Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
KKK Forumaš(ica)
|
Postano: 7:51 čet, 12. 6. 2008 Naslov: usporedi tarife tele2 |
|
|
[color=darkred][b]admin edit:[/b] izrezano [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=100578#100578]odavde[/url][/color]
Ne znam jesu na ovom topicu dozvoljene bilo kakve rasprave, ali htio bih reći da ova tele2 usporedba tarifa slučajno ili namjerno ne pokazuje točno stanje stvari. Evo pogledajte sliku u attachmentu. Stavio sam da prema tele2 imam 0 minuta poziva a on meni da mi je najisplativija tele2 zero in tarifa. Po meni obmana
admin edit: izrezano odavde
Ne znam jesu na ovom topicu dozvoljene bilo kakve rasprave, ali htio bih reći da ova tele2 usporedba tarifa slučajno ili namjerno ne pokazuje točno stanje stvari. Evo pogledajte sliku u attachmentu. Stavio sam da prema tele2 imam 0 minuta poziva a on meni da mi je najisplativija tele2 zero in tarifa. Po meni obmana
Description: |
|
Filesize: |
94.13 KB |
Viewed: |
378 Time(s) |
|
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 10:11 čet, 12. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="KKK"]Ne znam jesu na ovom topicu dozvoljene bilo kakve rasprave, ali htio bih reći da ova tele2 usporedba tarifa slučajno ili namjerno ne pokazuje točno stanje stvari. Evo pogledajte sliku u attachmentu. Stavio sam da [size=18]prema tele2[/size] imam [size=18][color=blue]0[/color][/size] minuta poziva a on meni da mi je najisplativija tele2 zero in tarifa. Po meni obmana[/quote]
Okej, ovo je totalni off-topic (pa sam to maknul sim), ali nije tu nista krivo i prevareno. Prouci sto i kako tarifa naplacuje pa bus vidjel da je tak. (postoji razlog zasto se zove [size=18][color=blue]Zero[/color][/size] i [size=18]IN[/size] :tso:)
Ovo sad nije reklama vec first hand info: Imal sam nebrojene provjere s njihove i nase strane prije pustanja u rad jer je sve moralo bit tocno tocno i nadasve tocno, jer im nije cilj muljat, vec prikazat istinu, a istina je da su najeftiniji u 90 i nesto % slucajeva valjda, tak da im ne treba nikakvo muljanje. (nazalost nisu se slozili samnom da to bude na www.istina.hr :cry:)
I u ostalom ja ne muljam i ne bi napravil tak nekaj. =;
KKK (napisa): | Ne znam jesu na ovom topicu dozvoljene bilo kakve rasprave, ali htio bih reći da ova tele2 usporedba tarifa slučajno ili namjerno ne pokazuje točno stanje stvari. Evo pogledajte sliku u attachmentu. Stavio sam da prema tele2 imam 0 minuta poziva a on meni da mi je najisplativija tele2 zero in tarifa. Po meni obmana |
Okej, ovo je totalni off-topic (pa sam to maknul sim), ali nije tu nista krivo i prevareno. Prouci sto i kako tarifa naplacuje pa bus vidjel da je tak. (postoji razlog zasto se zove Zero i IN )
Ovo sad nije reklama vec first hand info: Imal sam nebrojene provjere s njihove i nase strane prije pustanja u rad jer je sve moralo bit tocno tocno i nadasve tocno, jer im nije cilj muljat, vec prikazat istinu, a istina je da su najeftiniji u 90 i nesto % slucajeva valjda, tak da im ne treba nikakvo muljanje. (nazalost nisu se slozili samnom da to bude na www.istina.hr )
I u ostalom ja ne muljam i ne bi napravil tak nekaj.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
KKK Forumaš(ica)
|
Postano: 12:00 čet, 12. 6. 2008 Naslov: |
|
|
ja sam u postavkama stavio sljedeće:
minute prema tele2:0
minute prema t-mobile-u:16
minute prema vip-u:12
minute prema fiksnim mrežama:3
Sms poruke:70
prosječna duljina razgovora:2 minute
TARIFA: ZERO IN
Pozivi unutar Tele2 mreže 0 kn/min
Pozivi prema ostalim mrežama 0,69 kn/min
SMS po poruci 0,29 kn
Naknada za uspostavu poziva 0,69 kn
8 poziva od 2 minute prema t-mobile-u=8*0.69+16*0.69=16.56
6 poziva od 2 minute prema vip-u=6*0.69+12*0.69=12.42
1 poziv od 3 minute prema fiks. mrezi=0.69+3*0.69=2.76
70 sms poruka=70*0.29=20.3
ukupno=52.04
TARIFA: KNOCK OUT
8*0.25*16*0.49=9.84
6*0.25+12*0.49=7.38
0.25+3*0.49=1.72
70*0.29=20.3
ukupno=39.24
Znači: Knock out je jeftiniji što se ne slaže s vašim izračunom.
Razlika u izračunima je nastala zato što ste vi koristili "Osnovnu cijenu", a ja uz 50kn nadoplate, ali ako čovjek troši 50kn mjesecno mislim da 50kn mjesecno mora i nadoplatit(po vama u Knock out 54kn mjesecni racun).
Moje mišljenje je da se tele2 više isplati ima ljude u ovim ZERO tarifama nego u običnoj Knock out pa se stoga malčice šminkaju rezultati.
ja sam u postavkama stavio sljedeće:
minute prema tele2:0
minute prema t-mobile-u:16
minute prema vip-u:12
minute prema fiksnim mrežama:3
Sms poruke:70
prosječna duljina razgovora:2 minute
TARIFA: ZERO IN
Pozivi unutar Tele2 mreže 0 kn/min
Pozivi prema ostalim mrežama 0,69 kn/min
SMS po poruci 0,29 kn
Naknada za uspostavu poziva 0,69 kn
8 poziva od 2 minute prema t-mobile-u=8*0.69+16*0.69=16.56
6 poziva od 2 minute prema vip-u=6*0.69+12*0.69=12.42
1 poziv od 3 minute prema fiks. mrezi=0.69+3*0.69=2.76
70 sms poruka=70*0.29=20.3
ukupno=52.04
TARIFA: KNOCK OUT
8*0.25*16*0.49=9.84
6*0.25+12*0.49=7.38
0.25+3*0.49=1.72
70*0.29=20.3
ukupno=39.24
Znači: Knock out je jeftiniji što se ne slaže s vašim izračunom.
Razlika u izračunima je nastala zato što ste vi koristili "Osnovnu cijenu", a ja uz 50kn nadoplate, ali ako čovjek troši 50kn mjesecno mislim da 50kn mjesecno mora i nadoplatit(po vama u Knock out 54kn mjesecni racun).
Moje mišljenje je da se tele2 više isplati ima ljude u ovim ZERO tarifama nego u običnoj Knock out pa se stoga malčice šminkaju rezultati.
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
KKK Forumaš(ica)
|
Postano: 14:33 čet, 12. 6. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]Ako si reko da ti je prosjecni razgovor 2 minute otkud sad ovaj koji traje 3?
[/quote]
Taj razgovor je jedini trajao neparan broj minuta pa sam to tako uzeo.
[quote="steelworker"]
Joj, nemam cajta za prepucavanja. Ak si ti bas zagrizao da tvrdis da se vara, onda te ja ne mogu razuvjerit nit se mislim navlacit s time.
Al ja ti velim da se nis ne mulja. Pogledaj si bolje cijene i mjesecne naknade. I ak velim da ne muljam onda ne muljam. Ak ti mene mislis vrijedjat ajde bok.[/quote]
Evo ti još jedan primjer u attachmentu. Gle čuda-opet se nudi Zero In kao najpovoljnija i to povoljnija točno 70kn od Tomato opcije 0.35 koja ima i pozive i poruke daleko jeftinije. Ne da mi se opet sve stavke cijene raspisivat.
Znam da je Tele2 jako povoljan u odnosu na druge(i sam ga koristim), ali činjenica je da ova aplikacija ima nekih najblaže rečeno nelogičnosti.
steelworker (napisa): | Ako si reko da ti je prosjecni razgovor 2 minute otkud sad ovaj koji traje 3?
|
Taj razgovor je jedini trajao neparan broj minuta pa sam to tako uzeo.
steelworker (napisa): |
Joj, nemam cajta za prepucavanja. Ak si ti bas zagrizao da tvrdis da se vara, onda te ja ne mogu razuvjerit nit se mislim navlacit s time.
Al ja ti velim da se nis ne mulja. Pogledaj si bolje cijene i mjesecne naknade. I ak velim da ne muljam onda ne muljam. Ak ti mene mislis vrijedjat ajde bok. |
Evo ti još jedan primjer u attachmentu. Gle čuda-opet se nudi Zero In kao najpovoljnija i to povoljnija točno 70kn od Tomato opcije 0.35 koja ima i pozive i poruke daleko jeftinije. Ne da mi se opet sve stavke cijene raspisivat.
Znam da je Tele2 jako povoljan u odnosu na druge(i sam ga koristim), ali činjenica je da ova aplikacija ima nekih najblaže rečeno nelogičnosti.
Description: |
|
Filesize: |
101.54 KB |
Viewed: |
195 Time(s) |
|
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)
Spol:
|
Postano: 8:08 pet, 13. 6. 2008 Naslov: |
|
|
Nisam prezadovoljan s Tele2 iz nekih drugih razloga, ali sto se tice cijene, nije lose. A ovo sto ti kazes, tomato je jeftiniji, je, ali nije potpuna mreza. Tomato ne podrzava nikakve druge usluge osim poziva i sms. Nekad dobro dodje platiti parking mobitelom ili nesto slicno. Zato je najjeftinija mreza jer je najjeftinija potpuna mreza.
Nisam prezadovoljan s Tele2 iz nekih drugih razloga, ali sto se tice cijene, nije lose. A ovo sto ti kazes, tomato je jeftiniji, je, ali nije potpuna mreza. Tomato ne podrzava nikakve druge usluge osim poziva i sms. Nekad dobro dodje platiti parking mobitelom ili nesto slicno. Zato je najjeftinija mreza jer je najjeftinija potpuna mreza.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
|
|
[Vrh] |
|
veber Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|