Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
zbunj Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
plavooka malena Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 12:34 čet, 7. 6. 2007 Naslov: |
|
|
Postoje tri uvjeta:
1. ovo sto je plavooka malena citirala (tzv. novi uvjeti), [b]s time da je rijec o 30 ili 35 "starih" bodova[/b], a ne ECTS-a (krivo napisah tamo :oops:)
2. ono sto je do sada bilo: cista druga i odredjeni broj bodova (ovisno o smjeru) s trece (tzv. stari uvjeti)
3. [b]pandan[/b] 180ECTS (jer bi takvi studenti, da "padnu" na Bolonju, upisivali 4. Bolonjsku godinu koje kod nas jos nema)
Za upis predbolonjske 4. godine, treba ispuniti [b]jedan[/b] od ta tri uvjeta. 8)
Najproblematicniji je ovaj zadnji, jer predbolonjci nemaju direktan nacin za saznati koliko ECTS imaju. :? Najavljeno je da ce se objaviti tablica priznavanja novih kolegija za stare, pomocu koje ce se moci saznati koliko ECTS vrijede vasi polozeni ispiti, no ne znam kad ce to biti. :neznam: Preporucam poloziti jos pokoji ispit... vremena ima na pretek. ;)
Postoje tri uvjeta:
1. ovo sto je plavooka malena citirala (tzv. novi uvjeti), s time da je rijec o 30 ili 35 "starih" bodova, a ne ECTS-a (krivo napisah tamo )
2. ono sto je do sada bilo: cista druga i odredjeni broj bodova (ovisno o smjeru) s trece (tzv. stari uvjeti)
3. pandan 180ECTS (jer bi takvi studenti, da "padnu" na Bolonju, upisivali 4. Bolonjsku godinu koje kod nas jos nema)
Za upis predbolonjske 4. godine, treba ispuniti jedan od ta tri uvjeta.
Najproblematicniji je ovaj zadnji, jer predbolonjci nemaju direktan nacin za saznati koliko ECTS imaju. Najavljeno je da ce se objaviti tablica priznavanja novih kolegija za stare, pomocu koje ce se moci saznati koliko ECTS vrijede vasi polozeni ispiti, no ne znam kad ce to biti. Preporucam poloziti jos pokoji ispit... vremena ima na pretek.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 15:35 pet, 8. 6. 2007 Naslov: |
|
|
Cudno da me to pita studentski predstavnik. :twisted: :PP NHF. ;)
Da, tocno to znaci "30, odnosno 35 bodova u aktualnoj akademskoj godini": 30 se odnosi na prof. smjerove, a 35 na inzenjerske. 8)
[b]Edit:[/b] Nesi je u pravu: prof. smjerovi su presli na ECTS, pa kod vas - AFAIK - ne postoji nista "starije" od toga. :|
Cudno da me to pita studentski predstavnik. NHF.
Da, tocno to znaci "30, odnosno 35 bodova u aktualnoj akademskoj godini": 30 se odnosi na prof. smjerove, a 35 na inzenjerske.
Edit: Nesi je u pravu: prof. smjerovi su presli na ECTS, pa kod vas - AFAIK - ne postoji nista "starije" od toga.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
Zadnja promjena: vsego; 15:41 pet, 8. 6. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 17:42 pet, 8. 6. 2007 Naslov: |
|
|
Po svemu onome sto znam o tome (prof. smjer ima prave ECTS + 180[b]ECTS[/b] => upis 4. godine), rekao bih da imas. :D No, najsigurnije je provjeriti u... ta-daaaa... Referadi! :D
Vjerojatno tete jos nisu dobile obavijest o uvjetima, ali tebi treba samo provjera jesu li tvoji bodovi "ECTS" ili "stari" (iako, ne vjerujem da moze biti tako velika razlika da "padnes" sa 240 na manje od 180). :)
P.S. I inzenjerima pise "ECTS", pa to nisu ti bodovi (pitah explicitno). :( Koliko mi je poznato, oni (za sada) ne mogu izvesti konverziju. :?
Po svemu onome sto znam o tome (prof. smjer ima prave ECTS + 180ECTS ⇒ upis 4. godine), rekao bih da imas. No, najsigurnije je provjeriti u... ta-daaaa... Referadi!
Vjerojatno tete jos nisu dobile obavijest o uvjetima, ali tebi treba samo provjera jesu li tvoji bodovi "ECTS" ili "stari" (iako, ne vjerujem da moze biti tako velika razlika da "padnes" sa 240 na manje od 180).
P.S. I inzenjerima pise "ECTS", pa to nisu ti bodovi (pitah explicitno). Koliko mi je poznato, oni (za sada) ne mogu izvesti konverziju.
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
fish Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 21:46 sri, 13. 6. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="fish"]Jel netko moze precizirati ovaj uvjet koji govori o 30 ili 35 bodova u aktualnoj akademskoj godini?[/quote]
Precizirano je vec. :roll:
[quote="fish"]Znaci li to ako netko ponavlja 3.godinu starog cetverogodisnjeg studija,a vecina tih bodova je skupljena prosle godine (odnosno pri prvom upisu 3.godine),da taj uvjet za takve studente ne vrijedi?
Ako je tako,onda je opet birokracija na faxu presudila.Opet su fleksibilnost i produktivnost zakazali.[/quote]
Ma, uzasna je ta birokracija koja ne zeli na 4. godinu upisati studenta koji
a) u godinu dana nije polozio 6 ispita (35 bodova) ili
b) u dvije godine nije ocistio zaostatke s druge godine i skupio 50 bodova s trece (ono za sto su prethodne generacije imale jednu godinu)
Usput, da do sada nisi nista polozio, imas 5 rokova za 6 ispita... stvarno nedopustivo tesko! :roll:
Idi vrijedjaj nekog drugog negdje drugdje, jer smo se mi potrudili dati uvjete koji odgovaraju [b]studentima koji studiraju[/b]; Forum nije tu za lijecenje frustriranosti vlastitim neuspjesnim studijem. :evil:
fish (napisa): | Jel netko moze precizirati ovaj uvjet koji govori o 30 ili 35 bodova u aktualnoj akademskoj godini? |
Precizirano je vec.
fish (napisa): | Znaci li to ako netko ponavlja 3.godinu starog cetverogodisnjeg studija,a vecina tih bodova je skupljena prosle godine (odnosno pri prvom upisu 3.godine),da taj uvjet za takve studente ne vrijedi?
Ako je tako,onda je opet birokracija na faxu presudila.Opet su fleksibilnost i produktivnost zakazali. |
Ma, uzasna je ta birokracija koja ne zeli na 4. godinu upisati studenta koji
a) u godinu dana nije polozio 6 ispita (35 bodova) ili
b) u dvije godine nije ocistio zaostatke s druge godine i skupio 50 bodova s trece (ono za sto su prethodne generacije imale jednu godinu)
Usput, da do sada nisi nista polozio, imas 5 rokova za 6 ispita... stvarno nedopustivo tesko!
Idi vrijedjaj nekog drugog negdje drugdje, jer smo se mi potrudili dati uvjete koji odgovaraju studentima koji studiraju; Forum nije tu za lijecenje frustriranosti vlastitim neuspjesnim studijem.
|
|
[Vrh] |
|
hana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
tperkov Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:28 sub, 28. 2. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="tperkov"][quote="vsego"]Postoje tri uvjeta:
Najavljeno je da ce se objaviti tablica priznavanja novih kolegija za stare, pomocu koje ce se moci saznati koliko ECTS vrijede vasi polozeni ispiti, no ne znam kad ce to biti.[/quote]
je li možda objavljena ta tablica? nije mi jako bitno (diplomirao sam), al čisto me zanima koliko vrijedim :)[/quote]
Tablica je bila na oglasnoj ploči, a vjerojatno i negdje na forumu, ali je ne mogu iskopat :(
Inače, po zakonu je dipl.ing. ekvivalentan sa završenim diplomskim, tj. 300 ECTSa :)
tperkov (napisa): | vsego (napisa): | Postoje tri uvjeta:
Najavljeno je da ce se objaviti tablica priznavanja novih kolegija za stare, pomocu koje ce se moci saznati koliko ECTS vrijede vasi polozeni ispiti, no ne znam kad ce to biti. |
je li možda objavljena ta tablica? nije mi jako bitno (diplomirao sam), al čisto me zanima koliko vrijedim |
Tablica je bila na oglasnoj ploči, a vjerojatno i negdje na forumu, ali je ne mogu iskopat
Inače, po zakonu je dipl.ing. ekvivalentan sa završenim diplomskim, tj. 300 ECTSa
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
tperkov Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
tperkov Forumaš(ica)
|