Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Nori Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
5ra Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Jamesson Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:31 uto, 17. 6. 2008 Naslov: |
|
|
Rjesene nejasnoce (odgovorio Puljic):
Binarni Broj:
1)moramo spremati broj naopacke (obrnutim redosljedom bitova)
2)kod bitovnih operacija not, and, or: svugdje se stavlja da rezultatni bin.broj ima predznak +, a ako imamo jedan kraci broj-nadopunimo ga s nulama
3)op.[] moze pristupiti i promjeniti i-ti bit (kao sto je stavljeno u main-u)
4) kod operacija zbrajanja i oduzimanja NE SMIJEMO pretvarati u dekadski broj jer ce testirati "ne s velikim, vec s ogromnim brojevima"
(koooooooma, tako mi se neda sad to opet sve prepravljati)
Rjesene nejasnoce (odgovorio Puljic):
Binarni Broj:
1)moramo spremati broj naopacke (obrnutim redosljedom bitova)
2)kod bitovnih operacija not, and, or: svugdje se stavlja da rezultatni bin.broj ima predznak +, a ako imamo jedan kraci broj-nadopunimo ga s nulama
3)op.[] moze pristupiti i promjeniti i-ti bit (kao sto je stavljeno u main-u)
4) kod operacija zbrajanja i oduzimanja NE SMIJEMO pretvarati u dekadski broj jer ce testirati "ne s velikim, vec s ogromnim brojevima"
(koooooooma, tako mi se neda sad to opet sve prepravljati)
_________________ Meni mama neda da.... Pričam sa dječacima... meni mama neda to-A što?-Jer kaže da je opasno!
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kus Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kus Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:05 sri, 18. 6. 2008 Naslov: |
|
|
kus, jednostavno moras tak "na prste" radit, cekaj tek kad ces krenuti s oduzimanjem, dvojni komplement i to....bljak
[size=9][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]
[quote="ma"]takve se stvari napominju [color=red][b]U ZADAĆI[/b][/color], a ne 5 dana nakon objavljivanja, kad su neki već napravili (gotovo) cijeli zadatak i sad moraju [b]SVE[/b] prepravljati :evil: :evil:
kao da nije dovoljno što su čekali da nam daju zadnje dvije zadaće u tjednu prije kolokvija... samo čekam da nam jave da je kolokvij u ponedjeljak. :x
[/size][/quote]
U potpunosti se slažem, ovo je katastrofalno organizirano.
kus, jednostavno moras tak "na prste" radit, cekaj tek kad ces krenuti s oduzimanjem, dvojni komplement i to....bljak
Added after 2 minutes:
ma (napisa): | takve se stvari napominju U ZADAĆI, a ne 5 dana nakon objavljivanja, kad su neki već napravili (gotovo) cijeli zadatak i sad moraju SVE prepravljati
kao da nije dovoljno što su čekali da nam daju zadnje dvije zadaće u tjednu prije kolokvija... samo čekam da nam jave da je kolokvij u ponedjeljak.
[/size] |
U potpunosti se slažem, ovo je katastrofalno organizirano.
_________________ Meni mama neda da.... Pričam sa dječacima... meni mama neda to-A što?-Jer kaže da je opasno!
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:24 sri, 18. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"][quote="Nori"]
4) kod operacija zbrajanja i oduzimanja NE SMIJEMO pretvarati u dekadski broj jer ce testirati "ne s velikim, vec s ogromnim brojevima"[/quote]
Hehe ß, zeznuo te čovjek ;) :lol:[/quote]
Fair enough. :D
Ali slažem se s ovim - to je trebalo biti prije napisano. Ne ovo što se tiče pretvaranja u dek. (jer, istina, piše "proizvoljno velik binarni broj" :P ) nego sve ostalo.
Osim toga, zar zadavanje načina na koji spremamo broj (poredak binarnih znamenki) nije malo u suprotnosti s onim što smo učili o objektnom programiranju (što bi, valjda, trebao biti cilj ovog kolegija)? Apstrakcija/enkapsulacija, anyone? Zašto je bitno što se nalazi u privatnom dijelu moje strukture ako se ona prema van ponaša onako kako je zadano? :?
I tako to. :)
[size=7]
(al priznajem, pretvaranje u dekadski je prljav trik kojim se nije trebalo služiti :P )[/size]
[quote="Nori"]cekaj tek kad ces krenuti s oduzimanjem, dvojni komplement i to....bljak [/quote]
Cekaj, cemu dvojni komplement? Mi ne spremamo u svojoj strukturi negativne brojeve kao dvojni komplement nego isto kao pozitivne, i posebno naznačiš predznak. Zar nije jednostavnije ić oduzet "na prste", nego dvojno-komplementirat? :?
Luuka (napisa): | Nori (napisa): |
4) kod operacija zbrajanja i oduzimanja NE SMIJEMO pretvarati u dekadski broj jer ce testirati "ne s velikim, vec s ogromnim brojevima" |
Hehe ß, zeznuo te čovjek |
Fair enough.
Ali slažem se s ovim - to je trebalo biti prije napisano. Ne ovo što se tiče pretvaranja u dek. (jer, istina, piše "proizvoljno velik binarni broj" ) nego sve ostalo.
Osim toga, zar zadavanje načina na koji spremamo broj (poredak binarnih znamenki) nije malo u suprotnosti s onim što smo učili o objektnom programiranju (što bi, valjda, trebao biti cilj ovog kolegija)? Apstrakcija/enkapsulacija, anyone? Zašto je bitno što se nalazi u privatnom dijelu moje strukture ako se ona prema van ponaša onako kako je zadano?
I tako to.
(al priznajem, pretvaranje u dekadski je prljav trik kojim se nije trebalo služiti )
Nori (napisa): | cekaj tek kad ces krenuti s oduzimanjem, dvojni komplement i to....bljak |
Cekaj, cemu dvojni komplement? Mi ne spremamo u svojoj strukturi negativne brojeve kao dvojni komplement nego isto kao pozitivne, i posebno naznačiš predznak. Zar nije jednostavnije ić oduzet "na prste", nego dvojno-komplementirat?
_________________ Devious movements in your eyes moved me from relief
Breath comes out white clouds with your lies
and filters through me
|
|
[Vrh] |
|
mala Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:53 sri, 18. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="mala"][quote]4) kod operacija zbrajanja i oduzimanja NE SMIJEMO pretvarati u dekadski broj jer ce testirati "ne s velikim, vec s ogromnim brojevima"[/quote]
A šta je s uspoređivanjem brojeva (mislim ono <,<= itd.)????[/quote]
Paaaa, otprilike ovako:
-prvo provjeriš predznake, ako su različiti super
-inače provjeriš duljine (broj bitova), ako su različite super
-inače ideš od početka (najznačajnije znamenke, u obojici je sigurno to 1) prema kraju po znamenkama, i kad nađeš da se u jednoj razlikuju, super (onaj koji ima nulu je manji :P )
-ako dođeš tako do kraja i svugdje se poklapaju, super. :)
mala (napisa): | Citat: | 4) kod operacija zbrajanja i oduzimanja NE SMIJEMO pretvarati u dekadski broj jer ce testirati "ne s velikim, vec s ogromnim brojevima" |
A šta je s uspoređivanjem brojeva (mislim ono <,⇐ itd.)???? |
Paaaa, otprilike ovako:
-prvo provjeriš predznake, ako su različiti super
-inače provjeriš duljine (broj bitova), ako su različite super
-inače ideš od početka (najznačajnije znamenke, u obojici je sigurno to 1) prema kraju po znamenkama, i kad nađeš da se u jednoj razlikuju, super (onaj koji ima nulu je manji )
-ako dođeš tako do kraja i svugdje se poklapaju, super.
_________________ Devious movements in your eyes moved me from relief
Breath comes out white clouds with your lies
and filters through me
|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:03 sri, 18. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Nori"]cekaj tek kad ces krenuti s oduzimanjem, dvojni komplement i to....bljak [/quote]
Cekaj, cemu dvojni komplement? Mi ne spremamo u svojoj strukturi negativne brojeve kao dvojni komplement nego isto kao pozitivne, i posebno naznačiš predznak. Zar nije jednostavnije ić oduzet "na prste", nego dvojno-komplementirat? :?[/quote]
Pa zar ti nije lakše zbrojiti dva broja različitog predznaka, dakle oduzeti, pomoću dvojnog komplementa, nego na prste?
Nori (napisa): | cekaj tek kad ces krenuti s oduzimanjem, dvojni komplement i to....bljak |
Cekaj, cemu dvojni komplement? Mi ne spremamo u svojoj strukturi negativne brojeve kao dvojni komplement nego isto kao pozitivne, i posebno naznačiš predznak. Zar nije jednostavnije ić oduzet "na prste", nego dvojno-komplementirat? [/quote]
Pa zar ti nije lakše zbrojiti dva broja različitog predznaka, dakle oduzeti, pomoću dvojnog komplementa, nego na prste?
|
|
[Vrh] |
|
5ra Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:57 sri, 18. 6. 2008 Naslov: |
|
|
ja sam probala sa dvojnim komplementom, javljalo mi je jako puno grešaka, ali dobro to zbog moje neopreznosti prilikom pisanja, na kraju sam napravila sa oduzimanjem normalnim, i čini mi se jednostavnije.
[quote]takve se stvari napominju U ZADAĆI, a ne 5 dana nakon objavljivanja, kad su neki već napravili (gotovo) cijeli zadatak i sad moraju SVE prepravljati Evil or Very Mad Evil or Very Mad
kao da nije dovoljno što su čekali da nam daju zadnje dvije zadaće u tjednu prije kolokvija... samo čekam da nam jave da je kolokvij u ponedjeljak. Mad
[/quote]
ja samo čekam da nam objave petu zadaću i da ju moramo radit za vrijeme kolokvijskog tjedna. kaj nije to uostalom zabranjeno? zato se i zove KOLOKVIJSKI TJEDAN, da se nebi neki rp-ovci sjetili tada dati zadaću....
:evil:
ja sam probala sa dvojnim komplementom, javljalo mi je jako puno grešaka, ali dobro to zbog moje neopreznosti prilikom pisanja, na kraju sam napravila sa oduzimanjem normalnim, i čini mi se jednostavnije.
Citat: | takve se stvari napominju U ZADAĆI, a ne 5 dana nakon objavljivanja, kad su neki već napravili (gotovo) cijeli zadatak i sad moraju SVE prepravljati Evil or Very Mad Evil or Very Mad
kao da nije dovoljno što su čekali da nam daju zadnje dvije zadaće u tjednu prije kolokvija... samo čekam da nam jave da je kolokvij u ponedjeljak. Mad
|
ja samo čekam da nam objave petu zadaću i da ju moramo radit za vrijeme kolokvijskog tjedna. kaj nije to uostalom zabranjeno? zato se i zove KOLOKVIJSKI TJEDAN, da se nebi neki rp-ovci sjetili tada dati zadaću....
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:39 sri, 18. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Krunoslav Puljić"] Kod konstruktora sa duljinom polja, ako je len<0 exit(1)?
[tt]Vrati prazan skup.[/tt]
I može li se pretpostaviti da je len<= stvarnoj duljini polja iz maina s kojim se poziva konstruktor? (ako je polje[8] da len neće bit >8 )
[tt]Može. Nema nacina da provjeris duljinu polja. To je na korisniku da pripazi...[/tt]
Kod konstruktora sa *poc i *kraj, ako je poc>kraj exit(1)?
[tt] Isto vrati prazan skup. [/tt]
Kod poziva:
//s1={}, s2={1,2,3}
cout << s1 << " += " << s2 << " = " <<(s1+=s2) << endl;
koji je točan ispis?
Logično bi bilo: {}+={1,2,3}={1,2,3} i nakon toga je s1={1,2,3}, no meni ispisuje:
{1,2,3}+={1,2,3}={1,2,3}. Dakle, pozove se += prije cout... je li to dobro, i ako je, zašto?
[tt]Ovo drugo je logicno. Naime, zagrada ima najveci prioritet, pa se prvo ona izvrsi. Ako hoces onaj prvi ispis, napisi
cout << s1 << " += " << s2 << " = " ;
cout <<(s1+=s2) << endl;[/tt]
[/quote]
Eto, još pokoja obavijest
Krunoslav Puljić (napisa): | Kod konstruktora sa duljinom polja, ako je len<0 exit(1)?
Vrati prazan skup.
I može li se pretpostaviti da je len⇐ stvarnoj duljini polja iz maina s kojim se poziva konstruktor? (ako je polje[8] da len neće bit >8 )
Može. Nema nacina da provjeris duljinu polja. To je na korisniku da pripazi...
Kod konstruktora sa *poc i *kraj, ako je poc>kraj exit(1)?
Isto vrati prazan skup.
Kod poziva:
//s1={}, s2={1,2,3}
cout << s1 << " += " << s2 << " = " <<(s1+=s2) << endl;
koji je točan ispis?
Logično bi bilo: {}+={1,2,3}={1,2,3} i nakon toga je s1={1,2,3}, no meni ispisuje:
{1,2,3}+={1,2,3}={1,2,3}. Dakle, pozove se += prije cout... je li to dobro, i ako je, zašto?
Ovo drugo je logicno. Naime, zagrada ima najveci prioritet, pa se prvo ona izvrsi. Ako hoces onaj prvi ispis, napisi
cout << s1 << " += " << s2 << " = " ;
cout <<(s1+=s2) << endl;
|
Eto, još pokoja obavijest
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy
|
|
[Vrh] |
|
buzov5 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kus Forumaš(ica)
Spol: