Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Zvijezda Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 13:06 čet, 7. 12. 2006 Naslov: |
|
|
E ovak... Ne znam jos jel cu ja drzati, i pokusavam se naci s profesorom i jos 2 asistenta da o tome popricamo. Cijela situacija je ove godine dosta kompliciranija zbog bolonjaca koji slusaju isti taj kolegij. Znaci, sve u svemu, nemam pojma.
Ali imam pitanje za vas. PAr studenata me to vec pitalo, pa me jako zanima: zakaj tolka panika sad? Mislim, to ce se sve sigurno znati prije 1.3, ali da li postoji neki razlog da to morate znati SAD, 3 mjeseca prije pocetka semestra i skoro 6 mjeseci prije prvog potencijalnog kolokvija?
E ovak... Ne znam jos jel cu ja drzati, i pokusavam se naci s profesorom i jos 2 asistenta da o tome popricamo. Cijela situacija je ove godine dosta kompliciranija zbog bolonjaca koji slusaju isti taj kolegij. Znaci, sve u svemu, nemam pojma.
Ali imam pitanje za vas. PAr studenata me to vec pitalo, pa me jako zanima: zakaj tolka panika sad? Mislim, to ce se sve sigurno znati prije 1.3, ali da li postoji neki razlog da to morate znati SAD, 3 mjeseca prije pocetka semestra i skoro 6 mjeseci prije prvog potencijalnog kolokvija?
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
Zvijezda Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 18:03 pet, 5. 1. 2007 Naslov: |
|
|
Ovak.
Racunajte da ce kolokvija bit, i da ce svi koji zele moci izaci. Ali ono sto se nece znati prije 2. mjeseca je sto cete dobiti s tim kolokvijima (koliko oslobodenja od pismenih, i za koje sve rokove), i kad ce tocno biti. Naime, jer slusate kolegij skupa s bolonjcima, a bolonjci moraju imati kolokvije u vrijeme vasih ispitnih rokova, mi moramo ili izmisljati 4 razlicita kolokvija u razlicito vrijeme, ili dati vama kolokvij u vrijeme ispitnih rokova. Ak vidite pametno rjesenje za ovo, molim vas javite mi.
Point being: kolokviji ce postohjati, a da li ce vam se isplatiti ici na njih, to necete znati do 2. mjeseca.
Sori.
Ovak.
Racunajte da ce kolokvija bit, i da ce svi koji zele moci izaci. Ali ono sto se nece znati prije 2. mjeseca je sto cete dobiti s tim kolokvijima (koliko oslobodenja od pismenih, i za koje sve rokove), i kad ce tocno biti. Naime, jer slusate kolegij skupa s bolonjcima, a bolonjci moraju imati kolokvije u vrijeme vasih ispitnih rokova, mi moramo ili izmisljati 4 razlicita kolokvija u razlicito vrijeme, ili dati vama kolokvij u vrijeme ispitnih rokova. Ak vidite pametno rjesenje za ovo, molim vas javite mi.
Point being: kolokviji ce postohjati, a da li ce vam se isplatiti ici na njih, to necete znati do 2. mjeseca.
Sori.
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
davi Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 8:55 pet, 30. 3. 2007 Naslov: |
|
|
[b][color=red]Kolokvij iz Algebarskih stuktura za studente treće godine i starije studente održat će se u petak, 27.04.2007, 16-18, u 003. Studenti koji su slušali kolegij prethodnih godina, a žele pristupiti kolokviju, trebaju se OBAVEZNO do 10.4. javiti e-mailom asistentici Marceli Hanzer (e-mail adrese su oblika ime.prezime@math.hr).[/color][/b]
Kolokvij iz Algebarskih stuktura za studente treće godine i starije studente održat će se u petak, 27.04.2007, 16-18, u 003. Studenti koji su slušali kolegij prethodnih godina, a žele pristupiti kolokviju, trebaju se OBAVEZNO do 10.4. javiti e-mailom asistentici Marceli Hanzer (e-mail adrese su oblika ime.prezime@math.hr).
|
|
[Vrh] |
|
Fran Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 11:18 pon, 9. 4. 2007 Naslov: |
|
|
1. mislim da ne, nisam jos vidjela da bi se negdje tako racunalo, ali to bolje da pitas nadlezne, asistenticu Marcelu ili profesora, u ovom slucaju
2. oslobadjas se pismenoga, naravno ;-)
3. gradivo ulazi valjda do ovoga sto smo napravili do sad, obzirom da je gradivo druge i trece vise manje jednako (ili me barem uspjesno zavaravaju do sad ;-) pa ja slusam s drugom godinom) - druga godina je dosla do poglavlja 'automorfizmi i unutrasnji automorfizmi' i bit ce jos jedne vjezbe i onda druga godina ima kolokvij (u ispitnom tjednu)
za trecu godinu, to je ono na sto mi smijemo, je petak kasnije.... a ne vjerujem da ce u to uci gradivo iz tjedna nakon ispitnog tjedna ;-)
znaci, mislim da mozes uzeti da su sljedeca poglavlja obradjena i pogledati poglavlje iza toga (za svaki slucaj, ako na iducim vjezbama obradio vise + ev. razliku 2.-3. godina)
[b]Grupe [/b]- opcenito (je/nije grupa) + malo o matricnim grupama
[b]Osnovna svojstva[/b] - za odredjene grupe vidi jel vrijedi komutativnost, kako se potencira u njoj, dokazi neke izraze pomocu drugih (ono sa ab-ovima)
[b]Podgrupe[/b] - vidi jel podgrupa
[b]Preslikavanje grupa[/b] - nesto je epimorf ako nesto drugo, nesto je monomorf ako nesto trece, dokazi, dokazi d asu grupe izomorfne (nadji izomorfizam)
[b]Automorfizmi i unutrasnji automorfizmi[/b] - to je tek zapocelo
sto je iduce, ne znam, ali ako je manje poglavlje, racunaj da i to upada....
hope it helps :g:
1. mislim da ne, nisam jos vidjela da bi se negdje tako racunalo, ali to bolje da pitas nadlezne, asistenticu Marcelu ili profesora, u ovom slucaju
2. oslobadjas se pismenoga, naravno
3. gradivo ulazi valjda do ovoga sto smo napravili do sad, obzirom da je gradivo druge i trece vise manje jednako (ili me barem uspjesno zavaravaju do sad pa ja slusam s drugom godinom) - druga godina je dosla do poglavlja 'automorfizmi i unutrasnji automorfizmi' i bit ce jos jedne vjezbe i onda druga godina ima kolokvij (u ispitnom tjednu)
za trecu godinu, to je ono na sto mi smijemo, je petak kasnije.... a ne vjerujem da ce u to uci gradivo iz tjedna nakon ispitnog tjedna
znaci, mislim da mozes uzeti da su sljedeca poglavlja obradjena i pogledati poglavlje iza toga (za svaki slucaj, ako na iducim vjezbama obradio vise + ev. razliku 2.-3. godina)
Grupe - opcenito (je/nije grupa) + malo o matricnim grupama
Osnovna svojstva - za odredjene grupe vidi jel vrijedi komutativnost, kako se potencira u njoj, dokazi neke izraze pomocu drugih (ono sa ab-ovima)
Podgrupe - vidi jel podgrupa
Preslikavanje grupa - nesto je epimorf ako nesto drugo, nesto je monomorf ako nesto trece, dokazi, dokazi d asu grupe izomorfne (nadji izomorfizam)
Automorfizmi i unutrasnji automorfizmi - to je tek zapocelo
sto je iduce, ne znam, ali ako je manje poglavlje, racunaj da i to upada....
hope it helps
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 9:24 uto, 10. 4. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Fran"]Tek sad sam vidio post o kolokvijima, pa imam par pitanja. :oops:
Odslušao sam kolegij davne 2004/05 i još nisam izlazio na ovaj ispit. Ako ne prođem kolokvije da li se to računa kao pad? Ako prođem kolokije čega sam oslobođen? I koje gradivo pokriva 1. kolokvij?[/quote]
Sve je tocno tak kak ti je Nesi rekla- dakle, pitaj asist Hanzer ili prof Sirolu tocno cega si osloboden i da li ti se broji kao pad. A sto se gradiva tice, ja ti predlazem da nabavis ovogodisnje vjezbe (zasad su iste kao proslogodisnje ali nece bit do kraja), jer su PRILICNO razlicite od onih davne 2004/05.
Fran (napisa): | Tek sad sam vidio post o kolokvijima, pa imam par pitanja.
Odslušao sam kolegij davne 2004/05 i još nisam izlazio na ovaj ispit. Ako ne prođem kolokvije da li se to računa kao pad? Ako prođem kolokije čega sam oslobođen? I koje gradivo pokriva 1. kolokvij? |
Sve je tocno tak kak ti je Nesi rekla- dakle, pitaj asist Hanzer ili prof Sirolu tocno cega si osloboden i da li ti se broji kao pad. A sto se gradiva tice, ja ti predlazem da nabavis ovogodisnje vjezbe (zasad su iste kao proslogodisnje ali nece bit do kraja), jer su PRILICNO razlicite od onih davne 2004/05.
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hermione Forumaš(ica)
Spol: