Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

2. kolokvij-dojmovi
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
aauk
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-3 = 0 - 3

PostPostano: 9:54 pon, 7. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kad ce doci rezultati?
Jer upis ocjena je najavljen vec za sutra.
Kad ce doci rezultati?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
69 = 87 - 18

PostPostano: 10:04 pon, 7. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="aauk"]Kad ce doci rezultati?
Jer upis ocjena je najavljen vec za sutra.[/quote]

Oni koji su pisali u 13h će ih dobiti popodne/naveče, a žalbe će biti sutra prije podne. Kada završim s ispravljanjem ću staviti točno vrijeme.
aauk (napisa):
Kad ce doci rezultati?

Oni koji su pisali u 13h će ih dobiti popodne/naveče, a žalbe će biti sutra prije podne. Kada završim s ispravljanjem ću staviti točno vrijeme.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
5ra
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
10 = 31 - 21

PostPostano: 12:16 pon, 7. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]Kao sta rekoh necu se prepirat. S dost toga vezano za kolegij se slazem s vama i ne pokusavam diskreditirat da vam je bilo tesko/nerealni zadaci i sl, samo mi se cini glupo tvrdit svi ostali su krivi za to. Pa cak i da je razlog nedostatak inspiracije/los dan/dekoncetracija.[/quote]

da sam ja jedini slučaj kojem je reakcija na kolokvij bila ovakva pomirila bi se s tim da sam glupa ili da mi je bio loš dan ili slično, ali ovako jednostavno ne mogu, možda sam si sama kriva i možda bi mi bilo lakše da si zabrijem kako mi je bio loš dan...
nana (napisa):
Kao sta rekoh necu se prepirat. S dost toga vezano za kolegij se slazem s vama i ne pokusavam diskreditirat da vam je bilo tesko/nerealni zadaci i sl, samo mi se cini glupo tvrdit svi ostali su krivi za to. Pa cak i da je razlog nedostatak inspiracije/los dan/dekoncetracija.

da sam ja jedini slučaj kojem je reakcija na kolokvij bila ovakva pomirila bi se s tim da sam glupa ili da mi je bio loš dan ili slično, ali ovako jednostavno ne mogu, možda sam si sama kriva i možda bi mi bilo lakše da si zabrijem kako mi je bio loš dan...
[Vrh]
ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 20:05 pon, 7. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vinko"]Vjerujem da mnogima nije bilo dovoljno vremena. Pa ipak, meni je trebalo 15 minuta po kolokviju.[/quote]

:klapklap:
vinko (napisa):
Vjerujem da mnogima nije bilo dovoljno vremena. Pa ipak, meni je trebalo 15 minuta po kolokviju.

Toooooo, majstoreeeee!

ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

41 = 46 - 5

PostPostano: 21:52 pon, 7. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ajd da i ja prokomentiram, iako je već lagano "prošla baba s kolačima" ... :D

Vezano uz kolokvij, po mom mišljenju isti je bio sasvim očekivane težine. Za druge grupe ne znam, ali za svoju (8:00) imam jedino zamjerkicu (zamjerčicu?) vezano za drugi zadatak: mislim da bi bilo bolje da je umjesto kodom bilo zadano eksplicitno što koji operator treba raditi, i koji pripada kojoj klasi. Da, bilo je moguće sve više-manje nedvosmisleno pogoditi iz koda, ali imam dojam da je dosta ljudi tu pogubilo vrijeme dok su samo shvatili gdje što ide... Zadavanje zadatka po principu [i]evo kod, nek se izvrši[/i] pripada, ako igdje, u zadaće, gdje čovjek ima vremena razmisliti kakvo se točno ponašanje klasa traži i kako ga na optimalan način ostvariti. Čisto osobno mišljenje. :)
Vjerujem asistentu kad kaže da je riješio kolokvij u 15 minuta, no isto tako čisto sumnjam da bi to itko od nas mogao ponoviti. Stvar je u tome da se, barem iz mog iskustva, radi o sljedećem: [i]greške[/i]. Semantičke, sintaktičke ili logičke, uvijek će ih biti i previše. Nekidan sam išao napisati programčić od niti 10 linija da nešto testiram u for-petlji, pa sam u praktički trivijalnom c-kodu napravio 3 greške, a rekao bih da imam dosta iskustva s programiranjem. Dakle, u kojih stotinjak linija koda koje bi trebale biti rješenje zadatka s kolokvija će se nalaziti, vrlo vjerojatno, toliko grešaka da će prosječan student pogubiti (po slobodnoj procjeni) barem dvaput više vremena na traženje i ispravljanje takvih nego na tipkanje koda. Način da se to vrijeme debugiranja minimizira nije čitanje slajdova s predavanja ili vježbi, nego pisanje velikog broja programa za vježbu, bez obzira na to bili ti programi slični ili različiti od onog što se očekuje na kolokviju. Luuka je rekao da je na ovom kolegiju "bitna vještina, a ne samo znanje programiranja". Programiranje [i]jest[/i] vještina, koja se stječe uz manje učenja i više prakse, za razliku od većine drugih stvari s kojima se susrećemo na faksu (opet, subjektivno!) Ne može se očekivati od studenta da vještinu programiranja stekne u 2+1 sat tjedno, čak ni ako je položio prethodnike.
I, vezano uz predavanja: osobno su mi bila vrlo korisna, možda čak i korisnija nego vježbe. Ne korisnija u smislu "lakše napišeš kolokvije i položiš kolegij" (što je, po meni, poprilično iskrivljeno gledanje na stvari, ali neću sad u to), nego u smislu da razjasne nekakvu pozadinu svega toga i stvarno pruže dobar uvid (koliko je moguće) u objektni način programiranja (zapravo razmišljanja :P ). Istina je da dobar dio ljudi to ne smatra potrebnim ("pa neću valjda na računarstvo!" :) ), ali eto, isto tako dobar dio ljudi ni kvocijentne prstene ne smatra pretjerano [i]korisnim[/i](kakvi god bili kriteriji toga). :D

Da ne odlebdim previše u idealizam (događa se...), stvari na koje je već upozoreno, vezano uz organizaciju, stoje i dalje, poglavito [i]nedostatak zadataka za vježbu[/i] i čudna odluka o neobjavljivanju prošlih kolokvija. Ako nam već ne date te zadatke, dajte nam neko razumno objašnjenje zašto je tomu tako! :)
Ajd da i ja prokomentiram, iako je već lagano "prošla baba s kolačima" ... Very Happy

Vezano uz kolokvij, po mom mišljenju isti je bio sasvim očekivane težine. Za druge grupe ne znam, ali za svoju (8:00) imam jedino zamjerkicu (zamjerčicu?) vezano za drugi zadatak: mislim da bi bilo bolje da je umjesto kodom bilo zadano eksplicitno što koji operator treba raditi, i koji pripada kojoj klasi. Da, bilo je moguće sve više-manje nedvosmisleno pogoditi iz koda, ali imam dojam da je dosta ljudi tu pogubilo vrijeme dok su samo shvatili gdje što ide... Zadavanje zadatka po principu evo kod, nek se izvrši pripada, ako igdje, u zadaće, gdje čovjek ima vremena razmisliti kakvo se točno ponašanje klasa traži i kako ga na optimalan način ostvariti. Čisto osobno mišljenje. Smile
Vjerujem asistentu kad kaže da je riješio kolokvij u 15 minuta, no isto tako čisto sumnjam da bi to itko od nas mogao ponoviti. Stvar je u tome da se, barem iz mog iskustva, radi o sljedećem: greške. Semantičke, sintaktičke ili logičke, uvijek će ih biti i previše. Nekidan sam išao napisati programčić od niti 10 linija da nešto testiram u for-petlji, pa sam u praktički trivijalnom c-kodu napravio 3 greške, a rekao bih da imam dosta iskustva s programiranjem. Dakle, u kojih stotinjak linija koda koje bi trebale biti rješenje zadatka s kolokvija će se nalaziti, vrlo vjerojatno, toliko grešaka da će prosječan student pogubiti (po slobodnoj procjeni) barem dvaput više vremena na traženje i ispravljanje takvih nego na tipkanje koda. Način da se to vrijeme debugiranja minimizira nije čitanje slajdova s predavanja ili vježbi, nego pisanje velikog broja programa za vježbu, bez obzira na to bili ti programi slični ili različiti od onog što se očekuje na kolokviju. Luuka je rekao da je na ovom kolegiju "bitna vještina, a ne samo znanje programiranja". Programiranje jest vještina, koja se stječe uz manje učenja i više prakse, za razliku od većine drugih stvari s kojima se susrećemo na faksu (opet, subjektivno!) Ne može se očekivati od studenta da vještinu programiranja stekne u 2+1 sat tjedno, čak ni ako je položio prethodnike.
I, vezano uz predavanja: osobno su mi bila vrlo korisna, možda čak i korisnija nego vježbe. Ne korisnija u smislu "lakše napišeš kolokvije i položiš kolegij" (što je, po meni, poprilično iskrivljeno gledanje na stvari, ali neću sad u to), nego u smislu da razjasne nekakvu pozadinu svega toga i stvarno pruže dobar uvid (koliko je moguće) u objektni način programiranja (zapravo razmišljanja Razz ). Istina je da dobar dio ljudi to ne smatra potrebnim ("pa neću valjda na računarstvo!" Smile ), ali eto, isto tako dobar dio ljudi ni kvocijentne prstene ne smatra pretjerano korisnim(kakvi god bili kriteriji toga). Very Happy

Da ne odlebdim previše u idealizam (događa se...), stvari na koje je već upozoreno, vezano uz organizaciju, stoje i dalje, poglavito nedostatak zadataka za vježbu i čudna odluka o neobjavljivanju prošlih kolokvija. Ako nam već ne date te zadatke, dajte nam neko razumno objašnjenje zašto je tomu tako! Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
kus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 4

PostPostano: 22:14 pon, 7. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

kaj su kvocjentni prsteni?

[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 22:16 pon, 7. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kus"]kaj su kvocjentni prsteni?[/quote]

Nije vezano za RP, makar je struktura. To je naime algebarska struktura. :D
kus (napisa):

Nije vezano za RP, makar je struktura. To je naime algebarska struktura. Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 22:20 pon, 7. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ß"]Da ne odlebdim previše u idealizam (događa se...), stvari na koje je već upozoreno, vezano uz organizaciju, stoje i dalje, poglavito [i]nedostatak zadataka za vježbu[/i] i čudna odluka o neobjavljivanju prošlih kolokvija. Ako nam već ne date te zadatke, dajte nam neko razumno objašnjenje zašto je tomu tako! :)[/quote]

Eto moram reć da bi bilo dobro da ima više zadataka.

Vjerujem da bi nekima pomogli. Pa ipak, čisto sumnjam da je većina studenata rješila npr. prošlogodišnje zadaće.

Čak jako sumnjam i za ovogodišnje :( [size=7]Da ne kažem da su mi neki kolege koji se bave programiranjem i ne rade na faksu spomenuli da su ih neki pitali da im rješe zadaće.[/size]

Mislim da se većina studenata ne bi potrudila sami rješit te neke dodatne zadatke, nego radije naučit rješenja napamet (ili prepisat dijelove), što mislim da nema nikakvog smisla. [size=9](tako je u vrijeme mog studiranja dosta ljudi učilo programiranje)[/size]

Jer pregledavajući kolokvije, vidim dosta studenata koji operatore nisu baš razumjeli (kod nekih npr. gotovo prepisani kôd iz razlomka s vježbi - što u dotičnom zadatku nema nikakvog smisla...)
ß (napisa):
Da ne odlebdim previše u idealizam (događa se...), stvari na koje je već upozoreno, vezano uz organizaciju, stoje i dalje, poglavito nedostatak zadataka za vježbu i čudna odluka o neobjavljivanju prošlih kolokvija. Ako nam već ne date te zadatke, dajte nam neko razumno objašnjenje zašto je tomu tako! Smile

Vjerujem da bi nekima pomogli. Pa ipak, čisto sumnjam da je većina studenata rješila npr. prošlogodišnje zadaće.

Čak jako sumnjam i za ovogodišnje Sad Da ne kažem da su mi neki kolege koji se bave programiranjem i ne rade na faksu spomenuli da su ih neki pitali da im rješe zadaće.

Mislim da se većina studenata ne bi potrudila sami rješit te neke dodatne zadatke, nego radije naučit rješenja napamet (ili prepisat dijelove), što mislim da nema nikakvog smisla. (tako je u vrijeme mog studiranja dosta ljudi učilo programiranje)

Jer pregledavajući kolokvije, vidim dosta studenata koji operatore nisu baš razumjeli (kod nekih npr. gotovo prepisani kôd iz razlomka s vježbi - što u dotičnom zadatku nema nikakvog smisla...)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 22:28 pon, 7. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

a kad su rezultati? jel jos stoji ono navecer?ima jos 31 min:)
a kad su rezultati? jel jos stoji ono navecer?ima jos 31 min:)

[Vrh]
5ra
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
10 = 31 - 21

PostPostano: 23:11 pon, 7. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vinko"][quote="ß"]Da ne odlebdim previše u idealizam (događa se...), stvari na koje je već upozoreno, vezano uz organizaciju, stoje i dalje, poglavito [i]nedostatak zadataka za vježbu[/i] i čudna odluka o neobjavljivanju prošlih kolokvija. Ako nam već ne date te zadatke, dajte nam neko razumno objašnjenje zašto je tomu tako! :)[/quote]

Čak jako sumnjam i za ovogodišnje :( [size=7]Da ne kažem da su mi neki kolege koji se bave programiranjem i ne rade na faksu spomenuli da su ih neki pitali da im rješe zadaće.[/size]

Mislim da se većina studenata ne bi potrudila sami rješit te neke dodatne zadatke, nego radije naučit rješenja napamet (ili prepisat dijelove), što mislim da nema nikakvog smisla. [size=9](tako je u vrijeme mog studiranja dosta ljudi učilo programiranje)[/size]

Jer pregledavajući kolokvije, vidim dosta studenata koji operatore nisu baš razumjeli (kod nekih npr. gotovo prepisani kôd iz razlomka s vježbi - što u dotičnom zadatku nema nikakvog smisla...)[/quote]

da istina je, puno studenata se ne trudi za ovaj kolegij, znam i ja par ljudi koji su programiranje prolazili tako da su učili zadatke napamet, što je totalno besmisleno (zapravo se divim takvim ljudima jer bi vjerojatno manje vremena potrošili da su išli shvatit o čemu se radi).
bez obzira na to, ne treba ubit volju i želju onoj nekolicini koja se trudi i koja voli ovaj predmet, razmišljanje u stilu: "ma šta ćemo stavit zadatke kad ih 85% studenata neće riješit", meni nema smisla....
vinko (napisa):
ß (napisa):

Čak jako sumnjam i za ovogodišnje Sad Da ne kažem da su mi neki kolege koji se bave programiranjem i ne rade na faksu spomenuli da su ih neki pitali da im rješe zadaće.

Mislim da se većina studenata ne bi potrudila sami rješit te neke dodatne zadatke, nego radije naučit rješenja napamet (ili prepisat dijelove), što mislim da nema nikakvog smisla. (tako je u vrijeme mog studiranja dosta ljudi učilo programiranje)

da istina je, puno studenata se ne trudi za ovaj kolegij, znam i ja par ljudi koji su programiranje prolazili tako da su učili zadatke napamet, što je totalno besmisleno (zapravo se divim takvim ljudima jer bi vjerojatno manje vremena potrošili da su išli shvatit o čemu se radi).
bez obzira na to, ne treba ubit volju i želju onoj nekolicini koja se trudi i koja voli ovaj predmet, razmišljanje u stilu: "ma šta ćemo stavit zadatke kad ih 85% studenata neće riješit", meni nema smisla....
[Vrh]
bejb:)
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 7:41 uto, 8. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

da li mozemo uopce ocekivati da ce u neko skorije vrijeme rezultati 4. zadace i kolokvija bit na netu? naime, ima nas koji zivimo sat i pol, dva od faksa pa da ne dolazimo ako ne moramo u terminu zalbi bezveze...
da li mozemo uopce ocekivati da ce u neko skorije vrijeme rezultati 4. zadace i kolokvija bit na netu? naime, ima nas koji zivimo sat i pol, dva od faksa pa da ne dolazimo ako ne moramo u terminu zalbi bezveze...

[Vrh]
arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
49 = 109 - 60

PostPostano: 8:01 uto, 8. 7. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bejb:)"]da li mozemo uopce ocekivati da ce u neko skorije vrijeme rezultati 4. zadace i kolokvija bit na netu? naime, ima nas koji zivimo sat i pol, dva od faksa pa da ne dolazimo ako ne moramo u terminu zalbi bezveze...[/quote]

a i mene to zanima, al nekak mi se čini da neće... a ništa, dođemo u 12, uvijek možemo čekat do pola 2 ak se nemamo što žalit :roll: nije da nemamo učit, al koga briga... ja se samo nadam da će tih rezultata stvarno ako ne prije barem u 12 na faxu bit... zapravo se ne bih čudila ni da ih ne bude, više me ništa iznenadit ne može...
znam da prigovaram, ali kad me iživciralo ovo što se sve radi u zadnji čas i što je skroz neorganizirano :(
bejb:) (napisa):

a i mene to zanima, al nekak mi se čini da neće... a ništa, dođemo u 12, uvijek možemo čekat do pola 2 ak se nemamo što žalit Rolling Eyes nije da nemamo učit, al koga briga... ja se samo nadam da će tih rezultata stvarno ako ne prije barem u 12 na faxu bit... zapravo se ne bih čudila ni da ih ne bude, više me ništa iznenadit ne može...
znam da prigovaram, ali kad me iživciralo ovo što se sve radi u zadnji čas i što je skroz neorganizirano Sad

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4
Stranica 4 / 4.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum