu stranicu BIUS-a.[/quote]
Mijenjala se adresa foruma, pa i to treba srediti, hvala na upozorenju.
[quote="vsego"]Ne bih se slozio. Eh? Bitno je tko je moderator, jer je na moderatorima veci dio "sljakeraja" oko uvodjenja reda. Drzim prodike Vjerojatno si mislio da "nije bitno s kojeg je faxa moderator". Wink No, u tom slucaju, nije bitno ni odakle je Admin.[/quote]
Aludirao sam na to sto je glavni argument ljudi koji su se bunili bio da samo biolozi mogu voditi forum. Tako da admini mogu ostati biolozi, to nije problem, ali za moderatore je potpuno svejedno odakle su, dok god rade u skladu s nekakvim pravilima i etikom. Iako stvarno nije bitno tko je osoblje foruma, bitno je da je forum aktivan i da je na odredjenom nivou.
Ja se nadam da cemo uskoro srediti ovo stanje na forumu.
Hvala na savjetima za amandmane. Sredit cu to.
vsego (napisa): | Da stvar bude gora, na kraju tog topica je link na Pravila ponasanja koji me baca na - pocetnu stranicu BIUS-a. |
Mijenjala se adresa foruma, pa i to treba srediti, hvala na upozorenju.
vsego (napisa): | Ne bih se slozio. Eh? Bitno je tko je moderator, jer je na moderatorima veci dio "sljakeraja" oko uvodjenja reda. Drzim prodike Vjerojatno si mislio da "nije bitno s kojeg je faxa moderator". Wink No, u tom slucaju, nije bitno ni odakle je Admin. |
Aludirao sam na to sto je glavni argument ljudi koji su se bunili bio da samo biolozi mogu voditi forum. Tako da admini mogu ostati biolozi, to nije problem, ali za moderatore je potpuno svejedno odakle su, dok god rade u skladu s nekakvim pravilima i etikom. Iako stvarno nije bitno tko je osoblje foruma, bitno je da je forum aktivan i da je na odredjenom nivou.
Ja se nadam da cemo uskoro srediti ovo stanje na forumu.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
DarkLord Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:24 ned, 11. 9. 2005 Naslov: |
|
|
[quote]Da, s ovim se slazem. Eh? Moderatori se ne skupljaju po faxu, nego iz fonda dobrih korisnika. Cool Meni je nemo (s Fizike, ako se ne varam) moderator, bez da sam ga uopce upoznao ("u zivo"). Cool[/quote]
apsostrumfno se slazem. dakle iz fonda dobrih korisnika. to bi pretpostavljam znacilo onih koji pisu puno i konstruktivno. dakle, bnikola, ne onih koji na forumu nemaju ni deset postova i nisu upoznati s levelom tolerancije te, dolazeci s jednog mnogo strozeg foruma, pocinju provoditi pravila na koja su navikli. kad ste vec htjeli uvoziti moderatore mogli ste se odluciti za nema koji je tamo vec bio domaci. ovako je totalno ispalo kao neko isfuravanje.
[quote]P.S. @DarkLord: pokoji link za primjer (npr. "opijenosti modova vlascu") bi mogao biti koristan. Cool[/quote]
nazalost topici o kojima govorim su nestali(da li da se zataskaju dokazi ili zbog redovnog odrzavanja ne znam)
mogu navesti primjer a bnikola ce potvrditi njegovu autenticnost.
jedan korisnik je otvorio topic "trazim jedno slatko bice" u kojem je pricao nesto u stilu kako je izgubio svoju ljubav i sad je trazi... nakon sto je par usera odgovorilo u stilu jel trazis zenu ili psa i slicno javila se moderatorica zaprijetivsi doticnome da ce mu zalokati topic ukoliko ne definira sta tocno trazi jer ga ona nista ne razumi. mozda treba napomenuti da se topic odvija u podforumu kikiriki kostice na cijem ulazu pise slijedece: Ponovno s vama, najbolji čuvar higijene ostatka foruma. Užvajte u interesantnim i zabavnim raspravama sa ostatkom forumaša ovdje. Ako vaše teme nisu zabavne, interesantne i ako su preozbiljne, ovdje ne pišite
sam bnikola se jos u dva navrata prijetio zalokavanjem topica u kojima je kritiziran rad moderatora. to je izazvalo totalnu sprdnju od strane usera. receno je da im se mozemo obratiti na pm. kad bi im se obratio na pm odkantali bi me po kratkom postupku. zatim uvoze moderatora koji nije ni dana proveo na forumu biusa. on pocinje provoditi pravila nekog drugog foruma(npr. na biusovom forumu je dozvoljeno upotrebljavanje zvijezdica umjesto psovke, ali ne i kod ovog moda) te odredjeni stari korisnici deklarativno napustaju site. ja im prijetim upravnim odborom, oni me deletaju jer se nemam sta prijetit na forumu. tu mi je vec bilo svejedno hoce li me izbacit ili ne pa sam si dao oduska i izletio sa foruma.
sad sam tu kod vas, pravila postoje, ne mogu biti jasnija nego sta jesu i ja ih se pridrzavam. haugh
P.S. evo jos jedna interesantnost. slijedece recenice su autorsko djelo vrhovnog admina:
Moderatori do daljnjega ostaju oni koji jesu.
Ako bilo tko pokusa ponovno pisat o modovima, biti ce banan sa foruma.
Citat: | Da, s ovim se slazem. Eh? Moderatori se ne skupljaju po faxu, nego iz fonda dobrih korisnika. Cool Meni je nemo (s Fizike, ako se ne varam) moderator, bez da sam ga uopce upoznao ("u zivo"). Cool |
apsostrumfno se slazem. dakle iz fonda dobrih korisnika. to bi pretpostavljam znacilo onih koji pisu puno i konstruktivno. dakle, bnikola, ne onih koji na forumu nemaju ni deset postova i nisu upoznati s levelom tolerancije te, dolazeci s jednog mnogo strozeg foruma, pocinju provoditi pravila na koja su navikli. kad ste vec htjeli uvoziti moderatore mogli ste se odluciti za nema koji je tamo vec bio domaci. ovako je totalno ispalo kao neko isfuravanje.
Citat: | P.S. @DarkLord: pokoji link za primjer (npr. "opijenosti modova vlascu") bi mogao biti koristan. Cool |
nazalost topici o kojima govorim su nestali(da li da se zataskaju dokazi ili zbog redovnog odrzavanja ne znam)
mogu navesti primjer a bnikola ce potvrditi njegovu autenticnost.
jedan korisnik je otvorio topic "trazim jedno slatko bice" u kojem je pricao nesto u stilu kako je izgubio svoju ljubav i sad je trazi... nakon sto je par usera odgovorilo u stilu jel trazis zenu ili psa i slicno javila se moderatorica zaprijetivsi doticnome da ce mu zalokati topic ukoliko ne definira sta tocno trazi jer ga ona nista ne razumi. mozda treba napomenuti da se topic odvija u podforumu kikiriki kostice na cijem ulazu pise slijedece: Ponovno s vama, najbolji čuvar higijene ostatka foruma. Užvajte u interesantnim i zabavnim raspravama sa ostatkom forumaša ovdje. Ako vaše teme nisu zabavne, interesantne i ako su preozbiljne, ovdje ne pišite
sam bnikola se jos u dva navrata prijetio zalokavanjem topica u kojima je kritiziran rad moderatora. to je izazvalo totalnu sprdnju od strane usera. receno je da im se mozemo obratiti na pm. kad bi im se obratio na pm odkantali bi me po kratkom postupku. zatim uvoze moderatora koji nije ni dana proveo na forumu biusa. on pocinje provoditi pravila nekog drugog foruma(npr. na biusovom forumu je dozvoljeno upotrebljavanje zvijezdica umjesto psovke, ali ne i kod ovog moda) te odredjeni stari korisnici deklarativno napustaju site. ja im prijetim upravnim odborom, oni me deletaju jer se nemam sta prijetit na forumu. tu mi je vec bilo svejedno hoce li me izbacit ili ne pa sam si dao oduska i izletio sa foruma.
sad sam tu kod vas, pravila postoje, ne mogu biti jasnija nego sta jesu i ja ih se pridrzavam. haugh
P.S. evo jos jedna interesantnost. slijedece recenice su autorsko djelo vrhovnog admina:
Moderatori do daljnjega ostaju oni koji jesu.
Ako bilo tko pokusa ponovno pisat o modovima, biti ce banan sa foruma.
_________________ I drink to make other people more interesting
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 21:37 ned, 11. 9. 2005 Naslov: |
|
|
Vasi modovi&admini nisu namjerno zli, jedino je vecina njih nova u svom poslu i ne zna pravu mjeru. I tada pretjeraju, pa shvate da su pogrijesili pa se povuku, .., pa shvate da su se previse povukli pa opet stisnu i na kraju dobijes poprilicno kaoticnu moderatorsku politiku. Ono sto je bitno u cijeloj prici jes da bi i oni sa vremenom trebali naci tu mjeru :?
Vruci problem BIUS admina&modova jest zachatavanje&offtopici, koji u pravilu oduzimaju koheziju raspravama u Kikiriki-košticama. DL je glavni ljubitelj takvih tema na BIUS forumu tako da zbog toga najcesce dolazi u konflikt sa modovima koji su stava (koliko sam shvatio) da dezintergriranje "vaznih" tema, makar u Kikirkiki-košticama nije ok i da 90% foruma ne bi smjeli biti chaterski haveni. Sa druge strane, DL bas takve preferira :)
Ukratko, rijesite to medjusobno. Ono sto DL&Co. trazi od bnikole&Co. nije toliko nerazumno, ali je uglavnom prezentirano sa stavom "ne daju mi psovati chatati i offtopichariti cak ni u kikirikikosticama", "pa sta je malo flejma" i tako dalje. (http://rasprave.fizika.org/viewforum.php?f=18 ) Na fizici su imali takav eksperiment i zavrsio je lockanjem podforuma uz komentar admina [quote]"pregledavajući forume, i slušajući komentare korisnika, u moderatorskom Jedi Councilu smo zaključili da forum Chatroom nije opravdao svoje otvaranje. Naime, postovi koji se u njemu nalaze se mogu podijeliti u dvije skupine - one koji su čisto flamanje, trollanje ili neki njima srodan oblik najprimitivnije komunikacije koji bi zapravo trebao ležati u Smeću ili one koji su pristojna rasprava o ne-baš-striktno-fizičarskim-ili-polufizičarskim temama koji bi slobodno mogli biti u forumu Svašta.[/quote]
Zakljucak: na akademskim forumima ne moze postojati potpuno nemoderirani podforum. Do koje mjere zelite dozvoliti kaoticnost (i besciljnost) rasprava, najbolje vam je dogovoriti se kad se malo spuste lopte.
Vasi modovi&admini nisu namjerno zli, jedino je vecina njih nova u svom poslu i ne zna pravu mjeru. I tada pretjeraju, pa shvate da su pogrijesili pa se povuku, .., pa shvate da su se previse povukli pa opet stisnu i na kraju dobijes poprilicno kaoticnu moderatorsku politiku. Ono sto je bitno u cijeloj prici jes da bi i oni sa vremenom trebali naci tu mjeru
Vruci problem BIUS admina&modova jest zachatavanje&offtopici, koji u pravilu oduzimaju koheziju raspravama u Kikiriki-košticama. DL je glavni ljubitelj takvih tema na BIUS forumu tako da zbog toga najcesce dolazi u konflikt sa modovima koji su stava (koliko sam shvatio) da dezintergriranje "vaznih" tema, makar u Kikirkiki-košticama nije ok i da 90% foruma ne bi smjeli biti chaterski haveni. Sa druge strane, DL bas takve preferira
Ukratko, rijesite to medjusobno. Ono sto DL&Co. trazi od bnikole&Co. nije toliko nerazumno, ali je uglavnom prezentirano sa stavom "ne daju mi psovati chatati i offtopichariti cak ni u kikirikikosticama", "pa sta je malo flejma" i tako dalje. (http://rasprave.fizika.org/viewforum.php?f=18 ) Na fizici su imali takav eksperiment i zavrsio je lockanjem podforuma uz komentar admina Citat: | "pregledavajući forume, i slušajući komentare korisnika, u moderatorskom Jedi Councilu smo zaključili da forum Chatroom nije opravdao svoje otvaranje. Naime, postovi koji se u njemu nalaze se mogu podijeliti u dvije skupine - one koji su čisto flamanje, trollanje ili neki njima srodan oblik najprimitivnije komunikacije koji bi zapravo trebao ležati u Smeću ili one koji su pristojna rasprava o ne-baš-striktno-fizičarskim-ili-polufizičarskim temama koji bi slobodno mogli biti u forumu Svašta. |
Zakljucak: na akademskim forumima ne moze postojati potpuno nemoderirani podforum. Do koje mjere zelite dozvoliti kaoticnost (i besciljnost) rasprava, najbolje vam je dogovoriti se kad se malo spuste lopte.
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
DarkLord Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
DarkLord Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 22:28 pon, 12. 9. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="DarkLord"]eto, problemi su rijeseni. ja sam izgubio oni su dobili. govorimo o bitci ne o ratu naravno.[/quote]
no, ajde pričaj, još nikakve interesantne informacije nisu iscurile, osim one vrlo pozitivne da je bnikola napokon postao glavni admin umjesto pomalo lijenog ijurica :g:
DarkLord (napisa): | eto, problemi su rijeseni. ja sam izgubio oni su dobili. govorimo o bitci ne o ratu naravno. |
no, ajde pričaj, još nikakve interesantne informacije nisu iscurile, osim one vrlo pozitivne da je bnikola napokon postao glavni admin umjesto pomalo lijenog ijurica
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
DarkLord Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|