Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

veky
WWW:
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
kaj te briga
Gost

PostPostano: 15:11 pet, 20. 2. 2004    Naslov: veky Citirajte i odgovorite

[b]sve osobe koje su danas bile prisutne na drugom roku iz elementarne 1,znaju o cemu sad upravo pisem...nas dragi asistent vedran je najavio da ce,posto je on sastavljao drugi rok,pismeni iz em biti jednak ili cak slican prvome...e pa ja bi se sada htio zahvaliti dragome veky-u na ispitu,te mu zelim sve najbolje u njegovome zatupljenomu zivotu...pusa veky! P.S. VIDIMO SE!!!!!!! :twisted: [color=red][/color]
[b]sve osobe koje su danas bile prisutne na drugom roku iz elementarne 1,znaju o cemu sad upravo pisem...nas dragi asistent vedran je najavio da ce,posto je on sastavljao drugi rok,pismeni iz em biti jednak ili cak slican prvome...e pa ja bi se sada htio zahvaliti dragome veky-u na ispitu,te mu zelim sve najbolje u njegovome zatupljenomu zivotu...pusa veky! P.S. VIDIMO SE!!!!!!! Twisted Evil

[Vrh]
Kamti
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 18:31 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[color=darkblue]Gle, pa zar si ti zbilja mislio da će ti Veky stvarno reći kakva će pitanja biti? Ma daaaj... :wink: A opet, i ja sam polagao neke nade u to da će biti sličan, al kad sam vidio one polinome... Smračilo mi se! :oops: Veky je pokazao svoj talent izrade zadataka, samo onaj "troznamenkasti" broj mi je pojeo puno vremena... 091 ili 1091 - think about it! 8) [/color]
Gle, pa zar si ti zbilja mislio da će ti Veky stvarno reći kakva će pitanja biti? Ma daaaj... Wink A opet, i ja sam polagao neke nade u to da će biti sličan, al kad sam vidio one polinome... Smračilo mi se! Embarassed Veky je pokazao svoj talent izrade zadataka, samo onaj "troznamenkasti" broj mi je pojeo puno vremena... 091 ili 1091 - think about it! Cool

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:35 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Kamti"][color=darkblue]...i ja sam polagao neke nade u to da će biti sličan, al kad sam vidio one polinome... Smračilo mi se! :oops:[/color][/quote]

Ne kuzim. :-s Pa Veky je to [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=10486#10486]lijepo najavio[/url]. 8) Cemu sad iznenadjenje? :roll:
Kamti (napisa):
...i ja sam polagao neke nade u to da će biti sličan, al kad sam vidio one polinome... Smračilo mi se! Embarassed

Ne kuzim. Eh? Pa Veky je to lijepo najavio. Cool Cemu sad iznenadjenje? Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ddmit
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:42 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

alo ljudi, evo Veky sjedi sa mnom u sobi i ispravlja i celo mu je crveno on udaranja sakom :grrr: po njemu. Pa dragi brucosi ispit ste napisali u najmanju ruku katastrofalno :woosh: . Rece kako je mislio imati kriterij kod ispravljanja ne bi proslo ni 5%, ali sad ga mora znatno ublaziti. :dance:. No ni tada ne gine 5% :PP
alo ljudi, evo Veky sjedi sa mnom u sobi i ispravlja i celo mu je crveno on udaranja sakom Grrrrr.... po njemu. Pa dragi brucosi ispit ste napisali u najmanju ruku katastrofalno Tiha vatrica... . Rece kako je mislio imati kriterij kod ispravljanja ne bi proslo ni 5%, ali sad ga mora znatno ublaziti. Ja sam za ples, o jeee-eee.... No ni tada ne gine 5% Weeee-heeee!!!

[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 20:45 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Re: veky Citirajte i odgovorite

[quote="kaj te briga"]e pa ja bi se sada htio zahvaliti dragome veky-u na ispitu,te mu zelim sve najbolje u njegovome zatupljenomu zivotu...pusa veky! P.S. VIDIMO SE!!!!!!! :twisted: [color=red][/color][/quote]

Mislim, ja vas uopce ne kuzim. :-k

Trebate bit sretni kaj imate toliko kolokvija iz svega. Trebate se zahvalit! Kaj bi vi da vam veky tocno kaze sto ce bit na ispitu? Koja je onda uopce poanta ispita. Zar vi zelite narucivati zadatke na ispitu po svom ukusu ([i]nemoj staviti kongurencije[/i], [i]daj stavi onaj zadatak[/i])? :blueshock:

[b]Trebali bi skuzit da ono _elementarno_ trebate nauciti da bi mogli razumjeti ono sto vas ceka poslije.[/b]

Ja mogu rec iz mog iskustva (disclaimer: ne tvrdim da sam ja neki uzor ili nesto). Mislite da je meni bilo sve jasno nakon sto sam odslusao vjezbe iz MA ili LA? Pa pol toga na ispitima nisam znal rijesit. Zato sam doma sjeo i rjesavao zadatke(jos uvijek doma cuvam bunt od cca 500 papira s zadacima iz LA i isto toliko iz MA), sto nisam znao rijesiti hodao sam na demonstrature, a vi sad imate i forum na kojem mozete pitati o bilokojem zadatku i mozete bit sigurni da ce vam netko napisati rjesenje i objasniti to rjesenje). :banana:

A mislim, ovo o zatupljenosti zivotom:

[b]1.[/b] o ukusima se ne raspravlja :-s

[b]2.[/b] po tome bi ispalo da je velika vecina velikih matematicara kroz povijest imala zatupljen zivot. Ja mislim da nije. :tso:

[b]3.[/b] matematika je zivotni izbor (cak bi rekao [i]nacin zivota[/i]). Kaj radite na studiju matematike, ako niste spremni odreci se nekih stvari zbog matematike? Trebate radit i ucit, sjecam se kako je mojoj (a vjerojatno i svakoj generaciji koju je docekao sa MA1) generaciji prof. Guljas stalno govorio tijekom MA1. [i]Rad, rad, rad, mozete biti nadareni, ali necete uspijeti ako niste spremni raditi(uciti)[/i] (nije tocan citat, ali to je bila poanta).

[b]4.[/b] [u]Bavljanje onim sto volis ja nikako ne bi nazvao zatupljenim.[/u] :tso:

Dakle, nemojte se zaliti sto vas netko pita ono sto ne znate, vec zasucite rukave i iskoristite ovaj forum, demonstrature, konzultacije... da naucite to sto ne znate. A ne misliti da vi znate dovoljno i napadati asistente ako vas pitaju (nesto iz gradiva) sto ne znate.

BTW, ovo je malo off-topic, ali ja sam naprimjer iz racunarskog praktikuma 1 imao slican [i]problem[/i] koji vi imate s vekyjem(barem koliko sam ja shvatio). Naime imao sa vjezbe kod Luke koji puno vise pricao, za one koji vec nesto malo znaju, pa im je objasnjavao neke [i]cake[/i] i fore. A druge vjezbe je vodio Kruno koji je sve ono osnovno detaljno prolazio (a ono kompliciranije bas i nije stizao). I NISAM SE ZALIO, BIO SAM ODUSEVLJEN! Hodao sam na obje vjezbe, ne jednima ucio ono osnovno, a na drugima ono malo vise. I bio sam zahvalan sto mi se pruzila takva prilika, a ne prigovarao. :tso:

Nisam ovo sve napisao zato jer sam umisljen, vec zato jer mi neke od ovih prituzbi djeluje jako razmazeno. :roll:

Sad ce me svi ruzno gledati po hodniku... :cry:

[quote="kaj te briga"]pusa veky! P.S. VIDIMO SE!!!!!!! :twisted: [color=red][/color][/quote]

[b][color=darkred]admin(steelworker): A ovakve pozdrave koji se mogu shvatiti kao prijetnje molim ostavite za neka druga mjesta (zapravo bilo bi lijepo da ih uopce ne koristite), a ne Forum, jer cu u protivnom (ovo _je_ prijetnja) ja vama poceti slati puse. 8) Hvala!

:cmok:[/color][/b]
kaj te briga (napisa):
e pa ja bi se sada htio zahvaliti dragome veky-u na ispitu,te mu zelim sve najbolje u njegovome zatupljenomu zivotu...pusa veky! P.S. VIDIMO SE!!!!!!! Twisted Evil

Mislim, ja vas uopce ne kuzim. Think

Trebate bit sretni kaj imate toliko kolokvija iz svega. Trebate se zahvalit! Kaj bi vi da vam veky tocno kaze sto ce bit na ispitu? Koja je onda uopce poanta ispita. Zar vi zelite narucivati zadatke na ispitu po svom ukusu (nemoj staviti kongurencije, daj stavi onaj zadatak)? Disaster!!!

Trebali bi skuzit da ono _elementarno_ trebate nauciti da bi mogli razumjeti ono sto vas ceka poslije.

Ja mogu rec iz mog iskustva (disclaimer: ne tvrdim da sam ja neki uzor ili nesto). Mislite da je meni bilo sve jasno nakon sto sam odslusao vjezbe iz MA ili LA? Pa pol toga na ispitima nisam znal rijesit. Zato sam doma sjeo i rjesavao zadatke(jos uvijek doma cuvam bunt od cca 500 papira s zadacima iz LA i isto toliko iz MA), sto nisam znao rijesiti hodao sam na demonstrature, a vi sad imate i forum na kojem mozete pitati o bilokojem zadatku i mozete bit sigurni da ce vam netko napisati rjesenje i objasniti to rjesenje). Dancing banana

A mislim, ovo o zatupljenosti zivotom:

1. o ukusima se ne raspravlja Eh?

2. po tome bi ispalo da je velika vecina velikih matematicara kroz povijest imala zatupljen zivot. Ja mislim da nije. Trudim Se Objasniti...

3. matematika je zivotni izbor (cak bi rekao nacin zivota). Kaj radite na studiju matematike, ako niste spremni odreci se nekih stvari zbog matematike? Trebate radit i ucit, sjecam se kako je mojoj (a vjerojatno i svakoj generaciji koju je docekao sa MA1) generaciji prof. Guljas stalno govorio tijekom MA1. Rad, rad, rad, mozete biti nadareni, ali necete uspijeti ako niste spremni raditi(uciti) (nije tocan citat, ali to je bila poanta).

4. Bavljanje onim sto volis ja nikako ne bi nazvao zatupljenim. Trudim Se Objasniti...

Dakle, nemojte se zaliti sto vas netko pita ono sto ne znate, vec zasucite rukave i iskoristite ovaj forum, demonstrature, konzultacije... da naucite to sto ne znate. A ne misliti da vi znate dovoljno i napadati asistente ako vas pitaju (nesto iz gradiva) sto ne znate.

BTW, ovo je malo off-topic, ali ja sam naprimjer iz racunarskog praktikuma 1 imao slican problem koji vi imate s vekyjem(barem koliko sam ja shvatio). Naime imao sa vjezbe kod Luke koji puno vise pricao, za one koji vec nesto malo znaju, pa im je objasnjavao neke cake i fore. A druge vjezbe je vodio Kruno koji je sve ono osnovno detaljno prolazio (a ono kompliciranije bas i nije stizao). I NISAM SE ZALIO, BIO SAM ODUSEVLJEN! Hodao sam na obje vjezbe, ne jednima ucio ono osnovno, a na drugima ono malo vise. I bio sam zahvalan sto mi se pruzila takva prilika, a ne prigovarao. Trudim Se Objasniti...

Nisam ovo sve napisao zato jer sam umisljen, vec zato jer mi neke od ovih prituzbi djeluje jako razmazeno. Rolling Eyes

Sad ce me svi ruzno gledati po hodniku... Crying or Very sad

kaj te briga (napisa):
pusa veky! P.S. VIDIMO SE!!!!!!! Twisted Evil

admin(steelworker): A ovakve pozdrave koji se mogu shvatiti kao prijetnje molim ostavite za neka druga mjesta (zapravo bilo bi lijepo da ih uopce ne koristite), a ne Forum, jer cu u protivnom (ovo _je_ prijetnja) ja vama poceti slati puse. Cool Hvala!

Cmok!

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
ktb
Gost

PostPostano: 22:15 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da imas pravo,o ukusima se ne bi trebalo raspravljati...sigurno sam malo i pretjerao,pa se tako sada ispricavam veky-u SORRY! A sto se tice prijetnje...???Ne bi rekao da je bila prijetnja,vec neka vrsta ironicne i pomalo bijesne reakcije reakcije na ispit. Pa ako je i sam veky svojim kriterijem sveo prolaz na 5%,mozda je i sam svjestan u tezinu svojih zadataka...koje bi ipak trebao postavljati na neku razinu brucosa ili studenata prve godine,a ne na svoju, koja je sigurno zavidno puno visa...barem je to neko moje misljenje,s kojim se naravno nitko ne treba slagati! Sto se tice rada,tu se potpuno slazem,bez muke nema nauke,ali sto je pretjerano,pretjerano je...
Da imas pravo,o ukusima se ne bi trebalo raspravljati...sigurno sam malo i pretjerao,pa se tako sada ispricavam veky-u SORRY! A sto se tice prijetnje...???Ne bi rekao da je bila prijetnja,vec neka vrsta ironicne i pomalo bijesne reakcije reakcije na ispit. Pa ako je i sam veky svojim kriterijem sveo prolaz na 5%,mozda je i sam svjestan u tezinu svojih zadataka...koje bi ipak trebao postavljati na neku razinu brucosa ili studenata prve godine,a ne na svoju, koja je sigurno zavidno puno visa...barem je to neko moje misljenje,s kojim se naravno nitko ne treba slagati! Sto se tice rada,tu se potpuno slazem,bez muke nema nauke,ali sto je pretjerano,pretjerano je...

[Vrh]
ahri
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 0

PostPostano: 23:48 pet, 20. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja bih rado vidio ispit
ja bih rado vidio ispit

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 2:36 sub, 21. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hmm,ispit je bio znatno tezi od od onog s prvog roka.
Prvi rok sam prosao bez problema,makar je i onda prolaznost bila 5%,a za ovaj nisam bash siguran.
Zadaci moram priznat nisu bili tosko teski,koliko je bila velika mogucnost da se covjek zezne na sitnicama.
A nista,cekamo srijedu,
Veky pamet u glavu i 2 u indexe:D
Prvi rok sam prosao bez problema,makar je i onda prolaznost bila 5%,a za ovaj nisam bash siguran.
Zadaci moram priznat nisu bili tosko teski,koliko je bila velika mogucnost da se covjek zezne na sitnicama.
A nista,cekamo srijedu,

[Vrh]
ime mije bitno bitna je..
Gost

PostPostano: 3:10 sub, 21. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

trebalo bi napravit menzu na faxu da mogu vratit kalorije nakon ovakvih ispita i klizaliste sa pravim ledom i jedan komplex kino dvorana
trebalo bi napravit menzu na faxu da mogu vratit kalorije nakon ovakvih ispita i klizaliste sa pravim ledom i jedan komplex kino dvorana

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 11:13 sub, 21. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Kamti"][color=darkblue]Gle, pa zar si ti zbilja mislio da će ti Veky stvarno reći kakva će pitanja biti?[/quote]

Ne bi vjerovao, ali rekao sam. Jedino s relacijom ekvivalencije nisam stavio, jer je Mea rekla da je pretežak. :)

[quote]Ma daaaj... :wink: A opet, i ja sam polagao neke nade u to da će biti sličan, al kad sam vidio one polinome... Smračilo mi se! :oops:[/quote]

Zadatak s polinomima je bio najteži. To je bio zadatak za one koji žele peticu. A ipak nije izlazio iz okvira gradiva, samo je bila jedna zgodna dosjetka...

[quote] Veky je pokazao svoj talent izrade zadataka, samo onaj "troznamenkasti" broj mi je pojeo puno vremena... 091 ili 1091 - think about it! 8) [/color][/quote]

Ni 091 (tko mi je kriv kad !volim vip: ) ni 1091 nisu troznamenkasti brojevi, naravno. Nikad niste vidjeli jednadžbu koja nema rješenja?
Kamti (napisa):
Gle, pa zar si ti zbilja mislio da će ti Veky stvarno reći kakva će pitanja biti?

Ne bi vjerovao, ali rekao sam. Jedino s relacijom ekvivalencije nisam stavio, jer je Mea rekla da je pretežak. Smile

Citat:
Ma daaaj... Wink A opet, i ja sam polagao neke nade u to da će biti sličan, al kad sam vidio one polinome... Smračilo mi se! Embarassed

Zadatak s polinomima je bio najteži. To je bio zadatak za one koji žele peticu. A ipak nije izlazio iz okvira gradiva, samo je bila jedna zgodna dosjetka...

Citat:
Veky je pokazao svoj talent izrade zadataka, samo onaj "troznamenkasti" broj mi je pojeo puno vremena... 091 ili 1091 - think about it! Cool

Ni 091 (tko mi je kriv kad !volim vip: ) ni 1091 nisu troznamenkasti brojevi, naravno. Nikad niste vidjeli jednadžbu koja nema rješenja?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 11:21 sub, 21. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="diex"]Hmm,ispit je bio znatno tezi od od onog s prvog roka.[/quote]

Što je kriterij? Prolaznost? Uzmi u obzir da je na ovaj rok izašla većina ljudi koji su već pali prvi...

[quote]Prvi rok sam prosao bez problema,makar je i onda prolaznost bila 5%,a za ovaj nisam bash siguran.[/quote]

Hm... pad na usmenom? Možda pokazatelj u kojem smjeru bi se trebalo malo više učiti...

[quote]Zadaci moram priznat nisu bili tosko teski,koliko je bila velika mogucnost da se covjek zezne na sitnicama.[/quote]

Sitnice su [u]sitnice[/u]. Da se u svakom zadatku zezneš na jednoj (ili dvije njih) sitnici, izgubit ćeš 2 boda na svakom, i još uvijek možeš imati peticu. Ili, ako ne riješiš četvrti zadatak, četvorku.

[quote]A nista,cekamo srijedu,
Veky pamet u glavu i 2 u indexe:D[/quote]

Naravno. I ja isto želim imati što manje za ispravljati na sljedećem roku. ;-)
diex (napisa):

Što je kriterij? Prolaznost? Uzmi u obzir da je na ovaj rok izašla većina ljudi koji su već pali prvi...

Citat:

Hm... pad na usmenom? Možda pokazatelj u kojem smjeru bi se trebalo malo više učiti...

Citat:

Sitnice su sitnice. Da se u svakom zadatku zezneš na jednoj (ili dvije njih) sitnici, izgubit ćeš 2 boda na svakom, i još uvijek možeš imati peticu. Ili, ako ne riješiš četvrti zadatak, četvorku.

Citat:
A nista,cekamo srijedu,

Naravno. I ja isto želim imati što manje za ispravljati na sljedećem roku. Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
diex
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:20 sub, 21. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]
diex (napisa):

[/quote]

Ne,to je jednostvavno moje osobno misljenje,volio bih ga zadrzat ako je to u redu s tobom.

[quote]
[/quote]

Ne bash.
Mozda bolji pokazatelj da je to bio moj prvi izlazak na usmeni,da nisam znao gdje mi je glava,gdje noge,i da sam uspio raspisat polinom zaboravivsi na jednu malu sitnicu,pazi sad ovo,x.
Kasnije sam samo sa suzom u oku promatrao plocu.nisam ni sam vjerovao sto sam napisao.
Naravno moj izlazak iz ucionice je bio popracen jednim lijepim komplintom
sa strane profesora,da neki ljudi nisu sposobni studirat.
Ohrabrujuce nema sta
:cry: [/quote]
Citat:

diex (napisa):

Ne,to je jednostvavno moje osobno misljenje,volio bih ga zadrzat ako je to u redu s tobom.

Citat:

Ne bash.
Mozda bolji pokazatelj da je to bio moj prvi izlazak na usmeni,da nisam znao gdje mi je glava,gdje noge,i da sam uspio raspisat polinom zaboravivsi na jednu malu sitnicu,pazi sad ovo,x.
Kasnije sam samo sa suzom u oku promatrao plocu.nisam ni sam vjerovao sto sam napisao.
Ohrabrujuce nema sta
Crying or Very sad [/quote]

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:56 sub, 21. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="diex"]Naravno moj izlazak iz ucionice je bio popracen jednim lijepim komplintom
sa strane profesora,da neki ljudi nisu sposobni studirat.[/quote]

:x :evil: :nonono: :tup: :wall: :ccc:

:evil: Preporuka: ignoriraj... :evil:
:x :evil: :nonono: :tup: :wall: :ccc:
diex (napisa):

Mad Evil or Very Mad Ne, ne, ne, samo to neee Tup! Brick wall Ccc.... Sram te bilo...

Evil or Very Mad Preporuka: ignoriraj... Evil or Very Mad
Mad Evil or Very Mad Ne, ne, ne, samo to neee Tup! Brick wall Ccc.... Sram te bilo...

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 18:26 sub, 21. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

slazem se s vsegom :!:

ako je nekome los dan ili slicno i zaboravio je osnove kulturnog ophodjenja, zanemari, nije vrijedno.... niti suza, niti brige.... ma ni da minutu posvetis tome :!:, ok :?: :g:

ti se lijepo spremi za drugi put, dodji na Forum, pitaj... uci :g:

sto se mene tice, mos i mene hvatat na hodniku i pitat, probat cu objasnit iako nisam neki maher za EM, no mislim da se ni Veky nece buniti da ti pojasni nejasnoce... :)

sad znas kak izgleda usmeni, drugi put ce biti bolje...
javi, drzat cemo ti fige :!: :g:

e, da... ma koliko god te nazivcirao neki profac ili profa, ne se svadjat... nema smisla.... izbjegavati zamjeranje sto je vise moguce....
be proud :g:
slazem se s vsegom Exclamation

ako je nekome los dan ili slicno i zaboravio je osnove kulturnog ophodjenja, zanemari, nije vrijedno.... niti suza, niti brige.... ma ni da minutu posvetis tome Exclamation, ok Question Mr. Green

ti se lijepo spremi za drugi put, dodji na Forum, pitaj... uci Mr. Green

sto se mene tice, mos i mene hvatat na hodniku i pitat, probat cu objasnit iako nisam neki maher za EM, no mislim da se ni Veky nece buniti da ti pojasni nejasnoce... Smile

sad znas kak izgleda usmeni, drugi put ce biti bolje...
javi, drzat cemo ti fige Exclamation Mr. Green

e, da... ma koliko god te nazivcirao neki profac ili profa, ne se svadjat... nema smisla.... izbjegavati zamjeranje sto je vise moguce....
be proud Mr. Green

Void
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 0

PostPostano: 11:04 ned, 22. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="diex"]
[/quote]

Neki ljudi nisu sposobni ni predavati... nemoj se uopce obazirati na takve "inteligentne" komentare.
diex (napisa):

Neki ljudi nisu sposobni ni predavati... nemoj se uopce obazirati na takve "inteligentne" komentare.

[Vrh]
diex
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:03 sri, 25. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]
Prvi rok sam prosao bez problema,a za ovaj nisam bash siguran.
[/quote]
CIni se da je moje osobno misljenje opet bilo KRIVO :D
Sorry veky
Citat:

CIni se da je moje osobno misljenje opet bilo KRIVO Very Happy
Sorry veky

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 13:53 sri, 25. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="diex"][quote]
[/quote]
CIni se da je moje osobno misljenje opet bilo KRIVO :D
Sorry veky[/quote]

Niš strašno, navikao sam se već. :P :-)
diex (napisa):
Citat:

CIni se da je moje osobno misljenje opet bilo KRIVO Very Happy
Sorry veky

Niš strašno, navikao sam se već. Razz Smile

[Vrh]
Gost

PostPostano: 17:34 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel moze neko (najbolje veky ) objasnit zadatak s polinomom sa proslog roka :wacky:

ii ako je moguce cuo sam neko shirolino pitanje sa usmenog >

kako objasnit kongurenciju i(ili) tm o djeljenju s ostatkom pomocu klasa
jel moze neko (najbolje veky ) objasnit zadatak s polinomom sa proslog roka Tup, tup, tup,...

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 0:51 ned, 29. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]jel moze neko (najbolje veky ) objasnit zadatak s polinomom sa proslog roka :wacky: [/quote]

okay.
Dakle, zadatak je bio (za prirodni n ) odrediti ima li polinom s(x):=sum_{k:0~n}x^k/k! višestrukih nultočaka, i ako nema (a nema: ), odrediti sumu recipročnih vrijednostî svih n nultočaka.

Prvo, ispitajmo egzistenciju višestrukih nultočaka. Višestruka nultočka od s je nultočka od s i od s' , dakle alfa takav da je s(alfa)=s'(alfa)=0 . No kad se s derivira ( x^k/k! |-> kx^(k-1)/k(k-1)! = x^(k-1)/(k-1)! ), dobije se polinom istog oblika, samo za stupanj manji, odnosno s'(x)=s(x)-x^n/n! . Drugim riječima, kad se oduzmu jednadžbe s(alfa)=0 i s'(alfa)=0 , dobije se alfa^n/n!=0 , odnosno jedini kandidat za višestruku nultočku je 0 . No nula uopće nije nultočka ( s(0)=1/0!=1 , slobodni član), pa višestrukih nultočaka nema.

Dakle, treba nam suma recipročnih vrijednosti 1/x1+1/x2+...+1/xn . Kad se to svede na zajednički nazivnik, u nazivniku se dobije produkt svih n nultočaka, a u brojniku suma produkata od po njih n-1 . Po Vieteovim formulama, nazivnik je (-1)^n*a0/an , a brojnik (-1)^(n-1)*a1/an , dakle traženi izraz je -a1/a0=-(1/1!)/(1/0!)=-1 .

Etoga. Naravno, moglo se riješiti i s manje pisanja... ključna je bila fora sa oduzimanjem s-s' (što postane prilično jasno kad se te dvije jednadžbe napišu jedna ispod druge), te Vieteove formule za drugi dio zadatka. HTH,

[quote]ii ako je moguce cuo sam neko shirolino pitanje sa usmenog >

kako objasnit kongurenciju i(ili) tm o djeljenju s ostatkom pomocu klasa[/quote]

Pa sad... za prirodni n , relacija "biti kongruentan modulo n " (definirana s a==b(modn) :<=> n|a-b ) je relacija ekvivalencije na |Z . Klasâ ekvivalencije ima n , i one upravo odgovaraju ostacima koji se mogu pojaviti pri dijeljenju s n (u smislu, dva broja su u relaciji / u istoj klasi akko daju iste ostatke pri dijeljenju s n ) - dakle 0..n-1 . Teorem o dijeljenju s ostatkom onda kaže da za svaki cijeli a i prirodni n , a pripada točno jednoj klasi, koja odgovara nekom ostatku r , i u toj klasi je q-ti po redu. Preciznije, a se može zapisati kao r+q*n .

HTH,
Anonymous (napisa):
jel moze neko (najbolje veky ) objasnit zadatak s polinomom sa proslog roka Tup, tup, tup,...

okay.
Dakle, zadatak je bio (za prirodni n ) odrediti ima li polinom s(x):=sum_{k:0~n}x^k/k! višestrukih nultočaka, i ako nema (a nema: ), odrediti sumu recipročnih vrijednostî svih n nultočaka.

Prvo, ispitajmo egzistenciju višestrukih nultočaka. Višestruka nultočka od s je nultočka od s i od s' , dakle alfa takav da je s(alfa)=s'(alfa)=0 . No kad se s derivira ( x^k/k! |→ kx^(k-1)/k(k-1)! = x^(k-1)/(k-1)! ), dobije se polinom istog oblika, samo za stupanj manji, odnosno s'(x)=s(x)-x^n/n! . Drugim riječima, kad se oduzmu jednadžbe s(alfa)=0 i s'(alfa)=0 , dobije se alfa^n/n!=0 , odnosno jedini kandidat za višestruku nultočku je 0 . No nula uopće nije nultočka ( s(0)=1/0!=1 , slobodni član), pa višestrukih nultočaka nema.

Dakle, treba nam suma recipročnih vrijednosti 1/x1+1/x2+...+1/xn . Kad se to svede na zajednički nazivnik, u nazivniku se dobije produkt svih n nultočaka, a u brojniku suma produkata od po njih n-1 . Po Vieteovim formulama, nazivnik je (-1)^n*a0/an , a brojnik (-1)^(n-1)*a1/an , dakle traženi izraz je -a1/a0=-(1/1!)/(1/0!)=-1 .

Etoga. Naravno, moglo se riješiti i s manje pisanja... ključna je bila fora sa oduzimanjem s-s' (što postane prilično jasno kad se te dvije jednadžbe napišu jedna ispod druge), te Vieteove formule za drugi dio zadatka. HTH,

Citat:

Pa sad... za prirodni n , relacija "biti kongruentan modulo n " (definirana s a==b(modn) :⇔ n|a-b ) je relacija ekvivalencije na |Z . Klasâ ekvivalencije ima n , i one upravo odgovaraju ostacima koji se mogu pojaviti pri dijeljenju s n (u smislu, dva broja su u relaciji / u istoj klasi akko daju iste ostatke pri dijeljenju s n ) - dakle 0..n-1 . Teorem o dijeljenju s ostatkom onda kaže da za svaki cijeli a i prirodni n , a pripada točno jednoj klasi, koja odgovara nekom ostatku r , i u toj klasi je q-ti po redu. Preciznije, a se može zapisati kao r+q*n .

HTH,

[Vrh]
divergent
Gost

PostPostano: 13:55 ned, 29. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Majstore puno fala legenda si i na forumu i u sastavljanju ispita ii sve shire
Majstore puno fala legenda si i na forumu i u sastavljanju ispita ii sve shire

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum