Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

DEMONSTRATURE UUR - ljeto 2005/06
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 4:46 ned, 19. 3. 2006    Naslov: DEMONSTRATURE UUR - ljeto 2005/06 Citirajte i odgovorite

eto - pisali ste molbu da bi se druzili samo sa mnom :g: (barem sto se demosa tice)

priznajte da ste to mogli i bezbolnije rijesiti tako da ste odmah dolaziti na demonstrature... :wink:

[url=http://student.math.hr/~nesi/?Demonstrature:UUR]svi vazni detalji ovdje[/url]
i to je naravno moje sluzbeno mjesto objave kojecega...

tamo imate i mail form - saljite mejl za dogovore i slicno

ne znam koliko sam precizno pisala, ali mozda da spomenem jos koji puta :wink:
ocekujte puno vise ulozenog truda i rada, negoli je to trebalo u proslom semestru
zadacu cete imati svaki puta, u roku tjedan dana ju imate predati... ovaj puta predajete profesoru (koji mislim da ce ih samo pokupiti - popis onih koje su dosle do mene cu raditi ja)

sve tehnikalije i rezultate imate na gorenavedenom webu

kolokvij kojeg ste pisali, je zapravo neki oblik predispita, da se vidi kako stojite sa znanjem....
rezultati su na webu (trazite ih malo, kako da vas drugacije natjeram da citate sve ako vam dam direktni link :wink:)

postoji dosta opaski....
moja najtoplija preporuka je da se pirmite knjige, jer ovi rezultati su sve samo ne dobri.... NHF anyone... ali na tome treba poraditi....
imate profesora - pitajte ga..
imate asistenticu koja ce drzati ponesto vjezbi...
imate mene.... dok ovi od Cea nemaju zadacu, I'm available 10 sati tjedno....

isto tako, da i ovdje pohvalim one koji su to zasluzili :g:
Ana Vranešić za osvojenih 11 bodova :o)
Nena Kekez i Antonija Lisak - 10 bodova :o)
Tihana Balažinec i Tomislav Glavaš - 8 bodova
12 bodova je maximum, bodovanje je bilo strogo - ako je sve besprijekorno = 2 boda, ako ima neka greska = 1 bod, ako ima puno gresaka ili nije dobro ili ga nema uopce = 0 bodova

i da pozovem one koje trebam....
Ana Vranešić
Željko Patek

od sad nadalje uglavnom ce ovdje biti post o tome da je nesto dodano na web...
na webu (na pocetku) pise kad je bila zadnja promjena....

snadjite se, sad je barem pregledno :g:
i pitajte kad vam nije jasno, a nemojte mi doci sa molbama/zahtjevima/zeljama/pozdravima 2 sata prije drugog kolokvija da vam objasnjavam SVE gradivo.... jer to NECU napraviti....
objasnjavati SVE gradivo tjedan dana prije kolokvija nemam niti najmanju namjeru...
kontinuirano raditi mogu, pa i objasnjavati sve od nule ako treba....
eto - pisali ste molbu da bi se druzili samo sa mnom Mr. Green (barem sto se demosa tice)

priznajte da ste to mogli i bezbolnije rijesiti tako da ste odmah dolaziti na demonstrature... Wink

svi vazni detalji ovdje
i to je naravno moje sluzbeno mjesto objave kojecega...

tamo imate i mail form - saljite mejl za dogovore i slicno

ne znam koliko sam precizno pisala, ali mozda da spomenem jos koji puta Wink
ocekujte puno vise ulozenog truda i rada, negoli je to trebalo u proslom semestru
zadacu cete imati svaki puta, u roku tjedan dana ju imate predati... ovaj puta predajete profesoru (koji mislim da ce ih samo pokupiti - popis onih koje su dosle do mene cu raditi ja)

sve tehnikalije i rezultate imate na gorenavedenom webu

kolokvij kojeg ste pisali, je zapravo neki oblik predispita, da se vidi kako stojite sa znanjem....
rezultati su na webu (trazite ih malo, kako da vas drugacije natjeram da citate sve ako vam dam direktni link Wink)

postoji dosta opaski....
moja najtoplija preporuka je da se pirmite knjige, jer ovi rezultati su sve samo ne dobri.... NHF anyone... ali na tome treba poraditi....
imate profesora - pitajte ga..
imate asistenticu koja ce drzati ponesto vjezbi...
imate mene.... dok ovi od Cea nemaju zadacu, I'm available 10 sati tjedno....

isto tako, da i ovdje pohvalim one koji su to zasluzili Mr. Green
Ana Vranešić za osvojenih 11 bodova Big nose
Nena Kekez i Antonija Lisak - 10 bodova Big nose
Tihana Balažinec i Tomislav Glavaš - 8 bodova
12 bodova je maximum, bodovanje je bilo strogo - ako je sve besprijekorno = 2 boda, ako ima neka greska = 1 bod, ako ima puno gresaka ili nije dobro ili ga nema uopce = 0 bodova

i da pozovem one koje trebam....
Ana Vranešić
Željko Patek

od sad nadalje uglavnom ce ovdje biti post o tome da je nesto dodano na web...
na webu (na pocetku) pise kad je bila zadnja promjena....

snadjite se, sad je barem pregledno Mr. Green
i pitajte kad vam nije jasno, a nemojte mi doci sa molbama/zahtjevima/zeljama/pozdravima 2 sata prije drugog kolokvija da vam objasnjavam SVE gradivo.... jer to NECU napraviti....
objasnjavati SVE gradivo tjedan dana prije kolokvija nemam niti najmanju namjeru...
kontinuirano raditi mogu, pa i objasnjavati sve od nule ako treba....

Gost

PostPostano: 12:48 ned, 19. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da li je moguce da se putem neke molbe omogući predavanje zadaće iz c-a onome tko nije položio uur,a želi predavati zadace iz c-a?
Da li je moguce da se putem neke molbe omogući predavanje zadaće iz c-a onome tko nije položio uur,a želi predavati zadace iz c-a?

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 13:47 ned, 19. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pricalo se o tako necemu, u formi price znam za ideju da vi predajete zadacu ali ju mi ne gledamo, vec samo skupimo, i da se onda zadaca pregleda ukoliko se pojavi mogucnost da vam se odobri polaganje....
no, da li je to iz ideje preraslo u odluku, zbilja sad ne znam....

no, ono sto znam, ukoliko to preraste iz ideje u odluku, preporucam vam da taj program radi tip-top, jerbo se u suprotnom od vas nece moci dobiti nikakva povratna informacija, jerbo vas nece biti tamo pored....
pricalo se o tako necemu, u formi price znam za ideju da vi predajete zadacu ali ju mi ne gledamo, vec samo skupimo, i da se onda zadaca pregleda ukoliko se pojavi mogucnost da vam se odobri polaganje....
no, da li je to iz ideje preraslo u odluku, zbilja sad ne znam....

no, ono sto znam, ukoliko to preraste iz ideje u odluku, preporucam vam da taj program radi tip-top, jerbo se u suprotnom od vas nece moci dobiti nikakva povratna informacija, jerbo vas nece biti tamo pored....

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:12 ned, 19. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mozete predavati, ali se to - kako Nesi rece - nece pregledavati. :? Tek ako dodje do toga da vas ocjenjujemo iz Programiranja, mozemo pogledati zadace i one ce vam biti nekakav "plus" iz zalaganja. :)

No, bas zbog toga sto te zadace necemo pregledavati, one vam ne mogu biti zamjena za taj dio ispita. :prodike:

Zbog toga, moj [b]osobni[/b] stav je da je predaja zadaca iz Programiranja gubitak vremena prije nego polozite UuR. :| Preporucam da se radije posvetite onome sto morate (UuR i ostali kolegiji koje mozete polagati), a da se s Programiranjem bavite tek kad steknete uvjete za to. 8)
Mozete predavati, ali se to - kako Nesi rece - nece pregledavati. Confused Tek ako dodje do toga da vas ocjenjujemo iz Programiranja, mozemo pogledati zadace i one ce vam biti nekakav "plus" iz zalaganja. Smile

No, bas zbog toga sto te zadace necemo pregledavati, one vam ne mogu biti zamjena za taj dio ispita. Drzim prodike

Zbog toga, moj osobni stav je da je predaja zadaca iz Programiranja gubitak vremena prije nego polozite UuR. Neutral Preporucam da se radije posvetite onome sto morate (UuR i ostali kolegiji koje mozete polagati), a da se s Programiranjem bavite tek kad steknete uvjete za to. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 19:53 ned, 19. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Znači li da sam ja pao godinu ako položim( :crossfingers: ) uur i ostane mi samo nepoloženo programiranje jer prema dosadašnjim saznanjima ne zna se da li će nam biti omoguceno polaganje c-a?Ili,naravno, kao i mnoga pitanja za bolonjce ostaje neodgovoreno(bez uvrede :lol: )
Znači li da sam ja pao godinu ako položim( Zelim ti srecu ) uur i ostane mi samo nepoloženo programiranje jer prema dosadašnjim saznanjima ne zna se da li će nam biti omoguceno polaganje c-a?Ili,naravno, kao i mnoga pitanja za bolonjce ostaje neodgovoreno(bez uvrede Laughing )

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 20:16 ned, 19. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ajmo, po pedesti put, ministarstvo jos nije reklo sto se desava s vama koji nemate uvjet za upisu u visu godinu
NITKO, ali bas NITKO od gore nadleznih jos nista nije rekao, i jedinu pricu o padu godine sirite sami medju sobom....

mozes otici u ministarstvo, skakat im po glavi dok ne saznas, a onda nama doci reci :wink:

naime, ministarstvo se jos nije izjasnilo niti koliko vam godina misli financirati....
nama financira 6, uz dozvolu da mozes neku godinu jednom ponoviti.... i ako padnes imas pravo samo na jednu godinu apsolventskog...
za vas se jos nista takvo ne zna, jer guess what - zakon jos nije slozen, predlozen niti donesen....

dakle, ono sto vi mozete i preporuca se je dati SVE sto mozete sto prije mozete....
molbe mogu ubrzati stvari, ako ste pokazali dobre (i/ili brze) rezultate

vise od ovoga sto ja rekoh, a da je sluzbeno, ti mislim nitko na brdu ne zna reci....
ako pak zna, neka kaze i provjetli i nas :wink:

do sada se SAMO pricalo o uvjetima za upis vise.... i ako se to ne zadovolji, da se moze dati nesto malo s vise (like dosadasnja parcijala)
ali nitko i nigdje nije napisano koji je formalni status studenta koji nije dao uvjet z aupis vise godine - da li je on ponavljac, padavicar ili pak krastavac ili mozda kruska :wink:
terminologija, bar koliko je meni do sad poznato, NE postoji...

zasto sve to.... one word: balkanja....
kako izvuci najbolje: ic ucit i davat ispite, i iskazat se na satu i molit da vas pitaju prije i molit da vas pitaju unaprijed i sve to skupa divno i krasno.... ali ofkors, PRVO REZULTATI... onda mozemo pricati o molbama.... :wink:

eto....jos stogod? :wink:
ajmo, po pedesti put, ministarstvo jos nije reklo sto se desava s vama koji nemate uvjet za upisu u visu godinu
NITKO, ali bas NITKO od gore nadleznih jos nista nije rekao, i jedinu pricu o padu godine sirite sami medju sobom....

mozes otici u ministarstvo, skakat im po glavi dok ne saznas, a onda nama doci reci Wink

naime, ministarstvo se jos nije izjasnilo niti koliko vam godina misli financirati....
nama financira 6, uz dozvolu da mozes neku godinu jednom ponoviti.... i ako padnes imas pravo samo na jednu godinu apsolventskog...
za vas se jos nista takvo ne zna, jer guess what - zakon jos nije slozen, predlozen niti donesen....

dakle, ono sto vi mozete i preporuca se je dati SVE sto mozete sto prije mozete....
molbe mogu ubrzati stvari, ako ste pokazali dobre (i/ili brze) rezultate

vise od ovoga sto ja rekoh, a da je sluzbeno, ti mislim nitko na brdu ne zna reci....
ako pak zna, neka kaze i provjetli i nas Wink

do sada se SAMO pricalo o uvjetima za upis vise.... i ako se to ne zadovolji, da se moze dati nesto malo s vise (like dosadasnja parcijala)
ali nitko i nigdje nije napisano koji je formalni status studenta koji nije dao uvjet z aupis vise godine - da li je on ponavljac, padavicar ili pak krastavac ili mozda kruska Wink
terminologija, bar koliko je meni do sad poznato, NE postoji...

zasto sve to.... one word: balkanja....
kako izvuci najbolje: ic ucit i davat ispite, i iskazat se na satu i molit da vas pitaju prije i molit da vas pitaju unaprijed i sve to skupa divno i krasno.... ali ofkors, PRVO REZULTATI... onda mozemo pricati o molbama.... Wink

eto....jos stogod? Wink

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:19 ned, 19. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Znači li da sam ja pao godinu ako položim( :crossfingers: ) uur i ostane mi samo nepoloženo programiranje jer prema dosadašnjim saznanjima ne zna se da li će nam biti omoguceno polaganje c-a?Ili,naravno, kao i mnoga pitanja za bolonjce ostaje neodgovoreno(bez uvrede :lol: )[/quote]

Znaci samo da vam ne mozemo omoguciti pregledavanje zadaca kao i C-ovcima, pa zato zadace ne mogu nesto posebno "vrijediti", a da li ce biti omoguceno naknadno polaganje - to vjerojatno jos nitko ne zna. :neznam:

Da se bavite gradivom koliko se bavite formalnim pravima izlazaka na ispite, ne bi uopce padali (takodjer bez uvrede :lol:).
Anonymous (napisa):
Znači li da sam ja pao godinu ako položim( Zelim ti srecu ) uur i ostane mi samo nepoloženo programiranje jer prema dosadašnjim saznanjima ne zna se da li će nam biti omoguceno polaganje c-a?Ili,naravno, kao i mnoga pitanja za bolonjce ostaje neodgovoreno(bez uvrede Laughing )

Znaci samo da vam ne mozemo omoguciti pregledavanje zadaca kao i C-ovcima, pa zato zadace ne mogu nesto posebno "vrijediti", a da li ce biti omoguceno naknadno polaganje - to vjerojatno jos nitko ne zna. Ja to stvarno ne znam

Da se bavite gradivom koliko se bavite formalnim pravima izlazaka na ispite, ne bi uopce padali (takodjer bez uvrede Laughing).

[Vrh]
Gost

PostPostano: 20:39 ned, 19. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala na odgovorima. :D
Iako postoji mišljenje (ne imenujem nikog,ali se dalo primjetit) da ljudi koji su pali neki od kolegij nisu ih položili iz razloga zato što se nisu trudili nije istina.Barem ne u mom slučaju. :!: S ovim ne mislim nikog okrivit za svoj pad.
Hvala na odgovorima. Very Happy
Iako postoji mišljenje (ne imenujem nikog,ali se dalo primjetit) da ljudi koji su pali neki od kolegij nisu ih položili iz razloga zato što se nisu trudili nije istina.Barem ne u mom slučaju. Exclamation S ovim ne mislim nikog okrivit za svoj pad.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:06 ned, 19. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Iako postoji mišljenje (ne imenujem nikog,ali se dalo primjetit) da ljudi koji su pali neki od kolegij nisu ih položili iz razloga zato što se nisu trudili nije istina.Barem ne u mom slučaju. :!:[/quote]

Moje misljenje, iskazano na mnogim mjestima, je:
1. da se ti studenti nisu trudili (dovoljno)
2. da su se ti studenti trudili, ali ne na pravi nacin
3. da su imali neki peh (ovo smatram rijetkim)

1 i 3 je jasno; pod 2, podsjetit cu samo na buntove papira koje smo kolege i ja znali zaplijeniti nekad na pismenima i sada na kolokvijima, s [b]gotovim[/b] komadima koda. :? Student koji misli da je dosta te isjecke [i]nabubati[/i] i onda na ispitu/kolokviju "lijepiti" u cjelinu, ne uci na dobar nacin, cak i ako je potrosio 100-200 sati cistog "ucenja" kolegija. :(

Ja ne tvrdim da je to ([i]bubanje[/i] komada koda) slucaj kod tebe; ovo je samo jedan primjer krivog pristupa koji trazi puno truda, daje gotovo nikakve rezultate i svake godine se ponavlja na barem nekoliko studenata. :( Studij matematike se na taj nacin jednostavno ne moze zavrsiti (ili se barem mi tako zavaravamo ;)).
Anonymous (napisa):
Iako postoji mišljenje (ne imenujem nikog,ali se dalo primjetit) da ljudi koji su pali neki od kolegij nisu ih položili iz razloga zato što se nisu trudili nije istina.Barem ne u mom slučaju. Exclamation

Moje misljenje, iskazano na mnogim mjestima, je:
1. da se ti studenti nisu trudili (dovoljno)
2. da su se ti studenti trudili, ali ne na pravi nacin
3. da su imali neki peh (ovo smatram rijetkim)

1 i 3 je jasno; pod 2, podsjetit cu samo na buntove papira koje smo kolege i ja znali zaplijeniti nekad na pismenima i sada na kolokvijima, s gotovim komadima koda. Confused Student koji misli da je dosta te isjecke nabubati i onda na ispitu/kolokviju "lijepiti" u cjelinu, ne uci na dobar nacin, cak i ako je potrosio 100-200 sati cistog "ucenja" kolegija. Sad

Ja ne tvrdim da je to (bubanje komada koda) slucaj kod tebe; ovo je samo jedan primjer krivog pristupa koji trazi puno truda, daje gotovo nikakve rezultate i svake godine se ponavlja na barem nekoliko studenata. Sad Studij matematike se na taj nacin jednostavno ne moze zavrsiti (ili se barem mi tako zavaravamo Wink).

[Vrh]
Gost

PostPostano: 21:26 ned, 19. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Možda cu te iznenaditi svojim odgovorom :lol: ali moj je slučaj pod 3(ništa novog kod mene),ali sad tako je kako je.Nadajmo,tj.nadam se da cu ipak nakraju biti bolje sreće.A sad je najbolje da pokažem na nastavi da mi je ipak stalo da položim taj uur,pa cemo vidit što dalje :?:
Možda cu te iznenaditi svojim odgovorom Laughing ali moj je slučaj pod 3(ništa novog kod mene),ali sad tako je kako je.Nadajmo,tj.nadam se da cu ipak nakraju biti bolje sreće.A sad je najbolje da pokažem na nastavi da mi je ipak stalo da položim taj uur,pa cemo vidit što dalje Question

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 16:58 uto, 28. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

molim nekog od studentata koji prate UUR u ljetnom semestru da mi se javi mejlom

naime, trebam osobu koja će mi reći što radite (tj do kuda ste došli s gradivom) i koju ste zadaću dobili...

nadam se da neću ja morati tražiti dobrovoljce :wink:
molim nekog od studentata koji prate UUR u ljetnom semestru da mi se javi mejlom

naime, trebam osobu koja će mi reći što radite (tj do kuda ste došli s gradivom) i koju ste zadaću dobili...

nadam se da neću ja morati tražiti dobrovoljce Wink

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 0:21 pon, 3. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

svi su se pretrgli od javljanja, a bogme i od tocnog rjesavanja... 10/33 tocnih zadaca nije bas nesto ako se uzme u obzir da to slusate barem drugi put, ako ne i treci....
ovim putem jos jednom hvala asistentici sto mi je proslijedila zadacu :wink:

point posta: rezultati prve zadace su online
svi su se pretrgli od javljanja, a bogme i od tocnog rjesavanja... 10/33 tocnih zadaca nije bas nesto ako se uzme u obzir da to slusate barem drugi put, ako ne i treci....
ovim putem jos jednom hvala asistentici sto mi je proslijedila zadacu Wink

point posta: rezultati prve zadace su online

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 1:48 čet, 6. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

rezultati druge zadace online
rezultati druge zadace online

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 21:44 čet, 22. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

od danas demonstrature po dogovoru - mejlom
vjerojatno me necete uspjeti naci na faxu u praktikumima, pa zato napominjem ovako....
od danas demonstrature po dogovoru - mejlom
vjerojatno me necete uspjeti naci na faxu u praktikumima, pa zato napominjem ovako....

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum