Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
5ra Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 18:02 pet, 26. 1. 2007 Naslov: |
|
|
Isto kako ga gurnes u funkciju - preko pointera na prvi element niza. 8)
Ali, kada niz "saljes" u funkciju, onda se ne salje njegova kopija, nego bas taj niz. :D Dakle, cim posortiras niz, on je sortiran i tamo odakle si pozvala funkciju. :)
Vidi ovo:
[code:1]#include <stdio.h>
void f(int niz[]) {
niz[0] = 1;
}
int main(void) {
int x[2] = {0};
printf("%d, %d\n", x[0], x[1]);
f(x);
return 0;
}[/code:1]
HTH ;)
Isto kako ga gurnes u funkciju - preko pointera na prvi element niza.
Ali, kada niz "saljes" u funkciju, onda se ne salje njegova kopija, nego bas taj niz. Dakle, cim posortiras niz, on je sortiran i tamo odakle si pozvala funkciju.
Vidi ovo:
Kod: | #include <stdio.h>
void f(int niz[]) {
niz[0] = 1;
}
int main(void) {
int x[2] = {0};
f(x);
return 0;
} |
HTH
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
5ra Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
stinkfist Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 14:41 pon, 29. 1. 2007 Naslov: |
|
|
Imam samo jedan question vezan oko 3. zadatka (možda ne izravno trećega ali problem je sličan), kako napraviti
programski odsječak koji pretvara neki broj iz neke baze a, u broj u bazi b :shock: , mislim, znam kak doc do znamenaka al ih neznam povezat, moze li bar ideja??!?
Imam samo jedan question vezan oko 3. zadatka (možda ne izravno trećega ali problem je sličan), kako napraviti
programski odsječak koji pretvara neki broj iz neke baze a, u broj u bazi b , mislim, znam kak doc do znamenaka al ih neznam povezat, moze li bar ideja??!?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
stinkfist Forumaš(ica)
|
Postano: 23:03 pon, 29. 1. 2007 Naslov: |
|
|
smijemo li u trecem zadatku pretpostaviti da b nece biti veci od 10 ? neda mi se bas raditi sa velikim slovima abecede kao zamjenom za 11 pa dokle vec ide a vjerujem da se ostalima isto neda, a i nismo bas radili koliko je u ascii-u L ili opcenito bilo koje veliko latinicno slovo (po mom strahovito skromnom znanju ascii-a 0 je 48 a A 65 no nisam siguran).
ovaj drugi zadatak mi je cudan, treba napisati dvije funkcije koje sortiraju isto polje, nepise da principi sortiranja u funkcijama moraju biti razliciti pa mozemo oba dva puta polje sortirati npr. po velicini od najveceg ka najmanjem. ono sto nerazumijem je sta je pisac htio postici tim zadatkom, mozda da pokazemo da znamo makar dva algoritma sortiranja, vjerojatno sam nesto krivo shvatio pa bih molio da mi ukazete na gresku :(
unaprijed hvala
smijemo li u trecem zadatku pretpostaviti da b nece biti veci od 10 ? neda mi se bas raditi sa velikim slovima abecede kao zamjenom za 11 pa dokle vec ide a vjerujem da se ostalima isto neda, a i nismo bas radili koliko je u ascii-u L ili opcenito bilo koje veliko latinicno slovo (po mom strahovito skromnom znanju ascii-a 0 je 48 a A 65 no nisam siguran).
ovaj drugi zadatak mi je cudan, treba napisati dvije funkcije koje sortiraju isto polje, nepise da principi sortiranja u funkcijama moraju biti razliciti pa mozemo oba dva puta polje sortirati npr. po velicini od najveceg ka najmanjem. ono sto nerazumijem je sta je pisac htio postici tim zadatkom, mozda da pokazemo da znamo makar dva algoritma sortiranja, vjerojatno sam nesto krivo shvatio pa bih molio da mi ukazete na gresku
unaprijed hvala
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 23:50 pon, 29. 1. 2007 Naslov: |
|
|
Treci zadatak: nema ogranicenja, pa ih niti ja ne mogu uvesti "na svoju ruku". :? Ako ti je jako stalo, obrati se Igoru. 8) IMO, u redu je da slozite do [i]b[/i] <= 16 (sto mozete pomocu [tt]if()[/tt] ili [tt]switch()[/tt]), jer smo do baze 16 radili, a nije narocito bitna izmjena (u odnosu na bazu 36, sto bi bilo do slova 'Z', bi isao isti princip). 8)
Drugi zadatak: dobro si shvatio. :D Trazi se da zapisete dva algoritma sortiranja kao funkcije. 8) Smijes ti i kriterij sorta mijenjati; nigdje ne pise da ne smijes. ;)
Treci zadatak: nema ogranicenja, pa ih niti ja ne mogu uvesti "na svoju ruku". Ako ti je jako stalo, obrati se Igoru. IMO, u redu je da slozite do b ⇐ 16 (sto mozete pomocu if() ili switch()), jer smo do baze 16 radili, a nije narocito bitna izmjena (u odnosu na bazu 36, sto bi bilo do slova 'Z', bi isao isti princip).
Drugi zadatak: dobro si shvatio. Trazi se da zapisete dva algoritma sortiranja kao funkcije. Smijes ti i kriterij sorta mijenjati; nigdje ne pise da ne smijes.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
rafaelm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Jelaska Forumaš(ica)
|
Postano: 12:57 uto, 30. 1. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="rafaelm"]U zadacima nije dana maksimalna duljina niza. Budući da mi moramo staviti neku konstantu, barem ja ne znam drugačije, koliko da stavimo limit? jel u redu niz[1000] ?[/quote]
U kontekstu gradiva kojeg smo radili ni ja ne znam drugačije. Stvar se podrazumijeva, int niz[1000] je OK deklaracija.
Priznaje se i int niz[375], int niz[376], int niz[377] i slično... :lol:
rafaelm (napisa): | U zadacima nije dana maksimalna duljina niza. Budući da mi moramo staviti neku konstantu, barem ja ne znam drugačije, koliko da stavimo limit? jel u redu niz[1000] ? |
U kontekstu gradiva kojeg smo radili ni ja ne znam drugačije. Stvar se podrazumijeva, int niz[1000] je OK deklaracija.
Priznaje se i int niz[375], int niz[376], int niz[377] i slično...
_________________ Jelaska Igor
|
|
[Vrh] |
|
Miha Keber Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Miha Keber Forumaš(ica)