Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
teja Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:25 uto, 3. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="matmih"]Ok, imam problem, kad želim izbrisat pointer iz liste pointera sa funkcijom L.erase sruši mi se program.[/quote]
Uhhh... ne sjecam se toga bash, ali cini mi se da ide ovako nekako:
[code:1]li = L.begin();
while (li != L.end())
if (*(*li) == 3)
li = L.erase(li);
else
++li;[/code:1]
HTH. :)
matmih (napisa): | Ok, imam problem, kad želim izbrisat pointer iz liste pointera sa funkcijom L.erase sruši mi se program. |
Uhhh... ne sjecam se toga bash, ali cini mi se da ide ovako nekako:
Kod: | li = L.begin();
while (li != L.end())
if (*(*li) == 3)
li = L.erase(li);
else
++li; |
HTH.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
matmih Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:32 uto, 3. 6. 2008 Naslov: |
|
|
Kako ste vi skužili fju prosjecno_knjiga ?
Jer nekom mojom logikom, a i još nekih ljudi, ne dobije se rješenje ko u primjeru...
Kako ste vi skužili fju prosjecno_knjiga ?
Jer nekom mojom logikom, a i još nekih ljudi, ne dobije se rješenje ko u primjeru...
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
matmih Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:38 uto, 3. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"]Kako ste vi skužili fju prosjecno_knjiga ?
Jer nekom mojom logikom, a i još nekih ljudi, ne dobije se rješenje ko u primjeru...[/quote]
Ja sam gledao kao ukupno_knjiga/broj_autora, pošto su oba podatka int
double(1/2)=0, bar mom kompu, sad neznam...
I dali vi kod traženja ako ne pronađete element vracate nes.knige.end() ili?
Luuka (napisa): | Kako ste vi skužili fju prosjecno_knjiga ?
Jer nekom mojom logikom, a i još nekih ljudi, ne dobije se rješenje ko u primjeru... |
Ja sam gledao kao ukupno_knjiga/broj_autora, pošto su oba podatka int
double(1/2)=0, bar mom kompu, sad neznam...
I dali vi kod traženja ako ne pronađete element vracate nes.knige.end() ili?
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:16 sri, 4. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]KLUB(string n); ovo mi je konstruktor za klub u zadatku,a u njemu nema varijable za adresu kluba(nego samo za ime),mislim da je to neki tipfeler, je li???:)[/quote]
Nije tipfeler, treba se sjetit this pointera ;)
@matmih
Al tak nikad neće vratit double...uvijek su i broj_knjiga i broj_autora int-ovi... ah, mora bit nešto bar malo zbunjujuće :roll:
[quote="Krunoslav Puljić"]'Dakle, funkcija treba izracunati sljedece: prosjecan broj knjiga koje su napisali autori ove knjige.
Npr. imas knjigu "RP1" koja ima tri autora: Ivo, Pero i Maja. Za svakog od autora nadjes broj knjiga koje je napisao (npr. Pero 3 knjige, Ivo 4 knjige i Maja 5 knjiga), te izracunas prosjecan broj knjiga po autoru. Dakle, 3+4+5= 12 knjiga ukupno, podijeljeno sa 3 autora, jednako 4. Prosjecan broj knjiga koje su napisali autori knjige "RP1" je 4...
Nadam se da sam pomogao...' [/quote]
Ovak bi ispalo da je odgovor 1 u njihovom test primjeru, a ne 0... :grebgreb:
A što se tiče onog end(), ja sam opet stavio return [onaj iterator s kojim sam trčo dok sam tražio]... jer ak dođe do toga, petlja je gotova, tj iterator je došo do end(). Al može i autori / knjige.end() ;)
Anonymous (napisa): | KLUB(string n); ovo mi je konstruktor za klub u zadatku,a u njemu nema varijable za adresu kluba(nego samo za ime),mislim da je to neki tipfeler, je li??? |
Nije tipfeler, treba se sjetit this pointera
@matmih
Al tak nikad neće vratit double...uvijek su i broj_knjiga i broj_autora int-ovi... ah, mora bit nešto bar malo zbunjujuće
Krunoslav Puljić (napisa): | 'Dakle, funkcija treba izracunati sljedece: prosjecan broj knjiga koje su napisali autori ove knjige.
Npr. imas knjigu "RP1" koja ima tri autora: Ivo, Pero i Maja. Za svakog od autora nadjes broj knjiga koje je napisao (npr. Pero 3 knjige, Ivo 4 knjige i Maja 5 knjiga), te izracunas prosjecan broj knjiga po autoru. Dakle, 3+4+5= 12 knjiga ukupno, podijeljeno sa 3 autora, jednako 4. Prosjecan broj knjiga koje su napisali autori knjige "RP1" je 4...
Nadam se da sam pomogao...' |
Ovak bi ispalo da je odgovor 1 u njihovom test primjeru, a ne 0...
A što se tiče onog end(), ja sam opet stavio return [onaj iterator s kojim sam trčo dok sam tražio]... jer ak dođe do toga, petlja je gotova, tj iterator je došo do end(). Al može i autori / knjige.end()
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
|
|
[Vrh] |
|
matmih Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:29 sri, 4. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]hvala na brzom odgovoru luka ali mislim da me nisi shvatio, struktura klub sadrzi 2 varijable, to su naziv i adresa, dok u konstruktoru postoji samo jedna i to za naziv i sad mene zanima sto je sa adresom(jer i da je postavim na prazan string trebam to napraviti u konstruktoru)[/quote]
A, ja sam mislio da se radi o adresi varijable ( & ), a ne adresi kao stringu :oops:
A vjerojatno kaže zadatak da se adresa stavi na nešto kad se ne pošalje konstruktoru (tak je meni za godine od autora)... a u tom slučaju konstruktor bi izgledao recimo ovako:
[code:1]KLUB(string naz, string adr="Neka adresa")[/code:1]
I sad za sve klubove za koje ne pošalješ adresu, će adresa bit "Neka adresa".
Anonymous (napisa): | hvala na brzom odgovoru luka ali mislim da me nisi shvatio, struktura klub sadrzi 2 varijable, to su naziv i adresa, dok u konstruktoru postoji samo jedna i to za naziv i sad mene zanima sto je sa adresom(jer i da je postavim na prazan string trebam to napraviti u konstruktoru) |
A, ja sam mislio da se radi o adresi varijable ( & ), a ne adresi kao stringu
A vjerojatno kaže zadatak da se adresa stavi na nešto kad se ne pošalje konstruktoru (tak je meni za godine od autora)... a u tom slučaju konstruktor bi izgledao recimo ovako:
Kod: | KLUB(string naz, string adr="Neka adresa") |
I sad za sve klubove za koje ne pošalješ adresu, će adresa bit "Neka adresa".
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Izgubljen u prijevodu Forumaš(ica)

|
Postano: 15:49 sri, 4. 6. 2008 Naslov: |
|
|
Molim kratku pomoc, buduci da mi je ovo prva zadaca koju rjesavam...:roll:
Imam knjige i autore i muci me jedna stvar,
ne razumijem ovu funkciju, buduci da imamo i funkciju bool POSTOJI{...}
bool isEqual(const AUTOR& n); // da li su dva autora jednaka
buduci da kao parametar primamo jednog autora, gdje da uzmem drugog, jer ako bi provjeravali cijeli skup autora tada je funkcija indenticna funkciji POSTOJI
Molim kratku pomoc, buduci da mi je ovo prva zadaca koju rjesavam...
Imam knjige i autore i muci me jedna stvar,
ne razumijem ovu funkciju, buduci da imamo i funkciju bool POSTOJI{...}
bool isEqual(const AUTOR& n); // da li su dva autora jednaka
buduci da kao parametar primamo jednog autora, gdje da uzmem drugog, jer ako bi provjeravali cijeli skup autora tada je funkcija indenticna funkciji POSTOJI
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Izgubljen u prijevodu Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:20 sri, 4. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]tako je luka to sam i napravio, jedino kaj me muci dal ce bit problema jer mi je u zadatku konstruktor zadan s jednom varijablom(prototip konstruktora), pa se vracamo na moj prvi post o tipfeleru asistenta:)[/quote]
Napravi dva konstruktora, s tim da onaj kakav je zadan u zadatku stavlja adresu na prazan string, a ovaj tvoj (koji ćeš samoinicijativno dodati :D ) je ovakav:
[i]NOGOMETAS::NOGOMETAS(string n, string adr);[/i]
i postavlja, naravno, naziv=n i adresa=adr.
Mislim da je takvo ponašanje konstruktora u skladu s očekivanim ispisom koji je zadan u primjerku main funkcije (a i logično je. :) )
Anonymous (napisa): | tako je luka to sam i napravio, jedino kaj me muci dal ce bit problema jer mi je u zadatku konstruktor zadan s jednom varijablom(prototip konstruktora), pa se vracamo na moj prvi post o tipfeleru asistenta:) |
Napravi dva konstruktora, s tim da onaj kakav je zadan u zadatku stavlja adresu na prazan string, a ovaj tvoj (koji ćeš samoinicijativno dodati ) je ovakav:
NOGOMETAS::NOGOMETAS(string n, string adr);
i postavlja, naravno, naziv=n i adresa=adr.
Mislim da je takvo ponašanje konstruktora u skladu s očekivanim ispisom koji je zadan u primjerku main funkcije (a i logično je. )
_________________ Devious movements in your eyes moved me from relief
Breath comes out white clouds with your lies
and filters through me
|
|
[Vrh] |
|
5ra Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:24 sri, 4. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="matmih"]Dali to znači da mi knjigu RP1 računamo tri puta kod svakog autora jednom ili?
Mislim glupo mi je računati jednu te istu knjigu kod trojice autora, ispada kao tri knjige, a oni su zapravo svi zajedno napisali tu jednu.[/quote]
nema ti to veze. moraš tu knjigu brojati onoliko puta koliko ima autora jer ona ulazi u opus ( :kipar: ) svakoga od njih.
u toj funkciji te se ne tiče tko je napisao koju knjigu, nego samo prosječni broj knjiga svakog autora dane knjige. dakle, zbrojiš brojeve SVIH napisanih knjiga autora dane knjige.
ovo mi se čini logično, ali ne tvrdim sa sigurnošću da su oni zamislili da je to tako. nemoj zbog mene izgubiti bodove. :wink:
matmih (napisa): | Dali to znači da mi knjigu RP1 računamo tri puta kod svakog autora jednom ili?
Mislim glupo mi je računati jednu te istu knjigu kod trojice autora, ispada kao tri knjige, a oni su zapravo svi zajedno napisali tu jednu. |
nema ti to veze. moraš tu knjigu brojati onoliko puta koliko ima autora jer ona ulazi u opus ( ) svakoga od njih.
u toj funkciji te se ne tiče tko je napisao koju knjigu, nego samo prosječni broj knjiga svakog autora dane knjige. dakle, zbrojiš brojeve SVIH napisanih knjiga autora dane knjige.
ovo mi se čini logično, ali ne tvrdim sa sigurnošću da su oni zamislili da je to tako. nemoj zbog mene izgubiti bodove.
|
|
[Vrh] |
|
|