Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mariposa Gost
|
Postano: 19:59 pet, 24. 2. 2006 Naslov: zadatak(simpleks) |
|
|
:cry: :cry: :cry: Molim vas ako mi netko može pomoći u rješavanju sljedećeg zadatka
1.Zadane su točke A(0,3,-2,1), B(-2,4,0,0), i C(5,0,3,-1). Prikazati simpleks S^4(0, E_1, A, B, C) kao presjek poluprostora.
Naime neznam uopće postupak rješavanja tavog tipa zadataka tako da je svaki savjet ili link dobro došao!
Unaprijed zahvaljujem! :wink:
Molim vas ako mi netko može pomoći u rješavanju sljedećeg zadatka
1.Zadane su točke A(0,3,-2,1), B(-2,4,0,0), i C(5,0,3,-1). Prikazati simpleks S^4(0, E_1, A, B, C) kao presjek poluprostora.
Naime neznam uopće postupak rješavanja tavog tipa zadataka tako da je svaki savjet ili link dobro došao!
Unaprijed zahvaljujem!
|
|
[Vrh] |
|
vili Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mariposa Gost
|
|
[Vrh] |
|
mea Forumaš(ica)

|
Postano: 18:24 sub, 25. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mariposa"]Ovdje me zapavo muči kako izraziti opće jednadžbe od P1 ili P2 jer naime nikako se nemogu rješiti parametara (a,b,c)...pa tako nemogu doći ni do presjeka tih prostora....[/quote]
5 dimenzija, 3 parametra. U oba slučaja radi se o 3-ravninama (OK, trebalo bi provjeriti da su vektori lin.nezavisni). A to znači da ih možemo prikazati kao presjek dvije hiperravnine, tj. sustavom dvije jednadžbe.
Kako?
Za P1 npr. iz prve 3 jdbe izrazi a, b i c pomoću x1,x2,x3. Zatim to uvrsti u zadnje dvije jdbe i dobit ćeš dvije jdbe, bez parametara.
[quote="mariposa"]Dobila sam uputu da bi jedan parametar tebalo zanemarit npr. u P1 tretirat kao da ne postoji x2....ako je to točno voljela bih objašnjenje toga[/quote]
Ne. Ne možete ignorirati dio koji vam smeta! Problem je u tome što pokušavate dobiti jednu jednadžbu, a zapravo trebate sustav od dvije.
Mea
mariposa (napisa): | Ovdje me zapavo muči kako izraziti opće jednadžbe od P1 ili P2 jer naime nikako se nemogu rješiti parametara (a,b,c)...pa tako nemogu doći ni do presjeka tih prostora.... |
5 dimenzija, 3 parametra. U oba slučaja radi se o 3-ravninama (OK, trebalo bi provjeriti da su vektori lin.nezavisni). A to znači da ih možemo prikazati kao presjek dvije hiperravnine, tj. sustavom dvije jednadžbe.
Kako?
Za P1 npr. iz prve 3 jdbe izrazi a, b i c pomoću x1,x2,x3. Zatim to uvrsti u zadnje dvije jdbe i dobit ćeš dvije jdbe, bez parametara.
mariposa (napisa): | Dobila sam uputu da bi jedan parametar tebalo zanemarit npr. u P1 tretirat kao da ne postoji x2....ako je to točno voljela bih objašnjenje toga |
Ne. Ne možete ignorirati dio koji vam smeta! Problem je u tome što pokušavate dobiti jednu jednadžbu, a zapravo trebate sustav od dvije.
Mea
|
|
[Vrh] |
|
mariposa Gost
|
|
[Vrh] |
|
mea Forumaš(ica)

|