Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
beba Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
hermione Forumaš(ica)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
beba Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:52 pet, 16. 2. 2007 Naslov: |
|
|
Evo provog izvještaja o usmenom kod T.Šikića....
Dakle,iako smo se svi tresli prije početka,usmeni je stvarno bio ok,nije bio težak....
prvo se piše pismeni dio i na njemu se provjerava osnovno znanje,tj.osnovne definicije,samo iskazi+jedan kao teži dokaz jer smo mi bili njabolja grupa
1.zad
a)definirati supremum
b)limes niza
c)limes funkcije
d)Cauchy-jeva definicija neprekidnosti
2.zad
Nacrtati slike tg i arctg(na istom grafu)-tu treba paziti da pravca y=x ne siječe graf,već ga samo dira u 0
3.zad
Dokazati da ako je f neprekidna na segmentu,da f poprima vrijednosti M i m
zatim usmeni dio:
Traje 10-15 minuta, s njim s sam u sobi, pišeš po ploči,pita te 3-4 pitanja
Pitanja koja sam čula:
1.definirati derivaciju funkcije
2.dokazi BWT-tm za neprekidnost na segmentu
3.dokaz Arhimedovog aksioma
4.dokaz da je sinx neprekidna
5.iz čega slijedi da su i ostale trigonometrijske funkcije neprekidne
6.dokaz da svaki niz ima monoton podniz
7.dokaz Cantorov tm (potpunost)
...dalje ne znam jer sam bila među prvima....ocjene su stvarno jako dobre...moraju se znati sve definicije i teoremi, a ostalo:npr ja uopće nisam učila dokaze kod neprekidnosti, ali sam znala dokaze do toga, i dobila sam 4(dakle gleda i kolokvije, oni su podjednako važni kao i usmeni)...ostali mislim da je većina 5 dobila, 1 cura 3,...i to je to:)
Aaaaaaaaa,koje olakšanje nakon što se rješiš linerane i analize :lol: :lol:
Evo provog izvještaja o usmenom kod T.Šikića....
Dakle,iako smo se svi tresli prije početka,usmeni je stvarno bio ok,nije bio težak....
prvo se piše pismeni dio i na njemu se provjerava osnovno znanje,tj.osnovne definicije,samo iskazi+jedan kao teži dokaz jer smo mi bili njabolja grupa
1.zad
a)definirati supremum
b)limes niza
c)limes funkcije
d)Cauchy-jeva definicija neprekidnosti
2.zad
Nacrtati slike tg i arctg(na istom grafu)-tu treba paziti da pravca y=x ne siječe graf,već ga samo dira u 0
3.zad
Dokazati da ako je f neprekidna na segmentu,da f poprima vrijednosti M i m
zatim usmeni dio:
Traje 10-15 minuta, s njim s sam u sobi, pišeš po ploči,pita te 3-4 pitanja
Pitanja koja sam čula:
1.definirati derivaciju funkcije
2.dokazi BWT-tm za neprekidnost na segmentu
3.dokaz Arhimedovog aksioma
4.dokaz da je sinx neprekidna
5.iz čega slijedi da su i ostale trigonometrijske funkcije neprekidne
6.dokaz da svaki niz ima monoton podniz
7.dokaz Cantorov tm (potpunost)
...dalje ne znam jer sam bila među prvima....ocjene su stvarno jako dobre...moraju se znati sve definicije i teoremi, a ostalo:npr ja uopće nisam učila dokaze kod neprekidnosti, ali sam znala dokaze do toga, i dobila sam 4(dakle gleda i kolokvije, oni su podjednako važni kao i usmeni)...ostali mislim da je većina 5 dobila, 1 cura 3,...i to je to:)
Aaaaaaaaa,koje olakšanje nakon što se rješiš linerane i analize
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:21 pet, 16. 2. 2007 Naslov: |
|
|
Ovako ljudi: nema straha!!!
Šikić je super na usmenom,samo pazite da ne zablokirate i da ne fulate neku fju ili neku osnovnu definiciju (npr neprekidnost ili limes). Kao što je rekla Nori, gleda i usmeni i kolokvije pa stvaaaarno nije problem. Ja sam zablokiro totalno i reko mi je da mi usmeni nije baš nešto, negdje oko trojke, al imam super kolokvije i da je to tri. Ja sam naravno prihvatio.......nemojte se bojat jer je lik stvarno ok i pomogne ti ako vidi da kužiš al si zapeo.
Sretno svima!!!!
p.s. obratite pažnju na neprekidnost...na otvorenom intervalu i na segmentu. To dosta pita, a ja baš to i nisam učio.... :oops:
Ovako ljudi: nema straha!!!
Šikić je super na usmenom,samo pazite da ne zablokirate i da ne fulate neku fju ili neku osnovnu definiciju (npr neprekidnost ili limes). Kao što je rekla Nori, gleda i usmeni i kolokvije pa stvaaaarno nije problem. Ja sam zablokiro totalno i reko mi je da mi usmeni nije baš nešto, negdje oko trojke, al imam super kolokvije i da je to tri. Ja sam naravno prihvatio.......nemojte se bojat jer je lik stvarno ok i pomogne ti ako vidi da kužiš al si zapeo.
Sretno svima!!!!
p.s. obratite pažnju na neprekidnost...na otvorenom intervalu i na segmentu. To dosta pita, a ja baš to i nisam učio....
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
Fisher Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:34 pet, 16. 2. 2007 Naslov: |
|
|
Pitao je samo formalnu definiciju derivacije....ništa više, i to jednu osobu....bar prije nego kaj sam ja došao na red.
Pitao je samo formalnu definiciju derivacije....ništa više, i to jednu osobu....bar prije nego kaj sam ja došao na red.
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
|
|
[Vrh] |
|
the maja Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:39 pet, 16. 2. 2007 Naslov: |
|
|
Pitao je (i to samo jednu curu) ideju dokaza neprekidnosti exponencijalne fje. A ta ideja se sastojala od : 'Uzmemo neki epsilon i za njega nađemo odgovarajući delta takav da je |x-c|<delta povlači |f(x)-f(c)|<epsilon.' I to je bilo to. Dakle, to ne moraš znat dokazat....bar se nadam....do sad nije pitao dokaz....posveti više pažnje Bolzan W teoremu. I onim teoremima o neprekidnosti i vezi neprekidnosti i inverzne fje.....
Pitao je (i to samo jednu curu) ideju dokaza neprekidnosti exponencijalne fje. A ta ideja se sastojala od : 'Uzmemo neki epsilon i za njega nađemo odgovarajući delta takav da je |x-c|<delta povlači |f(x)-f(c)|<epsilon.' I to je bilo to. Dakle, to ne moraš znat dokazat....bar se nadam....do sad nije pitao dokaz....posveti više pažnje Bolzan W teoremu. I onim teoremima o neprekidnosti i vezi neprekidnosti i inverzne fje.....
|
|
[Vrh] |
|
crnka Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
zavod za analizu Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
speedy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
marta Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:36 pet, 16. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="zavod za analizu"][quote="crnka"]Mene zanima onaj primjer: Dokažimo da je funkcija f(x)=x^2 neprekidna u svakoj točki. Uzme se neki epsilon i kako se iz toga dobije delta? Tu ispadne da je delta=min{modul(c)/2,epsilon*modul(c)/2}... Otkud to??
hvala :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
To se nauči napamet.[/quote]
:lol2:
@crnka: inače, delta=min{modul(c)/2,(2*epsilon)/(5*modul(c))}, a ne delta=min{modul(c)/2,epsilon*modul(c)/2}... tek tako, samo usput primijetih :)
zavod za analizu (napisa): | crnka (napisa): | Mene zanima onaj primjer: Dokažimo da je funkcija f(x)=x^2 neprekidna u svakoj točki. Uzme se neki epsilon i kako se iz toga dobije delta? Tu ispadne da je delta=min{modul(c)/2,epsilon*modul(c)/2}... Otkud to??
hvala  |
To se nauči napamet. |
@crnka: inače, delta=min{modul(c)/2,(2*epsilon)/(5*modul(c))}, a ne delta=min{modul(c)/2,epsilon*modul(c)/2}... tek tako, samo usput primijetih
_________________ kalendar

|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
crnka Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
The Economist Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:14 pon, 19. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="crnka"]Znam da svi vjerojatno spavaju, al za svaki slučaj... Ako je netko budan, bila bi mu jako zahvalna da mi objasni nešto u vezi drugog dijela dokaza:
Svaki niz an u N ima monoton podniz.
Ok, znači Am ima maksimum. I neka je b1=maxA1. I sad piše ovako 'među onim k iz N za koje ak=b1 uzmimo najmanji i označimo ga s p1...'
A šta ako nijedan ak nije jednak b1?
Vjerojatno je jednostavno, al ne kužim kak onda možemo dobit monoton niz...
:cry:
puno puno hvala onome tko bi mi htio ovo objasnit :lol: :lol:[/quote]
pa ako je b1 max od A1, onda je on nuzno u skupu A1. ovo samo zeli reci da od svih elemenata iz A1 koji poprimaju tu max. vrijednost, uzmes onog sa najmanjim indeksom (najljevijeg), amo rec nek je to od a5 i onda opet od njega gledas niz A5, trazis njegov maksimum, te uzimas najljevijeg od njega...
crnka (napisa): | Znam da svi vjerojatno spavaju, al za svaki slučaj... Ako je netko budan, bila bi mu jako zahvalna da mi objasni nešto u vezi drugog dijela dokaza:
Svaki niz an u N ima monoton podniz.
Ok, znači Am ima maksimum. I neka je b1=maxA1. I sad piše ovako 'među onim k iz N za koje ak=b1 uzmimo najmanji i označimo ga s p1...'
A šta ako nijedan ak nije jednak b1?
Vjerojatno je jednostavno, al ne kužim kak onda možemo dobit monoton niz...
puno puno hvala onome tko bi mi htio ovo objasnit  |
pa ako je b1 max od A1, onda je on nuzno u skupu A1. ovo samo zeli reci da od svih elemenata iz A1 koji poprimaju tu max. vrijednost, uzmes onog sa najmanjim indeksom (najljevijeg), amo rec nek je to od a5 i onda opet od njega gledas niz A5, trazis njegov maksimum, te uzimas najljevijeg od njega...
_________________ Lots of people believe that women have some kind of genetic fault that keeps them from understanding science. Fact is: there is no genetic fault, but it's still harder, because they have to work against everybody's expectation that they won't make it anyway.
|
|
[Vrh] |
|
|