Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:18 pet, 24. 2. 2006 Naslov: Anti vsego u oba smisla |
|
|
Da ne nastavljam raspravu [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=6267]tamo gdje joj nije mjesto[/url] nastavljam ovdje.
[quote="forum 24.02.2006 16:05"]
vsego
Karma = pohvala - pokuda
69 = 107 - 38 [/quote]
Statistike pokazuju da ima ljudi koji te vole ali ima i onih kojima baš i nisi drag. Da si nam stavio mogućnost neograničene negativne karme, vjerujem da bi imao puno više negativnih. A moguće je i da su ljudi kak bi meni dali negativnu karmu, morali nekom napucati pozitivnu, pa su to učinili tebi :-)
Zamišljam ovaj topic kao žalbe na rad vsege kao prvu osobu ovog foruma, na ispravnost njegovih odluka o cenzuriranju itd.
Nadalje, pošto se njegova visost pojavljuje u dva obličja, kao admin i kao čovjek (vidi [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=6280]tu[/url]), sva ta karma podjeljena je i njemu (čovjeku) tako da se ne vidi stvarno stanje stvari. A to sve kako bi on uvidio u čemu je loš da to popravi i u čemu je dobar da se time ponosi.
Ovime ne negiram njegovu svesrdnu pomoć koju pruža izgubljenim ovčicama.
[url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=6267]Tamo[/url] sam već napisala svoje zamjerke.
A kaj se vama ne sviđa na njemu? A kaj vam se posebno sviđa?
Meni se sviđa što ponekad fakat nešt provali pa se dugo smijem. I što zna gdje se što može naći. I tolerantan je prema "friškima" koji se još ne snalaze na forumu (za razliku od Nesi). I prema meni - to nadasve
:wink:
Ma meni je on zapravo zakon. Ali zakon je tu da bi se kršio, zar ne?
Vsego, legendo! Jednom ćeš i ti sazrijeti. To ti najviše zamjeram. Sa toliko godina još si na duhovnoj (ne religioznoj) razini malog djeteta. To nije nimalo loše. I ne smeta me kad se to očituje u tvojim postovima osim kad su adminovski.
Da ne nastavljam raspravu tamo gdje joj nije mjesto nastavljam ovdje.
forum 24.02.2006 16:05 (napisa): |
vsego
Karma = pohvala - pokuda
69 = 107 - 38 |
Statistike pokazuju da ima ljudi koji te vole ali ima i onih kojima baš i nisi drag. Da si nam stavio mogućnost neograničene negativne karme, vjerujem da bi imao puno više negativnih. A moguće je i da su ljudi kak bi meni dali negativnu karmu, morali nekom napucati pozitivnu, pa su to učinili tebi
Zamišljam ovaj topic kao žalbe na rad vsege kao prvu osobu ovog foruma, na ispravnost njegovih odluka o cenzuriranju itd.
Nadalje, pošto se njegova visost pojavljuje u dva obličja, kao admin i kao čovjek (vidi tu), sva ta karma podjeljena je i njemu (čovjeku) tako da se ne vidi stvarno stanje stvari. A to sve kako bi on uvidio u čemu je loš da to popravi i u čemu je dobar da se time ponosi.
Ovime ne negiram njegovu svesrdnu pomoć koju pruža izgubljenim ovčicama.
Tamo sam već napisala svoje zamjerke.
A kaj se vama ne sviđa na njemu? A kaj vam se posebno sviđa?
Meni se sviđa što ponekad fakat nešt provali pa se dugo smijem. I što zna gdje se što može naći. I tolerantan je prema "friškima" koji se još ne snalaze na forumu (za razliku od Nesi). I prema meni - to nadasve
Ma meni je on zapravo zakon. Ali zakon je tu da bi se kršio, zar ne?
Vsego, legendo! Jednom ćeš i ti sazrijeti. To ti najviše zamjeram. Sa toliko godina još si na duhovnoj (ne religioznoj) razini malog djeteta. To nije nimalo loše. I ne smeta me kad se to očituje u tvojim postovima osim kad su adminovski.
_________________ "Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:46 pet, 24. 2. 2006 Naslov: Re: Anti vsego u oba smisla |
|
|
[quote="Ivančica"]Meni se sviđa što ponekad fakat nešt provali pa se dugo smijem. I što zna gdje se što može naći. I tolerantan je prema "friškima" koji se još ne snalaze na forumu (za razliku od Nesi). I prema meni - to nadasve
:wink:[/quote]
Ovdje se u potpunosti slažem s tobom Ivančice! :thumbup:
Ja kada sam došla ode, nisam niti znala kaj je Forum u smislu same riječi, pa sam radila gluposti (sada ih radim manje). :gg: A onda me vsego usmjeravao (ako to mogu tako nazvati) i bio jako, jako, jako dobar i strpljiv prema meni (i još uvijek je). :)
Bilo je i onih koji nisu imali toliko čeličnih živaca ko on, ali ovaj topic nije o njima, pa ih neću spominjat.
[size=8]Sve je dobro kad se dobro svrši.[/size] :wink:
vsego - evo mi prilike da se javno zahvalim tebi i ostalim Forumašima što imate strpljenja sa mnom. :D
:thankyou: ppl!
Ivančica (napisa): | Meni se sviđa što ponekad fakat nešt provali pa se dugo smijem. I što zna gdje se što može naći. I tolerantan je prema "friškima" koji se još ne snalaze na forumu (za razliku od Nesi). I prema meni - to nadasve
 |
Ovdje se u potpunosti slažem s tobom Ivančice!
Ja kada sam došla ode, nisam niti znala kaj je Forum u smislu same riječi, pa sam radila gluposti (sada ih radim manje). A onda me vsego usmjeravao (ako to mogu tako nazvati) i bio jako, jako, jako dobar i strpljiv prema meni (i još uvijek je).
Bilo je i onih koji nisu imali toliko čeličnih živaca ko on, ali ovaj topic nije o njima, pa ih neću spominjat.
Sve je dobro kad se dobro svrši.
vsego - evo mi prilike da se javno zahvalim tebi i ostalim Forumašima što imate strpljenja sa mnom.
ppl!
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:18 pet, 24. 2. 2006 Naslov: |
|
|
savrsen topic za ulizivanje... :D
pa evo da i ja tu nesto malo dodan...
iden se malo pravit pametan: :lol:
na forumu svi valjda imaju svoje misljenje pa onda koji put se to ne slaze sa necijin tudin misljenjen i onda dodje do prepirke... bla bla bla... uglavnom, svi znate nastavak price...
samo pojasnjavan da vsego valjda najdetaljnije odgovara na postove pa onda se osobi koja se ne slaze s njime cini da on nju izravno napada...
(puno je valjda u ovon mom pametovanju :lol: )
@ivancica, imas pravo, vsego je zakon i faca totalna... 8)
ne samo ja, i mnogi moji prijatelji ce potvrdit da uvik pomogne kad triba, ako je u njegovoj moci, naravno... tako da me onaj rast karme nimalo ne cudi...
@nokti barba sege... originalno u svakon slucaju i ima dosta komicnih scena na satu i na kolokviju vezanih uz te nokte... tako da ja podrzajen te nokte, izgledaju mi ka neki protest ciloj ekipi... :D
@vsego admin i vsego kao korisnik foruma su cesto dvi razlicite osobe ( paznja, vsego, da se ne stvori shizofrenija, oce rec, podvojena licnost :P )... tako da, cak i ako se sretnu pokoji put te dvi osobe, pa nije kraj svita... steel ce to sredit... :D
kad se vec ulizujen, ajmo jos malo... :lol: vsego, odlicne majice... [size=4]neki bendovi mi se nimalo ne svidaju, ali[/size] ima tako dobrih majica od tako dobrih bendova...
i,hm, za kraj, paznja, ako se sada sretnu osoba admin i osoba sego, i ako se naljute... bit ce gromovito... iako, iman osjecaj da ce ga zabavljat sve ovo... :rrotfl:
savrsen topic za ulizivanje...
pa evo da i ja tu nesto malo dodan...
iden se malo pravit pametan:
na forumu svi valjda imaju svoje misljenje pa onda koji put se to ne slaze sa necijin tudin misljenjen i onda dodje do prepirke... bla bla bla... uglavnom, svi znate nastavak price...
samo pojasnjavan da vsego valjda najdetaljnije odgovara na postove pa onda se osobi koja se ne slaze s njime cini da on nju izravno napada...
(puno je valjda u ovon mom pametovanju )
@ivancica, imas pravo, vsego je zakon i faca totalna...
ne samo ja, i mnogi moji prijatelji ce potvrdit da uvik pomogne kad triba, ako je u njegovoj moci, naravno... tako da me onaj rast karme nimalo ne cudi...
@nokti barba sege... originalno u svakon slucaju i ima dosta komicnih scena na satu i na kolokviju vezanih uz te nokte... tako da ja podrzajen te nokte, izgledaju mi ka neki protest ciloj ekipi...
@vsego admin i vsego kao korisnik foruma su cesto dvi razlicite osobe ( paznja, vsego, da se ne stvori shizofrenija, oce rec, podvojena licnost )... tako da, cak i ako se sretnu pokoji put te dvi osobe, pa nije kraj svita... steel ce to sredit...
kad se vec ulizujen, ajmo jos malo... vsego, odlicne majice... neki bendovi mi se nimalo ne svidaju, ali ima tako dobrih majica od tako dobrih bendova...
i,hm, za kraj, paznja, ako se sada sretnu osoba admin i osoba sego, i ako se naljute... bit ce gromovito... iako, iman osjecaj da ce ga zabavljat sve ovo...
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 17:50 pet, 24. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Ne slazem se da je vsego los kao admin. Drzi se striktno pravila, i isto tako daje priliku korisnicima. Onima koji zele ne postivati pravila i nakon upozorenja, jasno je sto slijedi.
Kao korisnik, ima pravo na svoje misljenje. I jasno je kada pise svoje misljenje, a kada djeluje kao administrator. Tu se necu mijesati kakvi su njegovi stavovi, ali znam da sam se cesto nasmijao na njegove postove. I to je u redu da se trudi biti zabavan...
Ovo stanje s karmom je zasluzio. Stalno radi na poboljsanju foruma, i na njegovom laksem koristenju. Ljudi to vide i nagradjuju ga. A isto tako, "kaznili" su ga time sto ima i pokuda, ne samo pohvala... Ali uvijek ima uz zadovoljne i one koji nisu zadovoljni...
Ne slazem se da je vsego los kao admin. Drzi se striktno pravila, i isto tako daje priliku korisnicima. Onima koji zele ne postivati pravila i nakon upozorenja, jasno je sto slijedi.
Kao korisnik, ima pravo na svoje misljenje. I jasno je kada pise svoje misljenje, a kada djeluje kao administrator. Tu se necu mijesati kakvi su njegovi stavovi, ali znam da sam se cesto nasmijao na njegove postove. I to je u redu da se trudi biti zabavan...
Ovo stanje s karmom je zasluzio. Stalno radi na poboljsanju foruma, i na njegovom laksem koristenju. Ljudi to vide i nagradjuju ga. A isto tako, "kaznili" su ga time sto ima i pokuda, ne samo pohvala... Ali uvijek ima uz zadovoljne i one koji nisu zadovoljni...
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:32 pet, 24. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Ivancica"]Ako imaš nešto osobno protiv mene, reci mi to u facu,...[/quote]
:rotfl3: Javni topic znaci "reci u facu"? :rotfl:
Ima par problema u tvom pocetnom postu... :([list=1][*] Za vecinu Admin-akcija se ne moze znati tko je iza njih: cesto su editi anonimni, odluke se [b]u pravilu[/b] donose konsenzusom Admina,... :)
[*] Vecina onih koji me ne vole ce vjerojatno to iskazati karmom, a ne javno. :? Comes with my position here i ja tu ne mogu (niti ne zelim) nesto mijenjati. :|
[*] Admin vsego pise [color=darkred]tamno crvenom bojom[/color], sto je - IMO, naravno - prilicno dobra separacija dvije uloge. 8)
Neke stvari uzimas previse zdravo za gotovo: recimo, vsego Admin bi ovaj topic odmah lockao da prozivas nekog drugog, uz opasku da se javis toj osobi na PM (ili nekom od Admina ako imas prigovor na moderatora). :? Da li ce Steel ovdje intervenirati na slican nacin, ni na koji nacin nece ovisiti o meni, no jasno je da sam (u ovom slucaju) u losijem polozaju od "obicnih" korisnika. :(
Jasno, u nekim situacijama sam u "malo" boljem polozaju. :twisted: Kao i tvoj sef u firmi, mora vise od tebe paziti na neke stvari, no u nekima je povlasten u odnosu na tebe. 8)
[*] U mojoj karmi nisu samo ocjene vsege Admina i usera, nego i asistenta. :faint: Da, trostruka licnost! :D Forum je ovdje vazan, ali IRL nije i ja ne mogu svoje ponasanje Admina i asistenta prilagodjavati tome da dobijam sto ljepsu karmu. :( Spomenuti slucaj vjekovac... znao sam da ce me to skupo "kostati" po pitanju karme, no to nije mogao biti kriterij da odignoriram ono to vecina nije vidjela (jer je brzo "pocisceno"). :? Slicno, ne mogu na kolokviju svima pokloniti prolaz da mi netko ne bi "napucavao" negativnu karmu. :roll: A bas to se desava: barem jedan zaposleni ovdje (necu imenovati; traizte sami) je prve negativne karme dobio sa zavrsetkom prvih ispita na ovom roku (prvom nakon uvodjenja karme, btw). :( Znakovito, je l' da? :xg:
[*] Sam post ti me malo previse hvali, ako si vec htjela anti-topic. :lol:[/list:o]
Uz zahvalu mom fan clubu, neka vas :bow: :vl: :wob: cuva...
P.S. @sorrow: Cim sam vidio naslov topica (i tko ga je otvorio) pomislio sam da je to "savrsen topic za ulizivanje"... :gg:
P.P.S. [b]Define irony:[/b] 1. Otvoren je topic protiv vsege (mada samo naslov na to aludira). :-s 2. Ocekuje se (valjda) da vsego odgovori. :) 3. Sada, kada je on odgovorio, njegov fan club ima jos jedno mjesto za napucavati mu pozitivnu karmu... :el: (ovo [b]nije[/b] poziv na takvo ponasanje; samo primjecujem da je... zabavno :D)
Ivancica (napisa): | Ako imaš nešto osobno protiv mene, reci mi to u facu,... |
Javni topic znaci "reci u facu"?
Ima par problema u tvom pocetnom postu...  - Za vecinu Admin-akcija se ne moze znati tko je iza njih: cesto su editi anonimni, odluke se u pravilu donose konsenzusom Admina,...
- Vecina onih koji me ne vole ce vjerojatno to iskazati karmom, a ne javno.
Comes with my position here i ja tu ne mogu (niti ne zelim) nesto mijenjati.
- Admin vsego pise tamno crvenom bojom, sto je - IMO, naravno - prilicno dobra separacija dvije uloge.
Neke stvari uzimas previse zdravo za gotovo: recimo, vsego Admin bi ovaj topic odmah lockao da prozivas nekog drugog, uz opasku da se javis toj osobi na PM (ili nekom od Admina ako imas prigovor na moderatora). Da li ce Steel ovdje intervenirati na slican nacin, ni na koji nacin nece ovisiti o meni, no jasno je da sam (u ovom slucaju) u losijem polozaju od "obicnih" korisnika.
Jasno, u nekim situacijama sam u "malo" boljem polozaju. Kao i tvoj sef u firmi, mora vise od tebe paziti na neke stvari, no u nekima je povlasten u odnosu na tebe.
- U mojoj karmi nisu samo ocjene vsege Admina i usera, nego i asistenta.
Da, trostruka licnost! Forum je ovdje vazan, ali IRL nije i ja ne mogu svoje ponasanje Admina i asistenta prilagodjavati tome da dobijam sto ljepsu karmu. Spomenuti slucaj vjekovac... znao sam da ce me to skupo "kostati" po pitanju karme, no to nije mogao biti kriterij da odignoriram ono to vecina nije vidjela (jer je brzo "pocisceno"). Slicno, ne mogu na kolokviju svima pokloniti prolaz da mi netko ne bi "napucavao" negativnu karmu. A bas to se desava: barem jedan zaposleni ovdje (necu imenovati; traizte sami) je prve negativne karme dobio sa zavrsetkom prvih ispita na ovom roku (prvom nakon uvodjenja karme, btw). Znakovito, je l' da?
- Sam post ti me malo previse hvali, ako si vec htjela anti-topic.

Uz zahvalu mom fan clubu, neka vas cuva...
P.S. @sorrow: Cim sam vidio naslov topica (i tko ga je otvorio) pomislio sam da je to "savrsen topic za ulizivanje"...
P.P.S. Define irony: 1. Otvoren je topic protiv vsege (mada samo naslov na to aludira). 2. Ocekuje se (valjda) da vsego odgovori. 3. Sada, kada je on odgovorio, njegov fan club ima jos jedno mjesto za napucavati mu pozitivnu karmu... (ovo nije poziv na takvo ponasanje; samo primjecujem da je... zabavno )
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
litra manje Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:09 sub, 25. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Hm...pa ja bas nisam pretjerano zadovoljan s "administratorskom politikom...".Postoje jasna pravila, ali cini mi se da postoje dvostruka mjerila...pogotovo ako se dirne direktno FAX malo zesce...npr. Moze se pricati o necijim misljenjima, pa cak i napadati npr. Velikog Zutog smrdljivog limuna, ili neke tamo lijeve...a kad se pokrene prica o nekim problemima unutar zgrade, onda moderatura stvarno stisne svoje omce, i itekako pazljivo prati kako se stvari razvijaju...
S druge strane...vsego je napravio jako dobar posao s ovim forumom...
Hm...pa ja bas nisam pretjerano zadovoljan s "administratorskom politikom...".Postoje jasna pravila, ali cini mi se da postoje dvostruka mjerila...pogotovo ako se dirne direktno FAX malo zesce...npr. Moze se pricati o necijim misljenjima, pa cak i napadati npr. Velikog Zutog smrdljivog limuna, ili neke tamo lijeve...a kad se pokrene prica o nekim problemima unutar zgrade, onda moderatura stvarno stisne svoje omce, i itekako pazljivo prati kako se stvari razvijaju...
S druge strane...vsego je napravio jako dobar posao s ovim forumom...
_________________ Ljudi misle da razmisljaju, dok zapravo samo preuredjuju svoje predrasude!
Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:35 sub, 25. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Ok...kada pritiscete... s time da se odmah ogradjujem od eventualnog poticanja na iznosenje prljavog rublja sto faxa sto zaposlenih...
npr... jedna od "friskijih" tema je slucaj D.V.57 [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=4263&start=0]LINK[/url]
gdje je zapravo eksplicitno bilo "zamoljeno" od strane administratora, da se ljudi suzdrzavaju komentirati i izbacivati misli na forum, pogotovo jer je to izuzetno delikatna tema...
Nisam sada ulazio u detaljnu analizu, evo prvi slucaj...Ivancica...koja ironija, jer je ona bas krenula s "ulizivanjem " :wink: i ovim topicom :: [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=29978#29978]LINK na ivancicin post post[/url] i vjerujem da bi se u kasnijem tekstu, malo boljom analizom mogle primjetiti moderature, koje npr. ne bi bile takve da se radi npr. o nekom profesoru sa isusovackog fakulteta...ili hrvatskih studija...hocu reci...dok je taj topic bio "aktualan" osjetio sam moderatorsko OKO ([url=http://movies.galaraf.net/LOTR/TT/15A-Sauron_s_Eye.jpg]slikica 32 KB[/url]) kako izuzetno aktivno promatra...i osjetio odredjenu tezinu oko vrata .... nelagodu ... i vjerujem da je vecina dobro izvagala rijeci koje ce upotrijebiti
dok u nekim drugim slucajevima, vise manje bezazleno pricam i govorim ono sto mislim...jer su me moderatori istrenirali da budem fin...i da ne psujem
s druge strane...kad smo kod hrvatskih studija...
i ja sam bio moderiran, zbog, nazovimo ga "problema" da nemam dlake na jeziku ...potsjetnik :: [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2128]link[/url]
dok se druge debate o "prljavom vesu" faxa, donekle toleriraju...
npr...citav SUMA&BEZJAK&STP&START rasprave...i gdje su padale stvarno velike optuzbe, bez pravih ili dokaza ili argumenata...
Naravno, primjetio sam isto tako, da se u zadnje vrijeme na spominjanje Bezjaka isto tako pazi i upozorava da ne bude klevetanja i slicnog...
Resume:: Moderatori su isto ljudi, kao i administratori, i treba im dozvoliti da pogrijese, isto tako i da uce na greskama...ovi ovdje moderatori, pa i administratori rade izuzetno dobar posao...Svakim danom u svakom pogledu napreduju...ali da je bilo slucajeva bilo je...
I ne znam, kakva bi moderatorska politika bila u slucaju da sad npr. pocnem pricati o probelmima na faxu. I recimo cinjenicama da postoji dosta ljudi, sto profesora sto asistenata koji na ovaj ili onaj nacin, ne zasluzuju svoju titulu, ili radno mjesto...
da neki dobro rade, ali neki stvarno zabusavaju...
da vjerujem postoje slucajevi gdje asistenti napisau clanak, onda im se mentor dopise u njega i dobija extra bodove, samo zato jer je na papiru mentor...
Cinjenica...tako je na citavom sveucilistu, i nemozete me uvjeriti da nije i ovdje...ili mozete ?? :roll:
AND my point is:: Ako se takav problem spomene da postoji negdje drugdje, onda ce moderatura biti kao i u bilo kojem svashta i Kikiriki&kostice like podforumu...ali ako se slucajno dotakne naseg faxa, onda i moderatura postaje malo, ali zamjetno strozija...i vise se prate rijeci i citav razvoj dogadjaja... :lol:
i onda se [url=http://members.cox.net/scott.mcdowell/orc2005/orc22.jpg]OKO[/url](60 KB) vraca !!! 8)
Ok...kada pritiscete... s time da se odmah ogradjujem od eventualnog poticanja na iznosenje prljavog rublja sto faxa sto zaposlenih...
npr... jedna od "friskijih" tema je slucaj D.V.57 LINK
gdje je zapravo eksplicitno bilo "zamoljeno" od strane administratora, da se ljudi suzdrzavaju komentirati i izbacivati misli na forum, pogotovo jer je to izuzetno delikatna tema...
Nisam sada ulazio u detaljnu analizu, evo prvi slucaj...Ivancica...koja ironija, jer je ona bas krenula s "ulizivanjem " i ovim topicom :: LINK na ivancicin post post i vjerujem da bi se u kasnijem tekstu, malo boljom analizom mogle primjetiti moderature, koje npr. ne bi bile takve da se radi npr. o nekom profesoru sa isusovackog fakulteta...ili hrvatskih studija...hocu reci...dok je taj topic bio "aktualan" osjetio sam moderatorsko OKO (slikica 32 KB) kako izuzetno aktivno promatra...i osjetio odredjenu tezinu oko vrata .... nelagodu ... i vjerujem da je vecina dobro izvagala rijeci koje ce upotrijebiti
dok u nekim drugim slucajevima, vise manje bezazleno pricam i govorim ono sto mislim...jer su me moderatori istrenirali da budem fin...i da ne psujem
s druge strane...kad smo kod hrvatskih studija...
i ja sam bio moderiran, zbog, nazovimo ga "problema" da nemam dlake na jeziku ...potsjetnik :: link
dok se druge debate o "prljavom vesu" faxa, donekle toleriraju...
npr...citav SUMA&BEZJAK&STP&START rasprave...i gdje su padale stvarno velike optuzbe, bez pravih ili dokaza ili argumenata...
Naravno, primjetio sam isto tako, da se u zadnje vrijeme na spominjanje Bezjaka isto tako pazi i upozorava da ne bude klevetanja i slicnog...
Resume:: Moderatori su isto ljudi, kao i administratori, i treba im dozvoliti da pogrijese, isto tako i da uce na greskama...ovi ovdje moderatori, pa i administratori rade izuzetno dobar posao...Svakim danom u svakom pogledu napreduju...ali da je bilo slucajeva bilo je...
I ne znam, kakva bi moderatorska politika bila u slucaju da sad npr. pocnem pricati o probelmima na faxu. I recimo cinjenicama da postoji dosta ljudi, sto profesora sto asistenata koji na ovaj ili onaj nacin, ne zasluzuju svoju titulu, ili radno mjesto...
da neki dobro rade, ali neki stvarno zabusavaju...
da vjerujem postoje slucajevi gdje asistenti napisau clanak, onda im se mentor dopise u njega i dobija extra bodove, samo zato jer je na papiru mentor...
Cinjenica...tako je na citavom sveucilistu, i nemozete me uvjeriti da nije i ovdje...ili mozete ??
AND my point is:: Ako se takav problem spomene da postoji negdje drugdje, onda ce moderatura biti kao i u bilo kojem svashta i Kikiriki&kostice like podforumu...ali ako se slucajno dotakne naseg faxa, onda i moderatura postaje malo, ali zamjetno strozija...i vise se prate rijeci i citav razvoj dogadjaja...
i onda se OKO(60 KB) vraca !!!
_________________ Ljudi misle da razmisljaju, dok zapravo samo preuredjuju svoje predrasude!
Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 22:58 sub, 25. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="BoMark"]npr... jedna od "friskijih" tema je slucaj D.V.57 [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=4263&start=0]LINK[/url]
gdje je zapravo eksplicitno bilo "zamoljeno" od strane administratora, da se ljudi suzdrzavaju komentirati i izbacivati misli na forum, pogotovo jer je to izuzetno delikatna tema...[/quote]
Zamolba je na pocetku topica napisana zbog ovog:
[quote="vsego"]Trenutno je stvar [b]pod istragom[/b], dakle [b]nema niti optuzbe, a kamoli presude[/b] :!:[/quote]
U tom trenutku nije bilo jasno je li prica istinita ili je plod kreativnog novinarstva (ne bi bilo prvi puta). Na moderatorskom forumu dosta smo detaljno raspravljali o nacinu moderiranja tog topica. Zakljucili smo da cemo, kao i uvijek, micati vulgarizme i klevete, ali da [b]necemo sprjecavati[/b] raspravu. Mislim da smo se toga i drzali. Onaj prvi post napisan je nekoliko sati nakon objavljivanja prvog clanka u novinama, kad jos stvarno nista nismo znali.
Ja bih rekao da je kod svih ozbiljnih tema moderatura ostrija nego kod opustenih. Stvarno mislim da nismo imali slucaj sprjecavanja "iznosenja prljavog vesa" neprinicipijelnim moderiranjem. Naprotiv, mnoge stvari su popravljene upravo zbog kritika koje su osvanule na forumu. To sto dozivljavas moderaturu na taj nacin... tvoj je subjektivni dozivljaj :mrgreen: Dok si na F@DG [i]oko[/i] te prati podjednako u svim topicima i na svim temama :oko:
BoMark (napisa): | npr... jedna od "friskijih" tema je slucaj D.V.57 LINK
gdje je zapravo eksplicitno bilo "zamoljeno" od strane administratora, da se ljudi suzdrzavaju komentirati i izbacivati misli na forum, pogotovo jer je to izuzetno delikatna tema... |
Zamolba je na pocetku topica napisana zbog ovog:
vsego (napisa): | Trenutno je stvar pod istragom, dakle nema niti optuzbe, a kamoli presude  |
U tom trenutku nije bilo jasno je li prica istinita ili je plod kreativnog novinarstva (ne bi bilo prvi puta). Na moderatorskom forumu dosta smo detaljno raspravljali o nacinu moderiranja tog topica. Zakljucili smo da cemo, kao i uvijek, micati vulgarizme i klevete, ali da necemo sprjecavati raspravu. Mislim da smo se toga i drzali. Onaj prvi post napisan je nekoliko sati nakon objavljivanja prvog clanka u novinama, kad jos stvarno nista nismo znali.
Ja bih rekao da je kod svih ozbiljnih tema moderatura ostrija nego kod opustenih. Stvarno mislim da nismo imali slucaj sprjecavanja "iznosenja prljavog vesa" neprinicipijelnim moderiranjem. Naprotiv, mnoge stvari su popravljene upravo zbog kritika koje su osvanule na forumu. To sto dozivljavas moderaturu na taj nacin... tvoj je subjektivni dozivljaj Dok si na F@DG oko te prati podjednako u svim topicima i na svim temama
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vanish Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:42 ned, 26. 2. 2006 Naslov: |
|
|
:angel:
Inače, žao mi je što vam kvarim zabavu ali izraz "anti vsego u oba smisla" nema nijedan smisao, a nekmoli dva... A isto tako i ovaj topic...
Očito smo svi provsegovski nastrojeni, to je stvar kućnog :djed: odgoja.
Pa i u Bibliji piše:"Ljubi vsegu svoga kao samoga sebe!" :pusa: ,
ali budući da su većina forumaša gorljivi veliko(li)munisti :vl: , vjerojatno vas to opšte ne dira u užem smislu kao takvom, ili bilo kojem drugom...
Inače, žao mi je što vam kvarim zabavu ali izraz "anti vsego u oba smisla" nema nijedan smisao, a nekmoli dva... A isto tako i ovaj topic...
Očito smo svi provsegovski nastrojeni, to je stvar kućnog odgoja.
Pa i u Bibliji piše:"Ljubi vsegu svoga kao samoga sebe!" ,
ali budući da su većina forumaša gorljivi veliko(li)munisti , vjerojatno vas to opšte ne dira u užem smislu kao takvom, ili bilo kojem drugom...
|
|
[Vrh] |
|
|