Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Geliriell Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Geliriell Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 8:50 pet, 7. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Pukica"][quote="krcko"]A ak ne budes pisao zadace i/ili ne kolokviras, bit ces skroz slobodan :silly:[/quote]
pa ja ipak mislim da se isplati potrudit dati sto vise ispita...[/quote]
Naravno. Kad stavim ovog smajlija koji ima kobasice umjesto kose znaci da ne mislim sasvim ozbiljno.
[quote="Geliriell"]Znaci tih 5 dana kolokvija, sve polozimo i ostatak veljace smo slobodni? A kada su bolonjcima usmeni?[/quote]
Nakon druge runde kolokvija. Prva polovica veljace, ugrubo. Ipak niste slobodni odmah nakon kolokvija.
[quote="Geliriell"]@krcko: Nije da zelim gnjavit, ali cisto mi je cudno kad mi se netko obraca u muskom rodu... S obzirom da sam zensko[/quote]
Sorry :oops: [img]http://web.math.hr/~krcko/pict/cvijece2.gif[/img]
Pukica (napisa): | krcko (napisa): | A ak ne budes pisao zadace i/ili ne kolokviras, bit ces skroz slobodan |
pa ja ipak mislim da se isplati potrudit dati sto vise ispita... |
Naravno. Kad stavim ovog smajlija koji ima kobasice umjesto kose znaci da ne mislim sasvim ozbiljno.
Geliriell (napisa): | Znaci tih 5 dana kolokvija, sve polozimo i ostatak veljace smo slobodni? A kada su bolonjcima usmeni? |
Nakon druge runde kolokvija. Prva polovica veljace, ugrubo. Ipak niste slobodni odmah nakon kolokvija.
Geliriell (napisa): | @krcko: Nije da zelim gnjavit, ali cisto mi je cudno kad mi se netko obraca u muskom rodu... S obzirom da sam zensko |
Sorry
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Geliriell Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vanish Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:38 ned, 9. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]
Do sada su neki znali, sad ce svi morati. Inace padaju godinu.[/quote]
Dakle, meni sada nešto čisto nije jasno. Koliko ja shvatih, princip studiranja po bolonji je godina za godinom. Znači li to da između redaka u biti piše semestar za semestrom??? To implicira da ako ja u veljači, na primjer, ne položim jedan kolegij, instantno gubim godinu, te mogu cijeli idući semestar (dakle od veljače do listopada) plandovati i hladiti papke, te u deseti mjesec opet upisati prvi semestar. Oprostite dragi moji, ali to je iznimno glupo.
krcko (napisa): |
Do sada su neki znali, sad ce svi morati. Inace padaju godinu. |
Dakle, meni sada nešto čisto nije jasno. Koliko ja shvatih, princip studiranja po bolonji je godina za godinom. Znači li to da između redaka u biti piše semestar za semestrom??? To implicira da ako ja u veljači, na primjer, ne položim jedan kolegij, instantno gubim godinu, te mogu cijeli idući semestar (dakle od veljače do listopada) plandovati i hladiti papke, te u deseti mjesec opet upisati prvi semestar. Oprostite dragi moji, ali to je iznimno glupo.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 20:27 ned, 9. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Tocno je da gubis godinu, ali ne i polozene kolegije. :roll:
Dakle, ako padnes jedan kolegij u prvom semestru i ocistis drugi semestar, mozes upisati veci dio kolegija s druge godine, iako ti se broji kao pad. :? Dapace, ako padnes UuR ili C (koji nose 4 odnosno 5 ECTS bodova), prema nasem Statutu mozes u iducoj godini upisati 35 bodova po semestru, sto ispada da mozes upisati [b]sve[/b] i time, ako polozis, nadoknaditi izgubljenu godinu. :gg:
Tocno je da gubis godinu, ali ne i polozene kolegije.
Dakle, ako padnes jedan kolegij u prvom semestru i ocistis drugi semestar, mozes upisati veci dio kolegija s druge godine, iako ti se broji kao pad. Dapace, ako padnes UuR ili C (koji nose 4 odnosno 5 ECTS bodova), prema nasem Statutu mozes u iducoj godini upisati 35 bodova po semestru, sto ispada da mozes upisati sve i time, ako polozis, nadoknaditi izgubljenu godinu.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 22:19 ned, 9. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vanish"]To implicira da ako ja u veljači, na primjer, ne položim jedan kolegij, instantno gubim godinu, te mogu cijeli idući semestar (dakle od veljače do listopada) plandovati i hladiti papke, te u deseti mjesec opet upisati prvi semestar. Oprostite dragi moji, ali to je iznimno glupo.[/quote]
Tocno je da ces vec u veljaci, ukoliko ne polozis jedan ili vise kolegija, znati da padas godinu. Moze ti se to dogoditi i prije, u tjednu kad ide prva runda kolokvija. Ako dobijes neprolaznu ocjenu iz nekog kolokvija i ne uspijes je popraviti tjedan iza kad su ispravci, vec tada znas da padas godinu.
Ako ti se to dogodi imas dvije opcije. Mozda shvatis da ovo nije pravi studij za tebe - u tom slucaju slijedi plandovanje, hladjenje papaka i ponovni upis u prvi semestar na nekom drugom faksu (gdje ce te takodjer docekati Bolonja). Ako ipak odlucis studirati matematiku ili nesto srodno, hladjenje papaka nikako nije dobra strategija. Isplati se davati ispite iz drugog semestra bez obzira na situaciju. Vsego je vec napisao zasto - ja bih samo dodao da ce ti se polozena MA i/ili LA vjerojatno priznati umjesto freshman-matematike na bilo kojem drugom faksu, a to se slusa skoro svuda.
Uostalom, ovaj cas ne znamo sigurno sto ce se iduce jeseni dogadjati s ljudima kojima ostane samo jedan ispit. Pad godine nismo mi izmislili, to je propisano Statutom Sveucilista. Mozda se pronadje nekakav "loophole" i malo zaobidju pravila. Recimo, dozvole ti upis svih kolegija s druge plus ponovni upis kolegija koji je ostao. Kao sto vsego rece, to ne bi bilo kontra Statuta (zbog gornje granice od 35 ECTS-a po semestru).
vanish (napisa): | To implicira da ako ja u veljači, na primjer, ne položim jedan kolegij, instantno gubim godinu, te mogu cijeli idući semestar (dakle od veljače do listopada) plandovati i hladiti papke, te u deseti mjesec opet upisati prvi semestar. Oprostite dragi moji, ali to je iznimno glupo. |
Tocno je da ces vec u veljaci, ukoliko ne polozis jedan ili vise kolegija, znati da padas godinu. Moze ti se to dogoditi i prije, u tjednu kad ide prva runda kolokvija. Ako dobijes neprolaznu ocjenu iz nekog kolokvija i ne uspijes je popraviti tjedan iza kad su ispravci, vec tada znas da padas godinu.
Ako ti se to dogodi imas dvije opcije. Mozda shvatis da ovo nije pravi studij za tebe - u tom slucaju slijedi plandovanje, hladjenje papaka i ponovni upis u prvi semestar na nekom drugom faksu (gdje ce te takodjer docekati Bolonja). Ako ipak odlucis studirati matematiku ili nesto srodno, hladjenje papaka nikako nije dobra strategija. Isplati se davati ispite iz drugog semestra bez obzira na situaciju. Vsego je vec napisao zasto - ja bih samo dodao da ce ti se polozena MA i/ili LA vjerojatno priznati umjesto freshman-matematike na bilo kojem drugom faksu, a to se slusa skoro svuda.
Uostalom, ovaj cas ne znamo sigurno sto ce se iduce jeseni dogadjati s ljudima kojima ostane samo jedan ispit. Pad godine nismo mi izmislili, to je propisano Statutom Sveucilista. Mozda se pronadje nekakav "loophole" i malo zaobidju pravila. Recimo, dozvole ti upis svih kolegija s druge plus ponovni upis kolegija koji je ostao. Kao sto vsego rece, to ne bi bilo kontra Statuta (zbog gornje granice od 35 ECTS-a po semestru).
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
vanish Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mea Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
layla Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:58 pet, 20. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote]Dakle, ako padnes jedan kolegij u prvom semestru i ocistis drugi semestar, mozes upisati veci dio kolegija s druge godine, iako ti se broji kao pad. Dapace, ako padnes UuR ili C (koji nose 4 odnosno 5 ECTS bodova), prema nasem Statutu mozes u iducoj godini upisati 35 bodova po semestru, sto ispada da mozes upisati sve i time, ako polozis, nadoknaditi izgubljenu godinu.
[/quote]\
hmm....a sto nije uur uvjet za c? onda je to vise od 4 odnosno 5 ECTS bodova.... :?
Citat: | Dakle, ako padnes jedan kolegij u prvom semestru i ocistis drugi semestar, mozes upisati veci dio kolegija s druge godine, iako ti se broji kao pad. Dapace, ako padnes UuR ili C (koji nose 4 odnosno 5 ECTS bodova), prema nasem Statutu mozes u iducoj godini upisati 35 bodova po semestru, sto ispada da mozes upisati sve i time, ako polozis, nadoknaditi izgubljenu godinu.
| \
hmm....a sto nije uur uvjet za c? onda je to vise od 4 odnosno 5 ECTS bodova....
_________________ ...:: Postoje tri vrste ljudi: oni koji znaju brojati i oni koji ne. ::...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 16:52 pet, 20. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="layla"][quote]Dakle, ako padnes jedan kolegij u prvom semestru i ocistis drugi semestar, mozes upisati veci dio kolegija s druge godine, iako ti se broji kao pad. Dapace, ako padnes UuR ili C (koji nose 4 odnosno 5 ECTS bodova), prema nasem Statutu mozes u iducoj godini upisati 35 bodova [color=red]po semestru[/color], sto ispada da mozes upisati sve i time, ako polozis, nadoknaditi izgubljenu godinu.[/quote]
hmm....a sto nije uur uvjet za c? onda je to vise od 4 odnosno 5 ECTS bodova.... :?[/quote]
Vid' sto sam naglasio. :D Ako i dalje ima nejasnoca, pitaj. 8)
layla (napisa): | Citat: | Dakle, ako padnes jedan kolegij u prvom semestru i ocistis drugi semestar, mozes upisati veci dio kolegija s druge godine, iako ti se broji kao pad. Dapace, ako padnes UuR ili C (koji nose 4 odnosno 5 ECTS bodova), prema nasem Statutu mozes u iducoj godini upisati 35 bodova po semestru, sto ispada da mozes upisati sve i time, ako polozis, nadoknaditi izgubljenu godinu. |
hmm....a sto nije uur uvjet za c? onda je to vise od 4 odnosno 5 ECTS bodova.... |
Vid' sto sam naglasio. Ako i dalje ima nejasnoca, pitaj.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|