Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
jadni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:20 uto, 16. 1. 2007 Naslov: Pad na Bolonju DVA |
|
|
Zakljucali ste temu "Pad na Bolonju", prije nego sto smo svi komentirali.
Mislim da ljude ne zanima rasprava i vrijedjanje preko postova, nego STO TREBAMO NAPRAVITI I KOME SE TREBAMO OBRATITI ako zelimo nesto poduzeti u vezi odobravanja bezuvetnog upisa.
Pa hajde Demonstratori, Moderatori, Administratori, te Inventari Foruma
pomozite nam SAVJETOM i bit cemo vam zahvalni!
Zakljucali ste temu "Pad na Bolonju", prije nego sto smo svi komentirali.
Mislim da ljude ne zanima rasprava i vrijedjanje preko postova, nego STO TREBAMO NAPRAVITI I KOME SE TREBAMO OBRATITI ako zelimo nesto poduzeti u vezi odobravanja bezuvetnog upisa.
Pa hajde Demonstratori, Moderatori, Administratori, te Inventari Foruma
pomozite nam SAVJETOM i bit cemo vam zahvalni!
|
|
[Vrh] |
|
ta2a Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
jadni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:53 uto, 16. 1. 2007 Naslov: |
|
|
O tome se puno pricalo vec prije, prvo se treba par nas skupit i da diskutiramo sta treba ucinit i s kim treba popricat, jer tu na forumu necemo nis postici, koga zanima da se nesto poduzme, neka se javi meni putem pm-a, pa cemo dalje vidjet sta cemo.
O tome se puno pricalo vec prije, prvo se treba par nas skupit i da diskutiramo sta treba ucinit i s kim treba popricat, jer tu na forumu necemo nis postici, koga zanima da se nesto poduzme, neka se javi meni putem pm-a, pa cemo dalje vidjet sta cemo.
_________________  Everything happens with a reason!

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 13:57 sri, 17. 1. 2007 Naslov: Re: Pad na Bolonju DVA |
|
|
[quote="jadni"]Mislim da ljude ne zanima rasprava i vrijedjanje preko postova, nego STO TREBAMO NAPRAVITI I KOME SE TREBAMO OBRATITI ako zelimo nesto poduzeti u vezi odobravanja bezuvetnog upisa.[/quote]
O uvjetima za upis i njihovom eventualnom snizavanju ili ukidanju odlucuje Vijece PMF-MO. U tom tijelu sjede predstavnici studenata i oni su prava adresa na koju se student vulgaris treba obratiti ako ima prijedlog kako bi to trebalo izgledati ili zeli sudjelovati u donosenju zajednickog studentskog prijedloga.
Kad jednom slozite prijedlog kojeg podrzava vecina studenata, pametno bi bilo ne staviti ga direktno na Vijece, nego pokusati lobirati i pridobiti za njega nastavnike koje neposredno sudjeluju u "izvrsnoj vlasti" fakulteta. Najvaznija osoba je naravno prodekan za nastavu, a pravo mjesto na kojem bi se stvar trebala raspraviti prije fakultetskog vijeca je Vijece voditelja studija (pod pretpostavkom da se to tijelo sastane u neko dogledno vrijeme). Prijedlozi koji dodju na fakultetsko vijece bez podrske Strucnog kolegija, odn. u ovom slucaju VVS-a i inace imaju jako malu sansu biti izglasani (bez obzira dolaze li od studenata ili nekog drugog).
jadni (napisa): | Mislim da ljude ne zanima rasprava i vrijedjanje preko postova, nego STO TREBAMO NAPRAVITI I KOME SE TREBAMO OBRATITI ako zelimo nesto poduzeti u vezi odobravanja bezuvetnog upisa. |
O uvjetima za upis i njihovom eventualnom snizavanju ili ukidanju odlucuje Vijece PMF-MO. U tom tijelu sjede predstavnici studenata i oni su prava adresa na koju se student vulgaris treba obratiti ako ima prijedlog kako bi to trebalo izgledati ili zeli sudjelovati u donosenju zajednickog studentskog prijedloga.
Kad jednom slozite prijedlog kojeg podrzava vecina studenata, pametno bi bilo ne staviti ga direktno na Vijece, nego pokusati lobirati i pridobiti za njega nastavnike koje neposredno sudjeluju u "izvrsnoj vlasti" fakulteta. Najvaznija osoba je naravno prodekan za nastavu, a pravo mjesto na kojem bi se stvar trebala raspraviti prije fakultetskog vijeca je Vijece voditelja studija (pod pretpostavkom da se to tijelo sastane u neko dogledno vrijeme). Prijedlozi koji dodju na fakultetsko vijece bez podrske Strucnog kolegija, odn. u ovom slucaju VVS-a i inace imaju jako malu sansu biti izglasani (bez obzira dolaze li od studenata ili nekog drugog).
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 23:54 sri, 17. 1. 2007 Naslov: |
|
|
As I see it, najvaznije vam je dogovoriti prijedlog i staviti ga na VVS preko sluzbenog studentskog predstavnika koji tamo sjedi. Pod lobiranjem nisam nuzno mislio hodanje okolo i povlacenje profesora na koje slucajno nabasate na hodniku za rukav :) Za ocekivati je da clanovi VVSa nece jednoglasno svisnuti od srece kad vide prijedlog, nego ce vec tu biti razlicitih misljenja o tome koliko treba smanjiti uvjete za studente kojima prijeti bolonja :bu!: Medjutim, VVS ima znatno manje clanova od FV i zato su vece sanse da se kroz diskusiju dodje do kompromisnog rjesenja kojim bi svi bili donekle zadovoljni.
IMO, gotovo je sigurno da ce se uvjeti olabaviti bar u onoj mjeri u kojoj su bili lani (translatirano za jednu godinu navise). Nije bez osnove da bi olaksanje trebalo biti vece jer je razlika izmedju trece bolonjske godine i starog programa veca nego na prvoj i drugoj godini.
As I see it, najvaznije vam je dogovoriti prijedlog i staviti ga na VVS preko sluzbenog studentskog predstavnika koji tamo sjedi. Pod lobiranjem nisam nuzno mislio hodanje okolo i povlacenje profesora na koje slucajno nabasate na hodniku za rukav Za ocekivati je da clanovi VVSa nece jednoglasno svisnuti od srece kad vide prijedlog, nego ce vec tu biti razlicitih misljenja o tome koliko treba smanjiti uvjete za studente kojima prijeti bolonja Medjutim, VVS ima znatno manje clanova od FV i zato su vece sanse da se kroz diskusiju dodje do kompromisnog rjesenja kojim bi svi bili donekle zadovoljni.
IMO, gotovo je sigurno da ce se uvjeti olabaviti bar u onoj mjeri u kojoj su bili lani (translatirano za jednu godinu navise). Nije bez osnove da bi olaksanje trebalo biti vece jer je razlika izmedju trece bolonjske godine i starog programa veca nego na prvoj i drugoj godini.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
jadni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:27 uto, 23. 1. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="jadni"]Ja bih radije da nam daju kakav prijenos svretog trojstva iz druge godine
(mislim, naravno, na MA3, 4 i UVIS)
:idea:[/quote]
Slazem se :D
Ma nek bar za 12bodova smanje. Jer, nama kojima su ostala ta 3 ispita za uvjet 6 bodova stvarno nista ne znaci.
Jel zna tko jel se pokrenulo sta u vezi smanjivanja uvjeta, jel se javio netko studentskim predstavnicima?
jadni (napisa): | Ja bih radije da nam daju kakav prijenos svretog trojstva iz druge godine
(mislim, naravno, na MA3, 4 i UVIS)
 |
Slazem se
Ma nek bar za 12bodova smanje. Jer, nama kojima su ostala ta 3 ispita za uvjet 6 bodova stvarno nista ne znaci.
Jel zna tko jel se pokrenulo sta u vezi smanjivanja uvjeta, jel se javio netko studentskim predstavnicima?
|
|
[Vrh] |
|
ta2a Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 23:56 sri, 4. 4. 2007 Naslov: |
|
|
po statutu MO-a po kojem su neki iz ove rasprave upisali fax explicitno pise da student koji sam 'skrivi' to sto ne studira po najkracem mogucem roku (znaci, 4 godine faxa = 4 godine studiranja) a program se u medjuvremenu izmijeni, fax ga bez ikakvih pitanja ubacuje u novi program
u novom statutu se to ne spominje, vec se sve poziva na pravlnik, koji naravno ne postoji
o legalnosti istoga mozemo raspravljati (retoricko - time neka se bave oni koj ise time baviti trebaju) ali cinjenice su kakve jesu
tako da, dok ne vidim papir po kojem je tako nesto ZABRANJENO = smatra se dozvoljenim, iako se ne mora napraviti, ali se MOZE....
papirom smatram i online verziju narodnih novina, ili statuta zagrebackog sveucilista ili ove maticne institucije
ostale stvari me se ne ticu, jer nemaju ovlasti nad nama....
po statutu MO-a po kojem su neki iz ove rasprave upisali fax explicitno pise da student koji sam 'skrivi' to sto ne studira po najkracem mogucem roku (znaci, 4 godine faxa = 4 godine studiranja) a program se u medjuvremenu izmijeni, fax ga bez ikakvih pitanja ubacuje u novi program
u novom statutu se to ne spominje, vec se sve poziva na pravlnik, koji naravno ne postoji
o legalnosti istoga mozemo raspravljati (retoricko - time neka se bave oni koj ise time baviti trebaju) ali cinjenice su kakve jesu
tako da, dok ne vidim papir po kojem je tako nesto ZABRANJENO = smatra se dozvoljenim, iako se ne mora napraviti, ali se MOZE....
papirom smatram i online verziju narodnih novina, ili statuta zagrebackog sveucilista ili ove maticne institucije
ostale stvari me se ne ticu, jer nemaju ovlasti nad nama....
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 3:40 čet, 5. 4. 2007 Naslov: |
|
|
http://www.nn.hr/clanci%5Csluzbeno%5C2003%5C1742.htm
U Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju piše
Članak 116.
(2) Studenti upisani na dodiplomski i poslijediplomski magistarski ili doktorski studij na dan stupanja na snagu ovoga Zakona (23.7.2003.) [u]imaju pravo dovršiti studij prema nastavnom programu i uvjetima koji su važili prilikom upisa u prvu godinu studija[/u] i steći odgovarajući akademski stupanj prema propisima koji su vrijedili prije stupanja na snagu ovoga Zakona.
(3) Visoko učilište može ograničiti trajanje prava na završetak studija prema stavku 2. ovoga članka na određeni broj godina, [u]ali ne na manji broj godina od onoga koji je studentu ostalo do završetka studija prema programu prema kojemu je započeo studij uvećan za dvije godine.[/u]
S obzirom na to da je određen broj studenata na 3. godini upisao studij 2004, dakle nakon stupanja na snagu onog Zakona, njima su ruke vezane.
A oni koji su upisani 23.7.2003. i ranije, a prijeti im pad na bolonju, imaju pravo pozvati se na zakon.
http://www.nn.hr/clanci%5Csluzbeno%5C2003%5C1742.htm
U Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju piše
Članak 116.
(2) Studenti upisani na dodiplomski i poslijediplomski magistarski ili doktorski studij na dan stupanja na snagu ovoga Zakona (23.7.2003.) imaju pravo dovršiti studij prema nastavnom programu i uvjetima koji su važili prilikom upisa u prvu godinu studija i steći odgovarajući akademski stupanj prema propisima koji su vrijedili prije stupanja na snagu ovoga Zakona.
(3) Visoko učilište može ograničiti trajanje prava na završetak studija prema stavku 2. ovoga članka na određeni broj godina, ali ne na manji broj godina od onoga koji je studentu ostalo do završetka studija prema programu prema kojemu je započeo studij uvećan za dvije godine.
S obzirom na to da je određen broj studenata na 3. godini upisao studij 2004, dakle nakon stupanja na snagu onog Zakona, njima su ruke vezane.
A oni koji su upisani 23.7.2003. i ranije, a prijeti im pad na bolonju, imaju pravo pozvati se na zakon.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 10:07 čet, 5. 4. 2007 Naslov: |
|
|
Oni koji su upisali 2002 ili prije, s ovom godinom navrsavaju 5 godina studija, pa jedini nacin da [b]zavrse[/b] u roku "trajanja studija plus dvije godine" (4+2=6) je da sada upisu 4. godinu po starom programu (jer taj rok istice 2008, dakle s iducom akademskom godinom). :) Tko to nije uspio, potpada pod "sam si je kriv" formulaciju, a olaksavanja upisnih uvjeta su dobra volja Fakulteta. 8)
Ispravi me ako grijesim. :)
Oni koji su upisali 2002 ili prije, s ovom godinom navrsavaju 5 godina studija, pa jedini nacin da zavrse u roku "trajanja studija plus dvije godine" (4+2=6) je da sada upisu 4. godinu po starom programu (jer taj rok istice 2008, dakle s iducom akademskom godinom). Tko to nije uspio, potpada pod "sam si je kriv" formulaciju, a olaksavanja upisnih uvjeta su dobra volja Fakulteta.
Ispravi me ako grijesim.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|